Målgruppeanalyse av elektrikere og tømrere

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Å kunne kommunisere om seksualitet
Advertisements

Den vesle gutten og julenissetoget
Verveaksjon mars starter verveaksjonen i morgenrushet på Oslo S • Øke medlemstallet med 1% årlig • 8. – 24. mars ekstra innsats • Filmsnutter.
Fader Thomas - -Og de gode hjelperne. Det vil si St. Paul skole. Dere hjelper fader Thomas med nødsarbeid i India.
I.
Skjønnlitterær fortelling
”Når livet setter seg i kroppen…” Livsstyrketrening som en del av Arbeidsrettet rehabilitering Liv Haugli ASVL 5 feb.08.
Teknologi i klasserommet
Vi har to typer tekster i fagplanen i norsk.
Kommunalt omdømme – beslutningstaker Nordmøre (ORKíde) November 2010.
Rett på sak.
Bruk mediene - hvis ikke, vil mediene bruke deg Medieseminar Aurland 20. april Audun Tjomsland.
Fra Ord til liv November 2009 “Det er lettere for en kamel å gå gjennom et nåløye enn for en rik å komme inn i Guds rike” (Mt 19,24).
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
Hønefoss politistasjon
Veiledning av elever / lærlinger
1 Web og sosiale medier Kvinne på Topp 22. September 2008 Sørmarka.
Vår tids paradoks Klikk for neste side .
Konfliktforståelse En konflikt eksisterer når 2 eller flere parter i et gjensidig avhengighetsforhold oppfatter at deres handlinger eller hensikter er.
Godt verktøy er halve jobben
Møre og Romsdal. 2 Ligger det et bedehus eller et kristelig forsamlingshus (ikke kirke) i nærheten av der du bor? (n=502) i prosent.
Tannpleiernes tannpine -podcasting ved Odontologisk fakultet.
Hvordan spre budskapet gjennom PR?
Hva er vitsen med å gifte seg?
Oppgave 42 Finn feilene i setningene, og gi forslag til riktige setninger. Her finnes det selvsagt mange muligheter og ikke én fasit.
Taushetsplikt for frivillige
Leken i et samfunnsperspektiv
Om å skrive om litterære tekster
Veiledning av studenter
+ Wiki i klassen Tonje Hilde Giæver og Louise Mifsud TOS IKT1.
Lederen som coach Jeg kan ikke lære noen noe,
Avdeling for sosionomutdanning
Kapittel 42 Religioner i Norge.
Kapittel 4 oppgave i Sett inn preposisjoner eller adverb som passer.
Pressekonferanse 6. mars 2009 Holdning til psykisk helsevern og tvangsbehandling Landsomfattende undersøkelse 5. – 16. februar 2009.
1 Å tjene skaperen eller skapelsen  Givertjeneste handler om penger ”Gi, så skal det bli gitt dere! Et godt mål, stappet, ristet og overfylt, skal bli.
2 SK Arbeidsseminar om LMS 1 Erfaringer med bruk av LMS og noen spørsmål Jan-Arve Overland
RUS OG UNGDOM Jobbet på av: Sarem,Sander,Joakim,Johannes,
morild.org en interaktiv nettjeneste i ti år Mer enn 1000 spørsmål
Hva er det vi har behov for å få hjelp til av spesialisthelsetjenesten? Av Per Willy Ormestad, Sosionom m/spesialkompetanse i sosialt arbeid på rusfeltet.
NÅ SKAL VI LÆRE OM LIKNINGER.
Identifisering og bruk av indikatorer
Opplæringspakken for barnerepresentantene Møte med administrasjon, politikere og media Hvordan få fram det jeg vil si.
100 lure ord å lære.
Telefonmanus når du ringer fra din egen liste nr 1
Er uglen smart? Vi har forsket litt og her er svarene.
Hvilke familietilbud trenger de yngste
Kommunikasjon JOHARI Tilbakemeldinger Aktiv lytting og åpne spørsmål
Og.
Kapittel 36 Reza forteller om sin arbeidserfaring.
Prosjektsamarbeid eDialog24 og Telehuset. Telenor Telehuset AS 100% eid av Telenor i eget AS Mer enn 10 års erfaring i markedet Markedsleder på SMB og.
DE SYV FAGOMRÅDENE I RAMMEPLANEN
Sammensatte tekster ?.
RETNINGSLINJER FOR PRESENTASJONEN Denne presentasjonen er tenkt brukt for å rekruttere nye medlemmer Hensikten med å lage en standardisert rekrutteringspresentasjon.
Tilrettelagt av regjeringen (både rødgrønn og blåblå) Mandat gitt av KMD Samarbeids-program for hele bygg og eiendomsnæringen (styrt av næringen) Samarbeids-program.
HIS august 2003: Telefonen ringer på kontoret til en på vår prioriterte kontaktliste Jaa Er det forsker NN? Ja God dag mitt navn er Ola Barkved, jeg arbeider.
Side 156 – 158 Hvilke pronomen mangler?
Mona Høvset landskonferansen 2015
Norsk Regnesentral Norwegian Computing Center Hvilke krav stilles til effektive læringsverktøy - Erfaringer med Agora Knut Holmqvist Norsk Regnesentral.
Shanti - Er det sider ved ditt religiøse liv du synes er for privat til å snakke om? -...[tenker lenge] jeg synes det med menstruasjonen. I India er det.
Kapittel 15 På litteraturgruppe
Kapittel 2 oppgave i Kjenner disse personene ansvarsfølelse?
An-Magritt Hauge (2007): Den felleskulturelle skolen
ELLER. Ringe Spille Se TV You tube Ta bilde / video Kommunisere på sosiale medier GPS/kart Handle/bank tjenester Styring av strøm hus bil Nyhetsoppdatering.
Lørdag 6. desember :00 – 11:45Forelesning (i) 11:45 – 12:00Evaluering 12:00 – 12:30pause 12:30 – 13:30Forelesning (ii) 13:30 – 14:00Bråk og uro.
1 Bruk av mobilt medieinnhold 3Q 2006 Knut-Arne Futsæter og Katja Møglestue TNS Gallup
S TILLER TØFFERE KRAV TIL SKOLEELEVENE Side
Hva er viktig for elevers læring?
Skriv bedre tekster av Dagfinn Hauge- Media serv
IDRETT 2017 NORSK MONITOR 2017/2018 UTARBEIDET FOR NORGES IDRETTSFORBUND OG OLYMPISKE OG PARALYMISKE KOMITÉ Oktober © 2016 Ipsos.
Utskrift av presentasjonen:

Målgruppeanalyse av elektrikere og tømrere Ipsos MMI Frokostseminar 6. februar 2015

Hvordan tilegner håndverkerne seg ny kunnskap? Hvor oppsøker de informasjon? Hva er motivasjonen for læring? Hvilken kultur har bedriftene for kunnskapsutveksling? Hvilke holdninger har de til energieffektivisering?

Tømrere Elektrikere Ledere Beslutningstakere Grossister Produsenter Byggevarehus

«Rehabilitering er jo nesten en kunst, vil jeg kalle det «Rehabilitering er jo nesten en kunst, vil jeg kalle det. Nybygg er ren montering, mens rehabilitering er å løse problemer. Det blir litt vanskelig å drive opplæring på det»

Skriftlige kilder Leverandører Kollegaer Leder Håndverkeren

Skriftlige kilder Leverandører Kollegaer Leder Håndverkeren

«Altså, det er sikkert mye jeg kunne lært meg mer om, men jeg føler jeg kan det jeg må kunne for å gjøre jobben»

«Det er ikke noe vits i å sitte først i bussen, være først ute med ting. Det endrer seg igjen ganske fort, og da må man bare gjøre alt om igjen»

Kunde Leverandør

forenkling tilgjengeliggjøring trygghet

«Det handler om å bedre byggmesterens mulighet til å bygge og rehabilitere energieffektivt basert på andre drivere enn energieffektivisering»

Håndverkeren – noen sosiokulturelle kjennetegn Jan-Paul Brekke Frokostseminar 6. februar 2015

Hvem er håndverkerne? Innsikt i målgruppen gir muligheten for kommunikasjon. Hvem er de, hvordan tenker de, hvordan kan man nå frem?

Hvis det hadde vært stortingsvalg kommende mandag, hvilket parti ville du stemme på? Innsikt i målgruppen gir muligheten for kommunikasjon. Hvem er de, hvordan tenker de, hvordan kan man nå frem?

AP, FrP, Høyre…. Få venstrevelgere…

Verdier Norsk Monitor Innsikt i målgruppen gir muligheten for kommunikasjon. Hvem er de, hvordan tenker de, hvordan kan man nå frem?

Være som andre Næring og vekst Sparing Materialisme Fornuft Toleranse Likestilling Helse Følelser Nyhet Teknologi Miljøvern Selvrealisering

Aldri Ta med at spiser ikke lunsj på kafe (50 prosent aldri) Aldri sushi, aldri musserende vin. Ingen jålebukker.

Ta med at spiser ikke lunsj på kafe (50 prosent aldri) Aldri sushi, aldri musserende vin. Ingen jålebukker.

Ikke bokormer Innsikt i målgruppen gir muligheten for kommunikasjon. Hvem er de, hvordan tenker de, hvordan kan man nå frem?

20 % 20 prosent leser ikke bøker, 30 prosent kjøper ikke bøker

76 % 76 prosent er ikke interessert i norsk samtidslitteratur, …. Tilsvarende tall for de med humaniorautdanning 13. Samfunnsvitenskap 18 prosent. Realfag; nær 60. Hva så med det å bruke bok i jobben? Vi spurte om hvor interesserte de var i å bruke bøker for å oppdatere seg i jobben….

13 % 53 % Ikke interessert i norsk samtidslitteratur, hva så med det å bruke bok i jobben? Vi spurte om hvor interesserte de var i å bruke bøker for å oppdatere seg i jobben…. Tilsvarende tall for andre utdanninger lå vesentlig lavere (30-40%). Det samme gjaldt bruk av oppslagsbøker i jobben….,

56 % 56 prosent har smarttelefon blant håndverkere. rundt 80 prosent i de andre utdanningsbakgrunn… Snakke om hva de bruker smarttelefonen til (radio, internett, kart osv)

Tradisjonelle medievaner Hva er din viktigste nyhetskilde? Dette er ikke P2 segmentet (16 prosent hørte i går vs. 45 prosent av humaniora), men hører generelt mye på radio, også p2 Hørt i går: P 4. Håndverkere: 30 prosent, humaniora 3 prosent)

«Norge har så rikelig med energi at vi som bor her kan bruke alt vi trenger» Miljøvern… fra superdig: 50% er uenig at man bør øke energipriser for å redusere utslipp (25% i befolkningen). Høyere andel klimaskeptikere…

«Vi bør bygge hus slik at de krever lite energi» Helt enig

Sparing Fornuft Passe inn Smak Lønnsomhet Velprøvd Forbruk Følelser Skille seg ut Sunnhet Videreutdanning Nytt

Takk for oppmerksomheten! Sara Thorvik Andersson Jan-Paul Brekke

NORM 25

Kommunikasjon Innsikt i målgruppen gir muligheten for kommunikasjon. Hvem er de, hvordan tenker de, hvordan kan man nå frem?

Hvem er håndverkerne?

Hvem er håndverkerne?

Interesse for å bruke fagbøker i jobben

Norsk luftambulanse Ikke Aftenposten Ikke bokormer

Læringskultur… hvem de bruker… hvordan de lærer Hva utløser at de ønsker å lære mer? At kundene blir mer informert og krevende… kundene leser seg opp – trigger Forholdet til kundesiden… opptrer som rådgivere for kunder… bruker kunnskap når de gjør det Bedriftlederens rolle… avh av at hun er opptatt av læring Kunnskap og holdninger til energieffektivisering… Produsentene og byggvarehandelen – hvordan snakker de til denne gruppen… er det noe å lære… Bruker de mye mobil og internett… DETTE SKAL MED : Si noe om monitor… og kan gi innsikt i målgruppen … og derfor kan bedre kommunisere med målgruppen…. Hvem er håndverkerne slik vi avgrenser i NM…. Greit å ta ut kvinnene…. Kun 2 prosent kvinner…. 1. Verdiiene og holdningene, tradisjonell, konformitet, autoritet, handlekraft, utsetter ikke ting, Jeg: Internett og mobil… og radio… mediebruk….

Internett, mobil og radio Plassering av håndverkere når det gjelder boklesing…. Internett, mobil og radio…. - Holdninger til energi…. Ikke spesielt opptatt av energi-sparing? De kaller det andre ting…. De bruker ikke energieffektivitet som argument. For at de skal få selge, så gjør de det ved å snakke om estetikk, komfort, Holdninger til miljø, bruk superdig tallene + 127 se nærmere på disse…. + 131.6 183 – 9,14 Medievaner og nettbruk…. Se superdig medier og pc/internett… Ligger det noe under holdning til teknologi…. + tekstlig lærdom… Se på alderforskjell….. Dobbelt så mange som liker cowboy – westernfiler…. Åpenhet….