Delegasjonsreglement

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Ressurstildeling i grunnopplæringa.
Advertisements

Ungdomstrinn i utvikling Ole Johansen Utviklingsveileder Nordkapp, Måsøy, Kvalsund, Hammerfest, Hasvik, Loppa og Alta.
SPESIALUNDERVISNING INNENFOR VOKSENOPPLÆRINGEN
Endring av forskrift til opplæringsloven kapittel 17 og forslag til anbefalt formell kompetanse og anbefalte kompetansekriterier for rådgivere.
Forventninger og videre arbeid…...
Oppfølgingstjenesten
Ansvar og prosesser i skolen
KOMPETANSEKRAV Tilsettingskurs januar 2014
Styring av utdanning – fra global forståelse til ”New Local Governance” Faglige og politiske utviklingsverksted for aktive skoleeiere.
Samarbeidsutvalgets rolle og oppgaver
Føring av fravær på vitnemålet. Innskjerping fra skolestart : Kunnskapsdepartementet fastsetter med virkning fra 1. august 2010 strengere krav.
Om vurdering i vg skole ”Opplæringens mål er å ruste barn og unge til å møte livets oppgaver og mestre utfordringer sammen med andre” (Generell læreplan.
Driftsstyrets rolle og oppgaver I styringslinje mellom etatssjef og rektor.  2 foreldre  2 ansatte  3 eksterne Innstilles av FAU, personalet og bydel.
Muligheter og utfordringer med Operativ leder i klubb.
Eksamen i Kunnskapsløftet
Forankring av arbeid med LP- modellen Opplæringslovens betsemmelser og faglige begrunnelser for lederoppgaver og –ansvar Gardermoen juni 2012 Svein.
IKVO Bodø Guri Bøe og Anne-Grethe Skjærseth
KFFs Skolelederkonferanse 2008 Utdanningsdirektoratets time Styrets ansvar etter privatskoleloven 20-dagersregelen Annen virksomhet etter § 2-2 Annen.
Hovedkontormodell og HMS
«Tidlig innsats» Spesialundervisning.
Orienteringsmøter november 2010 Sakkyndige vurderingar – nokre viktige element ACR/nov
Styrets ansvar og oppgaver i privatskolene
Kåre Lilleholt Husleige- og eigarseksjonsrett Våren 2011.
FAGERLIA VIDEREGÅENDE SKOLE: PEDAGOGISK UTVIKLINGSARBEID
Barnehagelova. Lov- og avtalesystemet Tariffavtalar Hovudtariffavtalen Barnehagelova Arbeidsmiljølova Ferielova Likestillingslova Aldersgrenselova Pensjonslova.
Opplæringsordningen for videregående opplæring, -hovedmodell for hhv studiespesialiserende (studiekompetanse) og yrkesfag (fag-/svennebrev) Opplæringslova.
Minoritetsspråklige søkere til videregående opplæring skoleåret
Alvorlig skolefravær.
Arbeidstid SFS 2201.
Opplæringslova.
Om vurdering og eksamen Vurdering på ungdomstrinnet Underveisvurdering uten karakter Underveisvurdering med karakter Terminkarakterer, januar og.
KS skoleeiernes organisasjon og politisk aktør Innlegg v direktør Eva Lian Skoleeiermøte i Troms 25.januar 2010.
Barnehagens samfunnsmandat
Nasjonal opplæringskonferanse, Sarpsborg
Opplæringslova.
1 SAMMENLIKNING: Plan for KRL-faget 2002 og Plan for KRL-faget 2005 Utarbeidet av Foreldreutvalget for grunnskolen.
Fra ordførerstol til undervisningsareal – pålagt kvalitetsvurdering blir til forankret kvalitetsutvikling i Malvik kommunes grunnskoler Lasse.
Spesialpedagogiske utfordringar. TV sin rolle Oppleving av at elev ikkje får tilfredstillande utbytte Oppmelding, utrgreiing VedtakOrganiseringKvardagen.
YRKESOPPLÆRINGSNEMNDA (YON)
Særlig om forholdet mellom skolen, skolestyret og ”de bak skolen”. Kurs KFF 14. mai 2015 v/ Torgeir Flateby, KFF 1 Om vedtekter eller grunnregler.
Kvalitetssikring i bibelskoler og fagskoler v/ Lars Eirik Sandvik.
Konferanse om kunnskapsløftet 23. og 24. mars 2006 Grunnlaget for verksemda i skulen ligg i læreplanen. Følgeleg vert det viktig å ha kompetanse på dette.
KVA FOR KONSEKVENSAR VIL DEN NYE RAMMEPLANEN HA FOR INNHALD, ORGANISERING OG UNDERVISNING I F Ø RSKULEL Æ RARUTDANNINGA? Sett fr å : - kommuneadministrasjonen.
Loen 23. og 24. mars Anne K F Midtbø Barnehagen som læringsarena Utfordringar i ny rammeplan for barnehagen sett frå kommune- administrasjon Anne.
Regler for ”regnskap og økonomi”
1 Styrets ansvar Kurs for styremedlemmer i privatskoler Montessoriforbundets skolelederkonferanse v/gen.sekr Torgeir Flateby, KFF, 13 november 2012.
FYLKESMANNEN I SOGN OG FJORDANE Høyringskonferanse 7. mai 2007 Fylkesmannen og den regionale inndelinga –Basis for Fylkesmannen –Prinsipp –Stoda i Sogn.
Noen erfaringer fra tilsyn 2011 og 2012 På Montessoriforbundets skolelederkonferanse v/gen sekr Torgeir Flateby KFF.
Om godt styrearbeid Kurs for styremedlemmer og skoleledere i kristne skoler 10 mars 2013 V/gen.sekr Torgeir Flateby.
Begrepsavklaring Workshop godkjenning godskriving innpassing jevngodhetsvurdering faglig godkjenning erstatte i utdanningsplan fritak fullt fritak.
Regional planstrategi
OM FORSTÅING OG OPPFØLGING AV OPPLÆRINGSLOVA § 2-15, om RETT TIL GRATIS OFFENTLEG GRUNNSKOLEOPPLÆRING (”GRATISPRINSIPPET”) Gjennomgang/drøfting på skoleleiarmøte.
Friskolesamling vgs Oslo mars Inntak og vurdering av elevens rett til videregående opplæring Kan ikke ta inn elever dersom man ikke er sikker.
Ledelse, styring og kvalitetsutvikling Tjenesteområde oppvekst Komité oppvekst 24. nov
Styrets og ledelsens ansvar for elevenes utbytte av opplæringen.
Har barnevernet ei rolle i saker:
Kjære foreldre! Foreldreinvolvering og eit godt samarbeid fører til: «Betre læringsutbyte, betre sjølvregulering, betre trivsel, færre åtferdsproblem,
NTNUs kvalitetssystem for utdanning
Kveldsseminar Læringsmiljø
Kjære foreldre! Foreldreinvolvering og eit godt samarbeid fører til: «Betre læringsutbyte, betre sjølvregulering, betre trivsel, færre åtferdsproblem,
Kurs for brukere av KFF-KSS
montessoriforbundet, februar 2018
Forholdet til styret og styrets arbeid Det er bare en rektor på en skole. Rektor er i en spesiell og noen ganger ensom posisjon mellom styret og skolen.
Innledning om KFF-KSS.
Sentrale lover og regler
Kurs for brukere av KFF-KSS
Permisjon frå vidaregåande opplæring
Kurs for brukere av KFF-KSS
Sentrale lover og regler
Forholdet til styret og styrets arbeid Det er bare en rektor på en skole. Rektor er i en spesiell og noen ganger ensom posisjon mellom styret og skolen.
Utskrift av presentasjonen:

Delegasjonsreglement Dette reglementet skal gi bestemmelser om myndighet på de områdene skolestyret kan delegere

Hva kan ikke delegeres Hva styret ikke kan delegere går klart frem av privatskoleloven § 5-2

Gjengivelse av psl § 5-2 første og andre ledd om styret sine oppgaver Styret har den øvste leiinga av skolen og skal sjå til at skolen blir driven i samsvar med gjeldande lover og forskrifter. Styret skal: a)sjå til at elevar i opplæringspliktig alder som blir tekne inn ved skolen, får oppfylt retten til grunnskoleopplæring, og melde frå til foreldra og heimkommunen til elevar som over lengre tid ikkje møter fram til undervisninga utan lovleg grunn, b)fastsetje storleiken på skolepengane, c)vedta budsjett og rekneskap for skolen, d)fastsetje inntaks- og ordensreglement for skolen, e)fremje saker om flytting etter § 3-3 første ledd og bortvising etter § 3-10 andre ledd,

f)ha ansvar for at skolen har ei forsvarleg økonomi- og rekneskapsforvaltning, g)sjå til at offentlege tilskot og skolepengar kjem elevane til gode, h)sjå til at offentlege krav og føresetnader for verksemda blir oppfylte. i)sørgje for å ha rett og nødvendig kompetanse i verksemda. Styret skal ha eit system som gir undervisningspersonale, skoleleiarar og personale med særoppgåver ved skolen høve til nødvendig kompetanseutvikling, med sikte på å fornye og utvide den faglege og pedagogiske kunnskapen og å halde seg orienterte om og vere på høgd med utviklinga i skolen og samfunnet. j)tilsetje dagleg leiar. k)drøfte den årlege rapporten om tilstanden i skolen som er utarbeidd etter tredje ledd.

§ 5-2 tredje ledd om kvalitetssikring Styret skal ha eit forsvarleg system for vurdering av om krava i gjeldande lover og forskrifter, og føresetnadene for godkjenninga blir oppfylte. Styret skal ha eit forsvarleg system for å følgje opp resultata frå desse vurderingane og nasjonale kvalitetsvurderingar som departementet gjennomfører med heimel i § 7-2 tredje ledd. Som ein del av oppfølgingsansvaret skal det utarbeidast ein årleg rapport om tilstanden i skolen knytt til læringsresultat, fråfall og læringsmiljø.

§ 5-2 fjerde ledd om delegasjon I andre saker enn dei som følgjer av andre og tredje ledd, kan styret med 2/3 fleirtal delegere avgjerdsretten. (sitat slutt) Selv om det er mange ting styret ikke kan delegere så er det likevel en lang rekke oppgaver som de ikke bare kan delegere, men ”må” delegere av praktiske hensyn. Delegasjonsreglementet har vist seg å være av stor interesse ved tilsyn, sammen med styrets årshjul og skolens rutinekalender (Se styreheftet, særlig kap 6) Det må være en indre sammenheng mellom disse dokumentene

Vi skal se hva KFF-KSS inneholder om delegasjon To ting før vi går til KFF-KSS: Det skal være en person som formelt og i praksis er ”nestkommanderende” – ved daglig leder/rektors fravær Lag et organisasjonskart, eller på annen måte beskriv hvordan organisasjonen er bygd opp Delegasjonsreglementet må nødvendigvis bli forskjellig fra skole til skole, avhengig av type skole og ikke minst skolestørrelse Vi skal se på KFF-KSS, overordnet del, styrende dokumentasjon pkt 1.2 med underpunkter