Visjon og verdier for NaMu Norge.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Åpenbaringen om Jesus Hvem er Jesus Kristus?.
Advertisements

SERIE: Bønn som forvandler Ikke tenk for smått om bønn. luk
Tro & Tilhøre, Tilbe & Tjene 4 verdier å bygge livet og menigheten på.
Gudstjeneste med Skattejakt.
Et bekymringsløst liv – er det mulig? Matteus 6,23-34
Tjenesten & Nådegavene
1. Peters brev Kombinerer det daglige/praktiske med veldige syner og storarta framtidshåp Mange referanser til Skriften (GT): - Mosebøkene.
Kristen tjeneste har med mer enn nådegaver å gjøre Oppdage gavene.
Klar til tjeneste?.
Fra ord til liv mai 2009 “Tjen hvernadre, hver og en med den nådegave han har fått, som gode forvaltere av Guds mangfoldige nåde.” (1. PT. 4,10)
MBS OmsorgsSkolen - Vennesla
Menighetsutvikling – hva og hvordan?
Julemesse, Misjonssalen Sandnes 30. november 2013 Asbjørn Kvalbein
Skritt 1 er å bli klar over Guds Plan
Jødiske røtter… Kongenes konge.
Guds vrede.
1.
Vintreets hemmelighet Livet i vennskap og kjærlighet Joh 15,12-17
Vintreets hemmelighet Livet i ordet, bønnen og gleden Joh 15:7-11
Fra ord til liv desember 2012 «Men alle som tok imot ham, dem ga han rett til å bli Guds barn» (Joh 1,12)
Menigheten Det er oss det….
Smittende tro Det kommende året vil vi fokusere på: Hvordan…
Jane Sunde, verdi 2 - "at alle som går her har som mål å leve slik at livet ærer Kristus og tjener forsamlingen.” Marit Thingbø, verdi 11 - "å ta et særskilt.
Johannes 16, Om sorg og glede
Skattejakt-samling på torsdag
”Jeg tror på Den Hellige Ånd”
TROSOPPLÆRINGSPLAN FOR RØNVIK MENIGHET
Tre håndfuller vann for livet.
8.mars 09 Barnegudstjeneste Velkommen til
Oppsummering 101 things to do and know. 11.oktober Bibelen som rettesnor Bibelmixen Mennesker har verdi, hvem bestemmer verdien? Har man samme verdi som.
Johannes 14,1-11 veien, sannheten og livet
”Jeg er ikke god nok for Gud!”
”Rettferdiggjørelse” Romerne 3,20-28
DÅP - hvem? - hva? - hvorfor?.
Fellesskap med Gud.
Åndenes og Åndens makt.
HVEM ER GUD, EGENTLIG? Salem

