Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Tariff Oslo 2016 Resultat Oslo kommune

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Tariff Oslo 2016 Resultat Oslo kommune"— Utskrift av presentasjonen:

1 Tariff Oslo 2016 Resultat Oslo kommune

2 Lønn – økonomien i oppgjøret
Ramme 2 .4 % 2. Tillegg på Oslo kommunes lønnstabell Det gis et prosentvist tillegg på lønnstabellen på 2.0 %, minimum kroner 8500 med virkning fra , jf. vedlegg 1. 3 Sentrale lønnsmessige tiltak Det gjennomføres sentrale lønnsmessige tiltak med virkning fra tilsvarende 0,35 % av lønnsmassen på årsbasis.

3

4 Kommentar til helheten i økonomien
Unio la til grunn en ramme på 2.4 % i oppgjøret ( Frontfaget). Hovedfokus for Unio Oslo kommune var innretning og profil,- altså fordeling av rammen. Det var viktig å få avsatt midler til en justeringspott. Unio har tradisjonelt god uttelling på justeringsforhandlinger, og kan ved bruk av dette virkemiddelet målrettet innsatsen mot enkeltgrupper eller stillingskoder. Justeringsoppgjøret gjennomføres til høsten (trolig i september) Nivået på justeringspotten er brukbar og gjør det mulig å få til en del for våre medlemsgrupper. Potten utgjør i underkant av 63 millioner (O.53% av lønnsmassen fra ) .Unio krevde et % vis generelt tillegg på lønnstabellen til alle. Resultat: 2% generelt tillegg minimum 8500 kr som gir et knekkpunkt på l.tr 30 dvs kr,- vi håpet på et lavere knekkpunkt som ville truffet våre medlemmer bedre. Vi kan ikke vurdere den endelige økonomiske uttellingen før resultatet av justeringsoppgjøret er avsluttet.

5 Overenskomstens del A - Fellesbestemmelsene
§ Amming Arbeidstaker som arbeider hel arbeidsdag og som ammer sitt barn, gis i barnets første leveår tjenestefri med lønn inntil 2 timer pr. arbeidsdag for å amme sitt barn. Ved særlige behov kan tjenestefri med lønn ut over barnets første leveår vurderes. For deltidsansatte med redusert arbeidsdag foretas en forholdsmessig beregning av lønnet tjenestefri, men med rett til tjenestefri etter reglene i arbeidsmiljøloven § 12-8.

6 Kap. 5 Personalforsikringer
§ 5.1 Ytelser ved yrkesskade/yrkessykdom 5.1.1 Yrkesskade/yrkessykdom (1) Ved yrkesskade (godkjent av NAV som yrkesskade/yrkessykdom likestilt som yrkesskade) under arbeid i Oslo kommune, tilstås en engangserstatning utregnet etter folketrygdens grunnbeløp på skademeldingstidspunktet. NB: Tilleggstyelser for skoleverket slik de fremkommer i særbestemmelsene opprettholdes .

7 Overenskomstens del B – Generelle særbestemmelser
1.1.5 Det forutsettes at virksomhetene har en lokal lønnspolitikk. For å bidra til forutsigbarhet bør den lokale lønnspolitikken gjøres kjent for alle arbeidstakere i virksomheten.

8 NY: Lønnssamtale Den enkelte arbeidstaker kan be om en lønnssamtale. Gjennomføring kan skje i forbindelse med den årlige medarbeidersamtalen.

9 1.3.3 Kompetanse, læring og utvikling
(…) . Etter at kompetanseutviklingen er gjennomført bør arbeidsgiver sikre en systematisk vurdering av kompetanseutviklingens betydning for arbeidsoppgaver og lønnsutvikling.

10 9. Lokal lønnsdannelse (..) Dersom det ikke oppnås enighet mellom de lokale parter, kan vedkommende organisasjon kreve sentrale forhandlinger. Krav om sentrale forhandlinger må fremmes innen 14 dager etter at lokale forhandlinger iht. ovenstående er avsluttet.

11 Kommentarer til del B Punktet om at alle virksomheter forutsettes å ha en lokal lønnspolitikk, innebærer en rett til å drøfte den etter hovedavtalens bestemmelser. En forpliktelse for virksomhetene til å gjøre denne kjent vil kunne bidra til å så skape en forutsigbarhet og systematikk tilpasset virksomhetenes utfordringer ut fra de sentrale kriteriene: Vi mener dette kan være en god anledning til å skape en forutsigbarhet og systematikk tilpasset virksomhetenes utfordringer ut fra de sentrale kriteriene: Arbeid- og ansvarsområde Ledelsesansvar Kompetanse Mål og resultat Rekruttere og beholde

12 Forts: Utvidelse av punktet om kompetanse innebærer en ytterligere forpliktelse på prosess før og under gjennomføringen kompetanseutvikling , og til arbeidsgiver i etterkant å vurdere om kompetanseutviklingen skal gi lønnsmessig uttelling.Dette kan igjen danne grunnlag for administrative tillegg eller forhandlinger etter § 16.2 i fellesbestemmelsene.

