Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

E-læringskurs i blodtransfusjon - erfaringer

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "E-læringskurs i blodtransfusjon - erfaringer"— Utskrift av presentasjonen:

1 E-læringskurs i blodtransfusjon - erfaringer
Blod i sentrum Den 7. nasjonale blodbankkonferanse Eva Linnerud, Kompetanseavdelingen, Ahus Liv Tresland, Laboratoriemedisinsk senter, Ahus 1

2 Hva var prosjektet? Å utvikle et e-læringskurs i blodtransfusjon i samarbeid mellom Blodbanken og Kompetanseavdelingen Målgruppe: Sykepleiere Målsetting: Repetere grunnleg-gende kunnskaper om blodtrans-fusjon. Bevisstgjøring på rutiner Omfang: Ca. 50 min.

3 Utviklingen

4 Læringsmål Sykepleiere som administrerer blodprodukter skal få repetert og økt sine kunnskaper om blodtyper, blodtypeantistoffer og andre viktige faktorer i forbindelse med transfusjon av blodprodukter.

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21 Enkelt Veldig bra lagt opp. Enkelt og lett å følge.
Greit gjennomførbart kurs. Enkelt og lettfattelig. Veldig bra lagt opp. Synes kurset var lærerikt og lett å bruke. tussen takk for en ganske enkelt og lærerikt kurse.

22 Lærerikt Dette var et veldig bra kurs! Utrolig lærerikt! Et nyttig kurs med enkle og greie forklaringer. Meget lærerikt. Syntes det var et veldig lærerikt og interessant kurs. Takk! Informativt og lærerikt kurs. Svært bra!

23 Nyttig Et nyttig kurs med enkle og greie forklaringer. Meget lærerikt.
Effektiv bruk av tiden, og veldig nyttig. Et nyttig kurs med enkle og greie forklaringer. Meget lærerikt. Jeg er nyutdannet og har lite erfaring med transfusjoner, dette var svært nyttig!!! Fikk mange nyttige opplysninger og fikk samtidig testet litt kunnskaper.

24 Konkret - praktisk Konkret og godt kurs. Lett å følge punktene. Fikk godt utbytte av å gjennomføre. Lærerikt og nyttig i den praktiske hverdagen! Sidene og oppgavene var tydelige og praktisk anvendbare. Bra med flere slike nettbaserte kurs med konkrete og praktiske tema.

25 Oppgaver Likte spesielt godt kontroll-spørsmålene. Jeg ble også positivt overrasket over opp-gavene, de var nyttige og opplysende. Lurt med noen oppgaver underveis som testet det vi hadde lest. Kan gjerne være flere spørsmål/oppgaver for å teste kunnskapen.

26 Hvorfor suksess? Vi klarte å koke ned stoffet til noe som var:
enkelt og oversiktlig konkret og praktisk nyttig og lærerikt Det var et behov Fagområdet egnet seg Et godt utviklingsteam

27 Evaluering i ettertid

28 Deling av kurs Praksis i Helse Sør – Øst er deling av kurs
Ønsker vi mest mulig standardiserte kurs eller flere lokale varianter?

29 Læringsportalen i Helse Sør-Øst

30 Takk for oppmerksomheten!
Spørsmål og kommentarer Takk for oppmerksomheten!


Laste ned ppt "E-læringskurs i blodtransfusjon - erfaringer"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google