Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

NYTT SKULEÅR – NYE MULEGHEITER

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "NYTT SKULEÅR – NYE MULEGHEITER"— Utskrift av presentasjonen:

1 NYTT SKULEÅR – NYE MULEGHEITER
LUS – Del 1: Felles foreldremøte ( ) Del 2: Klassemøter (Val av klassekontakt/vara – FAU)

2 Leiing Kristin Vee, rektor
Mona Kristin Bukve, undervisningsinspektør, rådgjevar Team-leiarar, 8. team; Edmund Øygarden, 9. team; Randi V. Gjeitnes, 10. team; Mona Vik LUS-standard (Sikre meir lik praksis. Nye orden- og åtferdsreglar. Desse finn du på heimesida – plandokument).

3 Digital satsing i Luster
One Note – organisering, struktur, samhandling, undervegsvurdering, skriving mm Teams – Office 365 (Vekeplanar, undervegsvurdering, innlevering elevarbeid mm (nb. Dialog elev-føresette) Visma flyt skole. Foreldrepålogging/elevpålogging: digital meld. bok, føre fråvær, erstatte «ranselpost», undervegsvurdering (førebuing til utviklingssamtale), merknader, klasselister mm (Også ei førebuing til vgs- der Skolearena er i bruk). Meld frå til kontaktlærar om behov for opplæring. På 2 år har me investert i ca 100 nye datamaskiner/Surface til elevane Headset til alle Utprøving av digitale ressursar, som Campus Increment, Kikora, Relemo mm

4 DIALOG HEIM-SKULE Gjennom Visma Flyt skole - meld. via mobil (nr på vekeplan), mail (digital meldingsbok) På ungdomsskulen kan elevane logge seg på sjølv med sin FEIDE-brukar Fråvær, kroppsøving Vurdering i Visma – eleven si faglege og sosiale utvikling Heimesida til skulen – aktivitetskalendar mm., trinn-sider (periodeplanar) Kontoret, - Kristin; Mona K.; Ta gjerne ein telefon for mykje!

5 Kva forventar skulen av deg som elev?
At du et frukost At du har med niste At du har med deg dei skulesakene du har behov for (gjeld og gymklede) At du følger orden- og åtferdsreglane (skal gå gjennom dei nye med kontaktlærar i dag) At du følgjer med i timane og er godt førebudd til timane At du er aktiv aktivitetsfriminutt At du held innleveringsfristar og gjer lekser At du tek vare på utstyr og materiell At du leverer ranselpost heime At du er inkluderande og syner respekt mot andre elevar og lærarar At du seier frå om du eller andre ikkje har det bra At du får nok søvn (NB! Fortnite) At du gjer ditt beste

6 Kva forventar skulen av deg som føresett(e)?
At du orienterer deg på skulen si heimeside. Ein skal kjenne til; Periodeplan (mål for fag/tema), lekseplan, leselogg, vurdering i teams mm Kunne bruke Visma Flyt skule, sende melding om fråvær mm (NB! Kroppsøv.) og halde seg orientert om eleven si faglege/sosiale utvikling Delta på to utviklingssamtalar i løpet av året. Eleven blir oppmoda om å vere med på samtalen Møte på arrangement og møter for føresette – være inkluderande Støtte skulen aktivt, snakke positivt om skulen og lærarane Ta opp eventuelle negative erfaringar med lærarar/skulen så snart som råd Være realistiske i høve til borna sine føresetnader og jobbe med å auke ansvar for eige liv og lære (robuste barn)

7 Forventningar til føresette:
Organiserer veka saman med barna og følgje opp skulearbeid. Melde frå til lærar om det er område som er vanskelege. Held fristar – «underskrifter» Sørger for at barna et frukost, møter utkvilte og har med niste Set ramme for nettbruk (døme: Fortnite – 4 timar pr. døgn… ) Støttar opp om leselogg og signerer at eleven har gjort jobben Passar på at barna har det utstyret dei treng (NB! Aktivitetsfriminutt) Snakkar med og korrigerer barna ved evt meldingar frå skulen i høve eleven sin orden og åtferd og evt fråvær Søkjer minst muleg fri og legg feriereiser til skulen sine feriar/elevavspaseringar Er med på å byggje opp respekt for skulen og undervisninga

