TARIFF 2010 SPEKTER. Generelt Det gis et generelt tillegg på kr per år. Arbeidstakere i stillingsgruppe 5 gis et generelt tillegg på kr

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Overtid Merarbeid Forskjøven arbeidstid Hva sier lov- og avtaleverk ?
Advertisements

Overføringen av vergemål fra kommunene til staten
Nye regler om ukentlig arbeidstid for tredelt turnusarbeid
Arbeid og fritid i helge- og høytidsdager
ARBEIDSMILJØLOVEN Målsetting Internkontroll Arbeidstid
Hva gjør de tillitsvalgte?

Norsk Sykepleierforbunds arbeidstidskurs for ledere
Lokale lønnsforhandlinger Hva er nytt etter tariffoppgjøret? Klubbinitiativet 21/5.
Arbeidstid,Skift- og Garantibestemmelser
Nye regler for lengden av overtidsarbeid.
Regulering av arbeidstid for ansatte i vitenskapelige stillinger Orientering til Universitetsstyret
Pensjon.
Resultat/status tariffoppgjøret 2012 Resultat/status tariffoppgjøret 2012 Oslo Kommune Spekter Staten Virke.
Velkommen til Allmøte!.
- muligheter og utfordringer
Sentrale arbeidstidbestemmelser – Aml kap 10
Lokale forhandlinger Beregninger - begreper
Opplæring for tillitsvalgte 28. september Opplæring for tillitsvalgte 28. september 2010 Program for dagen – Presentasjon av alle Informasjon.
Kurs Lokale forhandlinger Implementering av ny HTA
Hovedtariffavtalens bestemmelser om arbeidstid
Utdanningsforbundet Bergen
Endringer i Hovedtariffavtalen Regionale kurs 2012.
FAGFORBUNDETS KAFFEKURS Tema: Arbeidstid. Definisjon Arbeidstid er den tiden du står til disposisjon for din arbeidsgiver. Arbeidsfri er den tid arbeidstaker.
Det tas forbehold om eventuelle skrivefeil i dokumentet
FELLESORGANISASJONEN Resultat Spekter Helse / område 10 Lyngør 2012.
Lønnssystem ► Hvorfor lønnssystem?  Begge tariffavtalene er minstelønnsavtaler, og basert på at de lokale parter skal fremforhandle lokal lønn basert.
Kunnskap gir vekst Hvilke rettigheter og muligheter har ansatte i følge HA og HTA ved ønske om kompetanseheving – og/eller endring av kompetanse
Rettigheter og plikter i forbindelse med kompetanseutvikling kunnskap gir vekst
Bakgrunn Kunnskapsdepartementet (KD) ba i brev av til universiteter og høyskoler om at det innen utgangen av 2009 var utviklet løsninger for,
1 Oslofjordkonferansen 18. juni 2012 Likebehandling av innleide – om de nye tariffbestemmelsene og forutsetningene for at de skal fungere forbundssekretær.
Forsøk med Utdanningspermisjoner/ Utdanningsvikariater Seniorrådgiver Kirsten Nieuwejaar, Arbeids- og velferdsdirektoratet 14. Oktober 2008.
SFS Nytt pkt. 3.2 og videre prosess
Resultat: Det iverksettes sentrale tiltak med virkning fra : – generelle tillegg – økte minstelønnssatser Det er ikke avsatt økonomiske midler.
Avvik fra arbeidstidsbestemmelsene
Sentralt tariffoppgjør KS, 2012 Nettverkskurs for arbeidsplasstillitsvalgte, 11. juni 2012.
Nettverkskurs for arbeidsplasstillitsvalgte, 11. juni 2012
Mellomoppgjøret i Spekter 2011
