Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

MEDIA.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "MEDIA."— Utskrift av presentasjonen:

1 MEDIA

2 Denne grafen viser oversikten over antall treff på “kirkens nødhjelp” i media de siste tre årene. Her ser vi at det hvert år er en topp i tida rundt Fasteaksjonen. I fjor var fasten i månedsskiftet mars/april, så der er ikke toppen så synlig. Dette har vi klart sammen de siste tre årene. Jeg ønsker at vi fortsetter denne trenden i år og kanskje også klarer å få en enda høyere topp.

3 Dette er tre av de mest solgte avisene i Norge
Dette er tre av de mest solgte avisene i Norge. Mange ønsker å komme seg med her. Gjør man det så er det bra, men jeg mener ikke det er her vi må ha fokus.

4 Vi ønsker å være med i lokalavisene
Vi ønsker å være med i lokalavisene. Det er der vi har vårt publikum og våre givere. Er saken god nok og unik nok, så havner den også i de store avisene.

5 Hvordan? Hvorfor? Fordi den er lokal
Dere får vist engasjementet i deres menighet Lokalbefolkningen får kunnskap om menighetens arbeid Lokalbefolkningen får kunnskap om tematikken i årets fasteaksjon Mer kunnskap om aksjonen og tematikken øker sannsynligheten for bidrag

6 Gjør et forsøk Gjør et forsøk
Det er mange måter å gjøre dette på. Det viktigste er at dere gjør et forsøk.

7 Hvordan kommer man med i lokalavisa?
Bruk pressemeldingen, leserinnlegget, artikkelen og menighetsartikkelen som ligger på Fasteaksjonen.no Bruk det formatet dere ønsker og har nytte av. Vi i Kirkens Nødhjelp har lagt forholdene til rette for at dette skal være så enkelt som mulig for dere. Det skal være gjennomførbart.

8 Hvordan kommer man med i lokalavisa?
Bruk pressemeldingen, leserinnlegget, artikkelen og menighetsartikkelen som ligger på Fasteaksjonen.no Planlegg litt på forhånd Snakk med nabosognene. Skal de gjøre noe mer enn å sende en pressemelding? Finnes det en person i sognet som gikk med bøsse for 50, eller kanskje 30 år siden, og som fremdeles bidrar? Er det bosatt flyktninger fra et av landene hvor Kirkens Nødhjelp jobber? Skal han eller hun gå med bøsse? Hva ville du ha lest om? Dersom du ville ha lest saken er sannsynligheten stor for at også noen andre vil lese den.

9 Hvordan kommer man med i lokalavisa?
Bruk pressemeldingen, leserinnlegget, artikkelen og menighetsartikkelen som ligger på Fasteaksjonen.no Planlegg litt på forhånd Snakk med nabosognene. Skal de gjøre noe mer enn å sende en pressemelding? Finnes det en person i sognet som gikk med bøsse for 50, eller kanskje 30 år siden, og som fremdeles bidrar? Er det bosatt flyktninger i et av landene hvor Kirkens Nødhjelp jobber? Skal han eller hun gå med bøsse? Ring lokalavisa, eller aller helst en journalist du kjenner Få frem viktigheten av saken Få frem at dette er noe som har skapt engasjement i deres menighet Gjør en avtale om at du sender en oppfølgingsepost med mer informasjon og bilde Send pressemeldingen, eventuelt en lokal versjon av denne, og annen informasjon som kan være interessant for journalisten Lurt å ta kontakt rett etter at forrige avis kom ut – da ønsker alle journalister nye idéer Det blir best lokalt

10 ROLVSØY ULSTEIN Dette er den samme artikkel i to ulike aviser. Hvilken har dere mest lyst til å lese? Dette viser hvor viktig bildet er. Det lokale selger.

11 I fjor jobbet jeg i TV-aksjonen.
Fikk erfare at kreativiteten til Trøndere er sterk. Bjugn. Ørlandet. Skatval. Se på disse bildene. Disse bildene selger. Man får lyst til å lese saken.

12 Under fasteaksjonen i 2015 var det konfirmantene selv som skrev i Adresseavisa

13 Eks fra Hitra: kort om saken, innsamlede midler, informasjon om konfirmantene og informasjon om at det ikke er for sent å gi.

14 Frogn Rakkestad Asker

15 Lier

16 MENIGHETSBLAD Namsos og Fosnes Leksvik og Stranda

17 Gjør et forsøk Oppsumering
Bruk pressemeldingen, leserinnlegget, artikkelen og menighetsartikkelen som ligger på Fasteaksjonen.no Planlegg litt på forhånd Ta kontakt med lokalavisa, eller aller helst en journalist du kjenner Hovedpoeng: Tenk lokalt og kreativt. Gjør det enkelt. Det er mange måter å gjøre dette på. Det viktigste er at dere gjør et forsøk.


Laste ned ppt "MEDIA."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google