Hva skaper bolyst? En kort presentasjon med utgangspunkt i en studie om motstrømsflyttere i Finnmark Avslutningskonferanse, småsamfunnssatsinga, 18. mars,

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Innflytterkvinners fortellinger om ”De viktige kvinnfolkan”
Advertisements

Markedsføring, rekruttering og lojalitet
Mappen Hva er det? Hva gjør jeg?. Formelle krav • Ta utgangspunkt i et medievitenskapelig tema. – Kan være knyttet til innhold, produksjon, plattform,
Samarbeid ungdomsskole – UH-sektor
Utfordringene sett fra brukerne Foreningen for Muskelsyke Leder Bjørn Moen,
Endring av formidlingspraksis i samarbeid med skolen Tvangsgifte eller ekte kjærlighet? Museer som ressurs i Den kulturelle skolesekken Alta,
Kommunal- og regionaldepartementet Norsk mal: Startside Tips engelsk mal Klikk på utformingsfanen og velg DEPMAL – engelsk. Eller velg DEPMAL– engelsk.
Naturen som lekeplass for barnehagen
Universell utforming og Tilgjengelighet på nett Haakon Aspelund Deltasenteret.
Samskapelse og partnerskap Eksempler fra Norge
Slik sikrer vi systematisk likestillingsarbeid
START. Debatt for mer mangfold, mer aktivitet og bedre demokrati i Norges største parti..
Den ideelle kommunesammenslåing
Hvorfor vurdere av avstandsoverbyggende medier.
Universitetet i Tromsø Hva jeg gjerne vil gjøre noe på i framtida Eller: Helseinformasjon og pasienters beslutninger Torstein Låg Presentasjon.
Stedsutvikling og bolyst Småsamfunnskonferansen 18. mars 2010, Tromsø Anne Irene Myhr, seniorrådgiver.
Anette Kure Bibliotekar  Hvorfor? ◦ K06 ◦ Høgskolens planverk  Hva? ◦ K06 ◦ Ulike kilder  Hvordan? ◦ Ulike kilder.
Karrieresenteret ved Universitetet i Agder
STATUS Hedmark 2012 Statistikk om likestilling og mangfold.
Å bruke praksisfortelling En måte å lære på
Møte i Nasjonalt Råd for Teknologisk utdanning - Høgskolen i Oslo oktober 2007 Tiltaksplan for å styrke realfagene 2007/2008 Geir Anton Johansen.
UiS Suksesskriterier  Egne valg av område  Likeverdighet  Forpliktelse  Grundighet  Tett på praksis  Skriftliggjøring  Tid  Fellesskapsarena.
Questback 2012 Questbacken er basert på svar fra de som har vært til veiledning ved Karrieresenteret i Nord- Trøndelag. Det var ca. 325 som svarte i 2012,
Velkommen til samling om rådgiving 23. – 24. oktober 2013.
Presentasjon av ”Overhallaprosjektet” Bredbåndskrevende læringsmetoder i Namdalen NVU konferansen 2005 Håvard Sørli
Er det behov for et regionalt senter for inkludering og mangfold i Møre og Romsdal?
Regionalplan for folkehelse 2013 – 2017 Inghild Vanglo Leder politisk styringsgruppe Rogaland fylkeskommune.
Fritt Brukervalg Torsdag 31. mai 2007
Ingen tid å miste! Kari-Ann Baarlid, Nestleder i fagavdelingen
7 Endringer i samfunnet –muligheter og utfordringer
CEDAW og de deltidsansatte
Sterke fagforeninger Negotia Bergen 30. – 31.oktober 2009.
Med forskning på timeplanen - Europaseminar oktober 2006.
18. aug – 9. sept Hvorfor? Stortingsvalget 2013 blir et verdivalg. Jesus sier at hans kirke er verdens lys og jordens salt. Derfor er det ingen.
ETABLERING AV LOKALT SN-FORUM/GRUPPE. Tekna – Teknisk-naturvitenskapelig forening Mål for første møte Bli enig om: Å sammen ta initiativ til lokal SN-forum.
Småsamfunns- satsing Hva har vi lært? Dag Arne Henriksen Oppland fylkeskommune Tromsø
Hvorfor det utvidede likestillingsbegrep – presentasjon av LDOs veiledning Av Mona Larsen-Asp underdirektør Høgskolen i Lillehammer 24. april 2008.
STUDER SMARTERE Kurs i studiestrategi Modul 1 Bli en bedre student Lene Røsok Dahl Karriereveileder, BI Karriereservice Velkommen på kurs Presentere.
Språk åpner dører - Om hva jeg fant bak en ny dør.
Barnehageloven §2 tredje ledd Barnehagen skal ta hensyn til barnas alder, funksjonsnivå, kjønn, sosiale, etniske og kulturelle bakgrunn, herunder samiske.
Lederens rolle i systematisk etikkarbeid og noen erfaringer…. Sandefjord, Stokke, Larvik Kommune Larvik, Leni Klakegg, KS.
L IKESTILLING Likestilling sett fra to studenters synspunkt 2008.
Økonomisk analyse av lønnsforskjeller mellom kvinner og menn
Rolle og Etikk Ramme & Plattform i Spesialpedagogisk Rådgivning
Tittel på prosjektoppgaven: ”Etablering av ny internettpresentasjon og innføring av den web-baserte delen av et intranett ved Høgskolen i Stavanger.” Presentasjon.
Erfaringer fra samordning og koordinert innsats i Kultur- og naturreise. Hvilke muligheter gir åpne data? Lederseminar 11. mai 2015.
Verdensdagen for psykisk helse
Kommunikasjon over landegrenser – Hvordan bruke Internett i undervisningen av språklige minoriteter - Vibeke Bjarnø Telemuseet og
Barns læring og medvirkning i det fysiske miljø
Religionen og det levde livet Noen fortellinger og tanker om maskulinitet, familieliv og islam i Norge Elise Skarsaune, Reform.
Praksis for GLU 5-10, 2010 Camilla Wiig, HIVE. Agenda Individuelt arbeid med skjema for vurdering av praksisopplæringen 2. studieår Oppsummering Informasjon.
Pedagogisk dokumentasjon i en lærende barnehage
NORSKKURS GRUPPE A.
Til tjeneste Lions Norge Til tjeneste Lions Norge Til tjeneste NY GIV Lions Norge – D 104 H Synlighet, Samarbeid, Begeistring.
Forskningsmetode og statistikk: Bruk av forskningsmetode betyr å gjennomføre systematiske undersøkelser for å belyse problemstillinger. Sentrale elementer.
Redningsvest Gjennomført 19. august 2010 InFact AS.
Velkommen til konferansen Fysisk aktivitet – fremtidens legemiddel Folkehelseprogrammet i NFR, Sosial- og helsedirektoratet, Norges idrettshøgskole, Den.
Demensaksjonen 2016 Om årets Demensaksjon. Vi trenger dere for å samle inn penger til demensforskning og lokale tiltak for de som er rammet av demens!
Forskningsledelse – hvor går skillelinjene? Norges forskningsråd.
Aktuarforeningen 22. mai 2008 Fredrik Haugen
Paradigmer og ulike kultur i psykisk helsetjeneste
Bruk av IKT i husholdningene
Nye for ansatte-sider: Status og tidsplan høsten 2015
Internkommunikasjon på nett: Status, tidsplan,
Vi får Vestfold til å gro
Status for arbeidet med ny kulturmelding - en løypemelding.
Rolle og Etikk Ramme & Plattform i Spesialpedagogisk Rådgivning
Nysgjerrigperprosjekt
Dag Wiese Schartum, AFIN
VELKOMMEN TIL NETTVERSSAMLING!
Utskrift av presentasjonen:

Hva skaper bolyst? En kort presentasjon med utgangspunkt i en studie om motstrømsflyttere i Finnmark Avslutningskonferanse, småsamfunnssatsinga, 18. mars, 2010 Mai Camilla Munkejord Høgskolen i Finnmark

–Hva bidrar til å skape bolyst for innflyttere i Finnmark?

Hvorfor fokus på innflyttere/innvandrere?  Viktig del av befolkningen i distriktene, men er en glemt gruppe i forskning og i medier - og i en del småsamfunnssatsinger  De har gjerne et bevisst forhold til valg av bosted.  Deres erfaringer representerer en mulighet til å skape alternative fortellinger om naturlige flyttemønstre, og om hvor og hvordan man kan leve det gode liv.  Det bidrar til ny kunnskap om bolyst og stedsutvikling i et sosiokulturelt perspektiv ved å få frem stedlige fortrinn som man hittil ikke har vært seg bevisst.

Bolyst

Hva skaper bolyst for innflyttere i Finnmark? 1) Åpne og inkluderende stedsidentiteter 2) Mobile praksiser og flerstedstilknytning 3) Kompakthet: det enkle og greie hverdagslivet. LIMET: VIDE KJØNNEDE HANDLINGSROM FOR KVINNER OG MENN

Stedsidentiteter

Mobile praksiser, flerstedstilknytning

Kompakthet

Limet: stedets kjønnskulturer Kjønn kan forstås på mange måter – blant annet som som kjønnede praksiser, statistikk, kjønnede betydningssammenhenger og som kjønnede mulighetsrom. Sentrale tema er: Hvem som har makt i ulike sektorer på et bosted, Kjønnede forventninger til arbeid, fritid og familierelasjoner, Status- og lønnsforskjeller mellom kvinner og menn

Viktig: skape vide kjønnede handlingsrom lokalt

Hjertelig takk for oppmerksomheten! BILDER FRA OG Takk!