5000 medlemmer 80 lokallag Best kjente miljøorganisasjonen i Norge Alle aktive er under 26 år.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Politikk handler om å fordele goder og byrder i et samfunn.
Advertisements

De politiske partiene i Norge
Lunner Skolefaglig rådgiver Velkommen til UNGDOMSRÅD!
Trygge organisasjoner
En innføring i spillet: Lag En Setning
Norges Seilforbund Fra nybegynner til OL-vinner. Norges Seilforbund Seilsporten skal engasjere mennesker i alle aldre til en livslang og sunn livsstil.
Hvordan kvinneorganisasjoner forandret Norge
Folk forandrer verden – Men ikke alene!
Bestemmelser om barneidrett og Idrettens barnerettigheter
Naturvernforbundetskolen: Kyst Tema på foredrag: Kystsatsingen Tid: ca 20 min For mer info om foredraget kontakt: Lene på
Å skrive en sakpreget tekst
Åga IL’s Håndballjenter Slik vil vi ha det !
START. Debatt for mer mangfold, mer aktivitet og bedre demokrati i Norges største parti..
Naturvernforbundetskolen: Hvordan drive et lokallag Tema på foredraget: Lokallag; medlemmer, sak, økonomi og administrativt Tid: ca 30 min For mer info.
Fotball for ungdommen Høyreklikk for “full screen”. Bruk entertasten for å komme videre.
Foreldrene betyr all verden! Mona Røsseland Ann-Christin Arnås
Ergoterapeutstudenter har et fagforbund OG en INTERESSEORGANISASJON  Presentasjon laget av: Ann-Heidi Adriansen, kull 07. Ergoterapeututdanningen ved.
- der du vokser som menneske Internasjonal engelsk - tilbys i Vg2 og Vg3 Samfunnsfaglig engelsk * Engelsk litteratur og kultur * * Bygger på faget internasjonal.
Innføring i fagdidaktikk – samfunnsfag 2
Rotary Foundation Klubbforedrag. The Rotary Foundation er Rotarys hjelpeorganisasjon.
Bærum Rotary Klubb LEKSEHJELP SKUI SKOLE.
TITLE KLUBBENS MÅL OG PLANER PETS D
Grønn framtid 1000 muligheter i landbruket Ett rekrutteringsprosjekt i regi av 4H Nordland Prosjektet er finansiert av Nordland fylkeskommune, Fylkesmannen.
23. MAI GRATULERER MED DAGEN, ULF!.
Kjønnstest av Trønder-Avisa 2 år etter…. Trønder-Avisa sine mål 1. Begge kjønn skal i spaltene være representert med minst 40 % 2. Det skal være kvinnelige.
Vekststrategi for Norges Diabetesforbund
Naturvernforbundetskolen:
Naturvernskolen: Tema på foredrag: Legg strategi for å vinne en miljøsak Tid: 30 minutter For mer info om foredraget kontakt: Andre relevante foredrag.
9 Politikk – noe for meg?. Stemme ved valg Frie politiske valg er et av de viktigste kjennetegnene på et demokrati. Ved å delta ved valg stemmer vi på.
Hvordan hjelper vi barna våre med matematikk?
Husker du fasteaksjonene i 2006 og 2008?. Temaet: Ungdom ut av krig og krise.
Ny skole i Nordre Bydel - et bydelsprosjekt, ikke bare en ny skole…
Stiftelsen Den Røykfri Generasjon Hva er formålet Hvorfor er dette viktig For hvem er det viktig Hva ønsker vi å gjøre.
POLITIKK.
UNG som skyggeredaksjon. Anne Lene Blystad. Jeg er koordinator for UNG-reporter redaksjonen i Hamar Arbeiderblad. Jeg er 22 år, nyutdannet journalist.
Hva er landsmøtet?  Øverste besluttende organ = sjefen over alle sjefer!  Lokallaga sitt møte  Møteplass  Mye moro!
NÅ SKAL VI LÆRE OM LIKNINGER.
Undervisning i gruppe for ungdom med psykisk utviklingshemming
Hjem-skole-samarbeid Rollemodeller Engasjement
100 lure ord å lære.
Resonnerende tekst.
VÅRT LOKALSAMFUNN En oppdagelsesferd på samspill mellom mennesker, næringsliv og offentlige tjenester i et lokalsamfunn.
FJØSHAUGEN BARNEHAGE UTSIKTEN
Innledning NJFF lang erfaring med utdanning av instruktører og kursledere Kursheftet utarbeidet for å gi deg informasjon og kunnskap om det å utøve veilederrollen.
Skap et godt idrettsmiljø. Innhold i modulen Innledning – Hensikt og mål med modulen – Miljø- og personfaktorer For utøverne – Metoder for et utøvermøte.
Skolens verdisyn Elevsyn Lærings- syn Foreldre-samarbeid
Økonomi og pengestrømmer i idretten
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Tankekart og læringstrategi
Fylkesstrategi for lesing. Familien Politisk nivå og kommuneadministrasjon Skole Lærer Rektor Skolesjef Barnehage Førskolelærer Styrer Helsetjenesten.
Samlinger november 2014 Før inntaket 2015/16 Søknadsfrist 1.februar Meldingsskjema 1.mars Spesialundervisning.
Velkommen til informasjonsmøte om Eikeli VGS’ tilrettelegging for Fossums langrennsløpere og skiskyttere !
Finn puslespillbitene Å være kildekritisk til informasjon på nett.
Hvorfor organisasjon? Hvorfor har dere engasjert dere?
Politisk påvirkning.
Om å undervise, tilrettelegge veilede, kartlegge, teste, prøve og vurdere elever i en læringsaktivitet Berit Bratholm:
Demokrati og diktatur (Presentasjonen er laget med utgangspunkt i samfunnsfagboka Fokus samfunnsfag – lokus.no/open/samfunnsfag) lokus.no/open/samfunnsfag.
Direkte kontakt og lobbyvirksomhet Vi skiller gjerne mellom to former for uformell kontakt mellom politikerne og ulike pressgrupper: Direkte kontakt og.
For små? For store? Passe? Asbjørn Røiseland. Struktur på foredrag Forskerens bidrag Kommunestruktur i rom og tid Liten og lykkelig To problemer Tre løsninger.
Nye former for deltakelse Fortsatt bruker rundt tre av fire velgere stemmeretten ved stortingsvalg, men valgdeltakelsen er på et lavt nivå sammenliknet.
Skaff deg innflytelse (Presentasjonen er laget med utgangspunkt i samfunnsfagboka Fokus samfunnsfag – lokus.no/open/samfunnsfag) lokus.no/open/samfunnsfag.
Demokrati som styreform
Demokrati og diktatur (Presentasjonen er laget med utgangspunkt i samfunnsfagboka Fokus samfunnsfag – lokus.no/open/samfunnsfag)
Forum for natur og friluftsliv - bakgrunn for etablering - kort om utviklingen - litt om miljøutfordringer Introkurs september 2016.
Kapittel 8. Hva kan true demokratiet?
Statsmaktene i Norge Samfunnsfag Tirsdag
Demokrati og diktatur (Presentasjonen er laget med utgangspunkt i samfunnsfagboka Fokus samfunnsfag – lokus.no/open/samfunnsfag)
Antikkens filosofer 8. trinn
Tilhørighet, kunnskap og glede!
Næringspolitisk organisasjon Partipolitisk uavhengig
Utskrift av presentasjonen:

5000 medlemmer 80 lokallag Best kjente miljøorganisasjonen i Norge Alle aktive er under 26 år

Utfordringer: Skolen og penger

Natur og Ungdoms viktigste jobb: Gi ungdom selvtillitt og kunnskap. Gi ungdom troen på at de kan påvirke samfunnet. Vi viser hvordan man når fram i det politiske systemet. Hvis du bare vil sterkt nok er alt mulig!

-Natur og Ungdom har spisskompetanse på et nivå over de fleste voksne. -De lykkes i å lære opp medlemmene til å bli gode aktivister. -Natur og Ungdom er nyskapende fordi de tar sak for sak og organiserer seg forskjellig for hver aksjon. Kilde: Dagbladet Fredag 30. Mai 2003 Ødegård er medredaktør i boka «Ungdom, makt og mening», en samling tekster som utgjør en del av Makt- og demokratiutredningen.

Skolen Vanskeligere å slippe til på skolen med foredrag og arrangementer. Mindre muligheter for elever til å delta i frivillig arbeid når dette er i konkurranse med skolen. Vanskeligere å kombinere studier og frivillig arbeid.

Demokratiet: Storting DomstolRegjering

Feiret i buss-skuret Natur og Ungdom sørget for høy champagnebrus-føring på Busstorget da de feiret seieren i kampen om ungdomskortet. Avisa Nordland Vi er over hele landet Vi jobber lokalt

Penger Støtten til barne- og ungdomsorganisasjoner er lagt om. Nå taper vi på høyt aktivitetsnivå. Natur og Ungdom kan til en viss grad skaffe penger på bakgrunn av vår ekspertise, mest fra næringslivet. I miljøsaker der konfliktnivået er høyt er det nesten ingen midler til ”motekspertisen”.