Handlingsplan for innovasjon og Innovasjonsåret 2013

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Styrenes ansvar – utfordringer og utviklingstrekk
Advertisements

Seniorrådgiver Katrine Rese Shadidi, Forskningsrådet
Internasjonalisering av utdanning Stortingsmelding nr. 14 ( )
Forskningsrådets policy for FoU ved høgskolene Møte med Høgskolen i Telemarks styre 19. september 2013 Spesialrådgiver Berit Hyllseth.
Revisjon av FoU-policy for høgskolene Problemstillinger – plan for arbeidet Januar 2013.
1 Innovasjon og nyskaping April Nyskapingsmål Drivkraft for omstilling og nyskaping. Internasjonalt fremragende innenfor forskningsbasert innovasjon.
Destinasjon Norge Regjeringens reiselivsstrategi.
IHR: Ny organisering av Sentraladministrasjonen Høsten 2013.
Strategiske partnerskap med institusjoner i sør – Erfaringer og utfordringer Marit Egner, Forskningsadministrativ avdeling.
1 NTNU og UiO – kommersielle universiteter? Norsk Biotekforum seminar 11.februar 2009 Kathrine Skretting Dekan HF fakultetet, NTNU NTNU og UiO – kommersielle.
Nærings-ph.d. Haugesund, august Hva er Nærings-ph.d?  En ordning der NFR gir støtte til en bedrift som har en ansatt som ønsker å ta en doktorgrad.
Organisering og standardisering av universitetets IT-virksomhet Bjørn Ness, assisterende IT-direktør Fellesmøte m/lokal IT 13. desember 2012.
Strategiplan 2010 – 2020 Ole Petter Ottersen Rektor, Universitetet i Oslo
Hva er god undervisning? Doris Jorde, Viserektor.
Høringssvar Strategi 2020 Rektor Ole Petter Ottersen UiOs styremøte 2. mars 2010.
1 TRENDER forskning, utdanning og nyskaping Utkast
Samhandlingsarena Aker Styringsgruppe Oslo kommune.
Strategiprosess Allmøte SAM desember 2011 DJ
Om UiO Studier Studentliv Forskning For ansatte IT-tjenester Oppslagstavle Bibliotek EnglishOm UiOStudierStudentlivForskningFor ansatteIT-tjenesterOppslagstavleBibliotekEnglish.
Høgskolen i Telemark Status og videre ambisjoner lokalt og regionalt Kristian Bogen Rektor Høgskolen i Telemark.
Fusjonsprosessen UiA/HiT Larvik 6. juni 2011 John W. Viflot Høgskolen i Telemark.
Avd. direktør Joar Nybo, Kunnskapsdepartementet
Forskningsrådets policy for forskning ved de statlige høgskolene Bakgrunn: Nye rammebetingelser Universitets- og høgskoleloven av 2005 Rådets høgskolestrategi.
IT-direktørmøte m/seksjonssjefene 11. desember 2013 Årsplaner på USIT.
Internt handlingsrom (IHR) USIT Hva vil vi med IHR? Øke UiOs interne økonomiske handlingsrom Bruke en større andel av de samlede ressursene.
Internt handlingsrom (IHR) Presentasjon på USITs allmøte 23. juni 2011 Universitetsdirektør Gunn-Elin Aa. Bjørneboe.
Hvorfor satser Forskningsrådet på Innovasjon i offentlig sektor? Sogndal Jesper W. Simonsen, divisjonsdirektør.
Bakgrunn, mandat, oppgaver Oppstartsmøte Universitetsdirektør Tor A, Aagedal Råd for samarbeid med arbeidslivet.
Bruk av IKT i studier ved UV - en strategi for innovasjon i høyere utdanning? Andreas Lund Studiedekan, UV.
Hva kan innovasjon bety for HF- studenten? Johan Tunestam.
Husbankens boligsosiale utviklingsprogram
Innledning ved BioHus konferansen
1 Innovasjon og regional utvikling. - Den regionale dimensjonen i innovasjonspolitikken. Statssekretær Frank Jenssen. KNUS 2003, Oslo 29. oktober 2003.
Modernisering av universiteter og høyskoler Kontaktkonferansen 2012 Statsråd Tora Aasland.
Forskningsrådets strategi for instituttsektoren.
Strategi for utdanning og kompetanseutvikling i Helse-Midt-Norge
Strategi for Puls-programmet Denne presentasjonen støtter kortversjonen av programmets strategi publisert på programmets nettside i juli 2003.
Styremøte IHR – Forslag til vedtak. Roller og ansvar Forslag til vedtak Med bakgrunn i saksutredningen anbefaler universitetsdirektøren følgende.
Seksjonssjef Hege Bolstad Pettersen
VS2010: Intensjoner og perspektiver sett fra Forskningsrådets side Kristin Danielsen Avdelingsdirektør Norges forskningsråd Oslo, 29. november 2005.
MN-fakultetets planer for internasjonalisering 2012 Seminar
Xx Høgskolen i Gjøvik. INNHOLD 2 1)Høgskolen i Gjøvik 2)Mål og strategier 3)Satsingsområder.
Allmøtet på USIT 17. februar Agenda SUIT Oppsummering av funnene i brukerundersøkelsen UiO-IT - Saker og aktiviteter knyttet til strategi,
Internasjonaliseringsåret 2012 Internasjonalisering strategier og tiltak 2012.
Statssekretær Åge Rosnes: Hvordan bidra til økt privat finansiering av forskning – myndighetenes politikk og virkemidler.
NTNU – samarbeid med bransjen Fremtidens byggstudium Møte i policygruppe for bransjekontakt 14.oktober Tore Hoven Styreleder NLR.
Finnmarksfakultetet – ambisiøs, raus og nær! Strategi for Finnmarksfakultetet, UiT Norges arktiske universitet,
Europapolitisk samarbeid informasjon til nye politikere høsten 2015.
Juni 2009 Regional FoU-strategi for Østfold ”Samspill og synergi”
1 Innovasjon og nyskaping Sept Nyskapingsmål Drivkraft for omstilling og nyskaping. Internasjonalt fremragende innenfor forskningsbasert innovasjon.
EVU på UiO Etter- og videreutdanning av lærere som ‘case’ Utdanningskomiteen 25. januar 2016 Eli Ottesen.
Kommersialisering av forskningsresultater Viktige forutsetninger, hvordan disse er håndtert ved noen amerikanske universiteter og anbefalinger for norske.
Strategi – Innspill fra IDI Kalvskinnet Ledermøte 22. mars 2017
Jesper W. Simonsen, divisjonsdirektør SHP-konferansen, Hamar
Internasjonalisering
Senter for læring og utdanning
Kommersialisering av forskningsresultater
VS2010: Intensjoner og perspektiver sett fra Forskningsrådets side
Elisabeth Lackner Avdeling for fagstøtte
Seksjonsmøte SKS 6. april
Strategi for Nord universitet 2020
Overordnet strategi SV-fakultetet
Prodekan bachelorutdanning IV
Regjeringen vil at Norge skal være et av de mest innovative landene i Europa NTNU - en drivkraft for omstilling, bærekraftig innovasjon og utvikling av.
Innovasjon og nyskaping
SUS 6/18 Strategiske utviklingsmål
Innovasjon og nyskaping
Velkommen til Verdiskapingsforum!
Hvordan jobber FBA med internasjonalisering?
SV-fakultetets arbeid med internasjonalisering
Utskrift av presentasjonen:

Handlingsplan for innovasjon og Innovasjonsåret 2013

Strategi 2020 UiO skal bli et internasjonalt toppuniversitet — hvor forskning, utdanning, formidling og innovasjon skal virke sammen på sitt beste Mål 3: UiO skal være et samfunnsengasjert universitet som gjennom aktiv dialog og samarbeid skal bidra til at forskningsbasert kunnskap kommer til anvendelse for å møte det 21. århundrets store samfunnsutfordringer» UiO skal: styrke innsatsen for å bidra til innovasjon og kunnskapsoverføring (strategi 16) legge vekt på at dialogen med samfunnet skal styrkes gjennom tettere samarbeid med institutter, offentlige og private virksomheter (strategi 13), samt myndigheter og næringsliv i regionen (strategi 15). 11. april 2011 Ny Powerpoint mal 2011

Fokusområder i strategien 2011-2013 Studiekvalitet 2011 Fokus: læringsuniversitetet Tiltak for at UiO skal tilby forskningsbasert utdanning på linje med de fremste internasjonale læresteder. Internasjonalisering 2012 Fokus: et grensesprengende universitet Tiltak for at UiO skal fremme grensesprengende forskning, utdanning og formidling og være en etterspurt internasjonal samarbeidspartner. Innovasjon 2013 Fokus: et samfunnsengasjert universitet Tiltak for at UiO gjennom aktiv dialog og samarbeid skal bidra til at forskningsbasert kunnskap kommer til anvendelse for å møte det 21. århundrets store samfunnsutfordringer.

Innovasjon: Innovasjoner er nye eller vesentlig forbedrede varer, tjenester, prosesser, organisasjonsformer eller markedsføringsmodeller som tas i bruk for å oppnå samfunnsnytte, herunder verdiskaping. 11. april 2011 Ny Powerpoint mal 2011

Grunntanke i Handlingsplanen for innovasjon Bredt innovasjonsbegrep som også inkluderer samfunnsnytte. UiOs bidrag til innovasjon er i hovedsak indirekte. Forskningsresultater som andre aktører tar i bruk Integreres i forskning, studier og formidling

