Hensikta med tilsynet er å bidra til å skape: - eit inkluderande arbeidsmiljø - eit miljø som er helsefremjande - forebygging i høve sjukefråvær og utstøting.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
ambisjoner og realiteter
Advertisements

System for godt læringsmiljø HMS for elevar. Mål: Skape eit godt læringsmiljø for alle Endres i topp-/bunntekst2.
Salhus Skole Et trygt sted for læring hvor alle opplever mestring og utvikling i et inkluderende fellesskap.
Regionkurs Eid Arbeidsmiljø - Anne Siri Bentsen
HMS i de lokale og regionale energibedriftene Hvordan ivaretar bedriftene helse, miljø og sikkerhet? KS Bedriftenes Møteplass 2011, 17.februar.
Presentasjon av Janette Kaggestad
Hovedkontormodell og HMS
Handlingsplan mot mobbing
Arbeidsplassar i barnehagen Kontaktforum barnehage 18. november 2014
Lom, juni 2006 Personalseminar Sambandet mellom det individuelle og det institusjonelle i forsking og vitskap Har det nokon relevans for AØS? Øyvind Glosvik.
Loen 23. og 24. mars Anne K F Midtbø Barnehagen som læringsarena Utfordringar i ny rammeplan for barnehagen sett frå kommune- administrasjon Anne.
Kap 4 og 5 i Eva Maagerø: Språket som mening
!. Hensikt /Mål Å ha et miljø som er helsefremmende og meningsfylt Trygge ansettelsesforhold Likebehandling Grunnlag for utvikling av arbeidsmiljø Partsamarbeid.
Ungdomstrinn i utvikling på Volda ungdomsskule. Erfaringsdeling i høve lekse om samarbeid To og to: Kva var oppgåva til elevane? Kva la elevane vekt på.
Likeverd og likestilling. Kva meinar vi med likeverd? Alle er like verdifulle. Uavhengig av kjønn, rase, nasjonalitet, stilling eller status. -døme: svarte.
| Munnleg kommunikasjon. Kompetansemål lytte til og vere open for argumentasjonen til andre og bruke relevante og saklege argument i diskusjonar bruke.
To tenkjemåtar i etikken  Etikk: handlar om å tenkje gjennom spørsmål om rett og gale  aka moralfilosofi  Forholdet mellom menneske  Heile samfunnet.
Spesialundervisning i vgo KPMG-rapport Forvaltningsrevisjon 2012 Overleveringsmøte
Velkommen til kurs Utdanningsforbundet Sogn og Fjordane
Organisering og leiing av etiske refleksjonsgrupper Tanja Yvonne Alme.
Systematisk Observasjon av Lesing.  Ei prosjektgruppe har utarbeidd eit verktøy for systematisk kartleggjing av kvar den einskilde eleven er i leseutviklinga.
FORELDREKONTAKT MØTE ENGASJEMENT - kan ikkje velje det vekk, med du kan velje grad Mitt barn – følje opp lekse, interessere seg for.
FAQ – sfs 2213 Problemstillingar vi har hatt inne det siste året, og korleis vi har løyst dei.
BTI- Stord kommune. FORELDREROLLA BTI BTI-modellen 22.9.sept.2015.
Gaupne barnehage Me vil. Me kan.. Kvardagen vår Me leikarMe er ute Me er samanMe er inne Me lesMe er på tur Me øver oss på å kle på ossMe syng Me forheld.
Brøkrekning Korleis rekne med brøk.?. Eit undervisningsopplegg. Laga av elevar ved Laga av elevar ved Ytre Solund skule Ytre Solund skule.
Å skrive meininga si Fempunktsmetoden. Skriv fem setningar: Fortel kva emne du vil skrive om. Skriv tre setningar om dette emnet. Skriv ei setning som.
§ 9a-1.Generelle krav Alle elevar i grunnskolar og vidaregåande skolar har rett til eit godt fysisk og psykososialt miljø som fremjar.
Ullensvang herad Heradet har omlag innbyggjarar. Dei fleste bur på kvar side av Sørfjorden, på aust- og vestsida. Våre viktigaste næringar er fruktdyrking.
Sykkylven Næringsutvikling AS - Etablering av nye næringar - Bruk av tomme industribygg - Støtteordningar og politiske virkemiddel Presentasjon på Rotarymøtet.
| Å argumentere å skrive argumenterande tekst. Å komme i gang Bestem tema Finn informasjon om saka. Sjå ein film, leit på Internett, les i aviser, fagbøker.
Systematisk Observasjon av Lesing.  Ei prosjektgruppe i Gjesdal kommune har utarbeidd eit verktøy for systematisk kartleggjing av kvar den einskilde.
Undersøking – SFS Kven svarar? Om kontinuitet.
Arbeidsmøte Mål for økta: Skape betre forankring for utviklinga i dei tre fasene i progresjonsplan hausten Førebu prosessane gjennom dei.
4. samling i Nettverk for arbeidsgjevarpolitikk
Elevenes skolemiljø.
Velkomen til nytt skule- og barnehageår 2015/16
Velkommen til foreldremøte 19. september 2017
Identitet og livstolking
Kompetansemål Energi – ting skjer
Nulltoleranse mot mobbing - nytt regelverk om skolemiljø
Brukarundersøkjing Fokusområder:
Generell oversikt over gjeremål for Vaulen skule
Kompetansemål Energi – ting skjer
Til elevane Helsesøster på Nesflaten skule Høsten 2016
| Å argumentere Å skrive argumenterande tekst.
VEKE 46 Vekesong: Vestlandet Mål for undervisinga Time Måndag Tysdag
TRIVSELSVEKA 1.TRINN VEKE 39
“DET ER BETRE Å BYGGE BARN ENN Å
Kort om implementering
ELEVENES ARBEIDSMILJØ
Målgruppa til tenesta. Mennesker med utviklingshemming over 18 år med alvorlege atferdsproblem og psykiske lidingar. Vaksne med diagnoser innafor autismespekterforstyrringar.
Sogndal kommune.
Arbeidsverkstad 2 om omstillingsavtale
BTI- Stord kommune.
Målgruppa til tenesta. Mennesker med utviklingshemming over 18 år med alvorlege atferdsproblem og psykiske lidingar. Vaksne med diagnoser innafor autismespekterforstyrringar.
Sogndal kommune.
NYTT SKULEÅR – NYE MULEGHEITER
alle barna sin rett til god omsorg
System for godt læringsmiljø
System for godt læringsmiljø
Born som pårørande Fagdag Hildegunn Fauske
Sentrale lover og regler
Opplæringslova kapittel 9A Lovendring fra 1. august 2017
Elin M. Fjeldbraaten, Bedriftshelsetjenesten, Sørlandet Sykehus HF
God læring og gode læringsresultat skal vere vårt varemerke
Vegen vidare… Kva skaper eit godt og utviklande læringsmiljø?
Oslo Havn Risikokartlegging Ytre Miljø
NYTT SKULEÅR – NYE MULEGHEITER
Sentrale lover og regler
Utskrift av presentasjonen:

Hensikta med tilsynet er å bidra til å skape: - eit inkluderande arbeidsmiljø - eit miljø som er helsefremjande - forebygging i høve sjukefråvær og utstøting - eit miljø som bidreg til å gjere alle mest mogleg sunne og friske, fysisik og psykisk

Tilsynet meiner eit systematisk HMS-arbeid er det viktigaste reiskapen for å kunne skape eit slikt miljø. Tilsynet har kome med ein del pålegg med frist , som eg reknar med leiinga tek tak i og som vi kan få orden på I SAMARBEID.

Samarbeid er eit nøkkelord her

Rektor har ansvaret for HMS-arbeidet og arbeidsmiljøet ved skulen

Verneombudet - skal sjå til at HMS-arbeidet blir fylgt opp - vere ein støttespelar for dei tilsette der dei føler dei treng hjelp for å nå fram - påpeike ting som bør rettast på - ilag med leiinga utarbeide kartleggingar og lage tiltaksplanar for å rette opp avvik og manglar og sjå til at dette blir fylgt opp

Arbeidstakar - har ansvar for at tiltak som blir sett i verk blir utført. Td. At fellesvedtak blir fylgt opp av kvar enkelt - skal seie ifrå (evt. gjennom verneombod) til leiinga om ting ein meiner bør rettast på

Det er tre hovudområder i HMS-arbeidet - fysiske - sosiale - psykososiale Det vil alltid vere klare samanhengar og glidande skilje mellom desse ulike områda

Kva er ei sak? - om evt. vanskar blir ordna sjølv (mellom partane) er det inga sak - om ein vanske går ut over arbeidsmiljøet, fleire blir involvert, er det ei sak