8 Utviklingsarbeid Utviklingsplan LUS 2017-2018 Byggjer på kommunal plan
IKT Leseplan/skriving i alle fag Tilpassa opplæring Læringsmiljøprosjekt Luster som språkkommune (leselogg)

9 ARBEID MED DET SOSIALE MILJØET
Læringsmiljøprosjekt Kartlegging (nytt: Spekter) §9A – elevane si arbeidsmiljølov. Endring i lov Nettmobbing Foreldra som rollemodellar (krav, forventningar) Friminutt – Miljøkoordinator si rolle. Ordning i haust med bordplassering? Elevkveldar UNIK-gruppe Krav/forventningar –inkludering – lov å være seg sjølv? Læringskamerat

10 Nulltoleranse mot mobbing - nytt regelverk om skolemiljø
Alle elevar har rett til å ha eit trygt og godt skolemiljø som fremjar helse, trivsel og læring. Det er elevane si eiga oppleving av korleis dei har det på skolen, som er avgjerande.

11 Skulen skal følgje med på at elevane har det det trygt og godt på skolen gripe inn og stoppe det med ein gong, dersom det er mogleg seie frå til rektor undersøkje det som har skjedd lage ein plan med tiltak Dersom ein elev opplever å bli mobba eller krenkt av ein lærar eller andre som jobbar på skolen, har skolen eit ekstra ansvar for å følgje opp sak.

12 Melde saka til fylkesmannen
Dersom du meiner at skolen ikkje har gjort nok for å stoppe krenkingar, kan du melde saka til fylkesmannen. Først må du ha teke opp saka med rektor på skolen. Det må ha gått minst ei veke frå du tok opp saka med rektor. Saka må gjelde skolemiljøet på den skolen eleven går på no. Er det helt spesielle tilfelle, kan du uansett ta kontakt med fylkesmannen. Fylkesmannen skal finne ut om skolen har gjort jobben sin, og bestemme kva skolen skal gjere for at eleven får det trygt og godt på skolen.

13 Nullmobbing.no På nullmobbing.no finn du informasjon om
kva for rettar elevar og foreldre har kva ein kan gjere dersom ein opplever mobbing kven ein kan ta kontakt med korleis melde frå om mobbing  

14 DEN KREATIVE – SKAPANDE ELEVEN
Felles opplevingar – gode tradisjonar Elevkveldar Fjelltur, skidag, volleyballturnering Jostedalen tur Leirskule Aktivitetsfriminutt Avslutning 10. trinn Nye valfag Entrepenørskap Kulturelle samlingar Påskelunsj/julelunsj Instagram konto – LUS (facebook grupper organiserer føresette evt sjølv)

15 SKULEKLAR - læringstrykk
Mora vekker dottera kvar heile time frå 09:00.- Skule i morgon, seier mora. – Ferie i dag, seier 15-åringen og står opp til vanlig tid 16:30. Ungdomsskule som ei førebuingstid til vidaregåande, studiar og seinare yrkesliv.

16 LIVSMEISTRING FILM (One Note)
Fysisk aktivitet og helse (Førebygging gjennom tidleg innsats og samarbeid heim-skule) Saman om barn og unge i Luster – tverrfagleg samarbeid og støtte til dei som har behov – gje barn og unge like mulegheiter Digidel.no (LUS sin rolle i dette – viktig for inkludering og integreringstanken – og meistring)

17 LÆRING FOR DET VIDARE LIV – å høyre til – vårt felles ansvar
Å høyre til - av Jan-Magnus Bruheim Vondt er av alle andre  bli trakka på og trengd Men vondare å veta  at du er utestengd Det er så mangt i livet  du ventar deg og vil Men meir enn det å vera  er det å høyre til


Laste ned ppt "NYTT SKULEÅR – NYE MULEGHEITER"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google