13 Overenskomstens del C – Etatsvise/enkelte gruppers særbestemmelser og særbestemmelser med de enkelte organisasjoner   3.5.1 Kriterietallet Det er kriterietallet (elevtallet) pr i skoleåret som er utgangspunkt for lønnsfastsettelse ved tiltredelsestidspunktet. Tabellene i punkt brukes ved første gangs innplassering. Første gangs innplassering vil være pr eller ved nyansettelse. Eventuell økning eller reduksjon av elevtallet etter første gangs innplassering endrer ikke lønnsplasseringen. For nye skoler /ved vesentlig utvidelse vil antall elever når skolen er ferdig utbygd/utvidet være kriterietallet.

14 Utdanningsforbundets prioriterte krav videreført fra særavtalefohandlingene
25% styrerressurs (status: avvist) Lønnsmessig uttelling for etter og videreutdanning (status: nytt pkt ) Økt tidsressurs til kontaktlærere med hhv 20 /24 elever (status:avvist)

15 Oslo kommunes prioriterte krav videreført fra særbestemmeslene
Sosiallærere/rådgivere i stillingskode 902, med minimum 80% rådgiverressurs- fleksitidsavtale (status:uendret) Byrdefullressurs (status: uendret) Særskilte lønns og arbeidsvilkår for voksenopplæringen ( strykninger ref 3.8.)

16 3.8 Særskilte lønns- og arbeidsvilkår i voksenopplæringen
tom strykes jfr protokoll tom strykes jfr protokoll

17 3.5.1.1 Kriterietall for grunnskoler og videregående skoler
Elevtall Ltr. Rektor Ltr. ass. rektor Ltr. uinsp/avd.leder 0 – 400 56 57 4951 4647 401 – 550 59 5253 4849 551 – 700 62 55 4950 701 - 65 58 52

18 3.5.1.2 Kriterietall for spesialskolene (grunnskoler og videregående skoler)
Antall elever/opp til antall årsverk Ltr. Rektor Ltr. ass. rektor Ltr. uinsp./avd.leder 0 – 400 elever = opp til 40 årsverk 5657 4951 4647 elever = opp til 100 årsverk 59 5253 4849 elever = over 100 årsverk 62 55 5051

19 3.5.1.3 Kriterietall for voksenopplæringssentrene   Elevtall er omregnet til årskullselever.  
Ltr. Rektor Ltr. ass. rektor Ltr. uinsp/avd.leder 0 – 400 = opp til 40 årsverk 5657 4951 4647 401 – 550 = opp til 70 årsverk 59 5253 4849 551 – 700 = opp til 100 årsverk 62 55 4950 701 - = over 100 årsverk 65 58 52

20 3.5.2 Sikringsbestemmelser
Skoleledere skal lønnes minst 4 lønnstrinn høyere enn det lønnstrinn vedkommende ville hatt i undervisningsstilling etter kompetanse og tjenesteansiennitet. Videregående skoler innplasseres minimum i kriteriet: Skoleledere i videregående skole med 4 eller flere studieprogram og i voksenopplæringen med 4 eller flere studieprogram, lønnes minst 2 lønnstrinn høyere enn kriterietallet tilsier. Det samme gjelder skoleledere i 8-13 skoler.

21 3.6.2 Kontaktlærertjeneste
Godtgjøring for kontaktlærertjeneste er kr 5000 pluss kr pr. elev man er kontaktlærer for, dog slik at det minst gis kr 8000 i godtgjøring.

22 Delt dagsverk Partene er enige om følgende endringer i særbestemmelsene: Ad kap. 8 Arbeidstid Gjelder ikke for skoleverket, med unntak av § 8.7. delt dagsverk Virkning fra

23 Pkt 3.3.7.1. Arbeidsårets utstrekning
Tid mellom to undervisningstimer samme dag (mellomtimer) inngår i arbeidsplanfestet tid (1300/1225/1150 pr.år)jf Særbestemmelsene pkt hvis annet ikke er avtalt. Virkning fra

24 Husk: avtaleverket er IKKE endret utover det som her er nevnt,- noen unntak ift bestemmelser som ikke gjelder Utdanningsforbundets medlemmer) virkningstidspunkt er når det gjelder lønn , man vil få etterbetalt fra , vanligvis i juni (men ikke avklart) justeringsoppgjøret gjennomføres i begynnelsen av september.

25 Uravstemning Det gjennomføres en uravstemning i før 1.juni.. Mer info om den får dere i uravstemningsdokument. Godkjennes resultatet, har Utdanningsforbundet inngått en ny hovedtariffavtale (overenskomst) med Oslo kommune for perioden Forkastes resultatet, har vi ingen ny tariffavtale, og Utdanningsforbundet vil gå til streik Det er viktig å være klar over at din stemme ikke er en stemme for om avtalen er god eller dårlig, men en stemme enten for at vi skal akseptere avtalen, eller for at vi ikke skal akseptere avtalen, og dermed iverksette streik for om mulig å få til en bedre avtale. Vi oppfordrer alle til å delta i uravstemningen. NB: Det er ingen kobling mellom uravstemningen i Oslo kommune og KS. Den gjennomføres for hvert tariffområde og blir behandlet uavhengig av hverandre.


Laste ned ppt "Tariff Oslo 2016 Resultat Oslo kommune"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google