Støtteforeningen for omkomne etter ulykker i offshoreindustrien Oppsummering etter møte i Ptil den 13.5.04 Sikkerhetsforum 8. Juni 2004.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Arbeidsmiljøutvalget (AMU)
Advertisements

Norske Lakseelver Organisasjon for fiskerettshavere
Fra Arbeidsprogram til Årsmelding
Sted, land Arrangement og dato Du reiser aldri alene Skal fortelle…
Grunnkurs B, EU-kurs 2 Ilsetra Kari Sollien.
Dioleder-samlingen HS / Administrasjon - oppgaver, roller og arbeidsdeling.
 Samarbeidsavtalen med Moss kommune  Arbeidet med Scene 2 (Parkteateret)  Tilsetting av administrativ/daglig leder  Hjemmeside for MOM.
Kan det lages et felles internkontrollsystem i kommunen. Åre
HMS i petroleumssektoren Forskningsinnsats og Utfordringer Sikkerhetsforum 9. desember 2004 Tor-Petter Johnsen, Norges forskningsråd.
Forstandere i trossamfunn
Hva skal et styre gjøre av arbeidsoppgaver?
3 års rullerende verveplan Skøyen Rotaryklubb 2009/ /2012.
Sandnes Folkedanslag Organisering av laget
Eksternfinansiert virksomhet F Avd. dir. Arne Lunde, Kunnskapsdepartementet.
Lovens formål Rundskriv Q-21/2012
Endringer i NIFs lov og regelverk som har betydning for klubbene Arne Mathisen ass. gen.sekr.
Status RNNS den Utvikling i risikonivå – norsk sokkel Prosjektets mål  OD skal gjennom prosjektet ’utvikling i risikonivå - norsk sokkel’ utvikle.
Styret – hjertet i foreningen
Samarbeid med kommersielle aktører. Retningslinjer Formål: –Å sikre at Diabetesforbundets og industriens roller er klart definerte og atskilte –Gjensidig.
<Sted>, <Anledning>
,. Om meg selv Stilling/verv: Arbeidsoppgaver: Utdanning/bakgrunn:
Fremmøte i Ytrebygda Kirke
Hva er NBU?. Av og for ungdom Levende bygder Alle muligheter NBU er et sosialt nettverk av og for bygdeungdom, som jobber for levende bygder og for å.
# Rapporten skal kun benyttes av Universitetet i Oslo til de formål den er ment og skal ikke distribueres til andre parter uten vårt skriftlige samtykke.
ØKONOMIARBEIDET I RØDT
Departementets styring og styrenes rolle
Velkommen!. Velkommen! Hvorfor trenger Norge et Faglig råd for PP-tjenesten?
Idrettens lovverk og styrets ansvar
Ny organisasjonsform Foreningen Narvik StudenterSamfunn Foreningen Narvik StudenterSamfunn.
KONTROLLUTVALGETS ROLLE OG OPPGAVER
Økonomisk rådgivning- og gjeldsrådgivning
NÆRINGS OG KULTURUTVALGET -ARENA FOR INVOLVERING OG MEDVIRKNING TIL NÆRINGSUTVIKLING I NORDREISA. VELKOMMEN Bedriftsworkshop 22. november 2012.
Ny organisasjonsperm. Organisasjonsperm 2014 Ikke store endringer fra det som ble lagt frem i Fornyes etter behov. Forventer en del endringer i.
Lions Club Sandefjord/Sandar – en klubb for fremtiden? - Klubber mister medlemmer (artikkel i Aftenposten ) - ”Utfordring til endring” (oppfordring.
Tillitsvalgtes medvirkning i budsjettarbeidet
Norsk Post- og Kommunikasjonsforbund Organiserer ca ansatte i Posten Norge A/S, DnB NOR ASA, BBS AS, Mirror Accounting AS, Bring Logistics.
NORDPLUS NABO. Hva er Nordplus Nabo Et program som skal stimulere til oppbygging av langsiktig og forpliktende nettverkssamarbeid mellom Norden og Baltikum.
1 Rådet for studenter med funksjonshemming Opprettet
Idrettsrådets ansvar og rolle
FORSLAG OMORGANISERING. Forslaget Hovedpoeng: Sagene IF omorganiseres til kun å ha et styre.
Hvorfor organisasjon? Hvorfor har dere engasjert dere?
IMDi Integrerings- og mangfoldsdirektoratet, Gjøvik
EIDET VELFORENING Årsmøte / Generalforsamling Tirsdag 13.mars 2012 kl
Frittstående kurs Vi gjennomfører årsmøtet Robert Olsvik.
Årsmøte Nesøya Idrettslag Onsdag 16. mars 2016 Kl Årsmøte i Nesøya IL Fotball, Nesøya IL Tennis, Nesøya IL Friidrett, Nesøya IL Håndball, Nesøya.
Frittstående informasjon for kontrollkomitéen Økonomistyring og regnskap.
Ny organisering av LVSH Hamar, 24 og 25 september 2015 Anita Ihle Steen Styreleder LVSH.
Styrearbeid Tromsø 29. september. Vi som er her Innlogg.
 Skal hete ”Sentraler”  Utvikles av mennesker tilknyttet sentralen  Kraftsenter og kontaktpunkt for mennesker, foreninger/lag og det offentlige.
Årsmøte Nesøya Idrettslag Onsdag 16. mars 2016 Kl Årsmøte i Nesøya IL Fotball, Nesøya IL Tennis, Nesøya IL Friidrett, Nesøya IL Håndball, Nesøya.
Vedtekter kommunenivået Lokallag i Finnmark. Vedtektene  § 55 LOKALLAG  55.1 Utdanningsforbundet er inndelt i lokallag – ett i hver kommune.  55.2.
FOLK Et femårig regionalt kultur- og helseprosjekt hvor kulturelle aktiviteter benyttes som virkemiddel i folkehelsearbeidet ( – ).
Virksomhetsplan Mål, virkemidler og handlingsplan.
1 Endringer i barnehageloven Samling for kommunene i Hordaland 13.sept 2016.
Velkommen til FAU Sammen skal vi: Jobbe for et godt skolemiljø Ta initiativ til sosiale aktiviteter for elevene Informere og høre alle foreldre om aktuelle.
Velkommen på kurs. Jørn Pettersen. T. O.Larsen august 07.
Forum for natur og friluftsliv - bakgrunn for etablering - kort om utviklingen - litt om miljøutfordringer Introkurs september 2016.
VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON
Pål Vegar Storeheier Forskningsdirektør, dr.scient.
VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON
VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON
Ny stiftelseslov – konsekvenser for stiftelser og styrene
Generalforsamling for Norsk Akustisk Selskap 2017
rapportering og kvalitetssikring
Saksliste årsmøte USS
Lokal samfunnsutvikling i kommunene (LUK)
Opplæring Koordinatorer 1. november 18
Rasmus- fondet § 1 Formål Hovedformålet med fondet er å gi økonomisk støtte til barn og ungdom, som kommer fra familier med økonomiske utfordringer. Hensikten.
Utskrift av presentasjonen:

Støtteforeningen for omkomne etter ulykker i offshoreindustrien Oppsummering etter møte i Ptil den Sikkerhetsforum 8. Juni 2004

Støtteforeningen for omkomne etter ulykker i offshoreindustrien Oppsummering etter møte i Ptil den Hvorfor støtteforening? Felles opplevelser, solidaritet Mobilisering av ressurser utenom etablerte kanaler i næring eller forvaltning Ulike vilkår mht beredskapsplaner for oppfølging og bistand avhengig av ansettelsesforhold og type ulykke Manglende systematisering, organisering, øving og læring av pårørendearbeid. Frykt for at skadevolder blander sammen roller Etterlatte som individ/gruppe – ikke identifisert eller mobilisert av sikkerhetsmyndighetene

Støtteforeningen for omkomne etter ulykker i offshoreindustrien Oppsummering etter møte i Ptil den Ambisjoner? Ønske om å bidra som en komplementær del av beredskapen Gjennom langsiktig jobbing være en ressurs- og en pressgruppe på nasjonalt nivå Bidra til kvalitetssikring av arbeid mot pårørende – og bidra til like rettigheter for alle Bidra til å klargjøre forhold rundt juridiske rettigheter for etterlatte, herunder innsynsretten Frivillig innsats – økonomisk uavhengighet helt sentralt Ønsker å være en høringsinstans som en frittstående og nøytral del av beredskapen

