INKLUDERING RÆLINGEN KOMMUNE. Alle innbyggere i Rælingen er hele mennesker. Alle innbyggere i Rælingen er en ressurs, ikke en belastning. Alle innbyggere.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Deltaking, inkludering og velferd
Advertisements

Hvordan lykkes i det lokale/kommunale trafikksikkerhetsarbeidet?
Agenda - Prinsipper for bistand til brukerne - Rammeverk for arbeidsmetodikk i NAV - Arbeidsevnen i sentrum - Planer og velferdskontrakter - Tiltak og.
FAMILIENS HUS Hvor: Hoff Terrasse 20 (Senter for familiebarnehager)
Årsmøte 2010 Autismeforeningen i Norge Akershus fylkeslag.
Velkommen til nettverkssamling 14. mars 2013 KS Agenda Møtesenter
AKB-Pårørende en ressurs
KOMMUNER I INNKJØPSSAMARBEID
Kurs for nye bosettings-kommuner Oslo 3. juni 2010
Brasil bilde 1 Presentasjon:
Attføringsbedriften ”ny horisont – nye muligheter” 1.mars
Å lykkes eller være lykkelig?
RIO påvirker og utvikler prosessene som skal gi rusavhengige bedre tilbud Et samfunn hvor alle skal få tilrettelagt veien ut av rusrelaterte problemer.
Organisering av flyktningarbeidet
Fagskole i kommunehelsetjenester 2011
Tillitspersonforsøket i Drammen Kommune. Formål med tillitspersonforsøket Prøve ulike modeller og metoder for oppfølging Fremme sosial inkludering og.
Arbeid i andres hjem + Arbeidsmiljøet når du jobber der
Joachim Bjerkvik
Tilpasset opplæring i en lærende skole
Seminar for nyansatte i flyktningetjenesten
Inntak etter individuell vurdering Skoleåret 2009/2010.
Det flerspråklige bibliotek – mer enn en boksamling!
Et inkluderende arbeidsliv - en utnyttelse av individets ressurser Statssekretær Jan Erik Støstad Arbeids- og inkluderingsdepartementet 27. mars 2007.
Veksthuset Molde. Veksthuset Molde Veksthuset Molde.
Et arbeidsliv for alle! Jon Valestrand - tillitsvalgt for Fellesforbundet ved Åstvedt AS.
Lederen som coach Jeg kan ikke lære noen noe,
Stolt og unik Liv Overaae KS nfu konferanse 4. november 2008
Den vanskelige samtalen Rusforum i Nord-Østerdal
 TEMA: FAGSKOLEN SOM KOMPETANSEHEVENDE TILTAK I HELSE- OG OMSORGSTJENESTENE  I hvilken grad er fagskoleutdanning kjent for arbeidslivet (arbeidsgivere.
Hverdagsrehabilitering Del 3 Brukermedvirkning
Hverdagsrehabilitering Del 1 Hverdagsrehabilitering – hva er det?
v/Marianne Farstad Gjermo
Nytt fra NAV på boligfeltet Hege Løchen, KS storbyforum
PRINSIPPER FOR FORELDREVEILEDNING
Fritid med Bistand.
SKOLETINGET Olav Ulleren, administrerende direktør Kunnskap for kommende generasjoner.
LEDERKONFERANSEN 15. MARS 2006 LØNNSPOLITISK PLATTFORM UTFORDRING FOR LEDERSKAPET.
NAV Integrering Sandefjord Anette Guldahl. Bakgrunnsinfo om NAV integrering Endringer i høst og dagens situasjon Frivillighet og integrering i Sandefjord.
NORSK FOLKEHJELP OSLO OASEN Kvinner Krysser Grenser ”Motivasjon og realitetsorientering”
Miljøterapi i kunnskapssamfunnet Verdal
Flyktninger som ressurs Nordre Land kommune Fra bosatt til aktiv innbygger.
Presentasjon av bosettingsarbeidet i Rælingen Narges Pourzia avdelingsleder Eli Bolkesjø Sønmør flyktningkonsulent Flyktninge- og inkluderingstjenesten.
Trond Haukedal AS Fagforbundet Kreativ Omsorg ’14 ”Motivasjon og arbeidsglede…” Hamar onsdag.
Veien til Norge Kan være veldig lang. Mål med introprogram Lovens formål: Å styrke nyankomne innvandreres mulighet for deltagelse i yrkes- og samfunnslivet,
Hva slags kompetanse er nødvendig? Anne Bakke studieleder etter- og videreutdanning Høgskolen i Akershus.
HVORDAN FORSTÅ SOSIALT ARBEIDS ROLLE PÅ NAV-KONTORET? Fagforbundet, Hanne Glemmestad høgskolelektor ved Høgskolen i Lillehammer (og tidligere NAV.
Temaplan Mennesker med nedsatt funksjonsevne Kommunalt råd for mennesker med nedsatt funksjonsevne 19. august 2015.
Mellom to stoler? Mads Andreassen – styreleder i Unge funksjonshemmede Forum for oppfølging av Nasjonal strategi for habilitering og rehabilitering HOD.
Hva gjør mennesker lykkelige? Jens Tennebø Jensenius.
Kampen om kompetansen – rekruttering av arbeidskraft Karrieresentrenes rolle Karriereveiledning i skolen og tilbud til voksne Nina Tande Hansen og Gry.
Kvalitetskommuner Hva er unikt? Trepartssamarbeid Aktiv medarbeiderdeltagelse Fokus på kvalitet i omsorgssektoren og oppvekstsektoren.
Åpenhet - Raushet - Respekt1 Voksenopplæringen Samfunn –Våre oppgaver i Notoddensamfunnet: –Vi skal bidra til kvalifisering i norsk og samfunnskunnskap.
Foto: Carl-Erik Eriksson 22. September 2016 – Hege Sotberg Kvalifiseringssenter for innvandrere - INN.
Drammen 30. september 2016 Bjørg Th. Landmark Velferdsteknologiens plass i helsetjenesten Hvilke refleksjoner gjør du deg i forhold til ordet velferdsteknologi?
Krisesenteret i Telemark
2008 Forslag til innhold i og organisering av Kvalifiseringsprogrammet
«Det inkluderende samfunn» - Røde Kors til stede for alle Miniseminar 2- Distriktsårsmøte i Geiranger 2015.
«Norge i omstilling – karriereveiledning for individ og samfunn»
ETIOPIA.
Housing First Trondheim: Brukerstyring over styr?
Hvordan misforstå hverandre bedre - flerkulturell kommunikasjon
2008 Forslag til innhold i og organisering av Kvalifiseringsprogrammet
Et dypdykk i arbeidsgiverperspektivet
Seminar Mosjøen januar 2018 John Luktvasslimo
Prosjekt «Flyktninger som ressurs»
Hvor går NAV i Hedmark? Satsinger i NAV, konsekvenser for forventninger til fastlegene 13.September 2017 Bjørn Lien, direktør NAV Hedmark.
Lokalsamfunnets tilrettelegging for et flerkulturelt samfunn
Bufdirs arbeid med CRPD
KILDER TIL LIVSKVALITET, Regional folkehelseplan Nordland
Utskrift av presentasjonen:

INKLUDERING RÆLINGEN KOMMUNE

Alle innbyggere i Rælingen er hele mennesker. Alle innbyggere i Rælingen er en ressurs, ikke en belastning. Alle innbyggere i Rælingen ønsker å lykkes, klare seg sjøl, ha et verdig liv, bety noe for andre og gi noe til samfunnet. Ønsket situasjon

Hva gjør vi for å oppnå resultater? «Tøff kjærlighet»:  Alle skal ut i arbeid eller utdanning som kvalifiserer til arbeid.  Alle skal eie sin egen bolig og betale for den.  Stille individuelle krav og gi individuell omsorg for at kravene skal oppnås.  Kartlegging av ressurser og sette individuelle mål.  Lage en IOP for kvalifisering til arbeid.  Sette mål for og tidsplan kvalifisering til arbeid.  Plan for veiledning. Ønsket situasjon

Tiltak rettet mot arbeid/utdanning (krav om individuell gjennomføring)  Flerkulturelle arbeidsteam.  Samarbeid på tvers av etater.  Introprogram for yngre hos flyktningetjenesten og for eget for voksne (Norsk, samfunnsfag, grunnskole og spesialundervisning).  Leksehjelp for voksne, barn og ungdom. (Frivillige organisasjoner)  Sosial kompetanse og norsktrening. (Frivillige organisasjoner)  Intensiv trening de 6 siste måneder.  Arbeidstreningskurs for kvinner og menn.  Oppfølging av arbeidstaker og arbeidsgiver så lenge det trengs.

Tiltak rettet mot bolig (krav om individuell gjennomføring).  Drømmen er motivasjonen.  Boligkurs, hvordan bor vi i Norge, forventninger fra fellesskapet. Tiltak for det «Hele mennesket».  Helsekurs, fysisk og psykisk.  Foreldreveiledning.  Kvinne- og mannsgruppe.  IMID-prosjektet.  Samlivskurs.  Depresjonsmestring.  Familieplanlegging.

 Nøkkelord er BALANSE mellom krav og omsorg:  Tro på at flyktningen har ressurser. Stille krav og gi omsorg – uten dette ser vi kun begrensninger. Være forberedt på motstand.  Dedikerte medarbeidere.  Politisk forankring og oppfølging Ønsket situasjon

Resultater:  100 % i jobb/utdanning i  100% i jobb/utdanning i  Inkludering er god kommuneøkonomi.  Frivilligheten har blitt en viktig ressurs for sosialisering og relasjonsbygging – gir gode holdninger i resten av befolkningen.  God omdømmebygging.  Innbyggerne er informert om flyktningpolitikken og flyktningetjenesten. Ønsket situasjon

Hva må stat og kommunene bli bedre på?  Satse mer på 1. generasjon.  Sette politiske mål for flyktningarbeidet og følge dem opp.  Gi faglig frihet til tjenesten innenfor vedtatte mål.  Kvalifisering til arbeid og utdanning må i større grad skje i mottakene.  Formell kompetanse er en hindring, kan i større grad tilegnes på arbeidsplassen og i sosiale relasjoner.  Utnytte frivillige organisasjoner.  Flere kommunale arbeidsplasser og plasser for kvalifisering til arbeid. Ønsket situasjon

 Alle mennesker er en ressurs og et likeverdig individ i fellesskapet.  Midlertidig opphold skaper angst og kan motvirke kvalifisering for arbeid, vi gjør ikke slik mot «våre egne».  De som kommer hit må behandles som «våre egne, gjøre sin plikt – kreve sin rett».  Et menneske som sees på som en belastning, vil bli en belastning og det vil finne et sted «utenfor» samfunnet der de blir godtatt.  Lytt til barn og ungdom. Ønsket situasjon

Ting tar tid, det gjorde det for 100 år siden også! Ønsket situasjon