Universell utforming i Mandal

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
hva betyr universell utforming i utvikling av gode lokalsamfunn?
Advertisements

Ideseminar Universell utforming, miljø og bærekraft Kreativitet og nytenkning Sagene samfunnshus, 6 -7 desember 2005 Utfordringer og bakgrunn for seminaret.
Universell Utforming – regional samling Gruppeoppgaver.
Dialogtorg i Kristiansand
Fylkeskommunenes Akvakulturseminar 2012 Planarbeid.
- Hvordan bidra til helsefremmende samfunnsutvikling i kommunene?
Hva er planlegging? Hva mener vi med begrepet bærekraftig planlegging?
Kommunes overordnede arealpolitikk/ utfordringer/ strategier
Universell utforming i friluftsområdene 5. og 6. Juni 2012; Istindportalen og Bardufosstun Universell utforming i friluftsområdene 5. og 6. Juni 2012;
Fylkesmannen Vest-Agder – Kristiansand kommune
Embetsoppdrag 2004 Resultatområde Regional planlegging Resultatkrav: Fylkesmannen skal påse at nasjonal politikk formidles og ivaretas i behandlingen av.
Planstrategi som nytt verktøy
Reguleringsplaner.
Universell Utforming – regional samling Velkommen til Oslo
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling 10 rådgivere, fordelt på hele landet.
Universell utforming Av Christian Hellevang. Flere nye lover DTL fra 1.januar 2009: foreløpig: § 3. Aktivitets- og rapporteringsplikt og § 9 Plikt til.
Gruppeoppgave Uu-pilotfylkeordningen fra 2009 Oppgave 1: Uu-pilotfylkeordningen 1.Gi innspill til forventninger, kriterier, mv. for et uu-pilotfylke.
Veien videre 16 pilotkommuner og 1 ressurskommune Visjon om at pilotkommuner for UU gir lokalsamfunn med god tilgjengelighet, likeverd, deltaking og valgfrihet.
Ny plandel i plan- og bygningsloven. 2 Miljøverndepartementet februar 2008 Ny plandel i PBL Ny plandel av plan og bygningsloven Lovforslaget lagt fram.
Hans Otto Lund Rådgiver. Presentasjon 2009 Med utgangspunkt i reelle utfordringer knyttet til minst to av temaene… Klima og energi Viktige arealpolitiske.
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling. Presentasjon 2008 Bakgrunn Livskraftige kommuner –Samarbeidsavtale KS og Regjeringen ved Miljøverndepartementet.
Økt tilgjengelighet – Ny diskriminerings- og tilgjengelighetslov PresentasjonPresentasjon Soria MoriaSoria Moria StatssekretærutvalgetStatssekretærutvalget.
Handlingsplan for økt tilgjengelighet gjennom universell utforming Satsingen på pilotkommuner (tiltak BU 31) Forventninger til pilotkommunene Ekspedisjonssjef.
Pilotfylkesamling Innledning Gardermoen 11. juni 2009 Einar Lund, Miljøverndepartementet.
Buskerudbyen: Regionalt samarbeid om bærekraftig areal- og transportpolitikk.
Kommunesamarbeid rundt et DMS
HORDALAND MUSIKKRÅD Konferanse for lokale musikkråd Bergen, 12. – 13. mars 2010.
Sandefjord Kommune Velkommen til Sandefjord Sykkelbysamling Region vest mai.
Begrensninger og muligheter
AREALPROSJEKTET Felles overordnet
Arbeidet med ny kommuneplan Karlsøy kommunestyre
Nasjonal handlingsplan for friluftsområder
Kristin Loe Kjelstad 3.juni 2009
Maridalen – gang-sykkelveg
Presentasjon 2009 Innbyggerakademiet i Øvre Eiker – utløser gode ideer.
Presentasjon 2009 Miljøkalender til alle hjem i Ski involverer unge.
Fylkesmannen i Sør-Trøndelag Folk og samfunnBarnehage og opplæring Barn og foreldreHelse og omsorgMiljø og klimaLandbruk, mat og reindrift Kommunal styringPlan.
Bærekraftig utvikling Kommunal- og regionalminister Erna Solberg.
Inn på tunet – noe for Hemne kommune? Kari Frøseth, rådgiver
Kommunal- og moderniseringsdepartementet Norsk mal: Startside ALTERNATIV A Tips for engelsk mal velg KMD mal ENG under ”oppsett”. Strandsoneforvaltning.
Jo Viljam Drivdal Leder - bymiljøavtale
Sør-Aurdal Arbeiderparti Valgprogram
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling Nettverk natur og kulturbasert nyskaping i Nord-Trøndelag? Turid Haugen, KS.
Lier kommune Sykehus på Gullaug Hvordan vil Lier takle presset? Innledning til debatt Lampeland Ulla Nævestad, Ordfører.
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling Nordland.
Naturmangfoldloven og plan- og bygningsloven
Friluftsområder. Alle skal gis muligheter til naturopplevelse, uansett alder og ferdighetsnivå "Nasjonal strategi for å utjevne sosiale helseforskjeller"
God planlegging Rådgiver Marianne Siiri, seksjon for plan og miljø Dato
Ny planlov, nye muligheter Morten Strand, spesialrådgiver i KS.
Sesjon Stisatsing Anne-Mari Planke, DNT og Morten Dåsnes, FL Presentasjon stisatsing Ivaretaking av sti i kommunal planlegging, Kristin Nordli,
Universell utforming UU i kommunene. Hva er Universell Utforming (UU)..?? Universell utforming i kommunale planer Praktisk diskusjon.
Planlegging. I kommunene er målene formulert på ulike måter, men de fleste har mål som er knyttet til følgende tema: Levekår og livskvalitet Boliger.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
s. 1 Konsekvensutredning og naturmangfoldloven rådgiver Geir Davidsen
RE KOMMUNE ny og varm 1 ordfører Thorvald Hillestad Kommunesammenslåing virkning på lokaldemokratiet Erfaringer fra Re Folkemøte i Averøy kommune
Kvalitetskommuner Hva er unikt? Trepartssamarbeid Aktiv medarbeiderdeltagelse Fokus på kvalitet i omsorgssektoren og oppvekstsektoren.
Fylkeskommunene ”Fra tjenesteprodusent til regional utviklingsaktør” – sykehusene over til staten Ansvarsreformen Regionreformen
Regional plan for fysisk aktivitet, idrett og friluftsliv i Akershus
KOMMUNEPLANENS AREALDEL Folkemøte: Midsund skule den Midøy Grendahus den Heggheim den
PROSJEKTET GOD- NÆR OG RAUS.
Bærekraftig samfunnsutvikling
Samhandling om plan Fylkeskommunens rolle Regionalt planforum
Kommunemøter RPBA - om RTP
Trysil- Utfordringer og muligheter.
Regional plan for bærekraftig arealpolitikk (RPBA)
Friluftsområder Kort introduksjon til modulen.
Friluftsområder Kort introduksjon til modulen.

