Nordlandskartdagene GeoNordland 2005 Satsing på Arealis og Geovekst Magnar Bakksjø Enhet for plan og miljø Kultur- og miljøavdelingen.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Frank Arntsen, Statens kartverk Møte i Faglig forum for Barentshavet og områdene utenfor Lofoten Tromsø 31. januar 2007.
Advertisements

AREALIS : Samarbeid for enklere tilgang til areal-, plan- og miljøinformasjon Arvid Lillethun Statens kartverk.
Universell Utforming – regional samling Gruppeoppgaver.
Nordisk tilsynskonferanse
NÆRINGSVENNLIGE ASKVOLL SEMINAR FOR POLITIKERE 22.APRIL 2013.
Regionalt Utviklingsprogram Møte med kommunene Inge Fornes DNFK - oppsummert Regionalt politisk nivå Arbeidsformen – partnerskapet Forholdet.
Møte i fylkesberedskapsrådet den , Saltstraumen
Presentasjon Av Rusbehandling Midt-Norge HF Dagseminar
Planstrategi som nytt verktøy
Digital plandialog i 12-kommunesamarbeidet i Vestfold Prosjektleder Jon Arne Trollvik Hva er problemet? Hva er digital plandialog?
1 Dag Henrik Sandbakken statssekretær, 12 K strategiseminar, Langesund 2006 Nye regioner, kommunenes muligheter?
Side 1 Veier videre for 9K Jørund K Nilsen Laholmen 14. mars 2003 Veier videre for 9K.
Skien, onsdag 30. november 2005 Norge og Den europeiske landskapskonvensjonen Audun Moflag Seniorrådgiver Miljøverndepartementet Tlf E-post:
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling. Presentasjon 2008 Bakgrunn Livskraftige kommuner –Samarbeidsavtale KS og Regjeringen ved Miljøverndepartementet.
Kompetanseutvikling om universell utforming regionalt og lokalt i fylker og kommuner Plan for statlig samarbeid om utarbeidelse av program for arbeidet.
Handlingsplan for økt tilgjengelighet gjennom universell utforming Satsingen på pilotkommuner (tiltak BU 31) Forventninger til pilotkommunene Ekspedisjonssjef.
Regionskontorenes historie… 1 av 6 norske regionskontorer i Brussel - Stavangerregionens Europakontor Midt Norges Europakontor Nord Norges.
Forvaltning av vilt og innlandsfisk – Regional utvikling Plan og miljøleder Dag Bastholm Dato Foto: Bjørn Erik Olsen.
Regionalplan for folkehelse 2013 – 2017 Inghild Vanglo Leder politisk styringsgruppe Rogaland fylkeskommune.
I Festivalseminar 29. 0kt 2010 Hva betyr festivalene for Helgeland Ordfører Geir Waage Leder i indre Helgeland Regionråd.
Regional transportplan Agder
Husbankens boligsosiale utviklingsprogram
Christian Grorud
Statsråden 1 Sem - erklæringen Samarbeidsregjeringen vil arbeide for at avgjørelser skal fattes så nær dem det angår som mulig. Det lokale selvstyret skal.
Hvordan kan offentlig sektor – kommuner, fylker, stat – jobbe for små og mellomstore bedrifter– trenger vi en ny regionalinndeling ? Innlegg av kommunal-
Bærekraftig utvikling Kommunal- og regionalminister Erna Solberg.
Inn på tunet – noe for Hemne kommune? Kari Frøseth, rådgiver
Evaluering av Avinors organisering og tilknytningsform Møte med fagforeninger og tillitsvalgte 13. februar 2006.
AREALIS I 9-K - samarbeid med Fylkesmannen Eidsfoss AREALIS I FULL SKALA - VESTFOLD FYLKE Tiltak og resultater Temakart som beslutningsgrunnlag.
Forskningsbasert Kompetansemegling i Nordland – organisering og status Et samarbeid mellom: Nordland fylkeskommune Innovasjon Norge – Nordland Nordlandsforskning.
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling Nettverk natur og kulturbasert nyskaping i Nord-Trøndelag? Turid Haugen, KS.
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling Nordland.
