Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Kapittel 4 oppgave i Sett inn preposisjoner eller adverb som passer.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Kapittel 4 oppgave i Sett inn preposisjoner eller adverb som passer."— Utskrift av presentasjonen:

1 Kapittel 4 oppgave i Sett inn preposisjoner eller adverb som passer

2 1. Livene våre er veldig forskjellige. De er ikke til å sammenligne. 2
1. Livene våre er veldig forskjellige. De er ikke til å sammenligne. 2. Norge er blitt kåret det beste landet i verden å bo i. 2. Menneskene i dette landet later å ha en ganske dårlig hukommelse.

3 4. Var de ikke til stede i historietimene på skolen. 5
4. Var de ikke til stede i historietimene på skolen? 5. Politiet gjorde undersøkelser på åstedet for ugjerningen. 6. Jeg har vokst opp på dette stedet.

4 7. Arbeidsledigheten står på stedet hvil. Situasjonen er den samme. 8
7. Arbeidsledigheten står på stedet hvil. Situasjonen er den samme. 8. Vi sitter her berget og er trygge i våre varme hjem. 9. Huset deres ligger bunnen av en dal.

5 10. Vårt hus ligger på toppen av en høyde. 11
10. Vårt hus ligger på toppen av en høyde. 11. Trives dere høyt der oppe i åsen? 12. De liker visst godt å bo lia, blant busker og trær.

6 13. Han passer godt dattera si. 14. Du må passe deg for apekattene. De stjeler fotoapparatene til turistene. 15. Passer denne kjolen til meg? 16. Vær så god. Dette er en gave deg.

7 19. Denne filmen var noe for meg. Den var kjempebra. 20. Pass på
19. Denne filmen var noe for meg. Den var kjempebra. 20. Pass på! Vær forsiktig. 21. Finnes det en mann der ute som passer meg? 22. Jeg synes du er nedlatende. Jeg liker ikke holdningen du har til meg.

8 23. Jeg synes han er nedlatende mot meg. 24
23. Jeg synes han er nedlatende mot meg. 24. Det har vokst fram en ny generasjon mennesker som tenker annerledes. 25. Har du vokst opp på landet? 26. Eldre og syke blir tatt hånd om av staten, og ikke av familien selv.

9 27. Eldresentrene er en fin mulighet for mange eldre. 28
27. Eldresentrene er en fin mulighet for mange eldre. 28. Er dette viktig deg? 29. Før var det ofte husmoren som måtte ta seg av hus, hjem og barn. 30. Hun tok seg jakka og skoene da hun kom hjem fra jobb.

10 31. Arbeiderpartiet var skeptisk til det nye forslaget. 32
31. Arbeiderpartiet var skeptisk til det nye forslaget. 32. Høyre ønsket ingen endring. De var imot / for 33. Husmødrene kunne få opphold ved sjøen og på fjellet hvis de var veldig slitne. 34. Kvinnene den tiden var ikke likestilt. Man tenkte annerledes før i tiden.


Laste ned ppt "Kapittel 4 oppgave i Sett inn preposisjoner eller adverb som passer."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google