Et globalt og mobilt samfunn Filosofiske og etiske utfordringer Henrik Syse, forsker og filosof Solakonferansen, 16. september 2014.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Anton Punsvik, kapellan, Sortland
Advertisements

22 tips for den faglitterære forfatteren
Hvordan intervjue en forsker?
Falstad Lederseminar LEDERSKAP – ETIKK – SAMFUNNSANSVAR Erfaringer fra organisasjoner med mangfold i etnisitet, religiøsitet og kultur Torbjørn Storsve.
Kvinne på topp September2008.
Frivillighet og kultur – dialog og demokrati
Hvordan stå i lederrollen? Forventninger og refleksjon
Norges Bank Investment Management Filname Eierskapsutøvelse og stemmegivning Perspektiver fra Statens pensjonsfond – Utland / Norges Bank Investment Management.
Industriledet forskning -- viktig kunnskapsbidrag eller skjult markedsføring? Sverre Mæhlum dr med Medisinsk direktør Pfizer.
Penger & etikk to sider av samme sak? Henrik Syse, forsker og filosof
– en faglig støttetjeneste for statlige og kommunale virksomheter for å innarbeide samfunnsansvar og miljøhensyn i offentlige anskaffelser Policydokument.
Oppgave 42 Finn feilene i setningene, og gi forslag til riktige setninger. Her finnes det selvsagt mange muligheter og ikke én fasit.
Mål/hensikt Å skape verdi for eierne Ikke likegyldig hvordan Nye muligheter.
Utdanningsforbundet Halden
Lærerprofesjonens etiske plattform
2. Lærerprofesjonens etiske plattform i et lederperspektiv
Lærerprofesjonens etiske plattform – veien videre
Lærerprofesjonens etiske plattform
Lærerprofesjonens etiske plattform
ROTARYS OMDØMME PÅL ROSENVINGE DISTRIKTSLEDER 2310 PUBLIC RELATIONS.
Klimaetiske utfordringer – et etisk og moralsk blikk på klima og CO2
Filosofisk visdom i den kommunale hverdag
Om å ta mennesket på alvor Filosofisk visdom i den medisinske hverdag Henrik Syse, forsker og filosof NORDAF, Gardermoen,
Måtehold og forsiktighet - dyder eller laster?
Etikk og moral i lederskap
Utfordringer og forventninger til kommende rotaryår Distriktssamling 2009 R.I. distrikt 2310 DGE Per Olav Stenseth18. april
Stolt og unik Liv Overaae KS nfu konferanse 4. november 2008
Signe Louise Berthelsen
Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon FFO består av 68 medlemsorganisasjoner, som til sammen har ca medlemmer. FFO er Norges største paraplyorganisasjon.
NBF LEDERMØTET – 14. JUNI 2014 PRESENTASJON AV GRUPPEARBEID.
Norges Bank Investment Management Filname Etikk og eierskapsutøvelse Henrik Syse, Leder for Corporate Governance-gruppen, Norges.
Etikk i arbeidslivet Noen filosofiske morgentanker
Hva ønsker vi oss? Norveg-konferansen 2014 Jan-Terje Mentzoni Viseadm. direktør Norges Lastebileier-Forbund.
 En modig leder  Mangel på kvalifisert arbeidskraft  Noen så mitt potensial  Noen tok seg tid for å forklare  Noen ble av og til irritert på grunn.
Hva skjer med klienten i brukerens tidsalder? Ingerid Aamodt
DE SYV FAGOMRÅDENE I RAMMEPLANEN
LANDSORGANISASJONEN I NORGE Seminar om effektivisering 14. november 2002 Det tekniske beregningsutvalg for kommunal og fylkeskommunal økonomi Hva mener.
Er det krig mellom meglere og myndigheter? Kjell Erik Øie Statssekretær Barne – og likestillingsdepartementet.
Arbeidslivstrender Hvordan møter Hydro Polymers disse utfordringene Torsdag 4. november 2004 Leif Hellebø, Hydro Polymers AS.
Etikk og verdier – bare ord
Den entusiastiske lærer
«Hvorfor gjør vi det?» Refleksjoner om etikken – og grunnmuren
Kulturlov Norsk kulturforum 21. April Norsk Kulturforum - NOKU Synliggjør kulturområdet. Representerer hele kulturfeltet. Har innflytelse på kulturpolitikk.
AML hovedtrekk Ideologi Det gode arbeid Den sikre arbeidsplass Fullt forsvarlig arbeidsmiljø Faglig og personlig utvikling Teknologisk jevnbyrdighet.
Etikk i veiledning Lars Gunnar Lingås, fil dr.
Trond Haukedal AS Hordaland Fylkeskommune - LO - NHO Læreplasskonferansen 2016 Bergen den 11.
NLS Lederforum, september, Reykjavik Profesjonsetikk.
Etikk og eierskap - filosofiske tanker om etikkens plass i aksjemarkedet Henrik Syse, tidl. leder for Corporate Governance-gruppen, NBIM E-post:
Normer, sanksjoner og internalisering Normer:  forventninger til et individs atferd i en bestemt situasjon Sanksjoner:  ros eller straff som har til.
Mandal kommune Utkast til nye etiske regler For ansatte og folkevalgte i Mandal kommune Vilhelm Lunde Holme –økonomi.
Etikk – ja takk! Refleksjoner om etikk i praksis Henrik Syse, forsker og filosof Lørenskog kommune 27. og 29. oktober 2014.
Valg av verdier bilde. Våren 2015 SSK fotball ønsket å bli mer bevisst på hva vi vil og hvordan vi vil ha det. Alle lag ble bedt om å diskutere verdier.
Bedrifters samfunnsansvar - filosofiske utfordringer Henrik Syse, forsker og filosof Konferansen «Næringsliv og sosialt ansvar» 31. mars.
LEDELSE ER FORANDRING Adm.direktør Idar Kreutzer, Finans Norge President Institute 1. september 2015.
Samfunnsviternes etiske retningslinjer. Hva er etikk? Etikk er begrunnelser for våre valg og handlinger. ”Man kan skille mellom etikk og moral. Moralen.
Etikkens betydning for å lykkes som leder Henrik Syse, forsker og filosof Delphi Consulting
Verdensdagen for Psykisk Helse
Verdier – noen tanker og observasjoner
Samarbeid eller isolasjon? Idealisme eller egeninteresse?
Synliggjøre bibliotekenes viktige posisjon i samfunnet både lokalt, nasjonalt og internasjonalt Bevisstgjøre bibliotekansatte på hvor viktig.
Bedre dager på jobben Noen filosofiske utfordringer
Må staten effektivisere?
Etikk, omsorg og straff – noen filosofiske refleksjoner
Snakker vi med hverandre eller forbi hverandre?
Et dypdykk i arbeidsgiverperspektivet
Inspirasjon og ledelse
Styresamling i Gresvik idrettsforening
Etikk og politikk Filosofiske og praktiske tanker om
Interesser og muligheter
Entreprisedagen i vest
Utskrift av presentasjonen:

