Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Menighetens plass i Indre østfold fellesrådsområde

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Menighetens plass i Indre østfold fellesrådsområde"— Utskrift av presentasjonen:

1 Menighetens plass i Indre østfold fellesrådsområde
Presentasjon av arbeidsgruppas arbeid med tema, 8.april 2019.

2 Menighetens plass…. Den lokale menigheten/soknet er grunnenheten i DNK
Menigheten leves lokalt Hvordan styrke den lokale menigheten? Hvordan få en «dele-kultur» i det nye fellesrådsområde som kan inspirere den lokale menigheten? De ansatte skal fortsatt ha sitt primæransvar der de er ansatt pr nå.

3 Menighetens plass… Hvordan bevare og videreutvikle den lokale menigheten og samtidig styrke og tydeliggjøre kirken i den nye storkommunen? Hvilke områder og arrangementer er det hensiktsmessig å jobbe på tvers av menighetene innenfor det nye fellesrådsområdet?

4 Menighetens plass… Hvem har vært med i arbeidet? Mandat?

5 Menighetens plass… Nå-situasjonen: Kartlegging
Eksisterende tilbud lokalt Samarbeider vi om noe nå? Hva kan vi samarbeide om framover?

6 Menighetens plass… Styrkene ift kartleggingen av menighetens tilbud pr nå: Pedagogiske tilbud for barn ml 0-6 år Konfirmantarbeidet – og noe lederkurs Godt samarbeid med skoler og barnehager Godt tilbud for gruppen 60+ Godt gudstjenestetilbud

7 Menighetens plass… Svakhetene ift kartleggingen av menighetenes tilbud pr nå: Lite tilbud for ungd etter konf tid, bortsett fra KRIK og noe lederkurs Det gjelder også unge voksne

8 Menighetens plass.. Kartleggingen har ført til at vi ser mange muligheter for samarbeid: -arrangement -jevnlig inspirasjon -felles kommunikasjon og PR -styrking av vår felles identitet -styrking av frivillighetskultur

9 Menighetens plass… Felles tiltak i 2020 for å skape interesse og blest rundt kirken i IØF

10 Menighetens plass… Hva med innbyggertorgene i IØF

11 Menighetens plass… Samarbeid med kommunens fagenheter

12 Menighetens plass.. Arbeid framover:
Nye MR fra 1.nov og nytt FR fra 1.des Fire avdelinger i IØF Avdeling menighet Hvordan organiserer vi oss slik at vi får planlagt og gjennomført felles tiltak? -organisasjonskart for avd menighet

13 Menighetens plass… Avdelingsleder Menighet får en sentral rolle for å -hvordan organiserer vi oss for å få planlagt og gjennomført felles tiltak? -kontakt med menighetsrådene -hvordan skal de nye rådene samarbeide?

14 Menighetens plass… Menighetsrådenes rolle blir styrket -merkantil støtte, sekretærfunksjon, økonomi, forhold til FR og ansatte etc Arbeidsgruppa er glad for at kirkelig fellesnemnd arbeider med dette.

15 Menighetens plass… Forum/Salgsavdeling: Oppgaven er å sette kirken på kartet i IØK, og i det: hva samarbeider vi om, og hva skjer best lokalt? -stimulere til erfaringsutveksling - stimulere til å bruke styrkene til hverandre på en positiv måte

16 Menighetens plass… § 9 i Kirkeloven: Menighetsrådet skal ha sin oppmerksomhet henvendt på alt som kan gjøres for å vekke og nære det kristelige liv i soknet, særlig at Guds ord kan bli rikelig forkynt, syke og døende betjent med det, døpte gis dåpsopplæring, barn og unge samlet om gode formål og legemlig og åndelig nød avhjulpet.

17 Arbeidsgruppas anbefaling 1:
Vi går for alternativ 3: et felles menighetsblad med lokale sider først -Ulemper med å fortsette som før: mye ressurser på hver tue.. Ressurskrevende og lite fellesskapsbyggende Fordeler med alt 3: Kirken kan være en pådriver til felles tenkning, en positiv bidragsyter inn i storkommunen.

18 Anbefaling 1 fortsetter:
Vi anbefaler å utrede alternativ 3: Mange ukjente faktorer, men kan bli bedre. -hva fins av økonomi til sammen? - ansattressurser? Hva skal kommuniseres ut? -hvor stort, hvor fint, hvor ofte? - alt må også ut på sosiale medier etc Ansvaret for bladet legges til salgsavd?

19 Anbefaling nr 2: Rette en forespørsel om samarbeid om folkehelseressurser mellom menighetene i Den Norske Kirke i Indre Østfold fellesrådsområde og den kommende Indre Østfold kommune. Forespørselen rettes til prosjektrådmann Georg Smedhus.


Laste ned ppt "Menighetens plass i Indre østfold fellesrådsområde"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google