Tariff 2010 Dette er en tittelside. Resultater
Forhandlingsavdelingen Landsorganisasjonen i Norge Kap. IXInformasjon, samarbeid og medbestemmelse § 9-1Målsetting § 9-2Organisering og gjennomføring §
PERMISJONSREGLEMENT hos
Endringer i arbeidsmiljøloven Midlertidig ansettelse Arbeidstid Utarbeidet av Norsk Sykepleierforbund.
Hovedtariffavtalens bestemmelser om arbeidstid modul 2 PBL
Utgangspunktet for forhandlingene HTO 2010 i Spekter.
Endringer i arbeidsmiljøloven Arbeidstid Midlertidig ansettelse.
T E M A 01/05TURNUSPLANLEGGING T I L L I T S V A L G T S K O L E R I N G Turnusplan   En systematisk, rullerende tjenesteplan for ansatte i turnusarbeid.
Tannlegevakten i Bergen NTFs tariffkonferanse 11. og 12. mars 2009.
1: SGS SGS 1010 Særavtale som gjelder turer og lignende og bemanna leirskole. Turer: max 9 timer per dag, 37,5 t uka. Overtid utover dette. Tid.
Omtanke solidaritet samhold Oslo 1 HTV – Samling 25. februar 14 Endringer i Arbeidsmiljøloven Vikar (Innleie) Og Midlertidig/Deltids ansettelser.
Arbeidslivet under press Høyre, Fremskrittspartiets, Venstre og KrFs endringer av arbeidsmiljøloven.
Møte Lønnssystemet på KA-sektoren.
Arbeidstidsordninger Fagforbundets politikk 24.februar 2015 Jorunn Iversen Bente Stokker Knutsen.
Side 1 omsorg solidaritet samhold Fagforbundet Vest-Agder Enda et utvalg om skift/Turnus Blir det vei i vellinga nå da?
AVTALEVERKET OG FORHANDLINGSTEKNIKK KS-området v/advokat Liv Torill Evenrud Tlf FORHANDLINGSKURS 2016.
ATV-KURS – alle kommunale Arbeidsmiljøloven: Endringer + lokale dokumenter §§ 14.9 og 14.4a.
Tema: Arbeidsmiljøloven §14-4a Rett til stilling for deltidsansatte tilsvarende faktisk arbeidstid Medlemsmøte den 11. februar 2015.
5.1 Innledning I arbeidsretten ser vi på ulike regler som regulerer ansettelsesforhold. Vi skiller mellom individuell og kollektiv arbeidsrett. I den.
Fagforbundets lønnspolitikk er en viktig del av forbundets prinsipp- og handlingsprogram. I prinsipprogrammet heter det:. Fagforbundets lønnspolitikk.
INNLEIE OG BRUK AV VIKARBYRÅ Lover og avtaleverk Arbeidsgivers og tillitsvalgtes roller og plikter.
Tema TV’s rolle i turnusarbeid/ NSF politikk Litt om fleksibel arbeidstid Litt om turnusavtaler Helg- og høytidsturnus.
SKIFT/TURNUS ENDRINGER KS SPEKTER
Retten til hel stilling Et kurs for tillitsvalgte i arbeidet med å få hele stillinger.
Drøftingsmøte - HTA kap. 3 pkt 3. 2
HTV-konferanse februar
Ny § 14-4a i arbeidsmiljøloven
Tariffrevisjon KS pr / /
Forverring av arbeidsmiljøloven- hva gjør vi?
Tariff Oslo 2016 Resultat Oslo kommune
Skift og turnus – gradvis kompensasjon for ubekvem arbeidstid
Utskrift av presentasjonen:

TARIFF 2010 SPEKTER

Generelt Det gis et generelt tillegg på kr per år. Arbeidstakere i stillingsgruppe 5 gis et generelt tillegg på kr Ledere, der flertallet av arbeidstakerne man leder er i stillingsgruppe 4 og 5, gis et tillegg på kr Tilleggene gis med virkning fra 1. oktober 2010.

