Finnmarksfakultetet – ambisiøs, raus og nær! Strategi for Finnmarksfakultetet, UiT Norges arktiske universitet, 2014-2020.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Styrenes ansvar – utfordringer og utviklingstrekk
Advertisements

Forskningsrådets policy for FoU ved høgskolene Møte med Høgskolen i Telemarks styre 19. september 2013 Spesialrådgiver Berit Hyllseth.
Næringslivets utviklingsmuligheter Atle Kvamme Bergen Næringsråd 1.
Forskningsbasert?. StLs definisjoner »Forelesere –Med aktivt forhold til FoU –Som kjenner vitenskapelig metode –Som er oppdatert på sitt fagfelt –Som.
HIT -UiA Visjoner og mål: Hva kan vi få til sammen? Identitet og kvalitet. Rune Nilsen Styreleder HIT.
- Hvordan bidra til helsefremmende samfunnsutvikling i kommunene?
Strategisk plan Høringsfrist: 18. juni 2010.
Teknologi og samfunn Felles Næringsutviklingsprosjekt i Melhus, Klæbu og Midtre Gauldal - samhandling med FoU – miljø Sverre Konrad Nilsen.
1 TRENDER forskning, utdanning og nyskaping Utkast
Campus Elverum Avdeling for folkehelsefag. Campus Elverum – avdeling for folkehelsefag Campus Elverum - presentasjon på høgskolestyremøtet Ca.
Presentasjon av NVH med vekt på strategiske utfordringer Styreseminar 4. september 2008 Lars Moe.
1 St. meld. nr. 20: Vilje til forskning En tilbakemelding ved Unni Steinsmo, SINTEF NHOs forskningspolitiske konferanse 7. april 2005.
Strategiprosess Allmøte SAM desember 2011 DJ
Høgskolen i Telemark Status og videre ambisjoner lokalt og regionalt Kristian Bogen Rektor Høgskolen i Telemark.
Forskningsrådets policy for forskning ved de statlige høgskolene Bakgrunn: Nye rammebetingelser Universitets- og høgskoleloven av 2005 Rådets høgskolestrategi.
Høgskolen i Oslo Tid til forskning som forhandlingstema - erfaringer fra høgskolene UHR-konferanse Trine B. Haugen.
Regionalplan for folkehelse 2013 – 2017 Inghild Vanglo Leder politisk styringsgruppe Rogaland fylkeskommune.
Målbilde for byggstudiet ved NTNU i 2040
Seminar Ketil Hanssen FoU ved HiF Historisk: Tre institusjoner med ulike FoU-tradisjoner DH-ene med sterkt FoU-fokus Lærerutdanningene med begrenset.
Hvorfor satser Forskningsrådet på Innovasjon i offentlig sektor? Sogndal Jesper W. Simonsen, divisjonsdirektør.
– en ramme for strategiske satsinger i vår region innen utdanning, forskning og næringsliv? RSA-møte, Porsgrunn 20/5-2014, Tone Jøran Oredalen – Dekan,
Høgskolen i Bodø – nær, nord og nyttig Høgskolen i Bodø - nær, nord og nyttig.
Senter for operativ virksomhet i nord NMI Årskonferanse 22.okt.2008 Kristine Lind-Olsen, senterleder Møte mellom forskning og næringsliv.
Ekspertgruppe for finansiering av universiteter og høyskoler Kort om mandatet og gruppens arbeid Torbjørn Hægeland 14. mai 2014.
Høgskolen i Nord-Trøndelag Avdeling Levanger
Forskningssamarbeid i UH-nett Vest: Status, utvikling og perspektiver Sigmund Grønmo Samarbeidsmøte HiB 30. november 2010.
Handlingsplan for innovasjon og Innovasjonsåret 2013
Forskerutdanning og forskerskoler ved UiB. Forskerutdanningen ved UiB Rammeverket for PhD-utdanningen er institusjonelt og skal sikre en forskerutdanning.
Hvilke forventninger og planer har St. Olavs Hospital knyttet til at reformens hensikt skal kunne bli en realitet? Samhandlingssjef Rolf J. Windspoll.
