MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS SEPTEMBER 2016 MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS SEPTEMBER 2016 Så har vi kommet noen uker inn i det nye barnehageåret, og nye barn og voksne.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
VELKOMMEN TIL STØVER SKOLE
Advertisements

Velkommen til Aktivitetsskolen Rosenholm 2013
Månedsbrev Smørblomst
Månedsbrev fra Sjøsprøyt April 2011
Månedsbrev fra Blåklokka
Månedsbrev fra Blåklokka
Augustbrev for FROSKENE 2104 Viktig info for dere som er tilbake fra ferie VELKOMMEN TILBAKE -VI GLEDER OSS TIL SNART ET NYTT BARNEHAGEÅR Månedsbrev blir.
Språk Fra Temaheftet Språkmiljø og språkstimulering i barnehagen:
Månedsbrev Februar Hovedtema: -Karneval Sentrale datoer: 07.02: Adrian 6 år 11.02: Tore Gustavo 5 år 13.02: KARNEVAL 25.02: Abdurrahman 6 år Nyttige opplysninger:
Anna Kristine Halvorsrud, Symra barnehage
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS AUGUST 2016 Velkommen til nytt barnehageår! Håper dere alle har hatt en fin sommer, og ferie, til tross for at været ikke har vært.
Foreldremøte for foreldre som har 5-åringer i barnehagen
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS september 2015 Velkommen til nytt barnehageår! Dette månedsbrevet kommer seint, men som man sier: Bedre seint enn aldri Først av.
Velkommen til foreldremøte 7/ rød. Klasse 3 rød 22 elever, 13 jenter og 9 gutter Sosialt miljø: En godt sammensveiset gjeng Inkluderende klassemiljø.
Brukerundersøkelse i barnehage Rælingen kommune Februar-mars 2016 Overordnet rapport for Petrine barnehage.
Velkommen til 2. trinns foreldremøte! Forsyn dere med kaffe / te.
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS JANUAR 2016 Godt nytt år til dere alle! Håper dere hadde noen fine, rolige dager på tampen av 2015 Forrige måned… I desember var.
INFOHEFTE FOR FORELDRENE «LØFT ER TØFT». INNLEDNING: I gjorde vi i Skaubo AS en stor satsning hvor alle ansatte i alle barnehagene gikk på kurs.
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS MARS 2016 Så er vårmåneden endelig her! Det er godt å vite at vi går lysere, og forhåpentligvis varmere tider i møte. Dersom man.
Velkommen til nytt barnehageår! Det er tilvenningstid i barnehagen. Også hos oss på Nøtteliten. Vi har fokus på å bli kjent på en ny måte. Nå skal vi være.
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS FEBRUAR 2016 Da er vi kommet til årets korteste måned, som dette året er 1 dag lenger siden det er skuddår i år. Hvorfor har vi.
Oktobernytt Tiden flyr, og vi legger bak oss en måned med mange felles opplevelser og god lek. Sosial kompetanse er vårt hovedfokus i alt vi gjør, og vi.
Oktobernytt Tiden flyr, og vi legger bak oss en måned med tilvenning og oppstart av aktivitetene på avdelingene. Vi har så vidt kommet i gang med de aldershomogene.
Her kommer litt om det vi har gjort på i august, og hva vi skal gjøre i september.
Velkommen til foreldremøte i Setskog Barnehage Tema: SOSIAL KOMPETANSE v/ Vigdis, Monica C, Sarah og Karoline Foreldreråd.
Velkommen til nytt barnehageår her på Titt i hålå! Velkommen til Mikkel, Tirill, Eva, Leah, Isak, Edvin, Othilie, Niclas og Sven. For en flott gjeng med.
Velkommen til nytt barnehageår på Låven. Satsingsområder på Roligheden gård barnehage- Låven Bygge gode relasjoner barn-barn, barn-voksne Alle skal få.
September fløy forbi og vi skriver oktober. Dagene så langt har vært preget av mye lek, både inne og ute. Barna koser seg med biler, dyr, bøker, sykler,
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS OKTOBER 2015 Høsten har så langt vært ganske så flott, med flere dager med sol og lite vind. Da er det litt vanskelig for barna.
Velkommen til foreldremøte Brunes naturbarnehage 24.september 2015 «Trivelig og annerledes - En herlig barndom»
Februarnytt for Titt i hålå 2017
NYHETSBREV fra «Blåbærtua» Januar 2017
Juninytt Da har vi sagt farvel til mai og ønsket juni velkommen! Mai har vært preget av mange gode fellesopplevelser, og mye kjekk lek inne og ute. Vi.
Juninytt HURRA!! Månedens jubilanter: Thomas blir 27 år 12.juni
Septembernytt 2017 Velkommen til nytt barnehageår!
Lag dere en rolig og stemningsfull adventstid!
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS SEPTEMBER 2017
Februarnytt Buorre beaivi = god dag
Periodeplan for Minsten Uke Sosial kompetanse
Mars på Pytten Tiden som gikk: Tidlig sett: Tiden som kommer:
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS August 2017
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS februar 2017
HVA HAR VI GJORT I AUGUST?
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS OKTOBER 2016
Januarnytt 2017 Månedens pedagogiske tips: Månedens jubilant:
Velkommen til foreldremøte i
Marsnytt Vi tar farvel med vinteren og ønsker våren velkommen!
NOVEMBER UKE MANDAG (Varmmat) TIRSDAG (matboks) ONSDAG (smørelunsj)
Januarnytt Desember: Vi har lagt bak oss en måned preget av daglige adventsamlinger der Ebenezer Scrooge hjalp oss å telle ned dagene til jul. Barna trakk.
Uke: Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Frukt:
Oktobernytt Tiden flyr, og vi legger bak oss en måned med mange felles opplevelser og god lek. Vennskap, respekt, inkludering og toleranse jobbes det med,
Oktobernytt Nå er virkelig høsten her med alt av vær som det kan tilby! Barna får mange ulike erfaringer med været gjennom at vi går ut hver dag- uansett.
Hva har vi gjort i September?
Månedens pedagogiske tips: Lag dere en god november!
Hva har vi gjort i oktober?
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS november 2017
Vi sorterer etter farger
Overgang mellom barnehage og skole/SFO på Søm.
Lek og moro skal vi ha, det gjør barn og voksne glad!
Velkommen til foreldremøte!
Referat foreldremøte 11. september 2018
Periodeplan for februar 2019
Samarbeider med Kløver fra uke 26.
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS mai 2019
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS november 2018
Foreldremøte SFO høsten 2019
BARNEHAGEÅRET 2019/2020  SEPTEMBER HUSK: MERKEDAGER:
EVALUERING OG OPPSUMMERING AV AUGUST SEPTEMBER
EVALUERING OG OPPSUMMERING AV
MÅNEDS-/ INFOBREV FOR TYRIHANS august 2018
Utskrift av presentasjonen:

MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS SEPTEMBER 2016 MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS SEPTEMBER 2016 Så har vi kommet noen uker inn i det nye barnehageåret, og nye barn og voksne har vi ønsket velkommen. Vi opplever at tilvenningen så langt har vært ganske rolig, og at de nye barna begynner å finne seg til rette oss. Det har i løpet av disse første ukene blitt skapt nye vennskapsbånd, og dynamikken på avdelingen er ganske annerledes nå, selv om 9 av våre 17 barn er «gamle» Tyrihanser. Vi begynner så smått denne første uken i september med opplegg og planlagte aktiviteter. Gul gruppe har sin første tur som de eldste barna, og rød gruppe tar seg også en tur. Blant barna i blå gruppe, som er de yngste, er det fortsatt noen som føler seg litt utrygge, og vi velger derfor å ikke ta dem på tur denne uken. Ellers er det et rent puslespill å få satt sammen en ukeplan. Alt skal stemme i forhold til voksne, møtevirksomhet, ressurser og samarbeidspartnere utenfra, osv. Men det ser ut som om alle brikkene begynner å falle på plass, og så snart planen er klar vil den bli lagt ut på hjemmesiden. HUSK! Foreldremøte onsdag 21. september, kl. 19 til 21. Husk å melde dere på innen mandag 19. september. Påmeldingslapp finner dere til høyre når dere går ut utgangsdøren på Tyrihans.

