Samarbeid mellom sykehus og kommune med fokus på brukeren Kurt Kleppe Josefsen Vestre Viken.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
I.
Advertisements

Risiko Sannsynlighetsgradering:1 = Lite sannsynlig (kan inntreffe mindre enn én gang hvert 100. år) 2 = Mindre sannsynlig (kan inntreffe mellom én gang.
Samiskopplæring i Nordland
Masteroppgave Masteroppgave i helsevitenskap UIS nov 2012
Trening og læring for bedre helse
Evaluering av fire spesialiserte korttidsenheter Elektronisk spørreskjemaundersøkelse til ledere av 10 bestillerkontor i Oslo og 4 tjenestekontor på nedre.
Vurdering for læring.
«På lag med familien» En fokusgruppeundersøkelse om helsesøsters arbeid med overvekt blant barn Gerd Olaug Kallevik Presentasjon: Gerd Olaug Kallevik,
Laget av Embret Lund 1BAA. Hovedlærer når vi lærte det praktiske av ‘’gamle metoder’’ og var flink i det han viste oss. Det syntes også godt at han hadde.
Tanker om brukermedvirkning
ASVL Fagkonferanse Hotell Bristol Oslo 20. – 21. oktober 2010 Læringsrommet – individuell kompetanseutvikling gjennom nettstudier og støtte i lokal attføringsbedrift.
Prosjektet ”Aktiv Hverdag” i Narvik Kommune
Rita Lucia Endresen. Medlem NFU´s Landsstyre Den første person med utviklingshemming som er medlem i Landsstyret i egen organisasjon.
Allmennlegen som livsstilsveileder
Helseforum – 27. Januar 2004 Allan Andreassen Februar 2004.
EVALUERING AV OPPLEVELSESKORTET I KRISTIANSUND
E-læringskurs i blodtransfusjon - erfaringer
Rusavhengige en vanlig pasientgruppe?
Av Beate Magerholm, Drammen kommune
Foreldresamarbeid Kan vi gjøre det enda bedre ?
«Ferdig rehabilitert, men ikke ferdig»
Prosjekt ”Mestring av hverdagen” Utvikling av aktivitetstilbud tilpasset personer med nevrologiske skader eller sykdommer.
Kunstner: Oddmund Mikkelsen
Hvorfor øker bruken av spesialundervisning? Driverne bak økningen i bruk av spesialundervisning i grunnskolen.
Oppgave 42 Finn feilene i setningene, og gi forslag til riktige setninger. Her finnes det selvsagt mange muligheter og ikke én fasit.
Kjære Pappa. Rart å tenke på at du startet på bunnen en gang du også.
Samstemming av medikamentlister og riktig legemiddelbruk
Kompetansebygging 2.0, / Bibliotekmøtet på Hamar 2010 Karen J. Buset, UBiT Kompetansebygging 2.0.
Likeverdige helse- og omsorgstjenester for innvandrerbefolkningen
Tiltak for utsatt ungdom i Stjørdal
Avdeling for sosionomutdanning
O PPGAVE 20 Side Å KJENNE ( SEG ) IGJEN 1. Tror du de vil kjenne meg igjen etter at jeg har farget håret? 2. Han hadde gått seg vill. Han kjente.
Hverdagen for Ruth og Sissel.
Læring prosjektpraksis Førsteamanuensis Prosjektledelse,
De 100 mest brukte ordene i bøker i klasse..
Mestring gir trivsel og trygghet Avdelingssykepleier Cecilie L
Timesammedag ved Risvollan legesenter(RLS) Evaluering etter 3 år. Stud.med Olav Aune Thomassen og Aage Bjertnæs Spesialist i allmennmedisin.
”Brukermedvirkning for mennesker med begrenset samtykkekompetanse”.
Oslo Universitetssykehus HF Nærmere barn og unge i Norge har foreldre som sliter med psykisk sykdom eller rusproblemer. Mange av disse barna får.
Over hav og fjell Avstand ingen hindring
NOKUT evaluering 2008 Ingeniørdidaktisk kurs Marte Bratseth Johansen Seksjon for universitetspedagogikk Program for lærerutdanning
Drama og teater ved Høgskolen I Vestfold
Tusen takk Tusen takk for de 7500 kr som vi fikk for å starte vårt prosjekt med X-box på Midtløkken Bo og servicesenter i Tønsberg. Vårt prosjekts mål.
Lyst på livet - kjennetegn Empowerment Fokus på ressurser for helse, og egne muligheter og kompetanse til å ivareta og bedre helsa - livshjulet En nedenfra.
Anbudsreglene er bedre enn sitt rykte Bruker vi mulighetene og hva må endres V/ Flemming Bo Hegerstrøm Administrerende direktør, Hospital IT.
Hvilke familietilbud trenger de yngste
Kvalifiseringssenter for innvandrere INN
PEDAGOGISK DAG Kjetil Bjorvatn 26/ Plan for dagen 1.Oppsummering av uken v/meg 2.Veien videre v/instituttene 3.Lunsj når vi er klare Torben Jensen.
Oppfølgende tjeneste i bydel Gamle Oslo
Å overvinne psykisk sykdom – eller å vokse som menneske?
Lederens rolle i systematisk etikkarbeid og noen erfaringer…. Sandefjord, Stokke, Larvik Kommune Larvik, Leni Klakegg, KS.
FoU-dag 4.juni 2014 Copyrights prosjektleder Gunnbjørg Furuset 2013.
Og.
Pust Liv eller død.
FOKUS PÅ TRAUMER Forståelse og behandling av PTSD og komplekse traumer.
Lysekrone fra sykkelhjul til lysekrone
Pasientforløp alkohol
Et inspirerende foreldreveilednings- kurs
Gutter som lekeressurser HOSLE BARNEHAGE
Drop-In metoden i skolen
Bydel Søndre Nordstrand - URO Fagtorg
Den røde regndressen Likestilling i barnehagen. Sandefjord
Barne- og familiesamtaler i psykisk helsevern for voksne Erfaringer fra Tiller DPS Intro Barne- og familiesamtaler i psykisk helsevern. Erfaringer fra.
Samtale rundt bruken av MI til barn ved hjelp av noen kasus
Nettbasert Matematikk 2 for Fagseminar i regi av UDIR 13. april 2015 Marianne Maugesten, Vegard Meland og Johan Lie Marianne Maugesten1.
 Erkjennelse av at det en har gjort så langt ikke er tilstrekkelig  En kan ikke gjøre mer av det som ikke fungerer  Ønske om bedre samarbeid og samhandling.
INSTRUKSJON Du lærer: Hvordan du bruker fagkunnskap fra ditt eget utdanningsprogram i norskfaget Hvordan du kan forberede og gjennomføre en god instruksjon.
1 STATUS PROSJEKT PSYKISK HELSE OG RUS Overordnet samarbeidsutvalg 7. desember 2015 Prosjektleder Kari Engen Sørensen.
Elin Stoermann-Næss, spesialrådgiver Kreftforeningen
Brukermedvirkning i praksis – bruk av FIT
Utskrift av presentasjonen:

Samarbeid mellom sykehus og kommune med fokus på brukeren Kurt Kleppe Josefsen Vestre Viken

Sjeffysioterapeut FysioterapeutTannpleierSuperbruker LMSErnæringsfysiologDiabetessykepleierLege/PKO

Hva skal jeg snakke om i dag Tjenestedesign –tradisjonell utvikling – vi sitter med fasit –innsiktsprosess Hva er DiaHelse? Funker det? Våre erfaringer –Hva fungerte godt i prosessen? –Hva kunne blitt gjort bedre?

Tradisjonelt arbeidsgruppe med representanter fra målgruppen DiaHelsemetoden Mye mer konkret jobbing med målgruppen og kartlegging av hva skal til for at du vil delta på tilbudet? hva skal til for at du gjennomfører tilbudet? hva skal til for at du gjør endringene til en vane? mange antakelser fokus på tjenestetilbyder

Hva er DiaHelse?

Helsesamtale ved oppstart og avslutning Fortløpende oppstart – Vegen videre

Trening to ganger i uken og undervisning den ene dagen i inntil fire måneder. DiaHelse

PRAKTISK MUNTLIG VISUELT TOLK Ikke homogene grupper med hensyn til språk/kultur/alder Spesielle ting ved DiaHelse

Funker det?

JEG SOVER BEDRE OM NATTEN JEG BRUKER MINDRE MEDISIN JEG ER GLADERE SØNNEN MIN SIER AT JEG HAR FORANDRET MEG, – DU ER MYE SPREKERE MAMMA! JEG ORKER MER I HVERDAGEN JEG SNAKKER BEDRE NORSK Sagt av deltakere

Våre erfaringer

Samarbeid designere og helsetjenesten Designere en god 3 part når to kulturer i helsetjenesten skule forenes Brukermedvirkning på alvor og i praksis Fokus på brukeropplevelsen Fra komplisert til enkelt, tydelig og visuelt på brukerens premisser

Tjenestedesign var en god metode når ulike kulturer i helsesektoren skulle samarbeid så tett Innsiktsprosessen er en svært god metode for reell brukermedvirkning i vid forstand Evaluering i regi av Norsk form som hadde engasjert masterstudent Carina Farnes

Bruk av metodene Brukes i flere intern prosjekter og i drift

Men alt er ikke rosenrødt Designprosessen var veldig hektisk og de som var med fra vår side var veldig delaktig i prosessen. Ingen av deltakerne var 100% allokkert til prosjektet men måtte gjøre andre oppgaver innimellom. Det ble lagt for liten vekt på å inkludere ledernivået over i prosessen og vi kunne gjerne hatt hjelp for å få dette til. Materialet som ble laget kunne vanskelig leveres videre uten opplæring. –Kvalitetsseksjonene i kommune og sykehus og andre som har ansvar for forløp kunne meget godt vært mer involvert Deltakerne (prosjektansvarlig hos sykehus og kommune) hadde myndighet til å ta avgjørelser i forhold til prosjektet men en skulle kanskje hatt en styringsgruppe som var ”høyere” plassert.

Klipp for masteroppgaven til Carina Farnes

Takk for oppmerksomheten