Fra Olavsled og Olavsfestdager til OL - fylkeskommunens kultursatsinger Sentrale elementer i arbeidet med å gjøre Trøndelag til Europas mest kreative region:
Utfordring, skaperkraft og læring i trivsel og harmoni i pakt med natur og miljø Utfordring, skaperkraft og læring i trivsel og harmoni i pakt med natur.
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling Nettverk natur og kulturbasert nyskaping i Nord-Trøndelag? Turid Haugen, KS.
SKOLETINGET Olav Ulleren, administrerende direktør Kunnskap for kommende generasjoner.
1 Nettverksmøte for lokal prosjektstøtte ved NTNU.
1 Ole Arve Misund Foto: Nils Petter Dale Nasjonalt dekanmøte, medisinske fag Velkommen!
Xx Høgskolen i Gjøvik. INNHOLD 2 1)Høgskolen i Gjøvik 2)Mål og strategier 3)Satsingsområder.
Internasjonalisering: Kan vi hevde oss? NIH som case Sigmund Loland Norges idrettshøgskole.
Forskningsrådets nordområdesatsing: Hva gjør Forskningsrådet for å styrke forskning i nord? Avdelingsdirektør Kristi Agerup.
Veien til Universitetet i Sørøst- Norge. Professor Rune Nilsen Leder for interimstyret for fusjonen mellom HBV og HiT.
Strategier og planer for å tilrettelegge for FoU- og utdanningstilbud i samsvar med behov i arbeids- og samfunnsliv Edel Storelvmo Viserektor, UiT Norges.
OMSORG 2020 Omsorg 2020 er regjeringens plan for omsorgsfeltet – Prioritere områder i omsorgsfeltet – Styrke kvaliteten og kompetansen.
Kenneth Ruud Prorektor forskning og utvikling UiT 2020: Drivkraft i nord Foto: Geir Gotaas.
- På vei mot universitet1 ”nHS-fra prosjekt til institusjonalisering” - implementere nHS i organisasjonen Leif Aage Eilertsen Prosjektledersamling, Oslo.
Nordisk utdannings- og forskningssamarbeid i endring Internasjonal direktør Kari Kveseth Norges forskningsråd Om å utbygge Norden til en internasjonalt.
Vestfolds arbeid med EU-programmer Østlandssamarbeidet tirsdag 24. mai 2011 Thomas Slagsvold, EU-koordinator Vestfold
Hvordan vi jobber med innovasjon ved MN Gunnar Dick.
1 Forskning – en integrert del av kjernevirksomheten ”Hvem” Det medisinske fakultet, NTNU.
Økt læringstrykk gjennom praksisnærhet, fleksibilitet og kvalitet Team BA idrett.
Hva er de viktigste utfordringene for en rektor? Rektor Sigmund Grønmo UHRs rektorskole 24. september 2007.
Med kunnskap bygger vi landsdelen Foto: Stig Brøndbo, UiT Wenche Jakobsen Prorektor for utdanning Tromskonferansen.
Strategi – Innspill fra IDI Kalvskinnet Ledermøte 22. mars 2017
UiT Norges arktiske universitet
”nHS-fra prosjekt til institusjonalisering”
Senter for læring og utdanning
Det integrerte universitetssykehuset
VS2010: Intensjoner og perspektiver sett fra Forskningsrådets side
MARKOM2020 Høgskolen Stord Haugesund – NTNU Ålesund – Arktisk Universitet UiT- Høgskolen i Sør-øst Norge.
Strategi for Nord universitet 2020
Forskning og innovasjon
Årsplan siste mulighet for å nå målene
Overordnet strategi SV-fakultetet
Styrevedtak sak 2011/3533, 29/6-11.
Prodekan bachelorutdanning IV
Universitetskommune 3.0 Forberedende diskusjon frem mot ILM 21. nov
Arbeid med Handlingsplan for undervisning ved UiS
SUS 6/18 Strategiske utviklingsmål
Ressurssenter for undervisning, læring og teknologi (Result)
Hvordan jobber FBA med internasjonalisering?
Mulighetenes Oppland i en grønn framtid:
Utdanningskvalitet – Nord universitet
Utskrift av presentasjonen:

Finnmarksfakultetet – ambisiøs, raus og nær! Strategi for Finnmarksfakultetet, UiT Norges arktiske universitet,

”Vi skal stadig strekke oss mot nye mål, i tett og åpent samspill mellom studenter, ansatte og samfunnsliv”.

FINNMARKSFAKULTETET Instituttene forener ulike faglige perspektiver i utdanning og forsking for å støtte opp under et aktivt og stimulerende liv for innbyggere og besøkende i Arktis.

Samhandling Vi skal nå våre mål gjennom: Samhandling med samfunnet Samhandling mellom instituttene Samhandling mellom fag og administrasjon Samhandling med andre fakultet og kunnskapsinstitusjoner

SATNINGSOMRÅDER En gjennomgående satsing for fakultetet er kultur, identitet og natur i Arktis.

Helse, velferd og livskvalitet Vi skal utvikle kunnskap om forholdet mellom nærmiljø, aktivitet og folkehelse. Vi skal styrke bevisstheten rundt bruk av naturen som lærings- og endringsarena. Vi skal gi kunnskap til velferdssamfunnets framtidig behov. Vi skal videreutvikle vår kunnskap om mangfoldet i nordlige samfunn og bruke det i vår undervisning.

Samfunnsutvikling og demokratisering Vi skal styrke samhandling og kunnskaps utvikling på Nordkalotten med fokus på Nordvest-Russland og Nord-Finland. Vi skal utvikle og spre kunnskap om idrett og kultur som identitetsbygger i nordområdene. Vi skal utvikle og spre kunnskap om samfunnsutvikling, velferd og demokratisering i nordområdene. Vi skal bidra til innovasjon i offentlig sektor. Vi skal integrere urfolkskunnskap i alle våre studier. Vi skal bidra til økt samfunnssikkerhet i regionen, gjennom kunnskap om ferdsel i natur.

Bærekraftig bruk av ressurser Vi skal utvikle kunnskap om bærekraftig bruk av naturen som ressurs. Vi skal utvikle kunnskap om tradisjonelle og nye næringsveier, og kombinasjon av disse. Energi, klima, samfunn og miljø Vi skal styrke samfunnets kompetanse til å møte klima- og miljøendringer. Vi skal bidra til sosial bærekraft i arktiske samfunn

Teknologi Vi skal styrke kompetansen om teknologi som samfunnsendrende kraft. Vi skal utvikle kunnskap om teknologiske løsninger innenfor våre fagfelt.

Gjennomgående strategier

Forskning Vi skal styrke fakultetets forskning innen de tematiske satsningsområdene gjennom: Etablere et felles PhD program Tematiske/tverrfaglige forskningsgrupper Øke andelen eksterne forskningsmidler Øke antallet stipendiater tilknyttet fakultetet Knytte til oss offentlige PhD-kandidater Øke andelen toppforskere. Styrke internasjonalt forskersamarbeid.

Utdanning Vi skal ha utdanninger av høy kvalitet og relevans ved å: Ha studier med –Klar profil –Sterkt samarbeid med næringsliv/arbeidsliv –Forskningsbasert undervisning –Studentaktive læringsformer –Bruk av teknologi - i studier og som metode

Kvalifisere for søknad for fremragende utdanning Etablere master i sosialt arbeid Etablere fellesemner på våre masterutdanninger Bygge et alumninettverk rundt våre studier Etablere gode evalueringsrutiner Bidra til et aktivt studentmiljø på campus Styrke internasjonalt studiesamarbeid Tilby fleksibiliserte kurs/program

Utdanning Vi skal ha utdanninger av høy kvalitet og relevans ved å: Ha studier med –Klar profil –Sterkt samarbeid med næringsliv/arbeidsliv –Forskningsbasert undervisning –Studentaktive læringsformer –Bruk av teknologi - i studier og som metode Kvalifisere for søknad for fremragende utdanning Etablere master i sosialt arbeid Etablere fellesemner på våre masterutdanninger Bygge et alumninettverk rundt våre studier Etablere gode evalueringsrutiner Bidra til et aktivt studentmiljø på campus Styrke internasjonalt studiesamarbeid Tilby fleksibiliserte kurs/program

Formidling Vi skal styrke vår formidling gjennom at: Vitenskapelige ansatte og ledelsen skal være premissleverandør og delta aktivt i samfunnsdebatten Vi skal bli gode formidlere Vi skal bruke og styrke nettverk og samfunnskontakter Vi skal synliggjøre oss regionalt, nasjonalt og internasjonalt

Organisasjon Vi skal styrke organisasjonen gjennom å: Bygge en kultur for innovasjon ved fakultetet Ha et godt arbeidsmiljø Ha en tydelig ledelse og ha fokus på god prosjektledelse Ha godt samarbeid mellom administrasjon og fagavdelinger Ha fokus på effektivitet, kvalitet og service i hele organisasjonen

Bygge opp en administrativ forskningsstøtte Styrke rekrutteringsarbeidet, nasjonalt og internasjonalt Ta initiativ til møteplasser med avtagerfeltet Styrke samarbeidet med vertskommunene Konsentrere vår virksomhet til campus Alta, Kirkenes og Tromsø Ta en ledende rolle i UiTs oppbygging av Campus Kirkenes