Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

- der du vokser som menneske Internasjonal engelsk - tilbys i Vg2 og Vg3 Samfunnsfaglig engelsk * Engelsk litteratur og kultur * * Bygger på faget internasjonal.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "- der du vokser som menneske Internasjonal engelsk - tilbys i Vg2 og Vg3 Samfunnsfaglig engelsk * Engelsk litteratur og kultur * * Bygger på faget internasjonal."— Utskrift av presentasjonen:

1 - der du vokser som menneske Internasjonal engelsk - tilbys i Vg2 og Vg3 Samfunnsfaglig engelsk * Engelsk litteratur og kultur * * Bygger på faget internasjonal engelsk.

2 Globalisering/Internasjonalisering

3 Dagens Næringsliv melder: Taper milliarder på elendig engelsk Bedrifter går glipp av gigantavtaler på grunn av dårlige kunnskaper i fremmedspråk. - Språk må tas mer på alvor i næringslivet, sier eksperter. Ikke så flinke likevel……. De færreste har den spisskompetansen de har behov for i arbeidslivet, påpeker forsker….. - Det er noe helt annet å være flink i engelsk når man er på ferie i utlandet enn når man skal presentere noe i jobbsammenheng. Da kreves det langt mer, sier direktøren for…..

4 Hvorfor velge mer engelsk enn det du får av obligatorisk engelsk i Vg1? 1. De fleste studier har aktuelle lærebøker på engelsk 2. Gir deg fordeler ved studier i utlandet Fortrinn ved ansettelser og lønn 2. Næringslivet på Sørlandet melder at kommunikasjon med internasjonale kunder i hovedsak foregår på engelsk (35 land – NODE) 3. Unge arbeidstakere som ansettes er ikke gode nok i engelsk - Kontrakter tapes - Ansatte må kurses i engelsk

5 Når trenger du gode ferdigheter i engelsk ?

6 Lyst til å ble enda bedre i engelsk?

7 Internasjonal engelsk Hvorfor har engelsk posisjon som verdensspråk? Engelsk og amerikansk historie Engelsk i en globalisert verden Engelsk i arbeidslivet Utvid ditt ordforråd og bli tryggere i kommunikasjon på engelsk

8 English Social Studies Vg3 From The American Revolution to Scottish Devolution …

9 English Social Studies Vg3 Events that changed the world and shaped what goes on today:

10 English Literature Vg3 From Hamlet to Harry Potter …

11 English Literature Vg3 … and after:

12 - der du vokser som menneske Kinesisk nivå I Programfag som 3. fremmedspråk

13 Kinesisk kan læres på mange måter, f.eks. skuespill…..

14 Strålende eksamenskarakterer i kinesisk…

15 Lyst til å lære kinesisk ? Kina er verdens raskest voksende økonomi og Norges største handelspartner i Asia Mange bedrifter på Sørlandet er representert i Kina og har behov for økt forståelse av både språk og kultur Med kinesisk skaffer du deg et konkurranse fortrinn på arbeidsmarkedet Kinesisk er verdens største talte språk. Hver femte person i verden har kinesisk som morsmål! Du vil møte kinesere på skole, ferie og gjennom jobben

16 Er kinesisk vanskelig å lære? Både kinesisk og norsk har tonene, som gjør det enklere for dere å lære kinesisk. Norsk har flere tusen stavelser, det er bare rundt 400 ulike stavelser på kinesisk. Enkel grammatikk: ingen kjønn, ingen kasus, ingen endring av verbet etter pronomen, kinesisk verb bøyes ikke i tid, og adjektivene bøyes ikke i grad! Lære deg å skrive kinesisk tegn. Det er gøy! Husk at du får tilleggspoeng når du velger 3. fremmedspråk som programfag. Godt valg!


Laste ned ppt "- der du vokser som menneske Internasjonal engelsk - tilbys i Vg2 og Vg3 Samfunnsfaglig engelsk * Engelsk litteratur og kultur * * Bygger på faget internasjonal."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google