Informasjons- innhenting Satsingsområder Tiltak Ringvirkninger Systematisering Forberedelser Rapport med endrings -forslag Implementering Januar 16 –september.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Ledelse i den lokale kirke Seminar om menighetsutvikling og ledelse Seminar 20.mars MF.
Advertisements

MIN Praksis: SON Senteret Kristiansand
Demokratireformen i Den norske kirke - Hæ??. Demokratireformen Demokratireformen har som målsetting at flere av medlemmene engasjeres i kirken. Kirkens.
1 Tittel på foredraget Navn foredragsholder Tid og sted Hvordan kan vi forstå menighetsutvikling i norsk folkekirke? Harald Hegstad Bergen 2. februar 2010.
Eldsterådets visjonstenkning for Kristiansand Frikirke
Satsingsområder:.
Aajege Samisk språk- og kompetansesenter på Røros
MUV i Asker menighet Årsmøtet 28. april MUV I Asker menighet • 4. september 2012 besluttet Asker menighetsråd at vi skulle delta i prosjektet Menighetsutvikling.
«Er vi på nett? – Trosopplæring ut til konfirmantfamiliene » Stiftelsen Kirkens Familievern1.
FAMILIENS HUS Hvor: Hoff Terrasse 20 (Senter for familiebarnehager)
Menighetsutvikling – hva og hvordan?
Plan for diakoni – på lokalplanet, der det skjer!
1 Tittel på foredraget Navn foredragsholder Tid og sted Teologiske perspektiver på menighetsutvikling Harald Hegstad 4. mars 2009.
HER ER VI NÅ Visjonære tanker.
Religioner og livssyn i dag
En tjenende kirke Guds kjærlighet til alle mennesker og alt det skapte, virkeliggjort gjennom liv og tjeneste Visjonen for Den norske kirkes diakonale.
Statens senter for arkiv, bibliotek og museum Bibliotekreform 2014 INNHOLD OG TJENESTER.
”Vi vil bli flere". Vil vi bli flere?.....Hvorfor? …Hva vil vi ha de nye til?
BERGEN NOVEMBER 2008 SIDE 1/21 Senter for Byøkologi © 2008 Asylmottak som nærmiljø Bente Beckstrøm Fuglseth Kari Anne K. Drangsland.
Den norske kirke i Drammen Bystyrekomitemøte 4.september 2012.
Ungdommens Bystyre 21 januar 2011 Erlend Jordal (Høyre)
Diakoni og trosopplæring
KRISTENDOMMEN.
Kristiansand Frikirkes visjonsdokument Vedtatt av menigheten 28. september 2011, redigert sept
Regionalplan for folkehelse 2013 – 2017 Inghild Vanglo Leder politisk styringsgruppe Rogaland fylkeskommune.
Kirken har fått en ny plan for diakoni, en plan som gjelder fra 1. 1
Språk og språklig fordypning
Strategi for NRK Norges viktigste kilde til ny forståelse og felles opplevelser.
Hva skal ledes i menigheten? Noen refleksjoner om hva som særpreger menighet til forskjell fra andre institusjoner og organisasjoner Ledelse.
Hvordan kan skolene og DKS samarbeide for å løfte fram kunstfagene v/ Kirsti Saxi.
Mange drømmer om: Flere unge familier som begynner å gå jevnlig til gudstjeneste? Barn som får opplæring i kristen tro som en forlengelse av dåpen? At.
«Bygge ny kommune» – et tilbud fra KS
En vital arena for 60+ møteplass | aktiviteter | informasjon | helse
Missional menighet – missionale kristne Tiden – kallet - veien Hva kommer dette til uttrykk i vår kultur – her hos oss? Fotfeste kan svikte.. Vi kan.
Strategi og plan Kopervik Menighet.
Konfirmantundervisning i Hole menighet 2012/2013
3.14 X AXIS 6.65 BASE MARGIN 5.95 TOP MARGIN 4.52 CHART TOP LEFT MARGIN RIGHT MARGIN Innbyggerundersøkelsen 2014/15 Brukerdelen Den norske.
Gjerpen – vår menighet! På trygg grunn, med åpne dører og mye varme.
LINK Lokale informasjonsnettverk i Numedal/Kongsberg Oktober 2000 Prioriterte grupper - opplæring IKT og lokaldemokrati.
Samarbeid med frivillig Organisasjoner  Det å flytte og etablere seg på nytt er spesielt belastende for barn og unge som må lære et nytt språk, beherske.
Kristine Aksøy Leder av seksjon for barn, unge og trosopplæring Kirkerådet.
VEIEN TIL LEDELSE LEDERMOBILISERING. Fase 0 Forankre og forberede Ønsket resultat Alle bidragsytere og interessenter er forberedt, engasjert og kjenner.
V Status, utfordringer og strategier. for Den norske kirke 2015 – 2018, vedtatt av Kirkemøtet: Mer himmel på jord Kirken vitner i ord og gjerning om.
Naturskadeloven – de neste 50 år ! Utredning av ny naturskadelov Seniorrådgiver Tron R. Bøe Statens landbruksforvaltning.
KIRKEASYL Asbjørn Finnbakk Rådgiver diakoni Stavanger bispedømmeråd.
Jubileumsåre t 2017 Fredrikstad by 450 år Reformasjonen 500 år Status – september 2016.
Cittaslowrådet Hvordan arbeide for å få energi og effekt ut av Levanger som Cittaslow? Levanger er en flott plass å bo – utrolig vakker også,
Fremtidens spesialsykepleiere
Det nye forbrukerstyrte Reiselivet
Velkommen til konfirmasjon i Røa og Sørkedalen
Visjon, virksomhetside og verdier
Infomøte for ansatte
Teamsammenseting i forbedringsarbeid
Elevundersøkelsen 2016 Færder vgs
Rekruttering og oppfølging av frivillige
Noen tanker om hva som virker Bevisstgjøring og systematikk
Seminar Sælen kirke 23.nov 2017
Eksempel fra Randaberg menighet
Fra Glemmen og Fredrikstad
JELØY MENIGHET HVA ER VI SKAPT TIL Å VÆRE HVA ER VI SKAPT TIL Å GJØRE.
Norsk frivillighet og organisasjonsliv: hvor, hva, hvem, hvorfor, hvordan… Hvorfor er utviklingstrekkene i norsk frivillighet og organisasjonsliv tema.
En visjon om å utvikle vanlige folkekirkemenigheter.
Frivillighetserklæring – hva, hvorfor og hvordan?
Foreldremøte
Å veve sammen et samfunn: sosialøkologi i nærmiljøet
Den gylne regel Prioritering av psykisk helsevern og TSB
Invitasjon til Helt sjef!
Verdier og visjon i nye Stavanger
Dialogmøte Regional ordning kompetanseheving barnehage
Vi vil være en kirke som Strategi for Stavanger bispedømme
Utskrift av presentasjonen:

Informasjons- innhenting Satsingsområder Tiltak Ringvirkninger Systematisering Forberedelser Rapport med endrings -forslag Implementering Januar 16 –september 16 Oktober 16 – Juni 17 Aug.17-nov

Mål, vedtatt i FR Kirken i Stavanger i 2020 skal: -være relevant ved å være nær, tilgjengelig, synlig, tydelig og aktuell. -ha en organisasjonskultur som er forankret, nysgjerrig og dynamisk. -benytte ressursene på en måte som tjener menneskene i byen som helhet.

Oktober 16 – juni satsingsområder + «Annet» Stikkord: - En konsekvens av informasjonsinnhentingen - Potensial til å gi gode ringvirkninger - Frivillighet sentralt i alle områdene

Kirkens diakoni Hellige handlinger Kirken for ungdom (16-30) Annet

Kirkens diakonale arbeid NB! Skal ikke konkurrere med lokale diakoniplaner o.l., men griper fatt i tematikk som ble meldt inn i informasjons-innhentingsfasen når man spurte om kirkens relevans. Det er dessuten sentrale spørsmål i Dnk sentralt og i andre byer, samt i kommunene og samfunnet for øvrig. Diakoni-begrepet forstås her ikke som et «spesialtema» i kirken, men som en del av hele kirkens vesen og alt menighetsarbeid. 1.Kirken som integreringsaktør bl.a. ovenfor flyktninger. 2.Kirken blant syke, ensomme, eldre og på institusjoner 3.Kirken som løfter fram verdispørsmål og tilbyr samtaler 4.Kirkens sosiale arbeid i dialog med Bymisjonen og andre.

Kirkens hellige handlinger 1.Gudstjenester. Forordning, variasjon, definisjoner osv. 2. Andakter, møter, konserter, trosopplæringstiltak. Hva er en gudstjeneste? Hva er ikke? Hva mener «kirken» og hva mener «menigheten»? 3. Nattverd 4. Dåp Veien videre etter dåpsaksjonen 5. Begravelser Ønsker vi flere seremonier fra kirkerommet i stedet for i kapellene? 6. Bryllup, konfirmasjon, annet

Kirken for ungdom 1.Hvilket språk bruker vi i møte med ungdom? Hva formidler vi? Hvilke spørsmål og tema er vi opptatt av knyttet til det å være ung i dag? 2.Hva er forholdet mellom aktivitet og innhold? 3.Aldersgruppene og Hvordan møter vi dem? 4.Hvilket forhold får morgendagens voksne til kirken? 5.Hvordan følger vi opp de som ønsker et tett forhold til en menighet, og ikke nødvendigvis vil være leder for annet barne- eller ungdomsarbeid? 6.Hva er det å være kirke i et samfunn preget av mangfold og mobilitet?

Annet 1.Administrasjon. Effektiviseringskrav, samarbeidspotensial, tilrettelegging for frivillighet osv. 2.Struktur. Antall staber, menigheter og gudstjenesteder? 3.Arbeidsgiverlinjer og organisering i framtiden. 4.Finnøy og Rennesøy i ny kommune. 5.MUV – systematisk menighetsutvikling 6.Markedsføring, kommunikasjon med befolkningen, hjemmesider, sosiale medier osv. 7.Samarbeid om funksjonelle IT-løsninger? 8.Markedsundersøkelse som på Vesterbro og i Trondheim?