Virkemidler for regional FoU og innovasjon VRI – 2007 – 2017 Seminar om kultur/opplevelsesnæringer og FoU 17. april 2007 Tindved Kulturhage, Verdal.
Hvordan kan regionalt nivå bidra til verdiskaping og regional utvikling? Hva er ambisjonene for neste regionalmelding? Kommunal- og regionalminister Erna.
Modernisering, effektivisering og forenkling i fiskeri- og kystforvaltningen Nordland Fylkes Fiskarlags årsmøte, Bodø 24. september 2004 Politisk rådgiver.
Regionale forskningsfond
VS2010: Intensjoner og perspektiver sett fra Forskningsrådets side Kristin Danielsen Avdelingsdirektør Norges forskningsråd Oslo, 29. november 2005.
1 Kommunal- og regionalminister Erna Solberg Stavanger, 21. april 2005 Om kommunegrenser og regioner - hvordan skal vi forme framtidens Norge?
Kreativ planlegging for en kreativ region?. Evalueringen av Felles fylkesplan Startet rundt årsskiftet 2004/2005 Har fulgt planprosessen fram til høsten.
Aust Agder fylkeskommune, Østfold 2011 Internasjonalt samarbeid Østfold fylkeskommune Kjersti Helene Garberg 1. april 2011.
Europapolitisk samarbeid informasjon til nye politikere høsten 2015.
Oslo kommune Byrådsavdeling for byutvikling Plankontoret for Groruddalen Metodeutvikling i Groruddalssatsingen Nasjonal konferanse om områdeløft Hotell.
1 Fylkesplan for Østfold med fokus på klima og energi Fylkesplan  Tre grunntemaer  10 satsingsområder  6 mål og indikatorer for miljø Levekår.
Hva kan regionale politikere tilføre folkehelsearbeidet? Thore Westermoen Fylkesordfører.
- På vei mot universitet1 ”nHS-fra prosjekt til institusjonalisering” - implementere nHS i organisasjonen Leif Aage Eilertsen Prosjektledersamling, Oslo.
Deltakelse i europapolitisk samarbeid. Hvorfor engasjere seg? Intensjonen med å delta i europeisk regional- politikk på kort og lang sikt er å bidra i.
Statens vegvesen Ny organisasjon fra 1. januar 2010.
SVV 2010 Forvaltningsreformen Overordnet organisering.
Fylkesplan for Nordland Geir Davidsen Dato Foto: Bjørn Erik Olsen.
Bygging av organisasjon for styring av regionale forskningsmidler: fra VRI til midtnorsk forskningsfond Case – presentasjon Ny offentlig ledelse Stiklestad.
Forvaltningsplanen er sektorovergripende og skal bidra til å styre og samordne både vannforvaltning og arealbruk på tvers av kommune- og fylkesgrenser.
KS 10 råd 10 RÅD FOR ET VELFUNGERENDE OG EFFEKTIVT PLANSYSTEM
Samhandling for effektive planprosesser
”nHS-fra prosjekt til institusjonalisering”
Effektiv kommunal planlegging Oversiktlig plansystem med klar arbeidsdeling mellom plannivåene og plantypene Rådmannen må se kommunal planstrategi.
Bærekraftig samfunnsutvikling
Forum for natur og friluftsliv - bakgrunn for etablering - kort om utviklingen - litt om miljøutfordringer Introkurs september 2016.
Enhetsfylke i Møre og Romsdal
Ung i Buskerud 2017 Lampeland 26. januar 2017.
Terje Skjeggedal og Roald Lysø
Samhandling om plan Fylkeskommunens rolle Regionalt planforum
Regionreformen – status og veien videre
Jevnaker kommune, May-Britt Nordli
Metodeutvikling i Groruddalssatsingen
Hvor er vi nå og hvor vil vi?
utfordringer i en ny region
Regionalt samarbeid/ partnerskap
Lokal samfunnsutvikling i kommunene (LUK)
Arrangementsstrategi Lillehammer-regionen
Utskrift av presentasjonen:

Nordlandskartdagene GeoNordland 2005 Satsing på Arealis og Geovekst Magnar Bakksjø Enhet for plan og miljø Kultur- og miljøavdelingen

Fylkeskommunen, administrativt og politisk har innsett behovet for et godt kartgrunnlag som premiss for utviklingen av Nordlandssamfunnet. Bakgrunn

