Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Erfaringer med studiearbeid Nord Trøndelag Anne-Lise R. Arntsen april 2004.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Erfaringer med studiearbeid Nord Trøndelag Anne-Lise R. Arntsen april 2004."— Utskrift av presentasjonen:

1 Erfaringer med studiearbeid Nord Trøndelag Anne-Lise R. Arntsen april 2004.

2 Oppstart av ny studiering 1  Motivasjonsmøte (lørdagskafè) i september/oktober der årets studieringer presenterer sitt arbeid med bilder, ord (planer, studiebøker), dekorasjoner, smaksprøver og eventuelt toner for lagets medlemmer og andre interesserte. (Utstilling)  Styret legger fram forslag til gjennomføring av tre, fire nye studieringer for neste år. Her kommer praktisk orientering om krav og muligheter som ligger i å delta i en studiering.

3 Oppstarting av nye studieringer 2  Liste for disse studieringene sendes rundt i lokalet og legges ut på et ”egnet” bord med anledning og oppfordring om å melde seg på. Styret har fått en eller to til å tegne seg på de aktuelle studieringene før lista sendes rundt.  Sørg for at det minst er seks, men helst syv personer som er med på ringen før den startes.

4 Oppstart av ny studiering 3  Oversikt over alle studieringene som finnes i Hageselskapets studieringhefte ligger også på samme bord med mulighet for å velge en av studieringene som ikke styret har ”satset på”.  Siste års studieringarbeid vil ofte motivere til nye ringer med samme tema.

5 Faglig hjelp  Om ikke studieplanene i N&M rekker til, lages det egne som sendes til Studieforbundet for godkjenning.  Viktig at hver studiering har mulighet til å få faglig bistand til planlegging de første timene av studieringen.

6 Oppstart av nye studieringer 4  Start gjerne en studiering som oppfølging av et tema som var emne på et vellykket hagemøte.  Kan være lurt at lokallaget arranger turer med befaring/innhold som passer i forhold til studieringer som er i gang.

7 Studieleders oppgave  Viktig å ha en studieleder.  Studieleder ordner det praktiske med oppstart av ringene. (Innmelding, bestilling av studiemateriell, ferdigmelding, utskriving av kursbevis, oppmøte på første kvelden, ringe rundt om nødvendig for å få i tak i mange nok til å starte en studiering.

8 Økonomi  Når studieringen er avsluttet og tilskudd utbetalt til lokallaget er det lurt å gi noe av disse pengene tilbake til studieringens medlemmer i form av støtte til studiemateriell eller fagtur.  Noen av pengene kan også brukes til kjøp av fagbøker som lokallaget låner ut til interesserte.


Laste ned ppt "Erfaringer med studiearbeid Nord Trøndelag Anne-Lise R. Arntsen april 2004."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google