Roller i ulike sosiale sammenhenger

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Trygge organisasjoner
Advertisements

Å VÆRE KIRKENS ANSIKT UTAD
Mestring og forebygging av depresjon
Gruppepsykologi.
NÆRINGSVENNLIGE ASKVOLL SEMINAR FOR POLITIKERE 22.APRIL 2013.
Diabeteskofferansen Ledere
Brainstorming i grupper I en rekke eksperimenter har en latt enkeltpersoner generere ideer alene og satt sammen grupper av like mange personer som genererer.
Sosiologi i barnehagen
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE 11.SEPTEMBER 2013 Stikkord og dato.
Rolighetsmoen barnehage
Hvor tidlig? Hvor viktig?
Kulturhistorisk perspektiv
Medarbeiderskap HMS grunnkurs Lise Reierskog
Studier av innovasjon, forskning og utdanning
IA konferanse et friskere arbeidsliv
Prinsipp- og handlingsprogrammet Debatt frem mot landsmøtet 2014.
Utfordringer i familien
Stress, utbrenning, mobbing
1 Jeg og samfunnet.
Lys-mørk kontrast Dersom vi bruker farger som er veldig lyse mot farger som er mørke, oppstår det en stor kontrast. Øyet trekkes mot de stedene der kontrastene.
Pårørendes forhold til tvangslidelse.
Lederstil og Motivasjon.
Vedtatt mai Arbeidsgiverpolitisk plattform - AGP.
Aldring med funksjonshemning i lokal kontekst Hege Gjertsen, Nordlandsforskning Problemstilling: Hvordan oppleves det å aldres med en medfødt eller tidlig.
Lek og Læring i barnehagen
Lise Fornes Sosialfaglig rådgiver Trondsletten habiliteringssenter
Definisjoner.
HÅNDTERING av BRÅK og URO
Transaksjonsmodellen
M&L2 Kap. 8 Distribusjonsstrategier Oslo, januar 2010.
Sosiale systemer og sosial struktur Et sosialt system er et sett av roller som står i et gjensidig definert forhold til hverandre. Sosiale strukturer er.
Lønn Lønn er den betalingen du mottar fra arbeidsgiver for den jobben du utfører. Lønnen avhenger blant annet av alder, utdannelse, arbeidstid og arbeidsoppgaver.
Normer, sanksjoner og internalisering Normer:  forventninger til et individs atferd i en bestemt situasjon Sanksjoner:  ros eller straff som har til.
Mobbing. Mobbing defineres som systematisk vold, fysisk eller psykisk, rettet mot et offer og utført av personer eller grupper Se film: Kan man bli kvitt.
Sosial kompetanse og empati. Sosial kompetanse Sosial: forholdet mellom mennesker Kompetanse: dyktighet Sosial kompetanse: evnen til å fungere godt sammen.
Utfordringer for pårørende. Hvem er pårørende? Den eller de personene som den psykisk syke oppgir skal være det Pasienten kan velge fritt hvem som skal.
KLUBBEN FOR ALLE. VÅR VISJON FL Fart – «klubben for alle på og utenfor banen» Fart jobber bevisst med holdningsskapende arbeid, og tenker Fair Play på.
Kapittel 2 – Tilbud og etterspørsel. I kapittel 2 skal du lære: Hvilke forhold som bestemmer etterspørselen etter en vare Hvilke forhold som bestemmer.
Du och jag, Alfred! «Hvordan er DU som voksen i barnehagen? Er du en Alfred for noen barn?» «Hvordan er DU som voksen i barnehagen? Er du en «Alfred» for.
Monopol og markedsmakt
God kommunikasjon. God sosial kompetanse gir et grunnlag for god kommunikasjon Hva kjennetegner god kommunikasjon? –Vise interesse –Bruke passiv og aktiv.
Foreldrenes betydning for elevenes læring Thomas Nordahl
Lederstiler.
En kvantitativ og kvalitativ analyse av forskjeller og likheter mellom skolene. Rapport av Thomas Nordahl, Sølvi Mausethagen og Anne Kostøl. Høgskolen.
UNG DATA – TYRIFJORD VGS
Asperger syndrom og ADHD
Myndiggjorte medarbeidere i pleie- og omsorg – hvorfor og hvordan?
Samarbeid og konflikt.
Klubben for alle.
Gruppepsykologi.
Mikroøkonomi og makroøkonomi
SAMSPILLMETODEN DIALOG
GOD SKOLE FOR BARN I KAMBODSJA
SAMSPILLMETODEN DIALOG
Verdier Ikke fem punkter på en lapp, men det som kjennetegner livet og hvordan det leves. Utfordres eller befestes av vår etikk. Ofte ser vi at gode verdier.
Ledersamling Olweus- programmet
Kapittel 11 Grupper og team
GOD SKOLE FOR BARN I KAMBODSJA
Plan for økten - Hva er Dembra? - Hva er «den ideelle skole»»?
Fest & følelser Velkommen
Konflikt Forslag til spørsmål: - Hva ser dere på bildet?
12. Organisasjonsutvikling
Vennskap for 1. og 2. klasse.
Fremtid Hva tror der jenta drømmer om? Hvis det er noe som kan skje snart, hva tror dere hun drømmer om da? Hvis det er noe som skal skje i fremtiden,
Venner & valg Velkommen.
12. Organisasjonsutvikling
Norges Musikkhøgskole
Roller.
Når du blir «pusha» til å gjøre noe du egentlig ikke vil…
Utskrift av presentasjonen:

Roller i ulike sosiale sammenhenger

Roller i ulike sosiale sammenhenger Den sosiale sammenhengen du er i, vil være bestemmende for hvordan du utfører rollen du går inn i og dermed atferden du viser For å fungere god i sosiale sammenhenger er det viktig å snakke med andre om innholdet i de mange rollene du har Atferden er derfor avhengig av den kontakten du har med familie og venner

Det sosiale klimaet Opplevelsen av de sosiale forholdene og kontakten mellom personene er det som kjennetegner det sosiale klimaet Det sosiale klimaet avhenger av de forskjellige rollene som er tilstede

Forsvarsklima og støtteklima To hovedformer for rolleatferd preger det sosiale klimaet: jeg-sentrert og vi-sentrert rolleatferd Jeg-sentrert rolleatferd: personene kan være f.eks. dominerende, spydige, pratsomme, konkurranseopptatte. Den enkelte er opptatt av å tilfredsstille egne behov, uten å ta hensyn til hvordan atferden deres påvirker andre. Dette kaller vi forsvarsklima Vi-sentrert rolleatferd: personene støtter og hjelper hverandre, lytter og oppmuntrer, og utvikler et positivt klima vi kaller støtteklima

Ulike roller Vi kan ha mange ulike roller Gjensidige forventninger til atferd bestemmer hvordan en rolle blir utført

Ulike roller Komplementære roller: roller som blir utført av gjensidig avhengige personer, og der den ene rollen er avhengig av den andre for å eksistere. Eks. lege-pasient, lærer-elev, foreldre-barn Ervervede roller: roller du får eller kommer i ved å gjøre noe selv. Eks. roller du oppnår etter utdanning (langsiktig rolle), rolle som tilhører/fan på en konsert (midlertidig rolle) Tilskrevne roller: roller du får enten du vil eller ikke, som barn, voksen, gutt, jente

Roller og sosial status Noen roller er sentrale og aktive, andre er mer perifere og passive Sentrale og aktive roller utføres gjerne av ledertyper og gir gjerne prestisje Perifere roller er mindre viktige, ofte blir noen tvunget inn i disse rollene Sentrale roller regnes som viktigere og gir høyere status Det er viktig å være bevisst på det rollemønsteret du er i, særlig hvis det ofte er roller med lavere sosial status

Rollekonflikter