Bibelen Basic Brevlitteraturen I NT. 21 brev i NT 13 Paulus brev Romerbrevet, 1.- 2.Korinterbrev, Galaterbrevet, Efeserbrevet, Filipperbrevet, Kolosserbrevet,

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
PowerPoint nr 1 Hva vil det si å være kristen? Av Karina Schjølberg
Advertisements

SERIE: Bønn som forvandler Ikke tenk for smått om bønn. luk
Tro & Tilhøre, Tilbe & Tjene 4 verdier å bygge livet og menigheten på.
Messa for travle familier
Barnet som gave og oppgave
Barnegudstjeneste 14.februar 2010
Fra ord til liv August 2012.
Gudstjeneste med Skattejakt.
1. Peters brev Kombinerer det daglige/praktiske med veldige syner og storarta framtidshåp Mange referanser til Skriften (GT): - Mosebøkene.
Filipperbrevet Godt Håp Godt Håp Januar 2008 Eivind Rognsvåg.
MBS OmsorgsSkolen - Vennesla
De 10 bud 10 måter å elske på.
Jesus – kilden til glede
Skritt 1 er å bli klar over Guds Plan
1.
Vintreets hemmelighet Livet i ordet, bønnen og gleden Joh 15:7-11
Menigheten Det er oss det….
Jane Sunde, verdi 2 - "at alle som går her har som mål å leve slik at livet ærer Kristus og tjener forsamlingen.” Marit Thingbø, verdi 11 - "å ta et særskilt.
Seierherren. Seierherren på korset seierherre Kolosserne 2,13-15 … Men han gjorde dere levende sammen med Kristus da han tilga oss alle våre misgjerninger.
Velkommen til gudstjeneste
Velkommen til konfirmasjonsgudstjeneste!
Å vokse i erkjennelse og erfaring
Det Nye Testament Timens plan Jesus Revolusjonen Eksegese Bøkene
Johannes 16, Om sorg og glede
”Jeg tror på Den Hellige Ånd”
Velkommen til ettårssamling
”Fra utsiden og inn, og innenfra og ut”
”Jeg er ikke god nok for Gud!”
”Rettferdiggjørelse” Romerne 3,20-28
DÅP - hvem? - hva? - hvorfor?.
HVEM ER GUD, EGENTLIG? Salem
Fra Ord til liv Fra Ord til liv januar 2012 januar 2012.
Desember 2013 “fra ord til liv” ”Og må Herren la kjærligheten dere har til hverandre og til alle mennesker, få vokse seg rik og stor!” (1. Tess 3:12)
1. Tessalonikerbrev kap 1 Kapittel 1 Svein, 9. november 2007
Problemet og løsningen:
Jes 40,13 Hvem har målt Herrens Ånd, og hvor er mannen som kunne gi Ham råd og tilføre Ham kunnskap? Rom 11,34 For hvem har kjent Herrens sinn? Eller hvem.
Jesu Kristi Gud Ef 1,17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud.
Matt 1:23: Se, jomfruen skal bli med barn og føde en sønn, og de skal gi ham navnet Immanuel - det betyr: Med oss er Gud. For et barn er oss født, en sønn.
STØRST AV ALT 5.Klasse Bibelklubb!!!.
Visjon og verdier for NaMu Norge.
”Skapt i Kristus” Efeserne 2,1-13
Joh 14,6 Jesus sier til ham: Jeg er veien, sannheten og livet
VERDENS VIKTIGSTE OPPGAVE
1 Johannes brev Gud er kjærlighet Om å ta imot og gi kjærlighet:
Kjærlighet – mellom søsken
“Disippel-høring”.
”Rettferdiggjørelse” Romerne 3, Romerne 3,20-28 For ikke noe menneske blir rettferdig for Gud på grunn av gjerninger som loven krever. Ved loven.
Hva er egentlig en menighet -og hva er vår oppgave.
«Du er frelst!».  יְהוֹשֻׁעַ  Jesjua = Jesus = Herren + frelse  frelse  fri + hals  «Han er den som fridde oss ut av mørkets makt og satte oss over.
Velkommen til semesteråpninggudstjeneste 21. august Sang og musikk – M-team Preken – Eivind Bergem Dåp Presentasjon av konfirmanter Kollekt til Internasjonal.
APG 1,8 MEN DERE SKAL FÅ KRAFT NÅR DEN HELLIGE ÅND KOMMER OVER DERE, OG DERE SKAL VÆRE MINE VITNER I JERUSALEM OG HELE JUDEA, I SAMARIA OG LIKE TIL JORDENS.
Ikke langt borte fra Gud rike. Hvor er du? Ikke langt borte fra Guds rike Langt borte fra Guds rike Midt i Guds rike Gud er langt borte...
Å fremelske nådegaver og naturgaver for hverandre i menigheten.
Bekymring og takknemlighet
BIBELEN.
PAULUSBREVENE KRLE UKE 47.
Utrustet! «min kirke!» MATT 16: 18
Kolosserbrevet 1,1-1,23 fra BIBELEN GUDS ORD, 1997/2007
Anbefaling «Dette brevet er det egentlige hovedstykket i Det nye testamentet, og det aller reneste evangelium. Det er vel verdt at den kristne ikke bare.
Hvordan du ser på mennesket, både deg selv og andre.
Salige er de fattige i ånden
Matt  I samme stund kom disiplene til Jesus og sa: Hvem er den største i himlenes rike? 2 Han kalte da et lite barn til seg og stilte det.
DÅP - hvem? - hva? - hvorfor?.
Skapt som mennesker.
Å fremelske nådegaver og naturgaver for hverandre i menigheten
Evangeliet for dummies
Guds vrede.
Hva vi eier og har i Jesus Kristus.
“Disippel-høring”.
Johannes 16, Om sorg og glede
Utskrift av presentasjonen:

