Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Noen tanker om hva som virker Bevisstgjøring og systematikk

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Noen tanker om hva som virker Bevisstgjøring og systematikk"— Utskrift av presentasjonen:

1 Noen tanker om hva som virker Bevisstgjøring og systematikk
Hvordan nå ut? Noen tanker om hva som virker Bevisstgjøring og systematikk

2 Hvorfor gjør vi det? Tydelighet på målsetting slik at ingen er i tvil om hva vi ønsker å oppnå. Plan for trosopplæring i Den norske kirke har som formål å bidra til en systematisk og sammenhengende trosopplæring som • vekker og styrker kristen tro • gir kjennskap til den treenige Gud • bidrar til kristen livstolkning og livsmestring • utfordrer til engasjement og deltakelse i kirke og samfunnsliv for alle døpte i alderen 0-18 år, uavhengig av funksjonsevne. Planen Lokal målsetting (intensjon) Målsettingen gir retning for alt vi gjør. Formidle til menighetsråd, gudstjenesteutvalg, smågrupper, større grupper, kontinuerlig arbeid, lederfellesskap, gudstjenester, eldretreff osv. for å skape eierskap. Hos oss: Barn, unge og voksne kjenner den treenige Gud og opplever tilhørighet, fellesskap og egen verdi.

3 Ulike kanaler Menighetsblad Nyhetsmail Facebook Kunngjøringer Brev
Sms Reklame i kontinuerlig barne- og ungdomsarbeid Både småbarnsfamilier og besteforeldre Munn-til-munn-metoden

4 Fornøyde barn, unge og voksne
Alltid evaluering med deltakerne (og ledere) Vil du anbefale andre å være med på dette? Vil du være med neste gang vi arrangerer noe lignende? Minne om andres opplevelser i invitasjonen Jungeltelegrafen

5 Vedlegg til invitasjonen noen ganger
Dåp: Brosjyre 4 år: DVD 11 år: Minnepinne med film fra leir

6 Lokal forankring + sentral
Oppdatert kontaktinfo og egne brosjyrer Lokalt bildemateriell Forankret i egen intensjon for trosopplæringen. Samme retning som kontinuerlig arbeid. Egen logo ? Maskot?

7 Eksempel: 4-årsfasen i Ålgård menighet
Utvalgt hovedmålgruppe Invitasjonsbrev med DVD Lokalt laget DVD med Jarle Waldemar. Snakkis i nabolaget Invitasjonsbrev på mail Påmelding via nettsiden Informasjon på nettside, facebook, kunngjøringer Påminnelses-sms til ikke påmeldte Samling lørdag Samling søndag med utdeling av bok Utdeling av resten av bøkene via prest/frivillig – For å nå målsetning

8 Kvalitet Kontinuerlig planarbeid
Videreutvikling; endre, justere, evaluere Ledertrening og veiledning Frivillige og stab bruker ressursene sine til felles beste Gode tiltak er en nøkkel til å komme igjen.

9 Har du fått noen tanker om
Å drive systematisk trosopplæring? Å bevisstgjøre hele menigheten på hvorfor drive trosopplæring? Noe du har lyst til å gripe fatt i når du kommer hjem?


Laste ned ppt "Noen tanker om hva som virker Bevisstgjøring og systematikk"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google