1. Tessalonikerbrev kap 1 Kapittel 1 Svein, 9. november 2007
1.Blir Gud æret gjennom det? 1Kor 10:31 2.Kommer jeg til å skamme meg over å gjøre dette når Herren kommer tilbake? 1Joh 2:28 3.Er det ”av verden”?Joh.
Jesu bergpreken Mateus 5,1-16.
Levende vann Joh 4,10 Jesus svarte: "Om du hadde kjent Guds gave og visst hvem det er som ber deg om drikke, da hadde du bedt ham, og han hadde gitt deg.
Jes 40,13 Hvem har målt Herrens Ånd, og hvor er mannen som kunne gi Ham råd og tilføre Ham kunnskap? Rom 11,34 For hvem har kjent Herrens sinn? Eller hvem.
Joh 10,36 kan dere da si om Ham som Faderen helliget og sendte til verden: Du taler gudsbespottelig, fordi Jeg sa: Jeg er Guds Sønn? Joh 5,18 Derfor forsøkte.
Jesu Kristi Gud Ef 1,17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud.
Matt 1:23: Se, jomfruen skal bli med barn og føde en sønn, og de skal gi ham navnet Immanuel - det betyr: Med oss er Gud. For et barn er oss født, en sønn.
1 Peter 2,4-5 Kom til ham, den levende steinen, som ble vraket av mennesker, men er utvalgt og dyrebar for Gud, og bli selv levende steiner som bygges.
”Skapt i Kristus” Efeserne 2,1-13
Joh 14,6 Jesus sier til ham: Jeg er veien, sannheten og livet
Kroppen som Gud har villet
Kjærlighet – mellom søsken
“Disippel-høring”.
Hvordan bruke adventstiden best mulig? Hvordan ære Gud i adventstiden?
Naturlig menighetsutvikling?
”Rettferdiggjørelse” Romerne 3, Romerne 3,20-28 For ikke noe menneske blir rettferdig for Gud på grunn av gjerninger som loven krever. Ved loven.
La oss lage mennesker i vårt bilde, fiskene i havet og fuglene under himmelen, over feet og alle ville dyr og alt krypet som det kryr av på jorden så.
Hva er egentlig en menighet -og hva er vår oppgave.
«Du er frelst!».  יְהוֹשֻׁעַ  Jesjua = Jesus = Herren + frelse  frelse  fri + hals  «Han er den som fridde oss ut av mørkets makt og satte oss over.
Bibelen Basic Brevlitteraturen I NT. 21 brev i NT 13 Paulus brev Romerbrevet, Korinterbrev, Galaterbrevet, Efeserbrevet, Filipperbrevet, Kolosserbrevet,
APG 1,8 MEN DERE SKAL FÅ KRAFT NÅR DEN HELLIGE ÅND KOMMER OVER DERE, OG DERE SKAL VÆRE MINE VITNER I JERUSALEM OG HELE JUDEA, I SAMARIA OG LIKE TIL JORDENS.
Naturlig menighetsutvikling Hva er NaMu? Redskap for menighetsutvikling Ønsker å bidra til Flere sunnere menigheter Verdensomspennende og tverrkirkelig.
Å fremelske nådegaver og naturgaver for hverandre i menigheten.
Å dele Jesus.
Utrustet! «min kirke!» MATT 16: 18
Begynnelsen.
Kolosserbrevet 1,1-1,23 fra BIBELEN GUDS ORD, 1997/2007
DÅP - hvem? - hva? - hvorfor?.
Å fremelske nådegaver og naturgaver for hverandre i menigheten
Hva vi eier og har i Jesus Kristus.
“Disippel-høring”.
Utskrift av presentasjonen:

Visjon og verdier for NaMu Norge

Visjon «Flere sunnere menigheter» NaMu Norge vil gjøre flere menigheter sunnere. Det innebærer først og fremst å vitalisere eksisterende menigheter, men også å stimulere livskraftige menigheter til å etablere nye menigheter og sogn.

Verdier NaMu Norge vil legge vekt på at arbeidet skal være tverrkirkelig, livsnært, tjenende, utrustende, frigjørende og overkommelig. Tverrkirkelig FrIgjørende Utrustende Livsnært Tjenende Overkommelig

Tverrkirkelig Sammen reflekterer menighetene (Gjensidig avhengighet) Sammen reflekterer menighetene et sannere bilde av Den treenige Gud. Vi i NaMu Norge skal legge vekt på å styrke relasjoner på tvers av menigheter slik at menighetene kan forstå hverandre bedre, lære av hverandre og se hverandre som søsken i Kristus. Ved dette skal alle forstå at dere er mine disipler: at dere har kjærlighet til hverandre. Joh. 13,35 Må dere sammen med alle de hellige bli i stand til å fatte bredden og lengden, høyden og dybden, ja, kjenne Kristi kjærlighet, som overgår all kunnskap. Ef. 3,18-19 For om ett lem lider, lider alle de andre med. Og om ett lem blir hedret, gleder alle de andre seg. 1. Kor. 12,26

Livsnært Samspill mellom forskning og praksis. (Symbiose/gjensidig fordel) Samspill mellom forskning og praksis. Vi i NaMu Norge vil legge vekt på høy faglig kompetanse i møte med det sanne livet i den enkelte menighet (gjensidig læringsprosess). Enda jeg er fri og ikke underlagt noen, har jeg gjort meg til tjener for alle, så jeg kan vinne så mange som mulig. For jøder har jeg vært som en jøde… For dem som er under loven, lever jeg som jeg var under loven… For dem som ikke har noen lov, lever jeg som om jeg var uten lov... For de svake er jeg blitt svak… Men alt gjør jeg for evangeliets skyld, så jeg selv kan få del i det. 1. Kor. 9.19-23 Endringsprosessene må tilpasses den lokale konfesjon, kultur, ressurser og grad av sunnhet, og bygge på kjente og dokumenterte prinsipper for vekst. NaMu Norge vil fremelske mangfold, variasjon og lokal spisskompetanse i de ulike menighetene. La Kristi ord få rikelig rom hos dere! Undervis og rettled hverandre med all visdom. Kol. 3.16

