Livsstilsendring Uke 6. Fra handling til reaksjon Hendelse Tanke Følelse Valg reaksjon.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Å kunne kommunisere om seksualitet
Advertisements

UNGDOM OG PSYKISK HELSE
De dårige følelsene. Veiene ut..
Regattaforberedelser Norsk 40,7 Klubb v/ Jørn-Erik Ruud
Når skal Ta med troen hjem – samlingene være?! Vi anbefaler å bruke tiden under menighetens faste gudstjeneste til slike samlinger. Samlingen kan holdes.
En innføring i spillet: Lag En Setning
- på lag med deg for din helse R e h a b i l i t e r i n g s k l i n i k k e n Tema 2.
Kapittel 5 Ekteparet Alfaro spiser meksikansk middag.
Kapittel 30 Fag og rutiner på skolen.
Poteten – kjærlighet og glede!
Kapittel 7 Johanne har ingen klær.
Tankens kraft Vi blir det vi tenker!.
Mat, måltider og følelser
Foreldresamarbeid Kan vi gjøre det enda bedre ?
VELKOMMEN TIL URO OPPLÆRING
Taushetsplikt for frivillige
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
I dag snakker vi om psykiske problem:
Samtale 2.
Problemet og løsningen:
MEG OG MIN DOWNLINE. FØRINGER TIL HJELP/SELVHJELP. Få en vellykket organisasjon.
Spørsmål og aktiviteter på ulike nivåer
Livsstilsending - uke 5 -
Kapittel 4: En normal ettermiddag og kveld
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS september 2015 Velkommen til nytt barnehageår! Dette månedsbrevet kommer seint, men som man sier: Bedre seint enn aldri Først av.
- på lag med deg for din helse R e h a b i l i t e r i n g s k l i n i k k e n «Ka no?» Mestring av hverdagen etter utskriving.
STUA seminar 11. februar 2016 Marianne Jacobsen Veiledning hos MN-studieinfo.
Kapittel 5: Ekteparet Alfaro spiser meksikansk middag Ingebjørg.
Velkommen til Livea Livsstilskurs! Uke 1 Oppstart.
Kriseteori Ski, mai Livskrise, ulike faser 1.Sjokkfase 2.Reaksjonsfase 3.Bearbeidingsfase 4.Nyorienteringsfase.
Velkommen – presentasjon av deg selv
Elin Stoermann-Næss, spesialrådgiver Kreftforeningen
3 STRESSMESTRINGSTIPS FOR LEDERE
Leve lykkelig alle dager til ende…
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
Erfaringer med bruk av Tweak
Servicetorget
Livsstilsendring Uke 6.
Å få barn Skal – skal ikke ????
Den tredelte hjernen Forklar dampbåtmetaforen, om de tre hjernedelene og hvordan disse delene samarbeider. Hvis det oppleves krevende kan dere se neste.
Verdier Ikke fem punkter på en lapp, men det som kjennetegner livet og hvordan det leves. Utfordres eller befestes av vår etikk. Ofte ser vi at gode verdier.
Å leve med assistanse Denne bolken holdes av noen som selv lever med assistent i parforholdet. Ca 1time brukes på dette. Veldig fint med dialog mellom.
VEILEDNING Psykologisk førstehjelp, mellomtrinnet
Roller og forventninger
Kursdeltakerundersøkelsen Deltakernes opplevelse av oss
Roede-kurs på arbeidsplassen
Synlighet og oppslutning
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
En gang skal det bli min tur
Kapittel 31 Melissas utdanning og ønsker for framtiden
Hjelp og bistand fra Norsk Landbruksrådgiving, NLR øst
Psykisk helse.
Selvstendig, trygg og aktiv med GPS i Larvik
Fest & følelser Velkommen
Hei, jeg heter Alva! Mitt navn er Alva Svenhard og jeg går I sjetteklasse på Os skole I Halden sentrum og er elevrådsformann. Dette er slik skolen min.
Venner & valg Velkommen.
Den tredelte hjernen Forklar dampbåtmetaforen, om de tre hjernedelene og hvordan disse delene samarbeider. Hvis det oppleves krevende kan dere se lysbilde.
Sinne Film:
Hvordan støtte barn og unge når ALS rammer familien
Livsstilsendring Uke 6.
Denne presentasjonen er ment for barn 9-12 år
Noen tanker før medarbeidersamtale på din arbeidsplass
Livsstilsendring Uke 6.
Å se andre innenfra og seg selv utenfra
Velkommen til Livea Livsstilskurs!
Fysisk og psykisk helse
Vi beklager, men opptaket mangler for første del av talen
Livsstilsendring Uke 6.
Del 3 Lek og samarbeid mot mobbing
Utskrift av presentasjonen:

Livsstilsendring Uke 6

Fra handling til reaksjon Hendelse Tanke Følelse Valg reaksjon

Endringshjulet Føroverveielsesfase Overveielsesfase Beslutning- og forberedelsesfase Handlingsfase Vedlikeholdsfase

Ranger deg selv… 1.Du må gå skritt hver dag for å tilfredstille helsemyndighetenes krav om fysisk aktivitet. Dette gjelder også fridager, helligdager og ferier. A- ”det er helt umulig!! Jeg har ikke tid til dette hver dag!!” B-”dette skal jeg klare i hverdagen, men i helger og ferier tar jeg fri!!” C- ”Det går fint!! Det er jo bare 5 km, det skal jeg klare å prioritere!”

2. Fire tilsynelatende pene og vellykkede venninner sitter på bordet ved siden av deg på resturanten. I tur og orden ber de om å få dressingen ved siden av, ekstra grønnsaker, i stedet for poteter osv. Ingen skal ha dessert, og alle bestiller selvfølgelig vann til maten. Hva tenker du om denne venninne-gjengen? A- ”at de gidder!!!! Hysteriske damer!!!” B- Du kjenner du blir misunnelig!! C- Du blir motivert, og bestiller også dressingen ved siden av!

3. Når du nå skal gå igjennom denne endringsprosessen må familien innstille seg på et sunnere kosthold, og mindre ”kos” A- ”det skal ikke gå ut over resten av familien at jeg skal gå ned i vekt!” B- ”dette vil bli vanskelig! Jeg får heller lage to middager om det blir for mye bråk!!” C- ”selvsagt skal familien min nyte godt av min kunnskap! Jeg unner også dem en sunnere hverdag!”

4. Fra nå av må du begynne å takke nei når folk tilbyr deg fristelser… A- ”Jeg kjenner at jeg begynner å bli kraftig irritert, man kan da ikke bli helt fanatisk!!” B- ”Dette kan bli utfordrende! Jeg får evt kompensere med ekstra trening!” C- ”Greit, jeg skal forklare mine nærmeste om mitt valg, og heller ta med noe sunn snacks til alle sammen!”

5. Neste gang du skal på ferie, sørg for at det er treningsmuligheter i området, hvis ikke, velg et annet hotell! A- ”NEI, i ferien skal jeg slappe av, da har jeg fri!!!” B- ”Tror det skal bli vanskelig å få hele familien med meg på dette valget, jeg får være flink før ferien, og komme raskt i gang igjen når vi kommer hjem!” C- ”Det var lurt, da blir det ikke så vanskelig å komme i gang igjen, og kanskje jeg for en gangs skyld slipper å gå opp i vekt når jeg er på ferie”!

6. Naboen hører at du er begynt på kosterstattere, og gir deg en lang lekse om at dette er noe lureri, og du kommer til å gå raskt opp igjen i vekt! Hvordan reagerer du? ”Jeg har hatt en dårlig magefølelse på dette helt siden jeg begynte på kurs, og endelig fikk jeg det bekreftet. Jeg skal ”ta” kursholder på neste treff”! Du blir usikker, og begynner å lure på om du har tatt det riktige valget. Du begynner å google på nettet og forhøre deg med andre bekjente… Jeg føler at jeg har fått god informasjon og føler meg trygg på min avgjørelse om å starte på Livea-kurs. Du informerer naboen din kort om at Livea ikke er en pulver-kur, men et livsstilskurs, og gir han nr til din kursholder om han har lyst å vite mer om det!

14-18 poeng: Du er godt i gang med din livsstilsendring. Du har riktig mental instilling! Fortsett med den gode jobben!! poeng: Du er på riktig vei, men opplever kanskje noen utfordringer mentalt. For deg er det viktig at du jobber med dine målsetninger og årsaker til hvorfor du ønsker denne endringen. 6-9 poeng: Du henger fortsatt mye igjen i gamle tankemønstre. Skal du lykkes må du gjøre noe med dette. Det anbefales at du kontakter din kursholder for å få hjelp med dette.