Tiltak: Kontinuerlig underveisvurdering i alle fag (Aust-Lofoten vgs) Grønn Gul - Rød Kontinuerlig underveisvurdering i alle fag: Kontinuerlig underveisvurdering.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Nettverksamling i matematikk
Advertisements

Fra prøving og feiling til
Ekstern skolevurdering Sandnes skole,
Åsmund Sollien Schau og
Veiledning i gevinstrealisering ved innføring av elektronisk handel
Fra prøving og feiling til
Tema 7 FAG- OG SVENNEPRØVER
Pedagogisk analyse.
Tema 6 VURDERING OG DOKUMENTASJON
Janita Flem Spesialrådgiver, Forvaltningsenheten Bærum kommune janita
PEDAGOGISK UTVIKLINGSPLAN 2008 /2009
Med fra start! Skolestart på Eidsvoll videregående skole høsten 2013 EIDSVOLL VIDEREGÅENDE SKOLE.
IKO – Ny GIV, én gruppe Struktur - pedagogikk
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE 11.SEPTEMBER 2013 Stikkord og dato.
Oslo kommune Utdanningsetaten Nordberg skole Elevsamtalen/ elevmedvirkning Hanna Berntsen Øybø Stephanie Buadu Sebastian Sommerfeldt Hanne Bender Grønstad.
Sosial kompetanse i en inkluderende skole
Elevundersøkelsen 5. – 7. trinn Motivasjon og innsats Vår 2011Vår Motivasjon (interesse for å lære) Grønn 1.2 Innsats Grønn 1.3 Lyst.
Hvordan skape og opprettholde læringstrykket i organisasjonen? Vårsymposium Drammen 21.april 2009 Jarl Inge Wærness
Hvordan ivareta ”særskiltelever” på Design og håndverk Vg1 2007/08?
Randi Irene Tone Olav Duun videregående skole
Time vidaregåande skole
PROSJEKTSAMLING VANDREBOKA 21 APRIL Hva har prosjektet ført til for Dokka Videregående Skole ? Hva blir videreført?
Lillian Kjeldsrud Faglærer HS Dokka Videregående skole Lærerrollen og faglig leder sin “nye rolle» i prosjektet og i Kunnskapsløftet. Konkrete endringer.
Tromsfylke.no Go Campus Tverretatlig oppstartssamling 10. april 2014 Randi Ovesen Ass.rektor SMI-skolen, og prosjektleder Ny GIV – Overgangsprosjektet.
Mosjøen oppvekstsenter:
Anne Stein Bankgata ungdomsskole Eksempler på vurdering i;
Velkommen til Osloskolen Skolestart 2014/2015
Velkommen til Godlia skole Skolestart Skolens visjon: "Et trygt sted å være og et godt sted å lære"
MAS og oppfølging av det pedagogiske arbeidet i klasserommet
DLG – Horten vgs 5. September Skoleåret – 2012 KursEndringerAvbruddProsent EndringerAvbruddProsentEndringer Avbrudd Prosent.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTER HØSTEN MED FOKUS PÅ KUNNSKAP OG GLEDE.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE
LP-modellen fra et rektorperspektiv
DEMONSTRASJONSSKOLER OG -BEDRIFTER fellessamling i Kristiansand Åge R. Rosnes, november 2005.
Slåtthaug ungdomsskole
Førskoledag 15. juni Hordvik skole
Skolen som lærende organisasjon NFFL
FYR i Akershus -fjerde skoleringsdag- 29.april 2015 Anne Berge, utviklingsleder Elisabeth Kjøle, knutepunktlærer matematikk Arbeidsgruppa ved Vestby videregående.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE FOR 8.TRINN VED GYSTADMARKA UNGDOMSSKOLE
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS september 2015 Velkommen til nytt barnehageår! Dette månedsbrevet kommer seint, men som man sier: Bedre seint enn aldri Først av.
Om presentasjonen Presentasjonen er bygget opp på følgende måte: Lysbilde 2-4: Om Kultur for læring. Vi mener det er vesentlig å ta med dette for å si.
Velkommen til informasjonsmøte for foreldre / foresatte til elever i Vg 2 3. september 2014.
Kunnskap - Idrett - Kultur - Kreativitet. Kveldens tema Informasjonskanaler Pedagogisk plattform; Den Gode Akershusskolen Skolestart for Vg1 Opplæringstilbudet.
FAIR PLAY. Fair Play - et ansvar for hele fotballfamilien - spillere, trenere, ledere, foreldre, publikum og media Troms Fotballkrets er blant Nord-Norges.
Formålsrettet bruk av bærbare PC-er (Fauske vgs) (Kvalitet, utvidet læringsarena, økte gjennomstrømming og heve karakternivået.) Grønn Gul - Rød Formålsrettet.
Hvordan skal vi gjennom fokus på læringsmål og elevvurdering skape et økt utbytte for den enkelte elev? Læringssamtalen Hvordan skal vi gjennom fokus på.
RAMMEPLAN FOR SFO OVERORDNEDE MÅL Det overordnede målet for SFO er å sikre trygge og stimulerende oppvekstsvilkår i nær forståelse og samarbeid.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE FOR 9.TRINN VED GYSTADMARKA UNGDOMSSKOLE
Fylkesmannen i Telemark Samling: Godt samarbeid med dilemma omstilling Målgruppe: øverste ledelse og tillitsvalgte.
Vest-Agder fylkeskommune en drivkraft for utvikling
Tett på! – kvalitetsdokument 4
Framtid - Samspill - Skaperglede
Hole ungdomsskole Visjon: TRYGG, KREATIV OG UTVIKLENDE FOR ALLE.
Utruste til et godt liv gjennom trygghet, kunnskap og humør
FORELDREMØTE NYTT 8.TRINN
Formidling av lærlinger Hva skjer etter eleven har søkt læreplass
Pedagogisk profil Å bidra til at elevene skal kunne realisere sitt potensial Vurdering for læring Mer enn en tallkarakter: råd om hvordan man kan forbedre.
Skolebasert kompetanseutvikling
Presentasjon- takk Kjekt å få være med og dele erfaringer – verdien av informasjonsutveksling –alt alle vet mer om hvordan på best mulig måte sikre overganger-grunnlag.
De viktigste resultatene
Et menneske forstår et begrep, en ferdighet, en teori eller et kunnskapsområde når hun eller han er i stand til å bruke det riktig i en ny situasjon. Blyth.
Erfaringssamling med Drømmeskolene
Velkommen til Apalløkka
La elevene løse oppdraget B – Samarbeid
Prinsipper for god underveisvurdering B – Samarbeid
RPHO regional plan for et helhetlig opplæringsløp
Hør hva jeg kan! 2-årig FoU-prosjekt støttet av Fremmedspråksenteret
Hør hva jeg kan! 2-årig FoU-prosjekt støttet av Fremmedspråksenteret
FORESATTEMØTE 1.KLASSE 4. Juni 2019.
Sammen lykkes vi!.
Utskrift av presentasjonen:

Tiltak: Kontinuerlig underveisvurdering i alle fag (Aust-Lofoten vgs) Grønn Gul - Rød Kontinuerlig underveisvurdering i alle fag: Kontinuerlig underveisvurdering prøves ut og følges opp. Prosjektet følger oppsatt plan og milepæler. Lærerne bruker hverandres kompetanse for å forbedre egen praksis mht underveisvurdering. Det anvendes konkrete læringsmål og vurderingskriterier. Skolen har tilstrekkelig kompetanse for å realisere prosjektet. Kontinuerlig underveisvurdering i alle fag: Vi har funnet ut av at underveisvurderingen må forbedres, men arbeidet er ikke startet. Det er ikke etablert en felles forståelse av hva underveisvurdering dreier seg om. Kontinuerlig underveisvurdering i alle fag: Det er blitt en etablert praksis på skolen at det anvendes konkrete læringsmål og vurderingskriterier, og lærerne bruker hverandres kompetanse for å forbedre egen praksis mht underveisvurdering. Vi har undersøkt om tiltaket har ført til resultatforbedringer. Målene og tiltakene er definert i virksomhetsplanen. Det er bestemt hva Kontinuerlig underveisvurdering i alle fag: lærerne skal gjøre i klasserommet og hvordan arbeidet med underveisvurdering skal følges opp. Medarbeiderne har en felles forståelse av hva kontinuerlig underveisvurdering dreier seg om. Gul+ Prosessteg:

Tiltak: Tettere oppfølging av enkelteleven på yrkesfag Grønn Gul - Rød Bedre oppfølging av enkelteleven: Kontaktlærer følger oppsatt årsplan for kontaktlærere hvor tiltakene er definert. Bedre oppfølging av enkelteleven: Kontaktlærer skal møte sin basisgruppe en gang i uka. Elevsamtale skal gjennomføres hver måned. Kontaktlærerressursen er styrket. Arbeidet er ikke startet. Bedre oppfølging av enkelteleven: Årsplanen er blitt etablert praksis og den blir evaluert hver vår. Målet om økt gjennomføring blir også evaluert. Bedre oppfølging av enkelteleven: I fellesmøte med alle kontaktlærere på Y-fag ble det utarbeidet en egen årsplan for kontaktlærere. Gjennom dette arbeidet ble det oppnådd en fellesforståelse av kontaktlærers oppgave. Gul+ Prosessteg:

Tiltak: Åpen skole på ettermiddagstid for økt trivsel Grønn Gul - Rød Gul+ Prosessteg: Åpen skole på ettermiddagstid Vi ønsker å redusere frafallet på yrkesfag og har laget en plan for dette. Blant annet vil det bli lyst ut en stilling som miljøarbeider som skal arbeide i åpen skole sammen med faglærerne Åpen skole på ettermiddagstid Det er blitt orientert om Åpen skole på en planleggingsdag ved skolestart, for å skape en felles forståelse. Miljøarbeider er blitt tilsatt og en del faglærere har fått ressurs for åpen skole. Åpen skole på ettermiddagstid Miljøarbeider organiserer første del av Åpen skole med matservering, leksehjelp og sosiale aktiviteter. Fra kl er verkstedene åpne med faglærere tilstede. Miljøarbeider tilstede i skoletida for å bli kjent med elevene Åpen skole på ettermiddagstid Åpen skole er nå etablert som en fast ordning, og frafallet evalueres.

Tiltak: Jevnlige møter mellom kontaktlærerne med fokus på erfaringsutveksling Grønn Gul - Rød Jevnlige møter gjennomføres mellom kontaktlærerne, og lærerne bruker hverandres kompetanse i kontaktlærerarbeidet. Det skal gjennomføres jevnlige møter mellom kontaktlærerne. Det er ikke etablert en fells forståelse for dette. Møter mellom kontaktlærerne er etablert praksis og dette er tatt med i skolens årsplan. Vi har undersøkt om det har effekt på målene i prosjektet. Det utarbeides plan for når og hvor kontaktlærerne skal møtes. Gjennom dette vil vi prøve å skape en felles forståelse for viktigheten av erfaringsutveksling, slik at en skaper økt gjennomføring. Gul+ Prosessteg:

Bruk av ungdomsbedrift som pedagogisk metode: Grønn Gul - Rød Det etableres ungdomsbedrifter ved SS og TIP i tillegg til MK. Fra å være den skolen i Nordland med flest ungdomsbedrifter, har vi i år bare 4 bedrifter på MK. Vi må få til en felles forståelse av viktigheten av dette arbeidet og vi må lage en plan for å få til systematisk arbeid med dette. Ungdomsbedrifter er et kjennetegn ved vår skole og er blitt en etablert praksis. Arbeidet evalueres opp mot målene i prosjektet En bedre skole. Det blir avholdt møte med alle faglærere på TIP og SS for å skape felles forståelse. Det utarbeides en plan for entreprenørskapsarbeidet ved skolen Gul+ Prosessteg: