Tilpasset opplæring i en inkluderende skole.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Kilde: Yes!! Gruppe: Julie Veronica Frank Gruppe: Veruska Øystein DL Anita Gruppe: Espen Geir Irmelin Gruppe: Ann-Magritt Øystein LK Susana.
Advertisements

Organisering og roller i Lp modellen PPT sine roller
Fra prøving og feiling til
Ekstern skolevurdering Sandnes skole,
Noen utfordringer for skolene
Fra prøving og feiling til
Kvantitativ undersøkelse • Har skolen utviklet seg det siste året? • Hva forklarer en eventuell utvikling? • Forskjeller mellom skoler og kompetansemiljø.
Ledere for LP 7-skoler Gardermoen Torunn Tinnesand
Pedagogisk analyse.
Spesialpedagogisk rådgivnings og innovasjonsarbeid Jorun Buli Holmberg januar 2005 Spesialpedagogisk arbeid i praksisfeltet både på system og individnivå.
Meld. St. 18 (2010–2011) En inkluderende skole – hvorfor og hvordan
Kroppsøvingsdidaktikk
2003 Det utdanningsvitenskapelige fakultet Institutt for spesialpedagogikk Inkludering og læring 1.aman Jorun Buli Holmberg 29.august 2005 Inkludering.
Tilpasset opplæring og spesialundervisning
Lek og begynneropplæring
Tilpasset opplæring AU 1
Tilpasset opplæring i en lærende skole
Mangfold og fellesskap
Jurist Lene Duesund Svendsen Seniorrådgiver Helene Kløcker
Ungdomstrinn i utvikling
Kompetansesatsing For ansatte i barnehagen 2013
Meld. St. 18 (2010–2011) En inkluderende skole – hvorfor og hvordan
Forankring av arbeid med LP- modellen Opplæringslovens betsemmelser og faglige begrunnelser for lederoppgaver og –ansvar Gardermoen juni 2012 Svein.
Didaktiske analysekategorier
KIP – Aksjonsforsknings -konferanse 21. mai 2008
Tanker om barnehagens læringsmiljø
Vi jakter på mulighetene
Framtidens kompetanser - og hvordan vi utvikler dem
Elevmedvirkning Prinsipper for opplæringen:
Professor Thomas Nordahl Lillehammer
Kompetanse og lærerprofesjonen - bruk av evidens i den praktiske pedagogikken Professor Thomas Nordahl Senter for praksisrettet utdanningsforskning
LP og evidens i undervisningen
Systemrettet arbeid aman. Jorun Buli-Holmberg
MAS og oppfølging av det pedagogiske arbeidet i klasserommet
FLiK Forskningsbasert læringsmiljøutvikling i barnehager og skoler i Kristiansand.
Kompetente barn og unge 4.Samling April 2008 Organisasjonslæring.
Lokal arbeidstidsavtale
Levanger kommune Rådmannen Møte med fau'ene 16.nov 06 - Fung Kommunalsjef Geir Mediås Oppvekst – Levanger kommune Begrepet ”tilpassa opplæring” Budsjett.
LP-modellen fra et rektorperspektiv
Tilpasset undervisning PPT – sakkyndig vurdering og veiledning
Tilrettelagt av regjeringen (både rødgrønn og blåblå) Mandat gitt av KMD Samarbeids-program for hele bygg og eiendomsnæringen (styrt av næringen) Samarbeids-program.
DEMONSTRASJONSSKOLER OG -BEDRIFTER fellessamling i Kristiansand Åge R. Rosnes, november 2005.
2003 Det utdanningsvitenskapelige fakultet Institutt for spesialpedagogikk Tilpasset og inkluderende opplæring Jorun Buli Holmberg TILPASSET OG INKLUDERENDE.
Ellen Berg Svendby Spesialpedagog/idrettspedagog, PhD
Foreldreråd og elevråd i kulturskolen Foreldrekontakter og elevtillitsvalgte er rekruttert: Hva nå! Vi reflekterer over utfordringer og muligheter. organisering.
Fra ordførerstol til undervisningsareal – pålagt kvalitetsvurdering blir til forankret kvalitetsutvikling i Malvik kommunes grunnskoler Lasse.
Lærerutdanning for ungdomstrinnet LUT Mattias Øhra 2008.
Kunnskapsfokusering og elevsentrering EKH/RE 05/06
Didaktikk knyttet til arbeidet i Besøkssenteret vår 2008 Tilpasset opplæring Elevaktiv undervisning LK06 – kompetansemål og de fem grunnleggende ferdighetene.
Tilpasset opplæring i et historisk perspektiv
Skolen som lærende organisasjon NFFL
LEDELSE Tema for uke 44 Pedagogikk A2A Rakel K.R.Næss.
Kriterier for skolen som lærende organisasjon
TPO, mappemetodikk og grunnleggende ferdigheter Rakel.K.R.Næss Anne-Beathe Mortensen-Buan.
HVORFOR? Hva sier Kunnskapsløftet? (mer)
TERMIN: 2011-HØST ORD EMNEKODE: UG1PEL15110 KANDIDAT NR DATO: 13/12-11 PEDAGOGIKK OG ELEVKUNNSKAP EKSAMEN.
Om praksis - praksisplan og vurderingsrapport Samarbeids- og vurderingsmøte TOSBA/TOS Studieleder Vibeke Bjarnø 11. JANUAR 2016.
RAMMEPLAN FOR SFO OVERORDNEDE MÅL Det overordnede målet for SFO er å sikre trygge og stimulerende oppvekstsvilkår i nær forståelse og samarbeid.
Prosjekt STIEN Lavterskeltilbud, kartlegging og tilrettelegging for minoritetsspråklige.
ITU Monitor ”På vei mot digital kompetanse i grunnopplæringen” Forskings- og kompetanse- nettverk for IT i utdanninga (ITU)(ITU)
Foreldrenes betydning for elevenes læring Thomas Nordahl
Kompetanse for mangfold
Halvard Berg fylkesprosjektleder 3. mars 2017
Skolebasert kompetanseutvikling
Jon Espen Palm, Kjøsterud skole
Skolebasert kompetanseutvikling Klasseledelse
Fellesmøte Overordnet del av læreplanen! Fellesmøte.
Skolebasert kompetanseutvikling
RPHO regional plan for et helhetlig opplæringsløp
Handling i hverdagen der barna er
Utskrift av presentasjonen:

Tilpasset opplæring i en inkluderende skole

Tilpasset opplæring God og variert opplæring som flest mulig elever får utbytte av Ikke kun individuell tilrettelegging av opplæring Hensynet til fellesskapet skal gå foran hensynet til individet Tilpasset opplæring er likeverdig opplæring dersom den enkelte lærer innenfor klassens rammer og så langt det er mulig og forsvarlig, tar hensyn til den enkelte elevs evner, sosiale bakgrunn og kulturelle forutsetninger.

Kari, Silje, Ingrid, Maren, Elisabeth Skolen - en lærende organisasjon? Kari, Silje, Ingrid, Maren, Elisabeth

En lærende organisasjon Tre beskrivende faktorer: Fremadrettet med fokus på muligheter Jobbe i fellesskap på en systematisk måte Skaper kunnskap på en utadrettet måte

Skolen som lærende organisasjon En lærende skole innbærer ikke bare elevenes læring, men også lærernes og administrasjonens læring. En skole må lære gjennom læring. For at skolen skal være en lærende organisasjon som er preget av læring på alle plan, bør organiseringen av skolen ta hensyn til dette ved å inkludere alle i prosessen og arbeidet med målene.

Skolen som lærende organisasjon Selvfornyende praksis Samarbeidsorientert kultur Kontinuerlig kompetanseutvikling Læring skal prege alle relasjoner Problemorientert utviklingstenkning Godt utviklet pedagogisk og faglig kommunikasjon

Utfordringer i skolen Organiseringsformen Legge til rette for at lærerne skal få hverdagslæring Lavest utnytting av forskningsbasert kunnskap Tradisjonene står sterkest Undersøkelser viser at lærerne lærer hele tiden

Tilpasning og inkludering - i en lærende skole En inkluderende skole; en inkluderende praksis Samarbeid henger sterkt sammen med inkludering Dialog, samarbeid og samhandling Skolen må vektlegge nøye planlegging, dialog og bedre koordinering Tilpasset opplæring; en stor utfordring Et større fokus på en skole som en lærende organisasjon kan gi lærerne større handlingsrom   Læring foregår på mange måter; gjennom prøving og feiling, ved å imitere og kopiere, bevisst eller ubevisst, formelt eller uformelt. Læring er noe som skjer enten vi vil eller ikke. Det ligger mye i organiseringen av skolen som lærende organisasjon i forhold til om man kan basere læringen på en ønsket og planlagt pedagogikk.

Drøftingsspørsmål Legger norske skoler til rette for at det skal være mulig å gjennomføre tilpasset opplæring i praksis? Hva kan man gjøre på skolenivå for å bidra til at elevene får tilpasset opplæring?