Problemstillinger som ønskes belyst Mulige konsekvenser når aktivitetsplikten og bearbeidingsplikten foreslås fjernet. Hva vil endringer i leveringsplikten.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Konsekvenser av klimaendring
Advertisements

Deltakerloven – arv og generasjonsskifte Aalesunds Rederiforening 26. august 2011 Vidar Landmark, Fiskeri- og kystdepartementet.
Et hav av søppel Hva er marin forsøpling?
EU-utvidelsen Arbeidsinnvandring og kampen mot sosial dumping Statssekretær Kristin Ørmen Johnsen, Kommunal- og regionaldepartementet.
Regulering av fiske. Hvem tar gevinsten?
Tromsø, den 23. oktober 2012 Reidar Nilsen Norges Fiskarlag Bør næringa selv ta ansvaret for en effektiv fiskeriforvaltning?
Oppdrettsnæringa utvikles gjennom levende lokalsamfunn Jørund Larsen Regionsjef, FHL Midtnorsk Havbrukslag.
Stortingsrepresentant Steinar Gullvåg, Arbeiderpartiet
Norwegian Ministry of Fisheries Er omsettelige kvoter fremtiden for fiskeflåten? Nord-Norges Rederiforenings årsmøte 15. – 16. November 2002 Fiskeriminister.
Klimajobber i nord Broen til framtiden 2015 Gaute Håkon Holand Wahl.
Kapittel 3: Forretningsplanen Del 1 Læreplanmål Utforme mål og visjoner for en virksomhet Utarbeide en forretningsplan Entreprenørskap og bedriftsutvikling.
Er du ung, har langvarige helseutfordringer og har lyst til å møte andre unge i liknende situasjon? I Helt sjef! kan du møte andre unge i liknende situasjon.
o Regnskapet til bedriften forteller oss hvor mye penger bedriften har tjent i løpet av en periode, hvilke eiendeler bedriften har, og hvordan den har.
«Fra folkets eiendomsrett til fiske, via kvoter og til kvotebaroner – veien inn i EU uten å gå omveien om EU- medlemskap» Nordland ​ Nei til EU, Årsmøtet.
Den «fordømte» friheten Hvor frie er vi egentlig?.
Livet i havet – vårt felles ansvar Olav Lekve, FiskeridirektoratetSkreifestivalen 2013 ”Skreien trives og vokser på trær”
Kapittel 9. Norsk økonomi Del 4 Arbeids – og næringsliv Denne delen skal hjelpe elevene til å nå følgende kompetansemål i læreplanen: 3a finne informasjon.
Ingard Moen, Direktør, Plan og Analyse Nasjonalt Kraftsystemmøte Gardermoen, 31. august 2016 Konklusjoner fra den Europeiske tiårsplanen.
NORGE ETTER 1945 Finnmark og Nord-Troms: RASJONERING 1952.
UNGDOM OG ØKONOMI - ØKONOMILAPPEN Hilde E. Johansen
Kapittel 12. Det internasjonale samfunnet Del 5 Internasjonale forhold Denne delen skal hjelpe elevene til å nå følgende kompetansemål i læreplanen: 5a.
”De vanskelige beslutningene” - eierskifteseminar i Bodø Generasjonsskifte i fiskebåtrederiet Asbjørn Selsbane AS …som endte med fisjon.
Hvem skal eie fiskekvotene? Edgar Henriksen. Utvikling i lønn og pris på torsk 10. juli 2015UiT seminar på Riddu Riđđu.
DU kan gjøre en forskjell – for egne og andres barn! Engsjement – motivasjon – begeistring.
Teknologi for et bedre samfunn FishTech Ålesund Forskning og utvikling for fangst og foredling av snøkrabbe.
Reketråling: Potensiale og utfordringer Adm.dir. Audun Maråk.
Bør flytebrygger erstatte pælebryggene i fremtiden ?? Medlemsmøte 7.april 2016.
Myke trafikanter Falkeid idrettslag ønsker å legge til rette for myke trafikanter og vil ha mest mulig av trafikken bort fra selve idrettsområdet.
Diktatur I diktaturer er det viljen til én person eller en liten gruppe som bestemmer politikken. Et slikt fåmannsstyre kaller vi ofte for oligarki. Når.
Kommunestyrekomiteer > Hjemlet i kommuneloven (kl) § 10a (endring i 2006) –Ment å være «politiske verksteder» –Ment å vitalisere rollen som folkevalgt.
Møte med Jonas Gahr Støre 29. august Den havgående flåten Står for over 70% av verdien og 80% av volumet i villfiskfangsten Nærings- og fiskeripolitikken.
Enorme forskjeller BNP og HDI BNP måler produksjonen i samfunnet, og ikke hvor bra befolkningen har det (selv om det er en sammenheng mellom BNP og velferd).
Hvem er vi Stiftet 1987 som ”Kystfiskernes Forening” Et ønske om en sterke kyststemme i datidens eneste faglag ”Norges Fiskarlag” Brøt med Fiskarlaget.
Hvordan sikre felleskapet inntekter fra ressursutnyttelsen av havets verdier? Ragnar Tveterås NFKK, Oslo, 19. april 2017.
LØKSFJORD AS.
Resultat av spørreundersøkelse om samdrift og distriktspolitikk +
Brukerorientering og rettigheter i elektronisk forvaltning
Landbruksnæringen i den nye kommunen vil bli en del større
Jeg føler meg bedre fordi jeg vet at jeg er ikke den eneste!
Introduksjon til EØS-retten
Hvorfor fikk vi EØS-avtalen…. ….og hvem sto bak?
Evaluering av ”Fritt Fram”
Eie, leie eller plasseres?
Allmenningens tragedie
Firmanavn Forretningsplan.
HVA ER BPA? Brukerstyrt personlig assistanse
Innføring i lovverket som gjelder barn og unge i planlegging
FNs bærekraftsmål FNs bærekraftsmål skal sikre at hele verden tar vare på miljøet samtidig som at alle mennesker kan ha muligheter for et godt liv.
Markedsmakt: Monopol og Monopsoni
HMS © Caritas Norge..
Skoleeier i utvikling av skolen. Ordfører Nina Sandberg
Bergeningsrente og KS sitt høringssvar
Kapittel 14 – Valg av valutakursregime
Kulturrådet Fagetat underlagt Kulturdepartementet
Målbildet Stavanger kommune har som mål at flest mulig har et aktivt liv og klarer seg selv best mulig. Vi kaller det Leve HELE LIVET! Leve HELE LVET startet.
KOMPETANSE FOR MANGFOLD
Fiskeriforvaltning Av Erling J. Johansen For Kommunestyret i Skjervøy
Norden som foregangsregion
LMK - den rene motorhistoriske kulturorganisasjon!
Hva er markedsføring? Morten H. Abrahamsen Førsteamanuensis BI
Tema: Norsk sjømatnæring er en av landets største eksportnæringer.
Behov og emosjoner.
KrFs næringspolitikk.
7 Økonomi og miljø Er forurensning en kostnad? Hvorfor ikke ha totalforbud mot forurensning av luft, jord og vann? Hva har økonomer å bidra med i forurensningsdebatten?
RFID på Deichmanske bibliotek [Petter gjør foil 1-10]
Firmanavn Forretningsplan.
Jesu budskap og eksempel
Forslag til endring i antall år med aktivitet i ABI
Hva skjedde i Oslofjorden
Rekruttering av kompetanse - ny tid, nye krav og nye utfordringer ?
Utskrift av presentasjonen:

Problemstillinger som ønskes belyst Mulige konsekvenser når aktivitetsplikten og bearbeidingsplikten foreslås fjernet. Hva vil endringer i leveringsplikten bety for lokalsamfunn langs kysten? Konsekvenser av strukturkvoteordningene og innføring av fri lengdeutforming i kystflåten. EØS-avtalens overstyring av nasjonale reguleringer av oppdrettskonsesjoner og fiskeimport. Kvoteavtalene med EU og hva de betyr på sikt.

Fiskerienes fremtid i nord Kystfiskarlaget vil at den viltlevende fisken skal sikre arbeid og inntekt til flest mulig av dem som har valgt å leve sine liv ved kysten og inne fjordene. Kystfiskarlaget vil ha et rent hav i økologisk balanse. Kystfiskarlaget vil at fiskeressursene skal være det norsk folks felles eie. Fisken er kyst- og fjord folkets materielle fundament! Hvem er vi nå? Hvem blir vi dersom fundamentet blir helt borte?

Vil EU-entusiastene ofre norsk fiskeri om det blir nødvendig – ja? Hvorfor er bearbeidings- og leveringsplikten så besværlig og finnes det en rasjonell politisk begrunnelse for å fjerne den fullstendig og mot kystfolkets vilje? Den ville fisken er folkets eie. Fangsten på dekket er skipperens fangst og salget av den kan ikke styres i et EU- lovverk til politisk bestemte kunder med forskrifter. Kan kvotehandel forbeholdes kun norske borgere i fremtiden? Hvordan skal kvoteinnehaverne ordne sitt generasjonsskifte? Arvinger som ikke kan/har råd til overta foreldrenes kvoter. Konsekvensen blir krav om å få realisere arven i det best betalende markedet der det måtte finnes i EU’s indre marked.

Kvotehandelen har endret Nord-Norge og utviklingen vil fortsette! Fiskerisamfunn har for få fiskere til å sikre råstoff til hjemlig produksjon. For hver eneste kilo fersk fisk som styres unna nordnorske fiskerihavner svekkes muligheten for arbeid, inntekt og bolysten Kvotehandel svekker folkevalgt styring og betjener først og fremst interessen for avkastning til investert kapital og ikke arbeid og inntekt.

Kystflåten er for alle uttalte politiske mål den beste og er konstruert som det perfekte bindemiddel mellom fisken i havet og folket på kysten! Mest økonomisk lønnsom Best verdiskapning Sikrer arbeid og inntekt til kyst- og fjord folket Minst utslipp pr kilo fanget fisk Ikke avhengig av CO2-refusjon (subsidie) fra staten Mer kystflåte gir et grønt skifte som må komme også i fiskeflåten Skånsomme fiskeredskaper for havbunn og fisk Mulighet for fiskerne til familieliv

Best resultat og hvor? Hvem er det så som bør få adgang til den? Vi kan se på dette som et rent økonomisk spørsmål, men det blir jo også sett på som et politisk spørsmål. Det økonomiske spørsmålet er: Hvorledes får vi det beste resultat ut av fiskeriene? Det politiske spørsmålet er: Hvor skal resultatet havne?