Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Brainstorming i grupper I en rekke eksperimenter har en latt enkeltpersoner generere ideer alene og satt sammen grupper av like mange personer som genererer.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Brainstorming i grupper I en rekke eksperimenter har en latt enkeltpersoner generere ideer alene og satt sammen grupper av like mange personer som genererer."— Utskrift av presentasjonen:

1 Brainstorming i grupper I en rekke eksperimenter har en latt enkeltpersoner generere ideer alene og satt sammen grupper av like mange personer som genererer ideer sammen. Enkeltindividene finner vanligvis flere ideer enn gruppene. Kvaliteten på ideene er ikke høyere hos gruppene.

2 Hvorfor fungerer ikke brainstorming i grupper? Produksjonsblokkering Sosialpsykologiske fenomener Social loafing Redsel for andres evaluering av ens ideer Avhengig av personlighet (introversjon og sosial angst)

3 Kreative teknikker i team kan fungere når: God fasilitator Godt klima – særlig trygghet og støtte Gjerne individuelle teknikker før gruppeteknikker Trene gruppen i divergeringsreglene Evt. computerbaserte teknikker Om mulig, ta hensyn til hvilke typer personer som er med i gruppen Må holde på ganske lenge


Laste ned ppt "Brainstorming i grupper I en rekke eksperimenter har en latt enkeltpersoner generere ideer alene og satt sammen grupper av like mange personer som genererer."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google