Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

ET Heldøgns omsorgstilbud for rusavhengige!

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "ET Heldøgns omsorgstilbud for rusavhengige!"— Utskrift av presentasjonen:

1 ET Heldøgns omsorgstilbud for rusavhengige!

2 Psykisk helse og rustjeneste
38 årsverk, fordelt på 3 team Vi gir tjenester etter Helse- og omsorgstjenesteloven Vedtaksbaserte tjenester Dagsenter Psykiatri Lavterskel Rus

3 Helse- og omsorgstjenesteloven § 3-2
Kommunen har ansvar for å tilby helse- og omsorgstjenester i institusjon. Etter forskrift om kommunal helse- og omsorgsinstitusjon hører institusjon med heldøgns helse- og omsorgstjenester for rusavhengige inn under denne loven.

4 Hvorfor etablere et heldøgns omsorgstilbud
Private løsninger ble dyrt Manglet egne løsninger for brukergruppen Søkt Fylkesmannen om midler, fikk 2 stillinger

5 Målgruppa Dette er et tilbud for voksne rusavhengige som er i en slik situasjon at de trenger omsorg og hjelp pga sitt rusmisbruk. Eller mennesker med nedsatt funksjonsnivå iht inntak av rusmidler.

6 Hovedmålet Et døgnbasert og rusfritt miljø.
At bruker skal oppnå en bedret livskvalitet.

7 Inntak Kort vei inn, fagansvarlig tar kontakt Innkomstsamtale
Vedtaksbasert, med mulighet for forlengelse Risikovurdering, ser på sammensetning og vurderer behov for personell

8 Statistikk 17 personer, 6 damer og 11 menn Alder: 39 – 73 år
Brukere vi kjenner godt Flere opphold Antall liggedøgn

9 Hvem har vi gitt tilbud til?
Case 1: mann, slutten av 50åra, mange års alkoholinntak, ut og inn av omsorgsplasseringer, prøvd egen bolig, klarte ikke å holde seg rusfri i eget hjem, flere avgiftningsopphold og sykehusopphold, dårlig helse og ernæring. Vært innlagt og edru siden dag 1 ( aug 2015).

10 Case 2: mann, slutten av 30åra, alkohol og blandingsmisbruk over flere år, flere avgiftninger og innleggelser ved sykehus, omsorgsplassering og institusjonsbehandling, leier leilighet, dårlig ernært. Er i institusjonsbehandling etter å ha hatt en planlagt benzonedtrapping på vår omsorgsplass.

11 Case 3. mann, slutten av 50åra, mangeårig ukritisk blandingsmisbruk og psykisk lidelse, canserutvikling med dødelig utgang. Får opphold på vår omsorgsplass og får behandling for smerter, i påvente av plass ved kommunalt medisinsk senter. Et samarbeid mellom enhetene i kommunen og somatisk sykehus.

12 Case 4. mann, midten av 70åra, alkoholavhengighet, eier eget hus, gift, barn og barnebarn, jobb.
Familie tar kontakt med kommunen for å få hjelp, de er slitne, han drikker hele tiden, nedsatt funksjonsnivå, klarer ikke å ta vare på seg selv. Innlagt hos oss etter opphold på sykehus, forvirringstilstand.

13 Bakgrunn for henvendelsen var alkoholavhengighet
Oppholdet avdekket en demensutvikling Han har i dag tilbud om varig plass ved institusjon for personer med demens

14 Case 5. kvinne, 50åra, alvorlig psykisk lidelse, ukjent om tidligere rushistorie
Påførte seg en alvorlig skade i eget hjem Innlagt sykehus for behandling i Oslo, kunne ikke ved utskrivelse tilbake til egen bolig Hva gjorde vi?

15 Fikk plass på omsorgen Utførte nødvendige sykepleieoppgaver utfra skade Har fortsatt sin egen leilighet, men har ikke flyttet tilbake til sin egen leilighet enda

16 Suksessfaktorer Den aller største er at medarbeiderne som jobber på denne posten, også går i ordinær bolig- og hjemmetjeneste i enheten. Dette gjør at brukerne treffer de både i hjemmet, gjerne før innleggelse, under og etter innleggelse hos oss. Vi er fleksible og det gjør at vi klarer å møte morgendagens behov.

17 Veien videre Tusen takk for muligheten vi har fått til å dele vår erfaring med dere.


Laste ned ppt "ET Heldøgns omsorgstilbud for rusavhengige!"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google