Asle Bogen, 11.6.14 Orientering om skrotnisseprosjektet i Lenvik Plan og utvikling.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Framtidig organisering av friluftslivet i Grenlandskommunene Prosjektet skal:  Drøfte ulike alternativer for hvordan man kan samarbeide om friluftsoppgavene.
Advertisements

KITING SOM EN DEL AV NSF. BÅT OG SAMFUNN: NSF arbeider mot myndighetene for å sikre områder/vannspeil å seile i. På lik linje vil vi kunne jobbe for områdene.
Strategisk plan for pasient- og pårørendeopplæring i Helse Nord
Læring på arbeidsplassen
SIO- Folkehelse.
Regionale sentra for omsorgsforskning Kunnskapsutvikling, kunnskapsforvaltning og kunnskapsformidling med kommunenes pleie- og omsorgstjeneste som målgruppe.
Tilskuddsordninger Hedmark fylkeskommune. Generelle kulturmidler  Praktiske opplysninger - Søknadskriteriene, skjema, retningslinjer - Frister  Bakgrunn.
Brente bygg og brannavfall - hva sier regelverket Byggavfallskonferansen 2014, Jon F Larsen, Miljødirektoratet.
Samlokaliserte boliger og store bofellesskap
Deltasenteret Foto: Einar M. Aslaksen
KomRev Trøndelag IKS Spillemiddelsøknader 2013 Nye Idrettens Hus, Terje Wist Ass. revisjonsdirektør 24. september
Hva er Fretex ?.
Tilpassa opplæring Utdanningsavdelingen v/Anne Marie Strømhaug
BUSKERUD Etablering av ungdomsråd. BUSKERUD Bakgrunn / hvorfor ungdomsråd? •Over flere år kom det fram et ønske om eget opplegg for ungdom •I 2010 ble.
«Bedriftsutvikling tradisjonelt landbruk»
Hilde Tokle Yri Prosjektkoordinator, NTFK
Kompetansekartlegging
3 års rullerende verveplan Skøyen Rotaryklubb 2009/ /2012.
Arbeidsgivers losteam Arbeid og psykisk helse
| 1 Øyeblikkelig hjelp Prosjektdirektør Jon Hilmar Iversen Helsedirektoratet –
Senja som sjømatregion - et hav av muligheter
TILSKUDD TIL TILTAK I BEITEOMRÅDER November 2013.
HTV konferanse Program: –Status samhandlingsreformen – sett fra KS’ perspektiv” v/Therese Sivertsen er rådgiver i KS Helsesatsing region vest.
Veiene videre for Utdanningsforbundets arbeid med profesjonsetikk
Kompetanse og rekruttering. Likeverdig og høy kvalitet i alle barnehager Stortingsmelding om barnehagen i fremtiden, legges frem vår Gi tydelig.
Enova og industrien Sarpsborg 24. oktober 2013
Kartlegging av byggavfall i Nord - Norge. 2 NESO som bransjeaktør -Jack Johnsen, kompetanseleder i NESO -NESO Bransjeorganisasjon for NordNorske byggentreprenører.
Helse- og miljøtilsyn Salten IKS
Gruppeoppgave Uu-pilotfylkeordningen fra 2009 Oppgave 1: Uu-pilotfylkeordningen 1.Gi innspill til forventninger, kriterier, mv. for et uu-pilotfylke.
Kompetanseutvikling om universell utforming regionalt og lokalt i fylker og kommuner Plan for statlig samarbeid om utarbeidelse av program for arbeidet.
februar-søkere Utdanningsavdelingen Rådgiversamlinger 2012.
EØS-avtalen og kommunalt handlingsrom Innlegg på Åpen landskonferanse, Nei til EU Stavanger 11. mars 2007 Av Seniorforsker Arild Aurvåg Farsund International.
Prosjekt FUNNKe Nord-Troms Regionråd 10 januar 2011 Gunn-Hilde Rotvold, Prosjektleder, NST Gerd Ersdal, Medisinsk rådgiver, NST.
Storskala utbredelse av elektronisk meldingsutveksling i helsetjenesten Prosjekt FUNNKe region nord Hilde Gaard, prosjektleder, Harstad.
Storskala utbredelse av elektronisk meldingsutveksling i helsetjenesten Prosjekt FUNNKe region nord Gerd Ersdal, medisinsk rådgiver,
Storskala utbredelse av elektronisk meldingsutveksling i helsetjenesten Prosjekt FUNNKe region nord Gerd Ersdal, medisinsk.