Et globalt og mobilt samfunn Filosofiske og etiske utfordringer Henrik Syse, forsker og filosof Solakonferansen, 16. september 2014

Mål, virkemidler og plattform  Mål: Dit vi skal nå.  Virkemidler: Det vi skal bruke for å nå dit.  Plattform / grunnmur: Det vi bygger på, som basis for både mål og midler.  Etikken og de grunnleggende verdiene må være til stede hele veien, men ikke minst i «grunnmuren».

Hvilke grunnleggende verdier er «non-negotiable»?  Sikkerhet  Bærekraft – økonomisk og miljømessig  Tillit  Fair konkurranse  Sannferdighet

Mobilitetens samfunn  En rask og til dels revolusjonerende utvikling.  Luftfarten er ikke isolert – tar del i en rivende mobilitetsutvikling som skaper store og økende forventninger.  Behovet for å holde igjen og si nei blir vanskeligere å få aksept for kommersielt – men kanskje enklere i samfunnet for øvrig.  Bransjen ønsker å fylle forventninger og behov – men dersom de er fylt, må vi skape nye?  Er vi flinke nok, i en slik situasjon, til å holde fast ved en grunnleggende, etisk basert yrkes- og bransjeidentitet?  Og er den identiteten mulig å beholde i et globalisert marked?

Er yrkesetikken og grunnleggende standarder felles eller kun lokale?  Noen standarder er så grunnleggende at vi må insistere på at de skal stå fast.  Andre ting kan imidlertid være foranderlige og både bør og må styres av lokal kultur og hva som passer.  Mellom disse har vi de nødvendige, koordinerende reglene – det er etisk sett uhyre viktig at de respekteres.

Men hører etikk og butikk sammen?  Selvsagt gjør de ikke alltid det på kort sikt – eller dersom ren inntjening er eneste verdi.  Men god etikk skaper tillit, forutsigbarhet og økt stolthet.  Viktig med et lengre tidsperspektiv.  Og glem ikke: Det er fullt mulig å ha flere motivasjoner.