Opplæringskontoret for: MAT- OG SERVICEFAG I SØR-TRØNDELAG
Hva gjør vi? Kvalitetssikring av opplæringen i bedrift: Faglig/pedagogisk oppfølging av lærlingene Arrangere kurs og samlinger Utplassering/utveksling av lærlinger i utlandet Rekruttering og formidling Bindeledd mellom skole og næringsliv Dimensjonering av skoletilbudet
VÅRE FAG MATFAG: Industriell matproduksjon Slakter Kjøttskjærer Pølsemaker Butikkslakter Baker Konditor Sjømathandler SERVICEFAG: Salgsfaget Kontor- og administrasjonsfaget Sikkerhetsfaget
Skolen Grunnleggende opplæring teorikunnskaper praktiske ferdigheter gode holdninger Fravær – orden/oppførsel Karakterer Valg av riktig fag Interesse Personlige egenskaper
Overgangen mellom skole og bedriftsopplæring Vanskelig for mange Forventninger Andre krav – andre forpliktelser Forberedelse fra begge parter Holdninger Arbeidslivserfaring
Lærling! 2 år i skole 2 år i bedrift Læring gjennom praktisk arbeid Rettigheter og plikter Som andre ansatte opplæring Fag/Svenneprøve - Fag/Svennebrev Høgre utdanning
Les mer om fagopplæring på