NETTVERKSSAMLING KRISTIANSUND 18.03.15.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
”Lønn eller næring – Utbetalers trekkplikt”
Advertisements

Trykk på mus eller tastatur for neste bilde…
Advokat Tonje Urdal Sand
Ferieloven Turid Hatland.
Treningsleir Nørresundby august. Avreise fra Egersund 6 august •Oppmøte «gruset» –Kl. 12:00 •Avreise Kristiansand – Kl. 16:15 •Ankomst Nørresundby.
Velkommen til Fagforbundet og F E R I E
Administrativt informasjonsmøte for stipendiater ved ISS
CV Curriculum Vitae.
Velkommen til kurs for prøvenemnder, perioden
”Det første leveåret” – fagseminar om barn og foreldreskap Avdelingsdirektør Liv Ragnhild Teig 3. februar 2009.
Rådgiversamling januar 2011 Fag –og yrkesopplæring.
Omsorg for barn og permisjon
Legens rolle ved sykmelding
Kapittel 30 Fag og rutiner på skolen.
Arbeidslivskurs og språkpraksisoppgaver tilpasset B-løpselever
Maritim Aa-registrering – presentasjon og praksis
Hvorfor nasjonal vervekamspanje av blodgivere?
Test av skjermer på fergene Horten - Moss
RETTIGHETER OG PLIKTER - ansettelsesforhold i Bærum kommune
STATENS SÆRAVTALER FOR REISER Svein-Erik Skamo
Honorar og reiseregninger for eksterne som har oppdrag for Utdanningsdirektoratet gjeldende fra
NETTVERK TV BHG MARS 2011 Inkluderende arbeidsliv – IA avtale
Ferielovens bestemmelser
Nytt HR-system  Info lederforum
Rutine-beskrivelser for oppfølging av og tiltak ved elevfravær i Ringsaker kommune Mørkved skole skoleåret 2012/13.
Prosedyre for å utarbeide rapport (innen 9 uker sykmelding) på nav.no
Endringer av rutiner knyttet til bilagsbehandling for UiB
Velkommen til foreldremøte på Aktivitetsskolen Ekeberg
Velkommen til foreldremøte på Aktivitetsskolen Ekeberg
Seksjon for lønn - har ansvaret for lønnstjenesten ved UiT, herunder bilagshåndtering og utbetaling av lønn og reiseoppgjør, rutineutvikling, avstemminger,
Orientering om søking til skole og læreplass Informasjon ved overgang grunnskole – videregående opplæring.
Krav til faktura Forhåndsnummerert – på trykte blanketter eller ved maskinelt tildelte nummer Firma skal ha org.nr Mva skal være spesifisert Adressert.
Gjennomgang av gruppeoppgaver 29. April Kvoter oppgave 1 Oppgave 1: Du ser i rapporten yhr_frav10 at en ansatt fortsatt har restferie i kvote 30.
Polen tur 2007 Uke 39. Avreise Søndag 23/9 Oppmøte kl Skolen Vi pakker buss og lignende Setter opp liste med hvem som sitter hvor.
Trygdemedisin for dummies
NYHETSBREV nr. 3 FRA HMS-AVDELINGEN-BEDRIFTSHELSETJENESTEN JULI 2011 Til våre kunder i private barnehager. Innhold: Hera-kurs Dialogmøter Nærværsarbeid.
Medlemskap i folketrygden ved opphold i utlandet
Rutiner vedr. lønn eller næring Brukerforum 12. og 25. mai 2009 Økonomiavdelingen Ellen Marit Ribland.
Hvordan kan foreldre bruke de vangligste funksjonene i Itslearning.com
Reiseregninger i HR-portalen
Rutiner ved skade elever
Bernt Kristian Berntsen Personal- og organisasjonssjef
Informasjonsmøte onsdag 24. november 04 Bachelorprogrammet i utviklingsstudier.
Forskriften har regler om
Program Innleiing v/ Elise Lunde, Presentasjon av firma og tilsette
Nye krav til lønnsopplysninger i forbindelse med A-melding fra
Lærlinger i Bærum kommune
Velkommen til fagmøte i Stavanger mai 2010! Første firmaadresse Adresselinje 2 Adresselinje 3 Adresselinje 4 Telefon: Telefaks:
Ferielovens bestemmelser
Norsk Logopedlag Konferanse for logopeder i privat praksis
-Ein tydeleg medspelar FAGDAG LØNN 27 OG 28 OKTOBER 2015.
Kapittel11. Etablering av bedrift Del 4 Arbeids – og næringsliv Denne delen skal hjelpe elevene til å nå følgende kompetansemål i læreplanen: 3a finne.
Reiseregning Eystein Hansen Foto: Peter Hamlin.
Regnskapsrutiner i lokallagene Ansvar lokallag: Budsjett Attestere og anvise bilagene Skrive prosjekt på bilagene (Hva bilaget gjelder, eks styremøte,
-Ein tydeleg medspelar MERKANTIL SAMLING
Levanger ungdomsskole og FAU inviterer til temamøte for elever og foreldre Tema fra skolen – aktuelt for hvert trinn Pause, salg av kaffe og kaker.
Gradert fraværsprosent GRADERT FRAVÆRSPROSENT BEREGNES UTFRA FAST STILLINGSPROSENT SOM DEN ANSATTE ER INNMELDT MED I AGRESSO NÅR VEDKOMMENDE BLIR SYK.
Merverdiavgift. Hva er merverdiavgift? Merverdiavgift er en avgift (penger) man betaler til staten ved salg av varer og tjenester Beregnes som % av salgspris.
MERKANTIL SAMLING
FAGDAG LØNN 2016.
Viktige datoer i så henseende
Personalportalen og Variabelattestant rollen(VLA)
Fagdag november 2017.
Opplæring SAP Portalen
Økonomidag for idretten
Fagdag lønn november 2018.
MERKANTIL SAMLING
Utskrift av presentasjonen:

NETTVERKSSAMLING KRISTIANSUND 18.03.15

Leder får melding om: Faktura til behandling Varsel ved fraværsoppfølging Ferie/fravær til behandling Kommer: Reiseregninger til behandling

Klikk rediger og det er mulig å endre adresse og telefon Klikk rediger og det er mulig å endre adresse og telefon. Mulig å laste opp bilde

Ved hotell. Regninga må deles opp pga moms regler Ved hotell. Regninga må deles opp pga moms regler. I utlegg hotell føres det som står på 8% MVA på regninga. Den delen som er 25% mva skal på reiseutgifter kost på hotell.

Ved privat overnatting: Husk å velg nattillegg i dekning.

Viktig å velge riktig utlegg Viktig å velge riktig utlegg. Forskjellige momsregler avhengig av utgift.

Hak av for alle måltider som er servert Hak av for alle måltider som er servert. Går det fram av programmet at det er servert lunsj, skal dette trekkes selv om en selv velger å avstå fra å spise. Gi beskjed til arrangør hvis du ikke skal være med på måltid som er oppsatt. Systemet passer på at trekke skjer etter riktig sats. Frokost 20% av sats Lunsj 30% av sats Middag 50% av sats

Velg riktig attesterer og send reisen til attestering

Skriv ut reiseregninga Skriv ut reiseregninga. Legg ved alle bilag, skriv under og lever til den som skal attestere regninga.

NYTT FRA LØNN I 2015 A- MELDING Lønn blir innberettet hver måned A-meldingen har erstattet følgende skjemaer/oppgaver: 1. Lønns- og trekkoppgave (Skatteetatens RF-1015) 2. Terminoppgave for arbeidsgiveravgift og forskuddstrekk (Skatteetatens RF-1037) 3. Årsoppgave for arbeidsgiveravgift / følgeskriv til lønns- og trekkoppgave (Skatteetatens RF-1025) 4. Melding til Aa-registeret (NAV 25-01.11) 5. Oppgave til lønnsstatistikk (Statistisk sentralbyrå RA-0500) BRUK MERKNADSFELTET Ved nedgang i stillingsprosent pga permisjon, angi permisjonstype. Skriv på hva merkantilt ansatte skal jobbe med så vi får lagt inn riktig yrkeskode

ENKELTMANNSFORETAK SKAL IKKE LENGER BETALES UT OVER LØNN. Sendes inn oppgave fra økonomisystemet Det må fortsatt undersøkes om det skal betales ut som lønn eller om oppdraget som er gjort er en del av formålet med firmaet. Kontrollspørsmål Næring eller lønn Hvem er ansvarlig for resultatet? Hvem stiller med vikar hvis vedkommende er syk? Hvem stiller med utstyr for å få gjennomført undervisningen?

Ferie for undervisningspersonalet fra 2015 Ferien avvikles 5 uker sammenhengende med avslutning siste virkedag i juli måned Ferie i 2015 blir da fom 29.06.15 tom 31.07.15 Kan få erstatningsferie fra første dag. Må foreligge sykmelding Det må søkes om å få erstatningsferie. Dersom arbeidstaker ikke krevet ferien utsatt, regnes den som avviklet under sykefraværet.

EGENMELDINGER Egenmelding kan ikke kombineres med gradert sykmelding. Ikke anledning til å levere egenmelding før etter 2 måneder ansettelse Etter en sykemeldingsperiode som har vart lenger enn en arbeidssgiver periode – må det gå minst 16 dager før en kan levere egenmelding. BEHANDLINGSDAGER Full arbeidsgiverperiode ved behandlingsdager er 12 behandlingsdager Er det mer enn 16 dager mellom behandlingene starter ny arbeidsgiverperiode. FORELDREPERMISJON Klar hovedregel for lærere er at de har ikke rett til å stoppe avvikling av foreldrepermisjon i de arbeidsfrie periodene høst, jul, vinter,påske og i forbindelse med sommerferien. Når de har foreldrepermisjon går de glipp av de arbeidsfrie periodene. Svangerskapsrelatert eller kronisk syk – søknad om fritak for arbeidsgiverperioden må sendes til NAV. Skjema 08-20-20. Husk å få kopi av vedtaket fra NAV og send inn til lønnsgruppa.

LØNNSOPPGJØRET 2015 Mellomoppgjør og det gis sentrale lønnstillegg.

TIMELØNNSBEREGNING FRA KS EXCEL ARK LIGGER UNDER SKJEMA LØNN Takk for oss