Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Å plante et håp Offer til ADRA, 9. februar. Hun har mange barn. Mannen ser hun sjelden noe til. Skuret, der hun bor, er laget av pinner, litt bølgeblikk,

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Å plante et håp Offer til ADRA, 9. februar. Hun har mange barn. Mannen ser hun sjelden noe til. Skuret, der hun bor, er laget av pinner, litt bølgeblikk,"— Utskrift av presentasjonen:

1 Å plante et håp Offer til ADRA, 9. februar

2 Hun har mange barn. Mannen ser hun sjelden noe til. Skuret, der hun bor, er laget av pinner, litt bølgeblikk, presenning og papplater. Noen steiner holder alt på plass. Hun leier skuret av andre.

3 Hun arbeider hardt for å greie alle utgiftene. Verden er slik innrettet at fattige mennesker betaler mer for det meste. Frukt og grønt koster. Maten blir ensidig.

4 Hun kan se på barnas mager at de har en lei tendens til å være oppblåst. Blir hun eller barna syk, er det katastrofe. Utgifter til medisiner er ikke med i hennes budsjett. Valget vil være medisin eller mat.

5 Mor vil ikke at barna skal mislykkes i livet. Hun vil ikke at de skal være kriminelle, slenge langs gata eller bli ofre for slavearbeid og menneskehandel.

6 Kreftene går med til å overleve fra den ene dagen til den andre. Hun har lave forventninger og tør knapt å håpe, å drømme om noe bedre. Det finnes ikke noe forjettet land å flytte eller flykte til.

7 Det er mye god utviklingshjelp i å satse på kvinnene. Når vi spør, er hennes første ønske et sted å bo. Når hun slipper å bruke hele dagen til å sanke brennstoff, bruker hun timene til å lære. Hun griper mulighetene for alt de er verdt, og hun forstår at barna trenger samme tilgang på kunnskap.

8 Hvis hun får kunnskap, vil hun ta vare på helsa i den grad det er mulig. Lærer hun nye jordbruksmetod er, fordobler hun avlingene sine.

9 Spares det penger i grupper, tar hun ansvar. Får hun et tilbud om lån, betaler hun tilbake. Oppstår konflikter, er hun konstruktiv.

10 Risiko for å dø i forbindelse med fødsel, er mer enn 300 ganger høyere i utviklingsland. Det er ingen andre områder der vi finner tilsvarende ulikhet.

11 Men - uten utdannelse, skjer liten endring

12 Den fattige morens største fiende er når håpet dør og likegyldigheten tar over.

13 DU kan, sammen med ADRA, være med og gi håp og livskvalitet til de aller fattigste kvinnene og familiene deres. Din kollekt i dag gjør det mulig.

14 Plant et håp Offer til ADRA, 9. februar

15


Laste ned ppt "Å plante et håp Offer til ADRA, 9. februar. Hun har mange barn. Mannen ser hun sjelden noe til. Skuret, der hun bor, er laget av pinner, litt bølgeblikk,"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google