Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Bedre dager på jobben Noen filosofiske utfordringer

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Bedre dager på jobben Noen filosofiske utfordringer"— Utskrift av presentasjonen:

1 Bedre dager på jobben Noen filosofiske utfordringer
Henrik Syse, forsker og filosof Seminar for revmatologiske sykepleiere

2 Usikkerhet

3 Raske endringer

4 «Endringens tidsalder»
Vi lever i endringens tidsalder. Mange utfordringer: Hvordan kan vi unngå at avstandene blir for store? Og hvordan kan vi skape trygge rom? Vi må klare flere balanseganger: mellom omstilling og erfaring, mellom klare linjer og mange stemmer, mellom ryggmargsrefleks og refleksjon, mellom identitet og forskjellighet.

5 Det raske og det langsomme
To livsviktige kompetanser: Evnen til å takle forandring, se muligheter, holde seg orientert og være dynamisk. Evnen til å ta vare på grunnleggende verdier, være forsiktig, nøye og tilstedeværende i det nære. Hvordan kan vi kombinere disse to?

6 Mål, midler og plattform
Mål: Dit vi skal nå – meningen med det vi gjør. Midler: Det vi skal bruke for å nå dit. Plattform: Det vi bygger på – selve fundamentet. Etikken og verdiene må være tilstede hele veien, men ikke minst i «plattformen».

7 Det handler mye om tid… Kronos og kairos.
Hvordan gir vi plass til den gode refleksjonen og de gode verdiene? Vi må rydde plass. Og vi må skape gode rom for medmenneskelighet og verdier – også når tiden er liten.

8 En bønn… «Lord, grant me the serenity to accept the things I cannot change, the courage to change the things I can, and the wisdom to know the difference» (etter Reinhold Niebuhr).


Laste ned ppt "Bedre dager på jobben Noen filosofiske utfordringer"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google