Kart gir grunnlag for –effektiv analyse –god planlegging –god forvaltning/saksbehandling på sjø og land på alle nivå - lokalt, regionalt og sentralt. politiske beslutninger på alle nivå informasjon til befolkningen. Bakgrunn

Kart gir: Forutsigbarhet Oversikt Effektivitet Tilgjengelighet Informasjon som beslutningsgrunnlag Informasjon til befolkningen Bakgrunn

Fylkeskommunen har ulike roller hvor et godt kartgrunnlag vil være med på å ”gjøre oss bedre” I tillegg til kartgrunnlaget er det behov for et godt fungerende GIS-system og kompetanse i organisasjonen Fylkeskommunens engasjement

I denne rollen vil –analyseoppgaver –planleggingsoppgaver –veiledningsoppgaver –forvaltnings-/saksbehandlingsoppgaver være oppgaver som kan gis ”et løft” med et godt utviklet kartgrunnlag for hele Nordland. Fylkeskommunen som forvaltningsorgan

Storting og regjering har gitt fylkeskommunen i oppdrag å ta rollen - Regional utviklingsaktør Dette innebærer at fylkeskommunen må ta lederskap og initiativ for å etablere og utvikle samarbeidet mellom fylkeskommunen og –regionale statlige aktører –kommunene, næringslivet, –kompetanseinstitusjonene –organisasjonene for øvrig Fylkeskommunen som Regional utviklingsaktør

innsats for å utvikle robuste samfunn blir viktigere enn innsats mot enkeltsektorer og enkeltbedrifter medfører to ting for fylkeskommunen –større frihet i pengebruk –fokus på utvikling og etablering av partnerskap. Fylkeskommunen som Regional utviklingsaktør

Det er viktig å ha klart for seg at Fylkesplanen og UPN ikke er interne planer for fylkeskommunens virksomhet alene. Fylkesplanen og UPN er kommet til i en prosess hvor næringslivet, organisasjonene, lokale og regionale statlige myndigheter har deltatt. UPN er en felles handlingsplan for en rekke aktører. Fylkesplanen og UPN

Fylkeskommunens rolle som regional utviklingsaktør Fylkesplanen og Utviklingsprogrammet (UPN) - gir en del nye muligheter Hvor er vi i dag

I UPN har Arealis og geovekst fokus, særlig under Programområdet Regionbygging. Programsatsingene og Prioriterte prosjekter i UPN vil på de aller fleste områder være avhengig av kart- og temadata for å sikre en god og effektiv gjennomføring av intensjonene i fylkesplanen. Hvor er vi i dag

Fylkeskommunen har vært og er inne i flere prosjekter hvor temakartlegging av kystområdene står i fokus og økt kunnskap vil legge grunnlaget for den bebudede satsingen på kysten. Hvor er vi i dag

Fylkeskommunen forvalter kulturminneloven Arbeidet med å digitalisere og kvalitetsikre kulturminnedata startet i 2004 som en del av Arealis- og kommuneplansatsingen i fylkesplanen. Vi sitter i dag med utstyr og kompetanse for å digitalisere og kvalitetssikre dagens registre. Hvor er vi i dag

Dette arbeidet vil bli videreført i 2005 både når det gjelder eldre tids- og nyere tids kulturminner For oss vil koblingen mot kommuneplansatsingen være viktig Vi antar at dette vil være satsingsområder i framtiden også Hvor er vi i dag

Etablering av ortofoto for hele Nordland er et eget prosjekt i UPN Muliggjort gjennom samhandling og samfinansiering ( i rollen som utviklingsaktør og fylkesplan/UPN) Hvor er vi i dag

Restkommunene - Helgeland II antas å være en realitet i 2005 Fylkeskommunen vil bidra Ajourhold ortofoto Nordland antas å bli den neste satsingen Hvor er vi i dag

Ta i bruk GIS-verktøyet Systemer som kan samhandle og gjøre utveksling av data til en ”kurant sak” med lavest mulig brukerterskel Etter hvert som systemene tas i bruk vil etterspørselene etter data øke. Samhandling og samarbeid vil være nøkkelen til å lykkes Hvor er vi i dag