Bibelen Basic Brevlitteraturen I NT

21 brev i NT 13 Paulus brev Romerbrevet, Korinterbrev, Galaterbrevet, Efeserbrevet, Filipperbrevet, Kolosserbrevet, 1.-2.Tesssalonikerbrev 1.2. Timeoteusbrev Titus brev Filemons brev

Hebreerbrevet De alminnelige/katolske brevene Jakobs brev 1.-2.Peters brev Johannesbrev Judas brev

Kronologi År 48/49: Galaterbrevet År 51: 1.-2.Tessalonikerbrev År 55: Korinterbrev År 57: Romerbrevet År 60: Filipperbrevet, Kolosserbrevet, Filemons brev År 63-65?: 1.Timoteus brev, Titus brev År 66/67:2.Timoteus brev

2.Tim 4,6-8 For nå blir jeg ofret, og tiden er inne da jeg skal bryte opp. 7 Jeg har stridd den gode strid, fullført løpet og bevart troen. 8 Nå ligger rettferdighetens seierskrans klar for meg. Den skal Herren, den rettferdige dommer, gi meg på den store dagen, ja, ikke bare meg, men alle som med kjærlighet har ventet på at han skal komme.

Inndeling A) Preskript: Angivelse, avsender, adressat, hilsen B) Hoveddel, korpus C) Avslutning med hilsen og ønsker

Forskjellige utgangspunkt: Bekjempe vranglære: Galaterbr, og Kolosserbr. Takle krisesituasjoner: 1.-2.Korinterbrev Viktig undervisning: Romerbrevet Gi oppmuntring: 1.Peters brev, 1.Tessalonikerbrev Personlige årsaker: Filemon, 3.Johannes brev

Kol 1,3-14 Vi takker alltid Gud, vår Herre Jesu Kristi Far, når vi ber for dere. 4 For vi har fått høre om deres tro på Kristus Jesus og om kjærligheten dere har til alle de hellige 5 på grunn av håpet som venter dere i himmelen. Dere har alt nå fått høre om dette gjennom sannhetens ord, evangeliet 6 som er kommet til dere. Som i hele verden ellers har evangeliet båret frukt og utbredt seg også hos dere, helt fra den dag dere fikk høre det og lærte Guds sanne nåde å kjenne. 7 Det var dette dere fikk lære av vår kjære medarbeider Epafras, som er en trofast Kristi tjener for dere. 8 Han har også fortalt oss om kjærligheten dere har i Ånden. 9 Fra den dag vi fikk høre dette, har vi ikke holdt opp med å be for dere. Vi ber om at dere må bli fylt av kunnskap om Guds vilje og få all den visdom og innsikt som Ånden gir. 10 Da kan dere leve et liv som er Herren verdig, og som helt og fullt er til glede for ham, så dere bærer frukt i all god gjerning og vokser i kjennskap til Gud. 11 Kraften fra hans herlighet skal gi dere styrke, så dere alltid er utholdende og tålmodige. Med glede 12 skal dere takke Far, som satte dere i stand til å få del i de helliges arv i lyset. 13 For han har fridd oss ut av mørkets makt og ført oss over i sin elskede Sønns rike. 14 I ham er vi kjøpt fri og har fått tilgivelse for syndene.

Tematisk inndeling Eskatologiske brev: 1.-2.Tessalonikerbrev: Altså læren om de siste ting Hovedbrevene: Galaterbrevet (Den kristnes frihet!) 1.Korinterbrev (Etisk hovedbrev) 2.Korinterbrev (Om apostolatet) Romerbrevet (dogmatisk hovedbrev) Fangenskapsbrevene Efeserbrevet: (Hovedbrev for læren om menigheten) Kolosserbrevet Filemons brev Filipperbrevet Pastoralbrevene 1.Timoteus Titus 2.Timoteus

Jakobs brev: kristenliv i praksis Hebre: Jesus og Gt 1.Pet: Oppmuntrer de som opplever forfølgelse 2.Pet: Advarer mot falsk lære Johannes: Kaller de kristne til å elske hverandre, og motsette seg falsk lære Judas: Kraftig advarsel mot vranglære.

Inndeling av romerbrevet 1,18-3,20: Vårt behov: Alle mennesker er skyldige for Gud! Vi trenger frelse! 3,21-4,25: Guds svar: Han finner en ordning for oss, ved Jesus Kristus 5-8: Nytt liv: Paulus viser oss her hva det vil si å være kristen. 9-11: Jødene: Hva betyr dette for jødefolket? 12,1-15,13: Satt ut i livet: Hva betyr dette i kristenlivet?

Korinterbrevet 18 mnd Bunnløs umoral Splittelse blant de kristne Stolthet Tapte brev Krass Paulus Kap 15: Vitnesbyrd om oppstandelsen

Filemons brev Slaveeiren Filemon Den rømte slaven Onesimus Kunne dømmes til dødsstraff Paulus ber for han.