Elektronisk utveksling av helseopplysninger Drift og meldingsovervåking Storskala utbredelse Prosjekt FUNNKe region nord
Storskala utbredelse av elektronisk meldingsutveksling i helsetjenesten Prosjekt FUNNKe region nord Gerd Ersdal, medisinsk rådgiver,
Manifest mot mobbing 2011 – 2014 Statsminister Stoltenberg og sentrale parter signerte i januar et nytt Manifest mot mobbing. Manifestet skal gjelde.
Hva skjer i Troms etter avsluttet prosjekt Sjumilssteget i linjeorganisasjonen.
Evaluering inntak 2012 Vedleggsskjema «Rett skjema til rett elev» Skjema A: Det var inntaksåret 2012 et ønske om å få riktige søkere til særskilt.
Husbankens boligsosiale utviklingsprogram
Leverandørnett Ormen Lange
Forpliktende samarbeid for å redusere klimagassutslipp Klima Østfold.
HANDLINGSPLAN FOR UNIVERSELL UTFORMING Prosjektleder: Oddrun Helen Hagen, SWECO Samferdsels- etaten.
Prosjektområde Ytre Oslofjord Kjell Løkke Leder i Styringsgruppen.
Hvor kan vi søke midler? Hvordan sette opp en søknad?
# Rapporten skal kun benyttes av Universitetet i Oslo til de formål den er ment og skal ikke distribueres til andre parter uten vårt skriftlige samtykke.
Prosjekt FUNNKe modell for støtte til arbeidet i kommunene ved innføring av elektronisk meldingsutveksling i PLO-tjenesten Gunn-Hilde Rotvold, Prosjektleder.
Seminar 16.juni 2014 Felles beredskapsgruppe for museer og arkiv i Hordaland ståsted pr dags dato avdelingsleder Inger Raknes Pedersen.
Fagdag spillemidler Steinkjer 28. august 2014
FOKUS PÅ TRAUMER Forståelse og behandling av PTSD og komplekse traumer.
Evaluering av Avinors organisering og tilknytningsform Møte med fagforeninger og tillitsvalgte 13. februar 2006.
Etter TV-aksjonen Hovedmål for TV-aksjonen Økt åpenhet og forståelse Livskvalitet og deltakelse Forskning som kan bidra til å løse demensgåten.
Storskala utbredelse av elektronisk meldingsutveksling i helsetjenesten Prosjekt FUNNKe region nord Gerd Ersdal, medisinsk rådgiver,
NÆRINGS OG KULTURUTVALGET -ARENA FOR INVOLVERING OG MEDVIRKNING TIL NÆRINGSUTVIKLING I NORDREISA. VELKOMMEN Bedriftsworkshop 22. november 2012.
Kommunerevisjonens rapport - oppdrag fra Kontrollkomiteen 2014 Samhandlingsrutiner ved overgangsfaser.
Samlinger november 2014 Før inntaket 2015/16 Søknadsfrist 1.februar Meldingsskjema 1.mars Spesialundervisning.
Tildeling til brukerorganisasjonene søknader som søkte om kr. Budsjett 2015: kr.
Fylkesmannen i Møre og Romsdal Hensyn og verdier bak utformingen av statlig tilsyn med kommunesektoren: Rettssikkerhet for enkeltmennesket Bærekraftig.
Praksisseminar 31.oktober Henvendelse til praksisstedet. Taushetsløfte Praksisperioden Målsetting Formelle krav - roller Forventninger Veiledning Evaluering.
Direktoratet for naturforvaltning - en støttespiller for kommunen i strandsoneforvaltningen? Nils-Yngve Berg Direktoratet for naturforvaltning Friluftslivsseksjonen.
Seminar om overvånking av vannmiljø Stavanger Rune Lian, seksjonsleder landbruk og miljø, Sola kommune Kartlegging av miljøpåvirkning i kanalene.
Fokus på koordinerende enhet
Forum for natur og friluftsliv - bakgrunn for etablering - kort om utviklingen - litt om miljøutfordringer Introkurs september 2016.
”Idrettsbyen Harstad”
Sammenslåing av fylkeslagene i Mental Helse i Nord- og Sør-Trøndelag
Ved fylkeslege Petter Schou
Arbeidstilsynet syn på verneombudenes plass og rolle i virksomheten
Lokal samfunnsutvikling i kommunene (LUK)
Utskrift av presentasjonen:

Asle Bogen, Orientering om skrotnisseprosjektet i Lenvik Plan og utvikling

Sammen skaper vi tiltak og trivsel!

