Hva må til for å etablere seg i egen bolig?. Fanger må ha bistand for å få bolig. Fanger er de fattigste blant de fattige. For å få prøve må man ha en.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
At man er uenig på enkelte områder, utelukker ikke samarbeid på andre Uenighet utløser utviklende diskusjoner…
Advertisements

Oppfølgingsklassen i Drammen. Hva er Oppfølgingsklassen?  Et tilbud til de som ønsker oppfølging i ulike skolefag og endret livsførsel.
De dårige følelsene. Veiene ut..
Å plante et håp Offer til ADRA, 9. februar. Hun har mange barn. Mannen ser hun sjelden noe til. Skuret, der hun bor, er laget av pinner, litt bølgeblikk,
BRUKERMEDVIRKNING, INDIVIDUELL PLAN OG ANDRE ENKLE TING Lakselv 15 september 2009  Brukerorganisasjon for LARiNord 1 Vidar Hårvik MARBORG.
7-fjellskonferansen Tverrfaglige utfordringer. Straffegjennomføring - formål  Gjennomføre straff på en for samfunnet betryggende måte og på en måte som.
Utvikling av ny strategi for arbeidsdrift i kriminalomsorgen
Nettevett – utvidet versjon
To kjerneferdigheter Lytte Stille spørsmål
«Samarbeid- som ringar i vatn»
Rus og psykiatri i fengsel – Bergen 13
Rusavhengige en vanlig pasientgruppe?
Rusmestringsenheter: Hvorfor – For hvem – Hva – Hvordan
Landsforbundet Mot Stoffmisbruk Kariann Tingstein Generalsekretær Evaluering av rusreformen Veien videre til gode forsvarlige tjenester.
Prosjekt Housing First Trondheim
AD/HD hos innsatte – fengselshelsetjenestens rolle AD/HD-konferansen mai Avd.sykepleier Turid Espegren.
BOLIGKRISE.
1 ”På vei til egen bolig”: neste etappe i regjeringens satsing for å forebygge og bekjempe bostedsløshet Kommunal- og regionalminister Erna Solberg, 18.januar,
Boligkonferansen 2014 Trondheim Onsdag 07 mai 2014
Lars-Marius Ulfrstad Avdelingsdirektør Husbanken Bærum
Individuell oppfølging i brukerens hjem Sosialt boligarbeid og oppfølging i bolig.
§12 konferanse Sandnes/Åna 1. Og 2. september 2011
Boligbrua og værestedet Stovner
Veileder for helse- og omsorgstjenester til innsatte i fengsel
Mandal kommune Housing First –Mandal Geir Henriksen.
KOMMUNIKASJON Samling 3 Stabsutvikling.
Foto: Peder Austrud Vest-Agder fylkeskommune folkestyre- samarbeid - kompetanse Utfordringer sett fra skolenivå Innlegg på møtet i fylkestinget.
Barnespor i spesialisthelsetjenesten
Veksthuset Molde. Veksthuset Molde Veksthuset Molde.
Kapittel 5 oppgave d Bruk riktig ord på riktig plass i riktig form.
Prøv å sette setningene riktig sammen. Du finner oppgaven på www
De usynlige Hva vet vi om situasjonen i Oslo i dag? Noen inntrykk fra Kirkens Bymisjons virksomheter Sturla J. Stålsett Generalsekretær.
Unge og Rus Rusen, hva godt gjør den?.
Side 1 Husbankens arbeid mot bostedsløshet Kriminalomsorgen Overgangsboligsamling Stavanger 13. – 14. mars 2006 Geir Barvik.
Kommunal- og samfunnsøkonomiske effekter av boligsosial politikk Rolf Barlindhaug Norsk institutt for by- og regionforskning.
KOMMUNIKASJON Grunnleggende kommunikasjonsteori
Grunnleggende brukermedvirkning Lysark til studieplan Sosialpolitisk påvirkningsarbeid – Mental Helse Studieplannummer
Trafikk-lys HVORFOR? En god hjelp i hverdagen for å fokusere på de riktige pasientene. De som ER røde, ER de vi skal snakke mest om!
Hva er det vi har behov for å få hjelp til av spesialisthelsetjenesten? Av Per Willy Ormestad, Sosionom m/spesialkompetanse i sosialt arbeid på rusfeltet.
Innlegg på KRDs kollegavurdering i Trondheim
Nytt fra NAV på boligfeltet Hege Løchen, KS storbyforum
Oppfølgende tjeneste i bydel Gamle Oslo
Regional utvikling - Norge Bjørnar Sæther SGO 1001.
”Omfang og utfordringer” Kartlegging av bostedsløse i Norge 2003/1996 Thorbjørn Hansen Norges byggforskningsinstitutt.
RUSMESTRINGSENHETEN VED RAVNEBERGET FENGSEL
Oppfølging i bolig- nye grep i bydel Stovner
Side 1 Husbanken Veien videre Hvordan kan Husbanken bli et ressurssenter også for bostedsløse? Administrerende direktør Geir Barvik, Husbanken.
Velkommen til foreldremøte Ål vidaregåande skole
NBBLs landsmøte 2003 Oslo 11. –12. juni 2003 Tale til landsmøtet Kommunal- og regionalminister Erna Solberg.
WayBack 1 WayBack er en bro tilbake til samfunnet.
Kristiansand kommune Bosetting ved løslatelse. Status per i dag Lite fokus på bosetting ved løslatelse Mye fokus på bostedsløshet.
Kapittel 6 Kveldsmat hos familien Dalilah.
Tid før løslatelse fra varetekt og dom (Kriminalomsorgens årsstatistikk 2008) 44 % løslatt innen 30 dager 75 % løslatt innen 90 dager 85 % løslatt innen.
Livsstilsending - uke 5 -
Bo-team Metodebok i boligsosialt arbeid Bo-team Fra prosjekt til metodebok.
Kapittel 6 Kveldsmat hos familien Dalilah.
Minnemarkering: Stasi-fengselet Den kalde krigen Bilde inn Bildet viser levningene av det beryktede Stasi-fengselet i Øst-Berlin. Her ble politiske fanger.
Klarspråk Språkverksteder. ≡ En bør arbeide for en lettere og friskere stil, skrive kort og enkelt, bruke minst mulig fremmedord, og unngå lange og.
”Alle skal bo trygt og godt” Fylkesmannen i Troms v/ rådgiver Eva Angell
At man er uenig på enkelte områder, utelukker ikke samarbeid på andre Uenighet utløser utviklende diskusjoner…
Status i implementeringsarbeidet
Bedre helsetjeneste inn- bedre helse ut
Helse- og omsorgstjenester
Samhandling mellom kriminalomsorgen, NAV og kommune
PSYKISK HELSEARBEID OG RUSOMSORG SØVNKURS
ET Heldøgns omsorgstilbud for rusavhengige!
«Fra celle til bolig» Røros
Hvordan møte brukere med sammensatte behov.
Finanskomite møte 21.mars 2018 Helse og bistand
Rusmestringsenheter: Hvorfor – For hvem – Hva – Hvordan
Utskrift av presentasjonen:

Hva må til for å etablere seg i egen bolig?

Fanger må ha bistand for å få bolig. Fanger er de fattigste blant de fattige. For å få prøve må man ha en ”bolig”. Over 30% av innsatte har ikke bolig ved løslatelse.

Disse fangene er ikke bare bostedløse Liten eller ingen utdanning Rusproblemer. Gjeld til det offentlige og private personer, og sort. Liten eller ingen yrkeserfaring. I tillegg somatiske og psykiske problemer.

Boevne er ikke nødvendigvis en konstant evne Kan man gjennom enkle virkemidler nå et akseptabelt nivå? Betale husleie, personlig hygiene, rydde og vaske. Ruse seg på en måte som ikke hemmer boligen for mye? Kommunenes boligkontor må finne andre åpningstider.

Fengslene kan fange opp noe Rus et problem. Lav yrkes erfaring. Liten eller ingen utdanning. Tilbud om skole. Tilbud om arbeid. På disse områdene kan fengslene gi tilbud om soning på kontraktavdeling.

Hva kan fengslene gjøre? Være mer forutsigbare ved løslatelser. Den domfelte bør få en dato ved innsettelse for når de skal slippe ut. Varsle den kommunen fangen vil bosette seg i ved løslatelsen uten ugrunnet opphold. Styrke boevnen gjennom å fokusere på personlig hygiene, vask av cella og matlaging.

Hva kan kommunene gjøre? Kommunene kan tilsette en boligkonsulent som arbeider opp mot de innsatte. Denne har faste dager i fengslet. Konsulenten kjenner til kommunens boligmasse og problemer. Ingen flere sosialgarantier, men kontant depositum. Bedre å bo skjermet enn å bo riktig i forhold til det utleiebeløp kommunene godtar.

Hva man ikke bør gjøre Hører ofte ord som antisosial, kriminelle elementer, rusavhengig, ingen boevne og vanskelig å ha med å gjøre. Alle mennesker må sees i den kontekst de befinner seg i. Fengsel er et unaturlig sted å være, da må handlinger og væremåte også bli noe unaturlig.

Trondheim fengsel og Trondheim kommune Beslutninger tatt på mellomledernivå må ha forankring i egen organisasjon De som arbeider i førstelinje må være med. De det gjelder er også de som kan si noe om hva som fungerer. Organisasjonene bør lytte til grasrota.