Hvordan kan UiO bidra til innovasjon? UiO bidrar til innovasjon f.eks. gjennom: utdanne dyktige kandidater med relevant kompetanse og innsikt til næringsliv, organisasjoner og offentlig sektor det etablereres nye bedrifter gjennom utvikling av produkter og tjenester forbedre eksisterende produkter, tjenester, prosesser og organisasjonsmodeller i samarbeid med næringsliv, organisasjoner og offentlig sektor tilby forskningsbasert kunnskap til politikere og offentlig forvaltning tiltrekke bedrifter og investeringer til regionen gjennom å tilby attraktiv kompetanse

Prinsipper for UiOs bidrag til innovasjon UiOs bidrag til innovasjon bygger på universitetets egenart og våre kjerneverdier Innovasjon skal stå sentralt når vi arbeider for å svare på viktige samfunnsutfordringer. UiO benytter et bredt innovasjonsbegrep som svarer til mangfoldet av de vitenskapelige innsikter et breddeuniversitet kan tilby samfunnet. UiO skal bidra til innovasjon i samspill med andre aktører.

Innsatsområdene i handlingsplanen: ledelse og personalpolitikk utdanning kunnskapsutveksling med eksterne aktører synliggjøre UiO som et innovativt universitet

Tiltak1: Ledelse og personalpolitikk Integrere det utvidede innovasjonsperspektivet i enhetenes virksomhet Foreta en ekstern evaluering av de dedikerte innovasjonsmiljøene ved UiO innen forskning og studier Personal- og lønnspolitikken skal stimulere til innovasjon

Tiltak 2:Utdanning Integrere innovasjon i studieprogrammene i bachelor- og masterutdanningen Øke kontakten med arbeidslivet i utdanningen Tilrettelegge for innovasjon under ph.d.-utdanningen Utvikle en generisk kursportefølje tilgjengelig for alle kandidater som omfatter blant annet rettighetsspørsmål, kommersialisering og entreprenørskap. Ansvarlig: FA i samarbeid med fakultetene. Avsette midler sentralt hvor ph.d.-studenter som har kommersialiseringsprosjekt hos lnven2 kan søke om midler til a forlenge sitt doktorgradsarbeid dersom kommersialiseringsarbeidet ikke inngår som en naturlig del av doktorgradsarbeidet. Ansvarlig: FA UiO utarbeider en plan for a øke antall ph.d.-kandidater med næringslivstilknyttning. Ansvarlig: fakultetene i samarbeid med FA

Tiltak 3: Kunnskapsutveksling med eksterne aktører Øke samarbeidet med næringsliv, instituttsektor og offentlig sektor Eksterne innspill på UiOs forskningsstrategier

Tiltak 4: Profilere innovasjon ved UiO Bedre synliggjøring av UiOs bidrag til innovasjon Bedre koordinering internt ved UiO for å øke samspillet med eksterne aktører

Implementering av handlingsplanen 2013-2015 Tiltakene i handlingsplanen skal inngå som en del av den rullerende årsplanen for perioden 2013-2015. Fakultetene har hovedansvar for å realisere planen. Noen av tiltakene vil være milepæler i årsplanen og obligatorisk for alle fakultetene. Resten av tiltakene skal gjennomføres av fakultetene ut fra en vurdering om hva som vil gjøre det enkelte fakultet i stand til å nå målene i Strategi 2020. Sentraladministrasjonen har ansvaret for realisering av noen tiltak. Arbeid vil i hovedsak bestå i å støtte universitetsledelsen og fakultetene, samt fakultetsovergripende arrangementer i Innovasjonsåret. 11. april 2011 Ny Powerpoint mal 2011

Mål for innovasjonsåret 2013 Kort sikt - læring, kunnskap, ferdigheter, holdninger, motivasjon: Mer engasjement og motivasjon for innovasjon blant forskere og studenter ved UiO Bedre kunnskap om hvordan UiO kan bidra til innovasjon blant ansatte Bedre synliggjøring av innovative resultater og aktiviteter ved UiO Mellomlang sikt – handling, atferd, praksis, beslutninger, policy: En kultur for innovasjon ved UiO Synliggjøre UiO som et innovativt universitet Utvikle ferdigheter og kunnskaper som er nødvendig for å ha en god kunnskapsutveksling med eksterne aktører Bedre kunnskap blant ledere om hvordan støtte opp om innovasjon ved deres enheter Bedre integrasjon av innovasjon i studier og forskning Lang sikt – sosiale-, økonomiske-, miljømessige endringer: UiO skal bli oppfattet som et universitet som løser de store samfunnsutfordringene UiO skal bli oppfattet som innovativt 11. april 2011 Ny Powerpoint mal 2011

Eksempel på arrangementer og tiltak i innovasjonsåret 2013 12 historier om innovasjon til rektor Rektors utfordring Universitetsfestival i mai – tema innovasjon Formidlingskurs Bedre samarbeid med Forskningsparken Pilotprosjekt med Innovasjonscamp i samarbeid med Ungt entreprenørskap 11. april 2011 Ny Powerpoint mal 2011