«Områdesatsing – teori og metode» Et samarbeidsprosjekt mellom Bergen kommune, Byrådsavdeling for sosial, bolig og områdesatsing, Etat for boligforvaltning.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Risløkka kompetansesenter
Advertisements

Samarbeid om europapolitisk deltakelse Gunn Marit Helgesen Leder i internasjonalt fagpolitisk utvalg Oslo,
Hvor vil BRB – er dere med? Ole Hope
LÆREPLANEN Sosiologi og sosialantropologi – hovedprinsipper.
Politiske føringer Bolig, utdanning og arbeid Aktivitet og deltakelse
En lærende organisasjon?
Universell utforming – kommunens behov for samarbeid og bistand fra fylkesnivået. v/ Hilde Nygaard, UU-prosjektleder i Kongsvinger kommune.
Serviceerklæringer i Oslo kommune
Frivilligpolitikk i Askim
Forutsetninger – barrierer - strategier VIRKNINGSFULLE TJENESTER - om å bygge opp og utvikle en virkningsfull tjeneste.
Tverrfaglig videreutdanning i eldreomsorg AHS studieåret
BOMILJØTJENESTE INTERKULTURELL BOMILJØTJENESTE. Prosjektrammer Samarbeidsprosjekt mellom Bergen Bolig og Byfornyelse Mottaks –og kompetansesenter for.
MÅL FOR UNDERVISNINGEN. Overordnet mål. Utdanne maskiningeniører med en bred teknologisk kompetanse med høy faglig kvalitet av internasjonal standard.
BERGEN NOVEMBER 2008 SIDE 1/21 Senter for Byøkologi © 2008 Asylmottak som nærmiljø Bente Beckstrøm Fuglseth Kari Anne K. Drangsland.
Det utdanningsvitenskapelige fakultetet, Institutt for lærerutdanning og skoleforskning Artikkelbaserte avhandlinger og veilederrollen Seminar for kandidater.
Hvem er vi? Hva skal Bydel Grünerløkka være?
Joachim Bjerkvik
Helse- og sosialfag ved Høgskolen i Lillehammer Dialogmøte med kommunene Gjøvik v/Kjell Ivar Iversen.
Lokalmiljø og tjenestetilbud – erfaringer fra Bydel Stovner Maria Brattebakke – bydelsdirektør OXLO
Om kunnskapskonstruksjon i en aksjonsforskningstilnærming
Høgskolen i Telemark 1.Studentopptak 2.Tre strategiske satsinger på tvers – status nå: 1.E-læring 2.Entreprenørskap 3.HiT sin miljø- og verdibaserte plattform.
Kystprogram Hemne – Frøya – Hitra – Ørland – Bjugn – Rissa – Åfjord – Roan Glitrende kystperler på en snor Prosjektplan for perioden november 07 - juni.
Kompetanseutvikling om universell utforming regionalt og lokalt i fylker og kommuner Plan for statlig samarbeid om utarbeidelse av program for arbeidet.
Kommunens rolle i boligpolitikken
Bakgrunn, mandat, oppgaver Oppstartsmøte Universitetsdirektør Tor A, Aagedal Råd for samarbeid med arbeidslivet.
Bomiljøprosjektet i Drøbakgt.1 Presentasjon for Sagene SV
Oslo – flest utfordringer – størst oppmerksomhet
om sosialt boligarbeid i Oslo ved Nina Børresen og Tilde Knudtzon
Studieplanarbeid.
Vivian Abbi Johnsen prosjektleder Groruddalssatsingen Bydel Stovner
Bomiljønett.no treffsted for bomiljøarbeid Oslo kommune.
LOKALT KULTURLIV Offentlig, frivillig og privat Hånd i hånd OG hver for seg?
Fremskaffelse av leieboliger
Kommunenes arbeid med likestilling Resultater fra kartlegging.
Inkluderende naboskap Hvordan få frem flere innvandrere som ressurs i bomiljøet? Anne Line G. Danielsen Bergen Bolig og Byfornyelse KF.
Østerdalsgata boliger – gode naboer
Recovery i praksis - muligheter og utfordringer
Stortingsmelding 13 Utdanning for velferd – Samspill i praksis
Drammen | Sosial- og helsedirektoratets rolle Et fagdirektorat underlagt HOD og AID  Fagdirektoratsrollen Følge utviklingen og samle inn kunnskap.
Helse- og velferdstjenestene: Kompetansebehov og utfordringer for UH-sektoren – innledning ved dekan Kjell Ivar Iversen, Avdeling for pedagogikk og sosialfag,
Strategi- og aktivitetsplan
Ordførermøte i november.. God prosess Lokalt lederskap har ansvar for å få til en god debatt. Det handler om å bygge framtida Fakta kunnskap Få fram dagens.
Finnmarksfakultetet – ambisiøs, raus og nær! Strategi for Finnmarksfakultetet, UiT Norges arktiske universitet,
Oslo kommune Byrådsavdeling for byutvikling Plankontoret for Groruddalen Metodeutvikling i Groruddalssatsingen Nasjonal konferanse om områdeløft Hotell.
Samarbeid fylkeskommune og kommune Kunst, kultur og helse – Bergen 16.juni 2005.
Oslo Kommune Byrådsavdeling for byutvikling Groruddalssatsingen Hvordan områdeløft kan være med på å bedre lokalområdet Fredrikstad Synnøve Riise Bøgeberg.
RAMMEPLAN I PRAKSIS. Målet med rammeplanen er å gi styrer, pedagogiske ledere og det øvrige personalet en forpliktende ramme for planlegging, gjennomføring.
FOLK2 Hva har vi oppnådd? Hvordan har vi gjort det? Hvordan skal vi arbeide videre?
Sammen for bedre: LEVEKÅR INKLUDERING NÆRMILJØ PSYKISK HELSE AKTIVE ELDRE
”Alle skal bo trygt og godt” Fylkesmannen i Troms v/ rådgiver Eva Angell
FOLK Et femårig regionalt kultur- og helseprosjekt hvor kulturelle aktiviteter benyttes som virkemiddel i folkehelsearbeidet ( – ).
Mobilisering - borettslag og velforening på Furuset Bydel Alna.
Samfunnsviternes etiske retningslinjer. Hva er etikk? Etikk er begrunnelser for våre valg og handlinger. ”Man kan skille mellom etikk og moral. Moralen.
Drammen 30. september 2016 Bjørg Th. Landmark Velferdsteknologiens plass i helsetjenesten Hvilke refleksjoner gjør du deg i forhold til ordet velferdsteknologi?
NÆRMILJØRAPPORT Klasse – Skolens navn1. Prosjektarbeid for 8. trinn HVORFOR ER NÆRMILJØET VIKTIG FOR OSS? Ordet miljø brukes om omgivelsene vi lever i.
Kompetanse for mangfold
50 mill til bomiljøarbeid i 2017
Framtid - Samspill - Skaperglede
Visjon, virksomhetside og verdier
Recovery i praksis - muligheter og utfordringer
Nasjonal erfaringskonferanse
Masteroppgaver ved NHH
Masteroppgaver ved NHH
Status for arbeidet med ny kulturmelding - en løypemelding.
Metodeutvikling i Groruddalssatsingen
Husbankens boligpolitiske utfordringer
Arrangementsstrategi Lillehammer-regionen
Forprosjekt: områdesatsing olsvik og Loddefjord
Aust-Lofoten videregående skole
Aktørene Innbyggerne, politikerne, forvaltningen,
Utskrift av presentasjonen:

«Områdesatsing – teori og metode» Et samarbeidsprosjekt mellom Bergen kommune, Byrådsavdeling for sosial, bolig og områdesatsing, Etat for boligforvaltning og Høgskolen i Bergen, Institutt for sosialfag og vernepleie. Fra Bergen kommune: Spesialrådgiver/programleder for områdesatsingen Mary Økland, Områdekoordinator Linda Nordgreen, Bomiljøplanlegger Anne Line Grimen, etat for boligforvaltning (EFB). Fra Høgskolen: Prosjektleder Kjell Henriksbø, Birgit Hansen BH

Om prosjektet Formålet med prosjektet er å utvikle et eksisterende samarbeid mellom Høgskolen i Bergen og Bergen kommune innen samfunnsarbeid og satsing på områdeløft. BH 20142

Delmål i prosjektet, kort oppsummert Samarbeide om praksisplasser i sosionomutd. Utvikle og gjennomføre undervisningsopplegg for sosionomutd., master i samfunnsarbeid og videreutd. i boligsosialt arbeid. Gjennomføre litteraturstudier og annen erfaringsinnhenting. Evaluere prosjektet, rapportskriving og videreformidling av felles teoretisk og metodisk forståelse. Forutsetning: STUDENTINVOLVERING BH 20143

Områdesatsing bomiljøarbeid Erfaringer med praksisstudenter

Praksis i nærmiljøet Gjensidig utbytte Vise frem / bli kjent med bomiljøarbeidet Bevisstgjøring på metoder, ressurser og strategier Studentene kan nå lengre ut i bomiljøene, bruke mer tid på å utvikle tiltak, lytte og bistå beboerne Teaterlek for barn Kontaktpersoner i bomiljøet

Utfordringer og muligheter Felt med få oppskrifter Krever initiativ, kreativitet og selvstendighet God mulighet til å utforme rollen og bomiljøtiltakene selv Områdeløft og daglig bomiljøarbeid  På ressursjakt i lokalsamfunnet

Områdesatsing i Bergen Byrådsavdeling for sosial, bolig og områdesatsing 7

Definisjon En helhetlig og sammenhengende innsats i et nærmere definert geografisk område, der kommunen i tett samarbeid med innbyggere, næringsliv, lag og organisasjoner vil arbeide for å styrke områdets fysiske standard og styrke beboeres og brukernes innflytelse på hverdagsliv og livsutfoldelse.

Samarbeid med Husbanken region vest. Bystyresak 319/12 behandlet november Fokusområder: Fysisk opprustning og utvikling Styrking av sosiale og kulturelle tiltak Etablere arenaer for dialog og samarbeid med beboere og aktører i området.

Arbeidsmetodikk: «Iterative prosesser»: Kommunen s overordned e planer Presentert til befolkning/ beboere Diskutert i sivilsamfunne t /dialog/ Verksteder Diskutert i arbeids- grupper Tatt med til prosjektsøkna d og kommunens videre planarbeid

Samarbeid med HiB Har gjennomført samarbeid i forhold til praksis plasser for sosionomutdanningen: 2 studenter hos BBB våren 2013 Høsten 2013 hadde 2 studenter praksis knyttet til BBB Våren 2014 er 1 student i praksis ved EFB Våren 2014 er 1 student praksis ved Løvstakken Frivilligsentral. Frivilligsentralen er et ledd i områdeløftet i bydelen, og student/veileder er trukket inn i samarbeidet Høsten 2014 kommer 2 studenter til områdesatsingen Indre Laksevåg Videreutviklet og gjennomført undervisningsopplegg i 2014: for sosionomutdanningen (1. klasse) for videreutdanningen i boligsosialt arbeid for undervisningsopplegg knyttet til prosjektarbeid for masterstudenter i samfunnsarbeid

Masterstudenter Samfunnsarbeid - prosjektplaner Omdømme Leitet lekeplass Solfred kvinnegruppe Kulturkafé