Vannforskriften og vannregion Agder Forurensningskonferanse 4.2.15.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Vesentlige kapasitetsendringer i basisperioden 15. august 2011 George Nicholas Nelson.
Advertisements

Status for vannforvaltning i Møre og Romsdal
Presentasjonen er laget av Hilde Hov
Skoleeiere og skoleledere skal kunne kombinere elementer fra temaene* i videre planlegging og ledelse av utviklingsarbeidet i egen organisasjon. * Evalueringen.
EUs rammedirektiv for vann EUs rammedirektiv for vann Hvor står vi og hvor går veien videre ? Ola Skauge Direktoratet for naturforvaltning.
IK – Akvakulturforskriftens krav og innhold
| 1 Øyeblikkelig hjelp Prosjektdirektør Jon Hilmar Iversen Helsedirektoratet –
Fylkesmannen Vest-Agder – Kristiansand kommune
Planprogram for revisjon av kommuneplanens arealdel i Trysil kommune Plan- og bygningslovkonferansen 2006 Scandic Hotel, Hamar
Vannområdene Glomma og Grensevassdragene
Vesentlige vannforvaltningsspørsmål Midtveishøring på veien mot forvaltningsplan Høringsfrist Arne Magnus Hekne, miljørådgiver.
Vannforvaltning som regional planlegging
Vannforvaltning som regional planlegging - Verktøy for teknokrati eller politikk? Fagkonferansen, HIOA, 24. oktober 2013 Sissel Hovik.
Deltasenteret Foto: Einar M. Aslaksen
ELIN-k-prosjektet Elektronisk informasjonsutveksling med utgangspunkt i pleie- og omsorgstjenesten i kommunene Om forholdet til standardiseringsarbeidet.
Første møte i Nordåsvannet vannutvalg (VOU)
Royal Norwegian Ministry of the Environment Frist for behandling av private forslag om regulering12 uker Rapporteringsplikt i reguleringssaker som tar.
IK – Akvakulturforskriftens krav og innhold
Kartlegging og dokumentasjon
Veien videre med Ung:leder prosjektet? Hva Hva skjer i 2012 sentralt? - Søknad inne hos Gjensidigestiftelsen om 3 nye år med støtte - Vi ønsker å starte.
Regional transportplan Agder
Fylkesmannen i Oppland. Miljømål: God økologisk og kjemisk tilstand Grunnvann: God kjemisk og kvantitativ tilstand.
Prosjektområde Ytre Oslofjord Kjell Løkke Leder i Styringsgruppen.
Internett Bydel Vestre Aker Media- og informasjonshåndteringsseminar
Arealplan, innspill, føringer og framdrift
Vannkraft i forhold til Vannforskriften
Organisasjons-struktur
Kerry Agustsson Finnmark fylkeskommune/Vannregionmyndighet
Mange bekker små gjør en stor Å! Fra helhetlig tenkning til helhetlig handling i ? Kristin Uleberg Vest-Agder fylkeskommune Prosjektleder for.
Vest-Agder fylkeskommune en drivkraft for utvikling Folkestyre – kompetanse - samarbeid.
Fellesmøte - Nordre Fosen vannområde Saksliste 1.Prosjekt spredte avløp 2.Regional vannforvaltningsplan – følger for landbruket 3.Erfaringer.
Oppryding i spredte avløp, Nordre Fosen Vannområde
Forvaltning av vassdraga våre – sur fortid, men blid fremtid? Fylkesmannen i Vest-Agder TEFA-seminar 12. mars 2015.
Regional plan for vannforvaltning. 01/15: Velkommen og godkjenning av saksliste 02/15: godkjenning av referat fra møte i AU 9. mai 2014 (ettersendt).
Oppstartsmøte Vassområda på Sunnmøre Baronen Hotell Spjelkavik 24. Mai 2011.
Miljømål og klassifisering av miljøtilstand
Helhetlig forvaltning av vassdrag og kystvann - planprosessen - Anders Iversen, DN.
Helhetlig forvaltning av vassdrag og kystvann - forvaltningsplanen - Anders Iversen, DN Jon Lasse Bratli, Klif.
Regionale vannforvaltningsplaner Leidulf Skjørestad direktør Bymiljø og utbygging KS-representant i direktoratsgruppen for vannforskriften Norsk vann,
Juridisk hjørne, naturmangfoldloven Skogfaglig samling 2011 Camilla Neiden Seniorrådgiver.
VRU Steinkjer, 26. august Dagens saksliste 1.Godkjenning av «vesentlige vannforvaltningsspørsmål». 2.Sammenslåing av Nea & Nidelva vannområder.
Regional plan for vannregion Rogaland - Vannforskriften -Vannregion Rogaland -Vannområdene Presentasjon til møte i Jæren vannområde 6. januar 2016 v/ Karen.
Vannforvaltning fra regionalt ståsted - erfaringer fra Nordland 15. September 2010 Svolvær.
Seminar om overvånking av vannmiljø Stavanger Rune Lian, seksjonsleder landbruk og miljø, Sola kommune Kartlegging av miljøpåvirkning i kanalene.
Om nasjonal godkjenning Innenfor de kommunale ansvarsområdene er det ikke foretatt endringer Departementet foretar endringer innenfor vannkraft – Viktigste.
§12 i vannforskriften
Forvaltningsplanen er sektorovergripende og skal bidra til å styre og samordne både vannforvaltning og arealbruk på tvers av kommune- og fylkesgrenser.
Sammenhengen mellom; regional plan for vannforvaltning og regionalt overvåkningsprogram! Presentasjon - Seminar om overvåkning av vannmiljø, 9. februar.
Kommunal planstrategi
Hva betyr helhetlig vannforvaltning for lokal forvaltning og saksbehandling? Rådgiver, Lars Ekker Nordland fylkeskommune/ vannregionmyndigheten i Nordland.
Vannregionutvalget vannregion Trøndelag
Midtre Telemark vannområde
AU 07. september 2015.
Naturmiljø, naturgrunnlag og vassdrag – kunnskapsstatus Anders Breili
Vannområdenes rolle, myndighet, ansvar og handlingsrom
Gjennom verktøyet Næringvennlig region Finansiert av Innovasjon Norge
Regional plan for vannregion Rogaland
Vannforskriften og massehåndtering Fagdag 26. april 2017
Forslag til endringar i naturmangfaldslova og vassforskrifta
Forslag til endringar i naturmangfaldslova og vassforskrifta
Viktige milepæler Videre gjennomføring av tiltak.
Planhjul for vannforvaltning etter vannforskriften
Presentasjon til møte i Haugalandet vannområdeutvalg 14
Kurs for brukere av KFF-KSS
VELKOMMEN TIL FAGSEMINAR
Presentasjon av Høringsdokumentene
Presentasjon av Høringsdokumentene
Høringskonferanse 21.mai
Regional høringskonferanse 14.mai
Høringsmøte om planprogram og hovedutfordringer i Nordland og Jan Mayen vannregion og Ranfjorden vannområde Rådgiver, Håkon Roald Nordland fylkeskommune/
Utskrift av presentasjonen:

Vannforskriften og vannregion Agder Forurensningskonferanse

Om vannforskriften Norge forpliktet seg til EU’s vannrammedirektiv gjennom EØS, og vi implementerer det i Norge gjennom vannforskriften (2007). Formålet med forskriften er: – å gi rammer for fastsettelse av miljømål som skal sikre en mest mulig helhetlig beskyttelse og bærekraftig bruk av vannforekomstene. –sikre at det utarbeides og vedtas regionale forvaltningsplaner med tilhørende tiltaksprogrammer med sikte på å oppfylle miljømålene, og sørge for at det fremskaffes nødvendig kunnskapsgrunnlag for dette arbeidet.

Om standard miljømål Et miljømål beskriver tilstanden som skal oppnås i vannforekomsten. «Tilstanden i overflatevann skal beskyttes mot forringelse, forbedres og gjenopprettes med sikte på at vannforekomstene skal ha minst god økologisk og god kjemiske tilstand,..» Standard miljømål er altså god økologisk- og god kjemisk tilstand:

Om andre miljømål Noen ganger er det nødvendig med andre miljømål, enten strengere eller mildere. F.eks badeplasser eller drikkevannskilder, eller forekomster med store fysiske inngrep eller påvirkning fra samfunnsviktige virksomheter. Andre miljømål kan være f.eks: «svært god tilstand», «sikre at badeplasser holdes frie for krypsiv» eller «moderat tilstand» Dersom vannforekomsten får miljømål som er lavere enn «god» må det brukes en unntaksbestemmelse

Vannforvaltningsplan i Agder Andre ledd i formålet beskriver at det skal utarbeides regionale vannforvaltningsplaner, med tilhørende tiltaksprogram. Vi tilhører region Agder, som består av Aust-, Vest-Agder, en del av Telemark og en flik av Rogaland. Det er utarbeidet en regional plan for vannforvaltning i Agder, som ligger ute på høring nå for annen gang. Frist for innspill er 6. mars 2015

Om Vann-Nett Vann-Nett er en database, som bør brukes i saksbehandling og planlegging. Her finner en informasjon om vannforekomstene. Alt fra navn, id-nr, tilstand, påvirkninger, tiltak, miljømål m.m. Men! Vann-Nett er fortsatt meget mangelfull, og en kan ikke stole blindt på denne informasjonen. Anse det som veiledende.

Vannforskriftsarbeidet «Veien blir til mens vi går»