Tjenende Kalt til å tjene Gud og hverandre. (Omforming av energi) Legge vekt på at vi i NaMu Norge i takk og ydmykhet til Den allmektige Gud frimodig kan få tjene menighetene med den nåde, kraft og de gaver vi får. At Guds kjærlighet får skinne klarere gjennom oss, og både får være vår kilde og vårt oppdrag. Vær hyrder for den Guds flokk som dere har hos dere! Ha tilsyn med den, ikke av tvang, men av fri vilje, slik Gud vil, og ikke for vinnings skyld, men av hjertet. 1. Pet. 5,2 Som jeg har elsket dere, skal dere elske hverandre. Joh. 13,34 (siste del) For vel går vi fram på menneskelig vis, men vi kjemper ikke med menneskelige midler. Våre våpen er ikke fra mennesker, men har sin kraft fra Gud. 2. Kor 10,3-4 Når jeg som er herren og mesteren, har vasket deres føtter, da skylder også dere å vaske hverandres føtter. Jeg har gitt dere et forbilde: Slik jeg har gjort mot dere, skal også dere gjøre. Joh. 13,14-15

Lære, inspirere og forvandle Utrustende (Multiplikasjon) Lære, inspirere og forvandle NaMu Norge skal ha fokus på å utruste menighetene og lederne til å fungere effektivt i vårt felles oppdrag med å gjøre disipler. Vi skal dele kompetanse om prinsipper for vekst med nye mennesker, menigheter og kirkesamfunn, slik at stadig nye kan være med å bringe stafettpinnen videre. Gå derfor og gjør alle folkeslag til disipler: Døp dem til Faderens og Sønnens og Den hellige ånds navn og lær dem å holde alt det jeg har befalt dere. Og se, jeg er med dere alle dager inntil verdens ende. Matt. 28,19-20 Hver bok i Skriften er innblåst av Gud og nyttig til opplæring, tilrettevisning, veiledning og opp-dragelse i rettferd, så det mennesket som tilhører Gud, kan være fullt utrustet til all god gjerning. 2. Tim. 3,16-17

Frigjørende Forventning om frukt (Fruktbarhet) Vi vil sette fokus på å forløse det vekstpotensialet som ligger i hver eneste menighet. Ved å fjerne menneskeskapte hindringer og sette Guds gaver i funksjon, skal mennesker bli satt fri til tro og tjeneste. Dere har ikke utvalgt meg, men jeg har utvalgt dere og satt dere til å gå ut og bære frukt, en frukt som varer. Da skal Far gi dere alt dere ber om i mitt navn. Joh. 15,16 For ved dette blir min Far æret, at dere bærer mye frukt og blir mine disipler. Joh. 15,8 Men nå er dere frigjort fra synden og er blitt tjenere for Gud, og frukten er helliggjørelse, og det fører til evig liv. Rom. 6,22

Overkommelig Stødige steg i riktig retning (Bæreevne) NaMu Norge vil verdsette det alminnelige, sanne og naturlige. Endringsprosesser må få gå sin naturlige gang, og tålmodighet og utholdenhet vil kreves, ikke minst når motstand erfares og mismot kan true. Vi må alltid takke Gud for dere, søsken, som rett er. For troen deres vokser seg stadig rikere, og kjærligheten dere har til hverandre, blir større hos hver og en av dere. Når vi forteller om dere i Guds menigheter, kan vi derfor være stolte over den utholdenhet og tro dere viser i alle de forfølgelser og trengsler dere må tåle. 2. Tess. 1,3-4 Vær da tålmodige, søsken, til Herren kommer! En bonde må vente på den dyrebare grøden fra jorden og være tålmodig til både høstregnet og vårregnet har falt. Jak. 5,7 Min nåde er nok for deg, for kraften fullendes i svakhet. Derfor vil jeg helst være stolt av mine svakheter, for at Kristi kraft kan ta bolig i meg. 2. Kor. 12,9