Støtteforeningen for omkomne etter ulykker i offshoreindustrien Forventninger, organisering og umiddelbare behov for støtte Forventninger til egen rolle og involvering representasjon i ulike fora som angår sikkerheten offshore være et supplement til den formaliserte og faglige kompetansen blant partene bidra med spesiell erfaring og innsikt i prosesser og prosjekter initiert av myndighetene også i høringsprosesser Organisatoriske forhold Styre med 5 medlemmer – fokus på nøytralitet og uavhengighet, egen revisor, årsmøter, etc Medlemskontingent Kompetansebygging gjennom kurs, konferanser, spesielle arrangementer med fokus på storulykker i industiren Umiddelbare behov for støtte Økonomisk bistand til regulær møtevirksomhet – stor geografisk spredning blant styremedlemmene Bistand til å utarbeide et eget hefte om organisasjonen og hva de kan bistå med

Vedtekter Tilsendt informasjon i etterkant av møtet den Organisasjonen har som formål: §1 Navn og formål Organisasjonen har som formål: Være en del av allerede eksisterende beredskap. Være likemann og gi anerkjennelse til pårørendes sorg og de belastninger de evt er under. Likemannsarbeidet skal sees i langtidsperspektiv. Formidle riktig og samlet informasjon til pårørende vedrørende eksisterende hjelpeapparat og innsikt i sine egne rettigheter. Være et høringsorgan i saker som angår arbeidsforhold, sikkerhet i offshore industrien og som kan defineres som relevante til organisasjonens virkeområde generelt. Arbeide for uavhengige granskinger i alle alvorlige hendelser

Vedtekter Tilsendt informasjon i etterkant av møtet den §3 Styret Styrets funksjon: Styret leder alle organisasjonens anliggender i nøye overensstemmelse med vedtektene. Styret har i mandat å opptre på vegne av organisasjonens medlemmer. Styret kan nedsette underutvalg for å arbeide videre med oppgaver som kan defineres som organisasjonens virkeområde. Styret skal forvalte de økonomiske midler, sørge for at regnskap blir ført etter gitte retningslinjer og gi bevilgninger etter vedtak fra årsmøtet. Styremøte avholdes så vidt som mulig 4 ganger pr år. §2 Organisasjonens sammensetning Organisasjonen består av: Et styre med 5 medlemmer, valgt for 4 år av gangen og 3 varamedlemmer, valgt for 2 år av gangen. For å oppnå et beslutningsdyktig styre må minimum 3 medlemmer/varamedlemmer være tilstede. Leder av styret er ansvarlig for å lede styremøtene og har i tilfelle av stemmelikhet den avgjørende stemme. Er leder av styret fraværende velger de fremmøtte en setteleder.

Vedtekter Tilsendt informasjon i etterkant av møtet den §4 Sete Organisasjonens sete er i Trondheim §5 Revisor Organisasjonen skal benytte statsautorisert revisor. §6 Økonomi Styret er ansvarlig for støttegruppens økonomiske midler etter de retningslinjer som årsmøtet er satt opp. Regnskapet skal revideres av revisor. Revisjonsberetningen skal legges frem for årsmøtet og godkjennes av årsmøtet. Regnskapene skal være tilgjengelig til gjennomsyn for organisasjonens medlemmer. Leder og medlemmer av styret har prokura og tilgang til organisasjonens midler. Styret kan fastsette annen fordeling av prokura ihht. vedtektenes §3. Dersom organisasjonens midler overstiger kr ,-??? skal alle uttak fra organisasjonens hovedkonto signeres av minimum 2 personer i styret med prokura. Styret har i mandat å utarbeide budsjett ihht vedtektenes §3.

Budsjett Tilsendt informasjon i etterkant av møtet den Utgifter Kontormateriell mv Styregodtgjørelse Reiser/diett Telefon Bærbar PC/programvare Revisor/regnskap Tap av arbeidstid Totalt