Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

MERKANTIL SAMLING 22.03.2017.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "MERKANTIL SAMLING 22.03.2017."— Utskrift av presentasjonen:

1 MERKANTIL SAMLING

2 SYKELØNN AVVENTENDE SYKMELDING.
Sendes inn til lønnsgruppa når det er et reelt fravær. Det er bare lønnsgruppa som skal fylle ut og sende inn inntektsskjema. Gjelder både sykmeldinger og foreldrepermisjon.

3

4 OPPFØLGING AV SYKMELDTE
1-8 DAGER: Ta kontakt med arbeidstaker ved fravær over flere dager. >4 uker: Utarbeid oppfølgingsplan i samarbeid med arbeidstaker, med mindre det er åpenbart unødvendig. Oppfølgingsplan formidles til sykmelder senest ved 4 uker. Planen sendes NAV ved behov for bistand fra NAV

5 OPPFØLGING AV SYKMELDTE
>7 uker: Ved 100% sykmelding avtal dialogmøte 1. Ved gradert sykmelding holdes møte hvis det er hensiktsmessig. >8 uker: Aktivitetskrav for arbeidstaker innen 8 uker. >26 uker: Delta på dialogmøte 2 i regi av NAV. Send inn revidert oppfølgingsplan til NAV senest 1 uker før møtet. >1 år: Skal det søkes om AAP/Uførepensjon. Husk melding til lønnsgruppa i god tid

6

7

8

9 REISE – KOSTDØGNET STARTER NÅR REISEN STARTER.

10 REDIGERINGSPROGRAMMET

11 Redigere utlegg

12 Redigere organisasjonsenhet

13 Dagpakke må deles

14 PASSORD PÅ REISEREGNING
Singel sign on virker på reiseregning. Klikk på Visma enterprise oppe i nettleseren og kom rett inn. Sett passord for bruk av Visma attach. Tips: Bruk samme passord som ved pålogging på PC.

15 RENHOLDERE HUSK: All lønn til renholdere skal på kontoart Gjelder fast lønn, ekstratimer og overtid.

16 Nærmare presisering av overtid etter SFS 2213
Overtid for seniorer (med redusert undervisningstid)? Gjeldande føresetnad «Redusert undervisning på grunn av livsfasetiltak skal ikke fungere som et "forbedret" innslagspunkt for overtidsgodtgjøring. Lærere som har bedt om fullt uttak av livsfasetiltaket skal som hovedregel ikke pålegges vikartimer, da dette ikke vil være i samsvar med formålet med livsfasetiltaket. Fullt uttak av livsfasetiltaket og fast overtid skal ikke kombineres. I slike tilfeller vil løsningen være at læreren aksepterer et redusert uttak av livsfasetiltaket, eller at fag deles slik at den totale beskjeftigelsen ikke overstiger 100 %.»

17 Senior med livsfasetiltak

18

19

20

21 OVERTID AVDELINGSLEDERE/ASS REKTOR
Avdelingsledere og ass.rektor er ikke unntatt fra overtidsbestemmelsene. Eventuell overtid for disse skal være pålagt og skal dokumenteres på vanlig måte.

22 LØNNSOPPGJØRET 2017 Sentrale tillegg gis i forhold til den enkeltes ansiennitet. Tillegget kommer oppå grunnlønna. Lærer eller adjunkt får et tillegg på 2% på grunnlønna pr Stilling med krav om høskoleutdanning med ytterligere spesialistutdanning får ikke tillegg med unntak av de som er på 16 års trinnet.

23 LØNNSOPPGJØRET 2017 Stillingskodene
7003 Arbeidsleder 7453 Fagleder 7451 Leder 7951 Leder 7954 Fagleder Disse får 2% av grunnlønn pr

24

25

26

27 PENSJON FRA KLP NYTT FRA MARS 2017.
Den ansatte søker selv om pensjon fra KLP. Gjelder alle typer pensjon. KLP.no logg inn på Min Side. Etter at søknaden er fylt ut og sendt får vi søknaden inn til godkjenning. Søknad sendes tidligst tre måneder før

28 PENSJON FRA KLP Avklar med den ansatte og send melding til saksbehandler når den ansatte skal søke. Vi må vite om den ansatte søker full eller delvis pensjon. Ved søknad om AFP må vi få oppgitt framtidig lønn.

29 PENSJON FRA SPK ALDERSPENSJON: UFØREPENSJON 50% UFØR ELLER MER:
Som før gir dere melding til deres saksbehandler på lønn om at det skal sendes inn pensjonsmelding. Frist tre måneder før pensjonsdagen. Gjelder også de som har særaldersgrense. UFØREPENSJON 50% UFØR ELLER MER: Gi beskjed til saksbehandler på lønn om innsending av pensjonsmelding. Frist senest to måneder før maksdato.

30 PENSJON FRA SPK UFØREPENSJON MINDRE ENN 50%:
Arbeidstaker må sende inn søknad om uførepensjon på SPK.no. Min side. Søknaden blir ikke behandlet i SPK før NAV har fattet vedtak om AAP. UFØREPENSJON MINDRE ENN 50%: Gi beskjed til saksbehandler på lønn om innsending av pensjonsmelding. Frist senest to måneder før maksdato. Arbeidstaker må sende inn søknad om uførepensjon på SPK.no. Min side. Arbeidstaker må få lege til å sende inn legeerklæringsskjema senest 2 måneder før pensjonsstart

31 AFP PÅ SPK OMRÅDET Frist for søknad senest 2 måneder før start pensjon. Tidligst 3 måneder før. Slutt på papirskjemaet. Sendes av lønnsgruppa samtidig med pensjonsmelding. Vi må ha følgende opplysninger: Telefonnummer Full eller delvis AFP – hvis delvis må vi ha stillingsprosent.

32 AFP PÅ SPK OMRÅDET Eventuell endring av kontonummer
Forventet framtidig inntekt. Brutto arbeidsinntekt året før uttak Forventet brutto arbeidsinntekt fram til start av AFP. Navn, fødselsnummer og årsinntekta til ektefelle/samboer. Informasjon om eventuell botid i utlandet

33 AFP AFP GRADEN BEREGNES SLIK:
Forventet framtidig inntekt/tidligere inntekt*100= pensjonsgrad. Tidligere inntekt blir fastsatt av NAV. Det er de tre beste årene av de fem inntektsårene før pensjoneringsåret. (inntekt delt på G for det enkelte år – snittet ganges med årets G)

34 BEREGNING AV PENSJONSGRAD
Ansatt fortsetter i 60% stilling. Årslønn Kontaktlærer ((554684*60%) )/12*11 = ,3%= (tlf)+1227(fors)= ,- Tidligere inntekt Framtidig inntekt Pensjonsgrad: /594000*100= 63%, = 37% «hvis en glemmer av kontaktlærertillegget»: = Da blir graden /594000*100= 59%, = 41% Konsekvens for mye utbetalt pensjon og den ansatte får et etteroppgjør.

35 TJENESTEREISEFORSIKRING

36 TJENESTEREISEFORSIKRING

37

38

39


Laste ned ppt "MERKANTIL SAMLING 22.03.2017."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google