Kultur og natrubasert turisme ”Reisemål med Olavsarven som plattform”

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Seniorrådgiver Katrine Rese Shadidi, Forskningsrådet
Advertisements

Orientering for formannskapet Gratangen kommune
Intro til INTRO Andreas Wefring Charlotte Engelmark
Revisjon av FoU-policy for høgskolene Problemstillinger – plan for arbeidet Januar 2013.
Samarbeid med Fishspot. En temasatsning i to prosjekter. 1.Fishspot Forprosjekt- ”Helhetlig og langsiktig plan for fisketurisme i Hedmark”.
Innovativ Fjellturisme – bakgrunn for egne meninger
Destinasjon Norge Regjeringens reiselivsstrategi.
Frostating ”Reisemål med Olavsarven som plattform” – Myraune/Lundeby.
Fylkeskommunens rolle Fylkeskommunen som regional utviklingsaktør skal se sammenhenger mellom ulike sektorer, skape samarbeid mellom ulike aktører og utvikle.
KOORDINATORFORUM FOR HABILITERING OG REHABILITERING
E16 Sandvika – Hønefoss Strategier og planer
«Bedriftsutvikling tradisjonelt landbruk»
Stor – Frostating 6. Juni 2003 Frostatings rolle i regionalutviklingen – ”Frostating – et samarbeid uten mål”?
1 VRI Trøndelag Opplevelsesnæringer Et historisk og teknologisk midtpunkt, men samtidig en kreativ og nyskapende region! Hvordan kan vi formidle,
Finansiering av Vegbygging
Mid-Norway European Office
Innherred Vekst AS v/Randi Mona Utkast til Partnerskapsavtale for byutvikling i Levanger sentrum Levanger Gjennomføring.
Matendo Kreativ Ungdom (MKU)
Trondheim - Steinkjer Trønderbanens utvikling Fra 0,55 mill reisende til 1,1 mill fra 1992 – 2002 Innsats på stasjoner og holdeplasser: Lerkendal, Røstad,
Frostating på Frosta juni Reisemål med Olavsarven som plattform - Fylkesråd Susanne Bratli Frostating på Frosta juni 2008 Reisemål.
”Reisemål med Olavsarven som plattform” – Lars Myraune – Frostating Kultur og natrubasert turisme ”Reisemål med Olavsarven som plattform”
Strategi og handlingsplan
Innherred Vekst AS v/Randi Mona Søknad Partnerskapsavtale for byutvikling i Levanger sentrum Levanger Gjennomføring.
Frostating på Frosta juni RUP - Fylkesråd Susanne Bratli Regionalt Utviklingsprogram for Nord-Trøndelag 2008.
SAMHANDLING Prosjektplan samhandlingsreformen Bjarne Nordlund Rådmann i RINDAL KOMMUNE (Torger Aarvaag Rådmann Hemne kommune)
Kystprogram Hemne – Frøya – Hitra – Ørland – Bjugn – Rissa – Åfjord – Roan Glitrende kystperler på en snor Prosjektplan for perioden november 07 - juni.
Høgskolen i Vestfold Muligheter og utfordringer innen rekruttering Rektor Halvor Austenå Høgskolen i Vestfold VESTFOLD
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling. Presentasjon 2008 Bakgrunn Livskraftige kommuner –Samarbeidsavtale KS og Regjeringen ved Miljøverndepartementet.
Kompetanseutvikling om universell utforming regionalt og lokalt i fylker og kommuner Plan for statlig samarbeid om utarbeidelse av program for arbeidet.
Kompetanseutvikling om universell utforming regionalt og lokalt i fylker og kommuner Plan for statlig samarbeid om utarbeidelse av program for arbeidet.
1 Kommunal selskapsstatistikk Kilde Brønnøysund, september 2009 Bedriftsstyret Marianne B. Skou.
Oppdrag: FILMKRAFT ROGALAND SKAL UTVIKLE FILM- OG DEN AUDIOVISUELLE BRANSJEN I ROGALAND TIL Å BLI EN BÆREKRAFTIG NÆRING.
”Aktiv på dagtid” ”En resept å gå for…” Sommarøy, m ai 2009 Informasjon om arbeidet i Finnmark.
Lierne II - en ekstraordinær satsing på næringsutvikling og bolyst Lierne II - fremtidens Lierne.
