Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Rita Lucia Endresen. Medlem NFU´s Landsstyre 2006-2009 Den første person med utviklingshemming som er medlem i Landsstyret i egen organisasjon.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Rita Lucia Endresen. Medlem NFU´s Landsstyre 2006-2009 Den første person med utviklingshemming som er medlem i Landsstyret i egen organisasjon."— Utskrift av presentasjonen:

1 Rita Lucia Endresen. Medlem NFU´s Landsstyre 2006-2009 Den første person med utviklingshemming som er medlem i Landsstyret i egen organisasjon.

2 PROSESSEN Hvorfor ville jeg bli Landsstyremedlem, og hvem hjalp meg? Lyst til å snakke mennesker med utviklingshemming sin sak. Sterke ønsker om å gjøre dette gjennom Landsstyret. Ønske om å få mulighet til å påvirke nåtid og framtid i NFU fra mennesker som ”har skoen på” NFU Sør-Trøndelag jobbet aktivt for at jeg skulle bli valgt.

3 Etter en innkjøringsperiode med noen problemer, gikk arbeidet i Landsstyret mye bedre. Problemene: Landsmøtepapirene ble sendt ut for sent. Det ble brukt for mange vanskelige ord Sakene gikk for raskt Vanskelig å sitte som eneste medlem med utviklingshemming i styret. Etter hvert har det meste blitt bedre

4 Hva har jeg opplevd/gjort? Føler at jeg har hatt en positiv påvirkning på organisasjonen både  Nasjonalt (Landsstyret)  Nordisk (Nordisk Samarbeidsråd)  Internasjonalt (Inclusion Europe og Inclusion International) 1

5 Hva har jeg opplevd/ gjort? (forts.) Har tatt opp mange saker for oss med utviklingshemming, og fått gode tilbakemeldinger/skryt for dette fra mange hold. Vært med å vise fram NFU som organisasjon på en positiv måte. Fortalt andre fylkeslag og lokallag at det er VIKTIG at mennesker med utviklingshemming blir aktive i egen organisasjon. 2

6 Hva har jeg opplevd/gjort? (forts.) Vært med å påvirket organisasjonen gjennom: Aktive innspill på landsstyremøter, og gjennom gruppen ”Aktiv i egen organisasjon.” Fylkesledersamlinger Møter i fylkeslag Møter i lokallag Nordiske møter Internasjonale møter 3

7 Nåtid og framtid Har sagt meg villig til å fortsette en periode til ! (Dette sa jeg til valgkomiteen da de intervjuet meg) Ønske om å få en person til i landsstyret. (Dette fortalte jeg også valgkomiteen). Fordi: Stiller sterkere Opplæring, slik at den neste person i Landsstyret, med utviklingshemming, ikke må gå igjennom det samme som meg. Ikke noe av dette er det tatt hensyn til.

8 Sluttord: Landsstyremedlem med utviklingshemming trenger en god del hjelp med tilrettelegging og gjennomgang av papirer og sakene før møter i Landsstyret Derfor er det viktig å ha med ledsager som har god erfaring og som kjenner organisasjonen NFU For meg har ledsagerordningen fungert godt Takker for perioden som har gått!


Laste ned ppt "Rita Lucia Endresen. Medlem NFU´s Landsstyre 2006-2009 Den første person med utviklingshemming som er medlem i Landsstyret i egen organisasjon."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google