Gruppe 1 - Kunnskapsgrunnlag
Hva har det med GIS å gjøre?
Utskrift av presentasjonen:

Universell utforming i Mandal Presentasjon 2009 Universell utforming i Mandal

Universell utforming i Lindesnes-regionen Flere har fått tilgang til natur og friluftsliv Mandal har gjort skjærgården tilgjengelig Kommunenettverket har satset på vassdrag Suksessfaktorer: Samarbeid med brukerne Opplegg for kompetansebygging Sentral politisk forankring Presentasjon 2009

Mjøskommuner bevarer strandsonen for framtida Presentasjon 2009 Mjøskommuner bevarer strandsonen for framtida

Strandlinjen kartlagt og fotografert fra Eidsvoll til Fåberg Nettverk av sju kommuner med målet: ”bruk og vern” Oppdaterte kunnskapsgrunnlag om strandsonen Kartla kunnskap om natur- og kulturverdier Det er nå bedre tilgang til strandsonen for alle Ordfører opplever økt bevisstgjøring på plannivå Presentasjon 2009

Hokksund – sentrumsutvikling på lag med innbyggerne Presentasjon 2009 Hokksund – sentrumsutvikling på lag med innbyggerne

Visjon: ”Miljøbyen ved elva” Stier og adkomst til elva, erverv av grunn Fornybar energi og vannbåren varme Helhetlig sykkelveisystem og bedre togtilbud Samarbeid med innbyggerne står sentralt: Hokksund byutvalg – ildsjeler med kompetanse Hokksund-dagene – for grønn og livskraftig by Presentasjon 2009

Ekstrem forvandling i Masfjorden – bredt samarbeid Presentasjon 2009 Ekstrem forvandling i Masfjorden – bredt samarbeid

Masfjorden samarbeider med folk og næringsliv Planprosess for utvikling av de tre tettstedene Barn og unge, foreninger, næringsliv og grunneiere Intensiv medvirkningsprosess har gitt handlingsplan for stedsutvikling Har snudd nedgang til vekst i folketallet Næringsforumet har våknet til liv igjen Ekstrem forvandling: estetisk utvikling av sandgrop Presentasjon 2009

Partnerskap i Nord-Gudbrandsdal Presentasjon 2009 Partnerskap i Nord-Gudbrandsdal

For kulturlandskap og biomangfold Presentasjon 2009 Kommuner, Statens Vegvesen, Nasjonal turistvei, grunneiere, Telenor, fylkes-mannen og Bioforsk i partnerskap vil: - Bedre utsikt og trivsel - Bevare biomangfoldet - Bedre trafikksikkerheten - Gi rikere opplevelser for de besøkende

Kristiansandsregionen får folk på sykkel og i buss

Samarbeider om areal- og transport-planleggingen.  Sept. 2010: 2 % nedgang i biltrafikken gjennom bomstasjonen. Aug og sept 2010: Bussbruken økte med over 5 % Sykkelbruken med 10 %.   Kunnskap – ikke synsing. Fakta, analyser og dokumentasjon er grunnlag for valg av tiltak. God politisk forankring – ved at sentrale politikere sitter i ATP-utvalget.  

Sammen om strandsonen i Sunnhordaland

Differensiert forvaltning av strandsonen 9 kommuner samarbeider om interkommunal strandsoneplan Pilotstatus som bl.a. innebærer Åpen dialog med KRD og MD, der regelverket blir utfordret for å finne gode lokale løsninger. Differensiert plan som prøves ut over 4-5 år Evaluering av prosjektet gjennom følgeforskning  

Senja: Hevet kompetanse og løste konflikter! Presentasjon 2009 Senja: Hevet kompetanse og løste konflikter!

Arealplanlegging i Midt-Troms Presentasjon 2009 Tranøy, Berg og Torsken har gjort dette: Felles planmelding Hevet plankompetanse Alle har fått kommuneplaner Løste beite/fritidsbolig-konflikt