Kompetansesentrene Endringer i minstelønnssatser pr

Tredelt skift og turnus Virkningstidspunkt Hver time arbeidet på søn- og helgedag, jf. aml § (1) regnes lik 1 time og 10 minutter Hver time arbeidet om natten, jf. aml § (1) regnes lik 1 time og 15 minutter Arbeidstiden kan maksimalt reduseres til 33,6 t pr. uke Ordinær arbeidstid må ikke overstige gjennomsnittlig 35,5 timer pr. uke VIRKNINGSTIDSPUNKT

Presiseringer Arbeidstakere som jobber deltid kommer inn under bestemmelsen når vilkårene er oppfylt. Arbeidstidsreduksjonen gis uten forholdsmessig avkorting etter stillingsprosent. Det innebærer eksempelvis at 15 min på en nattetime regner som 15 min uavhengig av hvilken stillingsprosent vedkommende har. Bestemmelsens nedre begrensning i ukentlig arbeidstid på 33,6 timer gjelder forholdsmessig for deltidsansatte. Tidsberegningen i punkt 2.5 gjelder kun for alminnelig arbeidstid (som er anført for arbeidsplanen), og ikke for ekstravakter eller overtidsarbeid.

Lønn til ledere Ledere med personal- og økonomiansvar for ansatte som får sine lønnsvilkår regulert etter denne overenskomstens bestemmelser, skal avlønnes over det høyeste minstelønnsnivået, jf. kap. IV Lønn, punkt 2.2, for dem de er satt til å lede.

Ambulansepersonell Relevant kompetanse utover grunnutdanningen til stillingen som ambulansearbeider skal vurderes lønnsmessig dersom kompetansen nyttiggjøres Paramedic-utdanningen er et viktig kompetansehevende tiltak for ambulansepersonell

Deltid Arbeidsgiver skal generelt informere og drøfte bruk av deltidsstillinger med de tillitsvalgte. De lokale parter skal drøfte og utarbeide retningslinjer for bruk av deltidsstillinger.

Hovedtillitsvalgt Tillitsvalgte som er innvilget permisjon i samsvar med overenskomstens minstelønnsgarantier gis generelt tillegg på kr Minstelønn for HTV er økt til kr inkl. de generelle tilleggene Virkning fra 1. oktober 2010

Kompetanse Sammenheng mellom kompetansebehov, planlagt kompetanseutvikling og lønn. Kartlegging skal være gjennomført innen , dersom den ikke allerede er gjennomført. Dersom det i mellomoppgjøret 2011 gjennomføres B-dels forhandlinger, skal de lokale parter hensynta de lønnsmessige endringer som følger av kompetansekartleggingen.

Kompetanse Dersom det ikke gjennomføres B-dels forhandlinger, skal kostnadene ved slike endringer kartlegges og inngå i lønnsglidningen. Partene anbefaler at slik lønnsmessig endring gis opp til kr ,- for inntil 1 års relevant videre- /etterutdanning. For relevant videre- /etterutdanning av kortere varighet ned til 3 måneder benyttes lønnsrelasjonen forholdsmessig.

Partsammensatte utvalg Partene er enige om å nedsette arbeidsgrupper som innen 1. februar 2012 skal: kartlegge bruken av bestemmelsene om vakt på vaktrom kartlegge kostnader knyttet til endring av yrkesskadebestemmelsen ( vold fra pas/klient) ) kartlegge hvilke lønnsmessige tillegg som bør flyte på toppen av minstelønnsnivåene (spesielt skal tillegg knyttet til videreutdanning vurderes) Denne arbeidsgruppen skal avgi rapport innen 1. februar 2011

Lokale forhandlinger Det gjennomføres ikke forhandlinger om overenskomstens del B i Partene er enige om at det som en del av mellomoppgjøret skal søkes gjennomført B-dels forhandlinger i I disse forhandlingene er partene enige om at de lokale parter skal prioritere lønnsmessige endringer knyttet til helseforetakenes kompetansekartlegging, jf. protokoller fra forhandlinger om overenskomstens del A2 i 2008 og Spesielt skal det legges vekt på videreutdanning knyttet til arbeidstakere i stillingsgruppe 3.