Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Kapittel 8. Hva kan true demokratiet?

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Kapittel 8. Hva kan true demokratiet?"— Utskrift av presentasjonen:

1 Kapittel 8. Hva kan true demokratiet?
Del 3 Politikk og demokrati Denne delen skal hjelpe elevene til å nå følgende kompetansemål i læreplanen: 4a utforske og diskutere hvordan man kan være med på å påvirke det politiske systemet gjennom å bruke ulike kanaler for påvirkning   4b gjøre greie for utfordringer for demokratiet, for eksempel når det gjelder representasjon fra urfolk og minoriteter 4c diskuter hvordan makt og påvirkning kan variere på grunnlag av etnisitet og sosioøkonomisk tilhørighet 4d diskutere sammenhenger mellom styreformer, rettsstat og menneskerettigheter 4e gjøre greie for styreformen og de viktigste politiske styringsorganene i Norge, både norske og samiske og drøfte flertallsdemokratiet 4f analysere grunnleggende forskjeller mellom de politiske partiene i Norge

2 Kapittel 8. Hva kan true demokratiet?
Hvordan kan du være med og bestemme der du bor? Øyeblikksorganisering (159) «Organisering av politisk aktivitet for en bestemt sak; ad hoc- organisasjon.» Avmakt (161) «Maktesløshet.» Politikerforakt (161) «Velgerne mister troen på politikerne fordi de ikke holder løftene de gir i valgkampen.»

3 Kapittel 8. Hva kan true demokratiet?
Hvilken sammenheng kan det være mellom etnisitet og evne til å påvirke? (160) Hvilken sammenheng kan det være mellom sosioøkonomiske forhold og evne til å påvirke? (164) Hva vil det si å ha makt? (229)

4 Kapittel 8. Hva kan true demokratiet?
Hvem har makt til å påvirke i Norge? Politikere (162) (115) Næringslivet (162) (213) Internasjonale organisasjoner (162) (231) Mediene (164) (236) Minoriteter (160) (122) (192) Eksperter (162)

5 Kapittel 8. Hva kan true demokratiet?
id= &strukt_tid=84022

6 Kapittel 8. Hva kan true demokratiet?
Forslag til oppgaver på nett Flervalgsoppgave Kryssord Luketekst Norge og EU (Læreplanmål 4b + 5c) Politikere og troverdighet (Læreplanmål 4a + 4b + 4f) Stemmerett for 16-åringer? (Læreplanmål 4a + 4b + 4f)

7 Kapittel 8. Hva kan true demokratiet?
Utforskeren 1c bruke varierte digitale søkestrategier for å finne og sammenligne informasjon som beskriver problemstillinger fra ulike synsvinkler og vurdere formålet og relevansen til kildene Drøft om lobbyisme er mest positivt eller mest negativt for demokratiet.


Laste ned ppt "Kapittel 8. Hva kan true demokratiet?"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google