Bakgrunnen for «skrotnisseprosjektene» i Troms Fylkesmannen i Troms (FM) inviterte kommunene til å gjennomføre innsamlings-/ miljøprosjekter («Skrotnisseprosjekter) i 2012, 2013 og 2014 En del av skjønnsmidlene hos FM er satt av til miljø / skrotnisseprosjekt Kommunene «kan løse» utfordringene gjennom jobbing i egen regi eller gjennom eventuelt samarbeide med andre. Eksempel på samarbeid mellom kommuner – prosjekt i regi av Sør Troms regionråd.

Sammen skaper vi tiltak og trivsel!

Skrotnisseprosjekt i Lenvik Lenvik kommune søkt om prosjektmidler i Kommunen fikk avslag på sin søknad. Lenvik kommune søkte om prosjektmidler i Kommunen fikk tilslag på prosjektmidler. Lenvik søkte om kr ,- i prosjektmidler, og fikk tilsagn om dette.

Sammen skaper vi tiltak og trivsel! Skrotnisseprosjekt i Lenvik Lenvik kommune søkt om prosjektmidler i Kommunen fikk avslag på sin søknad. Lenvik kommune søkte om prosjektmidler i Kommunen fikk tilslag på prosjektmidler. Lenvik søkte om kr ,- i prosjektmidler, og fikk tilsagn om dette. Det ble ikke satt i gang aktiviteter i regi av prosjektet i 2013

Sammen skaper vi tiltak og trivsel! Hovedaktiviteter (1) - Informasjon Informasjon om miljø og forsøpling. Det tas sikte på å gi informasjon til kommunenes innbyggere og offentligheten gjennom aktuelle nettsider og på kommunens egen nettside. Blant annet vil mye av informasjonen klargjøre de godkjente mottaksordninger for avfall som eksisterer og klargjøre ansvar mht. å forhindre forurensing. Samarbeide med Senja avfall IKS og andre aktører. Dersom det finnes å være hensiktsmessig, vil det bli etablerte egen sosial-medie-gruppe som eks. facebook-gruppe.

Sammen skaper vi tiltak og trivsel!

Hovedaktiviteter (2) - Aksjoner Innsamling av bilvrak og jernskrap. Etablering av innsamlingsordninger sammen med godkjente mottak for bilvrak, jernskap mv. Det tilrettelegges for innsamling av bilvrak og annet jernskap sammen med grendeutvalg, bygdelag, bilvrakeiere og andre aktører. Innsamlingen planlegges og gjennomføres. Borttransport til godkjente mottak. Informasjon via kommunens nettside. Prioritering av boligområder og sentrale områder i kommunen med sikte på å få til et best mulig fysisk miljø. Det vil bli tatt tak i konkrete forsøplingsforhold som foreligger. Utprøving av tiltak sammen med politi og andre aktører og myndigheter.

Sammen skaper vi tiltak og trivsel!

Hovedaktiviteter (3) - Opplæring Samarbeide med skoleverk, lokale lag og foreninger mv. Fokus rettes i særlig grad mot virksomheter som bruker sentrumsområder, fjæreområder, og friluftsområder. Kartlegging av områder som brukes mye av allmennheten til friluftsformål. Ryddeaksjoner i fjæreområder, friluftsområder m.v. sammen med skoler, friluftsråd og andre interessegrupper.

Sammen skaper vi tiltak og trivsel!

Hovedaktiviteter (4) – Generelt Lenvik kommune tar ansvaret for fremdrift av prosjektet, innenfor de rammer som prosjektet har til rådighet. Når det gjelder finansieringsplanen, foreligger noen usikkerhetsfaktorer. Det kan foreligge andre finansieringskilder, eks. forurensingsgebyrer og betalingsordninger for jernskap. Disse er ikke nevnt i denne sammenheng.

Sammen skaper vi tiltak og trivsel!

Samarbeid med grendeutvalgene Lenvik kommune ønsker innsamlingsplasser for jernskrap ute i bygdene. Når klart definerte innsamlingsplasser er på plass, kan vi starte opp med organisering og gjennomføring av innsamlinger. I utgangspunktet ønsker vi å samarbeide med Senja Avfall KF om innsamlingen av jernskrap (og de øvrige avfallsfraksjonene) Innsamlingen er ønskelig i tidsrommet August – Oktober 2014.

Sammen skaper vi tiltak og trivsel!

Kostnadsoverslag

Sammen skaper vi tiltak og trivsel!

Finansering Egeninnsats kommuner, SA, skoler, grendeutvalg m.fl. Tilskudd fra FM.