Hva er vi opptatt av nå i starten… I årsplanen vår står det skrevet i forbindelse med fortsettelsen «Meg i Verden»: av prosjektet «Meg i Verden»: Lek er en kilde til humor og glede. Gjennom ulike former for lek får barna mulighet til å uttrykke seg. Sosial utvikling skjer i likeverdige relasjoner, slik målet er i lek. Hovedmålet vårt er at alle skal knytte vennskap. Vi har samlet ulike verktøy, som bøker og samtalebilder, som vi kommer til å bruke sammen med barna. I tillegg observerer vi barna, for å lære hvem de er, hva de liker, hvilke strategier de har for å kontakte andre, osv. Slik kan vi veilede de barna som har behov for hjelp til å kontakte, og bli i leken med andre barn. Men vårt viktigste redskap er oss selv, og hvordan vi er mot hverandre. Vi vil framover diskutere på avdelingsmøter hvordan vi voksne kan tydeliggjøre inkludering og vennskap overfor barna. Vi er avhengige av en god kommunikasjon med dere foreldre. Barna forteller gjerne ting hjemme som det kan være viktig at vi voksne i barnehagen vet om, som for eksempel hvis et barn opplever å bli holdt utenfor. Det er derfor viktig at dere foreldre gjør oss oppmerksomme på dette, slik at vi kan ta tak i det så fort som mulig. Vennskap og inkludering er altså vårt hovedfokus framover, men vi følger også med på hva barna er opptatt av, og følger gjerne opp disse interessene.

Til info… Onsdager mellom kl og har vi voksne avdelingsmøte. Det er da de voksne på Soria som passer på barna. På avdelingsmøtene diskuterer vi faglige områder, vi veileder hverandre, vi planlegger fremover, osv. Personalsituasjonen…. Nina jobber nå 80%, og har fri hver fredag. Finn Christian vil en stund fremover vikariere for henne. Hun skal også ha permisjon torsdag 15. september. Wenche er pr. dags dato sykemeldt 80%, Hun jobber litt hver dag, og Marzena er vikar for henne. Siv Tove skal på forelesning på Universitetet 15., og 16. september. Ellers vil dere nok oppleve at det til tider er mange voksne på avdelingen. Vi er 3 stk. i grunnbemanningen, men i tillegg jobber Jeanneth og Karoline hos oss. De er ansatt på Ressurssenter for styrket barnehagetilbud, og følger 3 barn som har behov ekstra oppfølging. Disse 3 barna har også spesialpedagoger som jobber med dem noen timer pr. uke. Dette året er det 3 morsmålsassistenter som kommer til oss noen timer pr. uke. Hafifa er i språkpraksis hos oss til slutten av september.

Bytur onsdag 14. september… I år er det 150 år siden dikteren Sigbjørn Obstfelder ble født i Stavanger. Det markerer Sølvberget med å samle alle barnehagene i Stavanger til en lek med vann, musikk og lyd med utgangspunkt i Obstfelders dikt «Regn». Sammen med profesjonelle musikere og kunstnere skal barna lage en stor musikalsk happening! Vi tar bussen til byen ca. kl. 10, for å delta på dette arrangementet, Regn En er en, og to er to - vi hopper i vann, vi triller i sand. Sikk, sakk, vi drypper på tak, tikk, takk, det regner i dag. Regn, regn, regn, regn øsende regn, pøsende regn, regn, regn, regn, regn deilig og vått, deilig og rått! En er en og to er to - vi hopper i vann, vi triller i sand. Sikk, sakk, vi drypper på tak, tikk, takk, det regner i dag. Ha en flott måned! Hilsen Jeanneth Hafifa Marzena Karoline Nina Wenche Finn Christian Siv Tove