Informasjonsseminar om Aeronautics i 6RP, Hvilke muligheter finnes for små- og mellomstore bedrifter (SMB) i 6RP? Rådgiver Hilde Friedl, EU-kontoret.
Oppstartsmøte Funksjonsprosjekt
Hvor reiser "Ola Normann"? Pakkereiser fly Totalt 1,2 mill Registrert av Reisebransjeseksjonen i HSH. I parentes antatt reelt antall reisende –Spania498.
Skolebesøk Presentasjon for HFs studieråd 31. mars 2011.
Husbankens boligsosiale utviklingsprogram
Forsker og bedrift- et lykkelig ekteskap? Sven Samuelsen P2005 konferansen 9./10. februar 2006.
Forsker og bedrift- et lykkelig ekteskap? Sven Samuelsen P2005 konferansen 9./10. februar 2006.
Distriktsmedisinsk senter (DMS) i Sunndal kommune Storfjordkonferansen Harriet Berntsen assisterende rådmann.
Grønt Flagg, - Nord Trøndelag Disposisjon: Kort presentasjon, - av foreleser Kort gjennomgang av krav / kriterier, - 6 lysark Gjennomgang av arbeidsprosessen.
Prosjektområde Ytre Oslofjord Kjell Løkke Leder i Styringsgruppen.
Norges ressurssnettverk innen informasjonssikkerhet – NISNet Kick-off-møte Universitetet i Bergen 10. oktober 2007.
LR-Akademi Lederbonus.
1 Bedriftssamarbeid som middel for økt rekruttering Et case fra Høgskolen i Vestfold 24. Okt 2008 v/Marius Imset.
Innherred En vekstkraftig evig grønn ungdom
Forskningssamarbeid i UH-nett Vest: Status, utvikling og perspektiver Sigmund Grønmo Samarbeidsmøte HiB 30. november 2010.
Kan bedre merking gi turistene større opplevelser i nordnorsk natur?
Ehandel i Oslo kommune Symposiet eLandet Norge oktober 2006 Kari Hove Prosjektleder Oslo kommune Utviklings- og kompetanseetaten.
Fra IT for funksjonshemmede til IKT for alle – i et samfunn for alle 1998: Et oppdrag under regjeringens Handlings- plan for funksjonshemmede Finansiert.
Organisatorisk innovasjon
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling Nettverk natur og kulturbasert nyskaping i Nord-Trøndelag? Turid Haugen, KS.
Kommunereformen Fellesmøte Styringsgruppen og Referansegruppen v/ordfører Ove Silseth og rådmann Ole Bjørn Moen 1 Eide kommune.
Grenland Arena, 26. februar 2015 Virkemidler for satsing i helsesektoren.
NAM-møte 2014 Bodil Østerås, arkeolog og fagansvarleg ved Stiklestad nasjonale kultursenter avdeling Egge Museum.
Forskingsrådets policy for forskning ved de statlige høgskolene Kommentar Dekan Kristin Barstad Høgskolen i Buskerud.
1 Alarmer til demente personer Pilotprosjekt Nasjonalt program for leverandørutvikling Dialogkonferanse 11 jan 2011 Bergen Spes rådgiver Per Waardal USHT.
Virkemidler for regional FoU og innovasjon VRI – 2007 – 2017 Seminar om kultur/opplevelsesnæringer og FoU 17. april 2007 Tindved Kulturhage, Verdal.
Vestfoldmodellen Sammen om rehabilitering 12-Kommunesamarbeidet i Vestfold.
Samhandlingsprogrammet 2005 Mål 2.1.3: Øke internasjonaliseringen av trøndersk næringsliv og innflagging av virksomheter til Trøndelag. Tiltak: Videreføre.
Regionale forskningsfond
Internasjonal strategi for Trøndelag Visjoner og mål i FFP Avgrensing: Regionale/lokale myndigheter har en rolle Partnerskap m. næringsliv,
Strategiplan for kulturnæringer og kulturbaserte næringer Oppland Festivalkonferanse
FOLK Et femårig regionalt kultur- og helseprosjekt hvor kulturelle aktiviteter benyttes som virkemiddel i folkehelsearbeidet ( – ).
Gjennomføring av felles IT-strategi for Knutepunkt Sørlandet
FAGGRUPPER OG PROSJEKTGRUPPER
Fra 1000 til 1000 FROSTATING Møte med Region-samarbeidet
STRATEGISK NÆRINGSPLAN FOR TROMSØ-REGIONEN - forprosjekt
Utskrift av presentasjonen:

Kultur og natrubasert turisme ”Reisemål med Olavsarven som plattform”

Oppdrag til SNK Beskriv strukturen i et prosjekt for satsing på kultur og naturbasert turisme med utgangspunkt i Beskriv strukturen i et prosjekt for satsing på kultur og naturbasert turisme med utgangspunkt i –OLAVSARVEN ie. 1. Natur og kulturhistoriske forutsetninger 2. Slaget på Stiklestad – vendepunktet i historien 3. Konsekvensene – kjærnen i Olavsarven

Samhandlingsprogrammet for Trøndelagsfylkene og Trondheim kommune beskriver følgende tiltak som understøtter prosjektet: - Utvikling av strategier for en felles satsing på kultur- og opplevelsesnæringer. - Utvikling av strategier for en felles satsing på kultur- og opplevelsesnæringer. - Satsing på Trøndersk matkultur. - Satsing på Trøndersk matkultur. - Forsterke innhold og formidling av Olavsarven i aksen Stiklestad - Nidaros. - Forsterke innhold og formidling av Olavsarven i aksen Stiklestad - Nidaros. - Øke samarbeidet om arrangement knyttet til Olavsarven i regionen. - Øke samarbeidet om arrangement knyttet til Olavsarven i regionen.

Arbeide målrettet for å nå et større nasjonalt og internasjonalt publikum. Arbeide målrettet for å nå et større nasjonalt og internasjonalt publikum. Utvikle samarbeid mellom Santiago de Compostela og Nidaros/ Stiklestad. Utvikle samarbeid mellom Santiago de Compostela og Nidaros/ Stiklestad. Tilrettelegge for internasjonal pilegrimturisme og støtte pilegrimssenter i Trondheim og på Stiklestad. Tilrettelegge for internasjonal pilegrimturisme og støtte pilegrimssenter i Trondheim og på Stiklestad. Videreutvikle Olsokseminaret som arena for dialog om samfunn og kirke. Videreutvikle Olsokseminaret som arena for dialog om samfunn og kirke.

Målsetting Mål for hovedprosjekt: Mål for hovedprosjekt: - å etablere en hensiktsmessig funksjon i tilknytning til Stiklestad som foretar pakking og salg av reiselivprodukter med Olavsarven som plattform. - å etablere en hensiktsmessig funksjon i tilknytning til Stiklestad som foretar pakking og salg av reiselivprodukter med Olavsarven som plattform. Mål for forprosjekt: Mål for forprosjekt: - Fase 1 Produsere og distribuere pilotprodukter med grunnlag i kultur og naturbasert turisme ut fra Olavsarven for et nasjonalt og internasjonalt marked Produsere og distribuere pilotprodukter med grunnlag i kultur og naturbasert turisme ut fra Olavsarven for et nasjonalt og internasjonalt marked - Fase 2 Evaluere pilotproduktet og tilrettelegge for gjennomføring av Hovedprosjektet. Evaluere pilotproduktet og tilrettelegge for gjennomføring av Hovedprosjektet.

Prosjektgruppe Prosjektgruppe bestående av formidlingskompetanse og Salg/reiselivskompetanse fra noen av bedriftene som er involvert. Aktører fra destinasjonsfunksjonene på Innherred, Stjørdalsregionen og Trondheim. Prosjektgruppe bestående av formidlingskompetanse og Salg/reiselivskompetanse fra noen av bedriftene som er involvert. Aktører fra destinasjonsfunksjonene på Innherred, Stjørdalsregionen og Trondheim.

Prosjektledelse Styringsgruppe nasjonal satsing: Styringsgruppe nasjonal satsing:SNK Frostatingskommunene med 2 repr. OiFylkeskommunen. Styringsgruppe internasjonal satsing: Styringsgruppe internasjonal satsing:SNK Frostatingskommunene 1 repr. Frostatingskommunene 1 repr. Nidaros bispedømme Nidarosdomens Restaureringsarbeider Olavsfestdagene. Olavsfestdagene. Fylkeskommunene Fylkeskommunene

Framddrift Forprosjekt: Oppstart vår 2006 Forprosjekt: Oppstart vår 2006 Fase 1: 1,5 år Fase 1: 1,5 år Fase 2: 0,5 år Fase 2: 0,5 år Hovedprosjekt: Oppstart Hovedprosjekt: Oppstart Avsluttes Avsluttes

Budsjett Budsjett Kostnader Kostnader Rekruttering Rekruttering % Prosjektleder % Prosjektleder % prosjektmedarbeider % prosjektmedarbeider % koordinering Innherredsreg % koordinering Innherredsreg % koordinering Stjørdalsreg % koordinering Stjørdalsreg % koordinering Trondheim % koordinering Trondheim Kontoretablering/kontorhold Kontoretablering/kontorhold Reiser og opphold Reiser og opphold Konsulentressurser Konsulentressurser Prosjekteiernes egeninnsats Prosjekteiernes egeninnsats Presentasjonsmateriell Presentasjonsmateriell Visningsturer (nasj. Internasj) Visningsturer (nasj. Internasj) Messedeltakelser Messedeltakelser Kompetansehevende tiltak Kompetansehevende tiltak Møter Møter Div uforutsett Div uforutsett Totale kostnader Totale kostnader FinansieringRUP FinansieringRUP Internasj.prosjekt Stiklestad Internasj.prosjekt Stiklestad Prosjekteierne Prosjekteierne Total finansiering Total finansiering

Innstilling til vedtak: 1.Arbeidsutvalget tar opp med fylkeskommunen spørsmålet om finansiering av prosjektet ”Reisemål med Olavsarven som plattform” gjennom RUP. Prosjektets økonomiske rammer avklares nærmere. 2.Søknaden og gjennomføringen av reiselivsprosjektet baserer seg på de forutsetninger som går fram av saksframlegget 3.Frostating oversender formell henvendelse til SNK om å påta seg den rolle som er skissert i saken

Innstilling til vedtak: 1.Regionsamarbeid Frostating søker RUP om 4 mill i 2006, 3 mill i 2007 og 3 mill. i Søknaden og gjennomføringen av reiselivsprosjektet baserer seg på de forutsetninger som går fram av saksframlegget 3.Frostating oversender formell henvendelse til SNK om å påta seg den rolle som er skissert i saken