Opplæringsdag nytt regionalt brukerutvalg Helse Midt-Norge RHF.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Individuelle planer Foreldrekurs 2005.
Advertisements

Brukermedvirkning og pasientmakt
Om barn og unges mulighet for medvirkning
Samhandling på dagsorden
Individuell plan.
LOVGRUNNLAG LOV OM PASIENTRETTIGHETER § 2-5: Pasient som har behov for langvarige og koordinerte helsetjenester, har rett til å få utarbeidet individuell.
Samhandlingsreformen - nytt og endret lovverk
Vi går trinn for trinn… Nå er det deres tur.
Samhandlingsreformen og brukermedvirkning
Samhandlingsavtalene status og fremtid •Kvalitet i helsetjenestene •Det handler om kvalitet-medvirkning og prioritering •Brukermedvirkning i samhandlingsavtalene.
PROSJEKT REHABILITERING. Bakgrunn Samhandlingsreformen/Overføring oppgaver til kommunene Avtalene/samarbeidsfora Klargjøring av ansvar mellom kommuner.
Det regionale helseforetaket sin kvalitetsstrategi - Helse Vest RHF
Brukernes time 2009 referat.  Brukerne har lite bevisst forhold til hva brukergruppen kan brukes til og gruppens mandat.  Når kunder og leverandør er.
Helse – Midt 6. mars 2012 Erik Torjussen A-larmBrukermedvirker.
Lovgrunnlag Historikk Reglement/retningsliner for brukerutval/-råd
Opplæring av pasienter og pårørende Fagdirektør Jan Eirik Thoresen.
Samhandlingsreformen SAFO SørØst Høstmøte Hva er samhandlingsreformen? Forebygge fremfor bare å reparere Få kommune og Spesialisthelsetjenesten.
Regionalt brukerutvalg opplæringsdag Januar 2016 Stig A. Slørdahl.
På lag med deg for din helse BFK Ekstern samhandling mars 2016.
HANDLINGSPLAN FOR FUNKSJONSHEMMEDES FELLESORGANISASJON ROGALAND 2016 – 2017.
PRIORITERINGSUTVALGET Et offentlig utvalg oppnevnt av Helse- og omsorgsdepartementet for å vurdere spørsmål knyttet til prioritering i helsesektoren.
Mandal kommune Utkast til nye etiske regler For ansatte og folkevalgte i Mandal kommune Vilhelm Lunde Holme –økonomi.
Brukarutval/-råd I.Lovgrunnlag II.Historikk III.Reglement/retningsliner for brukerutval/-råd.
Legeplan Eldrerådet Meera Grepp kommuneoverlege. Overordnet mål Kommunen skal sikre at innbyggere har tilgjengelige legetjenester av god kvalitet og som.
Koordinerende enhet Farsund kommune. Fra kommunens helse og omsorgsplan (vedtatt 2012) Kommunen manglet en tydelig, åpen og tilgjengelig koordinerende.
Vedtekter kommunenivået Lokallag i Finnmark. Vedtektene  § 55 LOKALLAG  55.1 Utdanningsforbundet er inndelt i lokallag – ett i hver kommune.  55.2.
Sammendrag av årsrapporter 2015 fra pasient- og brukerombudene i Helseregion Midt-Norge Arne Lyngstad 1.
Storting og regjering Vedtar lover og regler Setter i verk lover og gjennomfører politikken (departementene) Vedtar budsjetter og fordeler økonomiske ressurser.
STUDIEFORBUNDET FUNKIS I TELEMARK. Styret 2015/2016.
SPF, lokale og regionale, som ledd i overordnet strategi for pasientbehandling og kvalitet i HMN Kl 09:00 – 09:45 Fagdirektør K.Å. Salvesen.
Koordinerende enhet KE er beskrevet i khol kap : Kommunen skal ha en koordinerende enhet for habiliterings- og rehabiliteringsvirksomhet. Denne.
Status for Utdanningsforbundets arbeid med profesjonsetikk 2014.
Brukermedvirkning i helseforskning i Norge Regional brukerkonferanse november 2015 May Britt Kjelsaas, rådgiver Helse Midt-Norge RHF helsefagavdelingen.
Retningslinjer for samfunnsansvar RBU 26. august 2013 Utforming av retningslinjer.
Kommunalt råd for mennesker med nedsatt funksjonsevne
Preben Aavitsland Samling for kommuneleger,
Elin Stoermann-Næss, spesialrådgiver Kreftforeningen
Velkommen som ny medarbeider i Modum Kommune
KOSTRA arbeidsgruppe rus- og psykisk helsearbeid
Brukermedvirkning i helseforskning
Dilemmatrening Difis opplæringsmateriell informasjonssikkerhet.
BRUKERMEDVIRKNING PÅ SYSTEMNIVÅ I HELSEFORETAK
Funn fra landsomfattende tilsyn i Buskerud Klækken,
«Et FAU blir det som vi foreldre gjør det til»
ForBedring 2018-kartlegging av sikkerhetskultur i spesialisthelsetjenesten Presentasjon Brukerutvalget (hkb)
Aktivitetsplan Internrevisjonen HMN-RHF - Presentasjon for Regionalt brukerutvalg 9. mai Vedtatte aktiviteter 2016 Aktiviteter som vurderes.
PROFESJONELL YRKESUTØVELSE
Samhandlingsreformens betydning for St. Olavs Hospital;
Rett til spesialisthelsetjenester versjon (kan bli endret noe)
Landsmøtesak 5/15 Lærerprofesjonens etiske råd
Kulturrådet Fagetat underlagt Kulturdepartementet
Samarbeidsutvalg Bergensregionen Liv Olsen
Bruker- medvirkning 19. juni 2018 Marit By Rise
Etikk i kommunesektoren 21. februar 2017
Etikk i kommunesektoren 7. mars 2018
Opplæringsdag nytt regionalt brukerutvalg Helse Midt-Norge RHF
Antikorrupsjonsprogram i Helse Midt-Norge RHF
Regional utviklingsplan 2019 – med et perspektiv fram mot 2035
Brukerutvalget 2018 Styrearbeid og roller.
Opplæringsdag nytt regionalt brukerutvalg Helse Midt-Norge RHF
Etikk i kommunesektoren 23. februar 2016
Opplæringsdag nytt regionalt brukerutvalg Helse Midt-Norge RHF
Voldsforebyggende opplæring
Bjørgene omsorgssenter.
Brukermedvirkning ved UNN
Tildeling til brukerorganisasjonene 2019
Brukergruppa PH Leder: Hege Hafstad Johansen FFO/ADHD Norge
Koordinerende enhet (KE) i UNN
Utskrift av presentasjonen:

Opplæringsdag nytt regionalt brukerutvalg Helse Midt-Norge RHF

Program

Mandat og forventning

«Det er vanskelig å sette pasienten i sentrum hvis det allerede står noen andre der. Derfor er jeg så glad for at dere er her for å gi oss gode innspill. Dere har skoen på og vet hvor den trykker. Skal vi gjøre sykehusene og helsetjenesten mer brukerorientert må vi lytte til brukerne» Møte med pasient- og brukerorganisasjonene des 2013

Helseforetaksloven § 35.Pasienters og andre brukeres innflytelse Regionalt helseforetak skal sørge for at representanter for pasienter og andre brukere blir hørt i forbindelse med utarbeidelse av ( ). Regionalt helseforetak skal sørge for at virksomheter som yter spesialisthelsetjenester og andre tjenester som hører naturlig sammen med dette, etablerer systemer for innhenting av pasienters og andre brukeres erfaringer og synspunkter.

Brukermedvirkning Brukermedvirkning hjemlet i: – Pasientrettighetsloven – Lov om helsepersonell – Rehabiliterings-forskriften – Lov om psykisk helse (Like mye moralske som juridiske rettigheter.)

Regionalt brukerutvalg Brukerutvalg i helseforetak Brukergrupper/ brukerorg Individuelle brukere helseforetak Helsepersonell/ansatt Klinikk/avdeling Regionalt helseforetak systemnivå indivinivå Brukermedvirkning på ulike nivåer

oppnevning Oppnevnt av styret i RHF som et rådgivende organ. Opptrer uavhengig av styret Er oppnevnt etter innspill fra brukerorganisasjoner, men opptrer uavhengig av disse Funksjonsperiode på 2 år

Roller Strategisk rolle: følge opp og sikre brukermedvirkning i utviklingen av strategier og tiltak på overordnet, regionalt nivå. Rådgivende rolle: pådriver for økt brukermedvirkning og sikring av pasientrettigheter. Et rådgivende organ for styret og administrerende direktør i saker som angår tilbudet til brukere, pasienter og pårørende. Samarbeidsforum og bindeledd til lokale brukerutvalg og brukerorganisasjoner Har en stemme inn i styret, men har ikke stemmerett i RHF- styret

Etiske retningslinjer i Helse Midt-Norge De etiske retningslinjene gjelder for deg som er ansatt eller styremedlem i Helse Midt-Norge. De gjelder sammen med eventuelle egne yrkesetiske retningslinjer du er underlagt. Samlebegrepet ”Helse Midt-Norge” omfatter alle helseforetakene og RHF-et i foretaksgruppen. Retningslinjene er av overordnet karakter og er ment å være generelle rettesnorer som krever refleksjon av den enkelte.

Forholdet til pasient og pårørende Forholdet mellom ansatte, kollegaer og ledere Forholdet til våre omgivelser Rapportering og varsling Offentlighet og opplysningsplikt Ytringsfrihet Habilitet Forvaltning av ressurser Innkjøp Gaver og andre fordeler Etisk rekruttering Bistillinger og bierverv Forskning og publisering Tema i de overordnede retningslinjene