KIRKEASYL Asbjørn Finnbakk Rådgiver diakoni Stavanger bispedømmeråd.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Ledelse i den lokale kirke Seminar om menighetsutvikling og ledelse Seminar 20.mars MF.
Advertisements

Demokratireformen i Den norske kirke - Hæ??. Demokratireformen Demokratireformen har som målsetting at flere av medlemmene engasjeres i kirken. Kirkens.
Erfaring med lokal ledelse og menighetsutvikling
MEDLEM AV SKOLENS SAMARBEIDSUTVALG
MUV i Asker menighet Årsmøtet 28. april MUV I Asker menighet • 4. september 2012 besluttet Asker menighetsråd at vi skulle delta i prosjektet Menighetsutvikling.
Erfaringer med studiearbeid Nord Trøndelag Anne-Lise R. Arntsen april 2004.
To kjerneferdigheter Lytte Stille spørsmål
Om autorisasjonsordningen
Menighetsutvikling – hva og hvordan?
SAMARBEID I PRAKSIS Samling 4 Stabsutvikling.
Det gode Det rette Det rettferdige
Utfordringer på arbeidsplassen
Tverrfaglig samarbeid Skien kommune
Misjon ”Dere skal være mine vitner i Jerusalem og hele Judea, i Samaria og like til jordens ender.” Apg 1,8 Diakoni ”Alle som var blitt troende, holdt.
1 DROF konferanse Fysisk og psykisk helse for beboere i mottak – vår utfordring UDIs ERFARINGER OG VURDERINGER Sigrun Rajendram Underdirektør,
1 Tittel på foredraget Navn foredragsholder Tid og sted.
Ved Svein Helland Sivertsen SLT- koordinator
Rolighetsmoen barnehage
Pasientsikkerhet i et brukerperspektiv
FLERKULTURELL OG NYRETRANSPLANTERT - sykepleierens kulturelle kompetanse Riitta Hakola sykepleier.
Menighetsrådet som styringsorgan
Grad av tilrettelegging 1 «Framkommelig» 2 «Tilgjengelig» 3 «Brukbart» 4 («Livsløp») 5 Universell utforming Omtale av boliger; sakset fra NIBR/Byggforsk-rapport.
Kirken har fått en ny plan for diakoni, en plan som gjelder fra 1. 1
Pedagogisk fagsenter. Drøftingsteam
MEDBESTEMMELSE OG ROLLEN SOM TILLITSVALGT PÅ ARBEIDSPLASSEN
18. aug – 9. sept Hvorfor? Stortingsvalget 2013 blir et verdivalg. Jesus sier at hans kirke er verdens lys og jordens salt. Derfor er det ingen.
« KUNNSKAP HJELPER BRIKKENE Å FALLE PÅ PLASS » VELKOMMEN SOM RÅDSMEDLEM I DEN NORSKE KIRKE Valgt til å styre, Del 1.
Internasjonal diakoni i lys av troens tre artikler
Skolens verdisyn Elevsyn Lærings- syn Foreldre-samarbeid
KOMMUNIKASJON.
Barnehagens samfunnsmandat
Strategi og plan Kopervik Menighet.
EN BEDRE ORGANISERT KIRKE ? Respons og innspill til høringsprosessen
Stabsutvikling i Nidaros en stab – ett oppdrag – ett arbeidsmiljø.
Barns læring og medvirkning i det fysiske miljø
Prinsipper for arbeid i lærergruppene Levanger 20. – 21. april 2006 Torunn Tinnesand lp-modellen læringsmiljø og pedagogisk analyse.
Privatlivets ufred Anne Brita Normann – Gjøvik 12 og 13 mai 2009 Barn som ofre for vold.
Bosetting av flyktninger. Anmodningen IMDI har anmodet Asker kommune om følgende bosettingstall for 2016 og 2017: > Bosetting i 2016: 135 flyktninger,
Kirkebygget og biskopens oppgaver Presentasjon under kurs for kirkelige fellesråd 2016 Agder og Telemark bispedømme.
Forholdet mellom stat og org. I Norge er det lang tradisjon for at de som blir berørt også skal bli hørt før myndighetene gjør viktige vedtak. De store.
Personalutvalet i Bø kommune Mandag 26. april 2010.
Kurs for nye menighetsråd MENIGHETSRÅDET SOM STYRINGSORGAN Valgt til å lede Menighetsrådets oppgaver og ansvar.
Aktuelle tema Taushetsplikt Frivilliges avtale m/menigheten.
Kirkelige strukturer Fagforbundet Møre og Romsdal Sindre S Kulø Nestleder Fagforbundet TeoLOgene.
AKTUELLE VIRKEMIDLER FOR Å SKAPE EN HELHETLIG KIRKEORGANISASJON FOR DEN NORSKE KIRKE AUGUST 2015 FOREDRAG AV DIREKTØR I KIRKERÅDET JENS-PETTER JOHNSEN.
Runar J. Liodden – prest i Modum Kristine Aksøy – seksjonsleder Kirkerådet Svend Klemmetsby – prost i Nordre Sunnmøre prosti.
Kurs for nye menighetsråd MENIGHETSRÅDET SOM STYRINGSORGAN Valgt til å lede Menighetsrådets oppgaver og ansvar.
Mandal kommune Utkast til nye etiske regler For ansatte og folkevalgte i Mandal kommune Vilhelm Lunde Holme –økonomi.
Informasjons- innhenting Satsingsområder Tiltak Ringvirkninger Systematisering Forberedelser Rapport med endrings -forslag Implementering Januar 16 –september.
Kunsten å omgås andre Få venner Holde på venner Ha tro på seg selv Ta hensyn og vise omtanke Kunne samarbeide og løse konflikter Kunne kommunisere verbalt.
Menighetsrådets oppgaver og ansvar
Periodeplan for Lekestua Uke Sosial kompetanse
Innføring av ny liturgi. Bruk av kirkebyggene. Kirkeordning 2020.
Barn og rettigheter. Grunnloven,menneskerettigheter,lov om barn og foreldre,lov om barnevernstjenester,barnehage loven og opplæringsloven. Larsen og Slåtten(2006)
Historien om Kirkens Nødhjelp startet med sjømannspresten som fikk i oppdrag å reise ned til Tyskland i 1947, for å se til kirka. Det var stor nød i Tyskland,
Utvidet ledergruppe Instituttstyre Instituttråd ?
Alta.
Seminar Sælen kirke 23.nov 2017
Eksempel fra Randaberg menighet
MEDIA.
En visjon om å utvikle vanlige folkekirkemenigheter.
Oppstart SU Jevnakerskolene
Den matematiske samtalen
Utøvelse av lederskap ved kriser
Norges Musikkhøgskole
Del 3 Lek og samarbeid mot mobbing
Menighetens plass i Indre østfold fellesrådsområde
Vi vil være en kirke som Strategi for Stavanger bispedømme
Voldsforebyggende opplæring
Utskrift av presentasjonen:

KIRKEASYL Asbjørn Finnbakk Rådgiver diakoni Stavanger bispedømmeråd

En betenkning om kirkeasyl Mellomkirkelig råd for Den norske kirke. September 2014  Kort om kirkeasyl i et historisk perspektiv  Hva er kirkeasyl ?  Kirkeasyl er ingen kirkelig ordning  Kirkerommet er ikke unndratt norsk lov  Kirkeasyl er ingen varig løsning  Dialog og åpenhet  Ansvarsforhold i forbindelse med kirkeasyl 

Menighetens håndtering av kirkeasyl  Bibelen er radikal i omtalen av hvordan vi skal møte innflyttere og fremmede  Derfor utfordrer kirkeasyl menighetens diakonale engasjement  Vise nestekjærlighet, gjestfrihet og rettferdighet overfor flyktninger og asylsøkere.

Sammensetning og mandat for beredskapsteamet (BT)  Soknet har et beredskapsteam (BT) med klart mandat for håndtering av et kirkeasyl  BT består av menighetsrådets leder, daglig leder(kirkeverge) og sokneprest.  Det er FR/MR ved kirkeverge som har ansvar for å utarbeide mandat for beredskapsgruppen.  Dette mandatet må presisere viktigheten av samspill mellom de som har del- eller medansvar lokalt, det vil si FR, MR og stab.  BT kalles sammen straks det er snakk om kirkeasyl.

Oppgave  Menighetsrådet informeres  Ta vare på asylantene mens de er i asyl  Presseansvarlig: Soknepresten og menighetsrådets leder.  Aktuelle myndigheter som politi, kommunen v/rådmann, asylmottak, prost og biskopen v/diakonirådgiver orienteres.  Rådføre seg med hverandre, lokale myndigheter, jurister, advokater, NOAS, Mellomkirkelig Råd,

Møte med asylantene  Møter asylantene med omsorg, respekt,verdighet og aktiv lytting  Asylantene gis anledning til å presentere sin historie.  Asylantene orienteres om regler som gjelder sentralt om kirkeasyl.  Bidra til at asylantene får realistiske forventninger  Får hjelp til å vurdere sin situasjon  Se ulike valgmuligheter og konsekvenser av disse  Når det er barn blant asylantene må en ha ekstra oppmerksomhet rettet mot barna, deres sårbarhet og usikkerhet.

 Asylantene og/eller deres sak presenteres for menigheten, gjerne under første gudstjeneste etter at kirkeasylet er et faktum og i gudstjenestens forbønn.  Opprettes en støttegruppe som tar seg av praktiske oppgaver, slik at det ikke blir BT sin oppgave.  BT følger saken inntil den er avsluttet for menighetsrådet/fellesrådet.

Kirkeasylanters rettigheter  Beskyttet av norsk lov  Bolig  Helse  Skole og barnehage  Praktiske og økonomiske forhold  Media  Kirkelige handlinger  Når bør menigheten be om at kirkeasylet avsluttes ?

Uenighet  Kirkeasyl kan få fram forskjellig meninger både i menigheten og i lokalsamfunnet.  Det er viktig å sette ord på uenigheten.  Det er viktig å være forberedt på allianser.  Det er viktig å snakke om respekt for hverandres standpunkt og om hvordan en lever sammen med forskjellig syn.

OPPFØLGING Når kirkeasylet er over.  BT sender ut pressemelding  Oppfølgingssamtaler i BT og eventuelt i støttegruppa.  Oppfølging av FR´s ansatte ved kirkevergen.  Prestene følges opp av prosten.  Skrive rapport som sendes MR,FR og bispedømmeråd  Orientering i menighetsbladet