Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Brukergruppa PH Leder: Hege Hafstad Johansen FFO/ADHD Norge

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Brukergruppa PH Leder: Hege Hafstad Johansen FFO/ADHD Norge"— Utskrift av presentasjonen:

1 Brukergruppa PH Leder: Hege Hafstad Johansen FFO/ADHD Norge
Nestleder: Bjørn Einar Moe FFO/Mental Helse Elfrid Schei FFO/LPP Zina Helei Hamdard FFO/LUPE Kristian Mandahl FFO/ ADHD Norge Observatør: Ann- Mari Romul Sekretær: Arild Carlsen

2 Organisert brukermedvirkning
Regionalt brukerutvalg. Oppnevnes av RHF – nominasjon gjennom paraplyorganisasjonene (FFO, SAFO, Kreftforeningen og Eldrerådene) Brukerutvalg ved helseforetakene i regionen. Oppnevnes av styret ved HF – nominasjon gjennom paraplyorganisasjonene Brukergrupper / underutvalg. Foreslås av de forskjellige brukerorg og FFO. Oppnevnes av BU

3 Oppstarten Brukerutvalget i St. Olavs og Psykisk Helsevern ble opprettet i 2002 Brukergruppa PH ble egen gruppe etter sammenslåingen av Somatikk og Psykiatri BRUKERGRUPPA PH RAPPORTERER TIL BU ST. OLAV Det sentrale brukerutvalget for St. Olavs hospital. (Oppnevnes av styret i helseforetaket) Brukergrupper for ulike pasientkategorier. (oppnevnes av BU) Brukerorganisasjonene nominerer deltagere utvalg/grupper. Representantene har god kontakt med egne brukerorganisasjoner. Lovpålagt Forskjell på brukergruppe og brukerutvalg Si noe om kontakten mellom brukergruppen og utvalget Forholdet til organiasjoner, nominasjoner.

4 Arbeidsområde og rammer:
Møtevirksomhet –Brukergruppen har gjennomført månedlige møter i 2017, med unntak av juli. Det er behandlet 67 saker i møtene som er avholdt. Rådgivende organ for divisjon PH Vi deltar i underutvalg, arbeidsgrupper, prosjekt grupper Et eget organ.

5 Arbeidsområder Brukergruppens deltagere er aktive i svært mange prosesser i PH. Vi er en aktiv medspiller for Divisjonsledelsen og avdelingene i psykisk helsevern. Vi er en samarbeidsaktør for Divisjonssjefen, som benyttes i utstrakt grad i dialogen rundt driften av Psykisk Helsevern.

6 Hvorfor er vår funksjon så viktig?
Godt samarbeid med Divisjonssjefen og administrasjonen. Tett kontakt med avdelingene og fagfolkene. Møterett i lederteam 2-3 pr år. Forankret i egne organisasjoner, kontakt med pasienter og pårørende.

7 Suksessen for vårt arbeid.
Involvert i alle prosesser i psykisk helsevern Vi er en rådgivende/likeverdig uavhengig part i saker i PH Aksept og godt samarbeid med divisjonssjefen og staben. Eget initiativ og styring for agendaen.

8 Utfordringer: Rekruttere nye brukerrepresentanter for å møte etterspørselen. Arbeidsmengden for brukerrepresentantene. Opprettholde vårt gode rykte i både psykisk helsevern og egne org. Opplæring og ivaretakelse av nye og gamle brukerrepresentater. Holde kontakten med brukerorganisasjonene Få oppnevnt brukersrepresentanter til ulike fora – Det har tatt lang tid å få tilbakemelding fra BU. Hva gjør vi når brukerrepresentantene som er oppnevnt ikke møter?


Laste ned ppt "Brukergruppa PH Leder: Hege Hafstad Johansen FFO/ADHD Norge"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google