Pedagogisk-psykologisk tjeneste på nett

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Kurs for kulturvertene
Advertisements

I.
Skjønnlitterær fortelling
Vurdering og IKT Egenvurdering i matematikk med

TØYENSTANDARDEN.
Tilpasset opplæring i praksis Ved Espen Schønfeldt
HVORFOR VELGER ELEVEN Å DELTA NÅ?
Fra prøving og feiling til
RAFT Prosjekt hørsel Leif Foss, NAV Lerkendal Marianne Simensen, NAV Sør-Trøndelag.
Samarbeid ungdomsskole – UH-sektor
Hurum PPTs erfaringer med LP
22 tips for den faglitterære forfatteren
Den digitale hverdag Diskusjonsspørsmål
N Y G IV – OKTOBER 2012 Erfaringer med Ny Giv-prosjektet fra Tæruddalen skole.
Hvordan intervjue en forsker?
Barns fortellinger ”Mamma bruker å slå han også, og han er bare tre år.” ”De slår og så kan det hende de begynner å blø, jeg vet ikke helt.. Men jeg hører.
Engebråten skole 2008/09 Skrevet av Cathrine Juul
GNU Science A Bergartenes kretsløp.
Å skrive en sakpreget tekst
Helseforum – 27. Januar 2004 Allan Andreassen Februar 2004.
Foreldresamarbeid Kan vi gjøre det enda bedre ?
NASJONAL KONFERANSE NAFO
Kapittel 48 Elina møter en mann på fjellet.
44 Hector om skikk og bruk I Norge
AP - Arbeidsplan Vi jobber med arbeidsplanen nesten hver dag.
Hvordan åpne døren inn til en verden med produserende elever?
Hva er Fronter.
Felles foreldremøte Ellingsrudåsen skolene 21
Utført av: Jeppe Flensted HiST Vår 2009
Nye websider for Sørli skole
LÆR DEM Å LEDE. LÆR DEM Å LEDE MARIA Det kan virke som om Maria er en rolig innadvendt person. Hun er stille. Hun liker å lytte til Jesus. Hun.
Bokpresentasjon Bergen
+ Wiki i klassen Tonje Hilde Giæver og Louise Mifsud TOS IKT1.
En beskrivelse av IKT i skolen Sett fra en lærers ståsted
Kapittel 4 oppgave j Skriv om slik at setningene betyr omtrent det samme.
Organisering og arbeidet i kommunene
I dag snakker vi om psykiske problem:
VIP Introduksjon til nye kontaktlærere. Undersøkelser viser at Unge ønsker mer kunnskap om psykisk helse og at opplæringen skal foregå på skolen. Elever.
ELEFANTKLUBBEN (De eldste barna)
10 regler for å skrive for web
 Kunnskapsmål: stille spørsmål, samtale og filosofere rundt naturopplevelser og menneskets plass i naturen  Vi ønsker å gjøre elevene bevisste på hva.
Opplæringspakken for barnerepresentantene Møte med administrasjon, politikere og media Hvordan få fram det jeg vil si.
Anne Stein Bankgata ungdomsskole Eksempler på vurdering i;
Prosjektsamarbeid eDialog24 og Telehuset. Telenor Telehuset AS 100% eid av Telenor i eget AS Mer enn 10 års erfaring i markedet Markedsleder på SMB og.
Skolens verdisyn Elevsyn Lærings- syn Foreldre-samarbeid
Kapittel 2 oppgave c Preteritum eller perfektum?
Motivasjon = Begeistring Tillitsvalgte foreldre er viktige i skolen!
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Digitalt prosjektrom og samarbeidsteknologi Muligheter for meningsskaping og relevans i et «kombinert klasserom» Jorunn Thortveit og Hans Erik Bugge IGIS.
Velkommen til Varden skole Program i kveld
Drop-In metoden i skolen
Presentasjon av hovedprosjekt Skoleåret 2005/2006 Anita Enoksen.
OVERGANG TIL UNGDOMSSKOLEN
Førskoledag 15. juni Hordvik skole
Sjøstrand skole 26. mai Informasjon denne kvelden Hvem er vi – presentasjon av deler av koordineringsteamet og ledelsen Hvem er vi – presentasjon.
Stafettloggen Handlingsveileder. Generelt: Loggen følger barnet fra opprettelse og ut grunnskole. Loggen kan avsluttes. Det tas PDF utskrift hvert år,
VELKOMMEN TIL MARKER SKOLE Vi skal gjennomføre en uformell undersøkelse ved bruk av et digitalt verktøy, Kahoot, her i kveld. Vi ønsker derfor at dere.
Hvordan skrive egne dilemma
Stafettloggen Handlingsveileder
2. Melissa, Petter og Cindy
Overgang for elever med spesielle behov
Møte for foresatte til høstens 8.klassinger 2018
Offentlig skole Stort støtteapparat: økonomi, ikt, personal, jurist, eiendom, renhold Gode datasystemer bl.a for økonomi Skolesjef – skolekontor Stabilt.
Fest & følelser Velkommen
Tokerud skole Tokerud skoles plan for bruk av Skoleplattform Oslo og krav til minimumskompetanse.
Frivillige til de som er alvorlig syke og deres pårørende
Fysisk og psykisk helse
Del 3 Lek og samarbeid mot mobbing
Inkluderende bruk av digitale hjelpemidler.
Utskrift av presentasjonen:

Pedagogisk-psykologisk tjeneste på nett Pedagogisk-psykologisk tjeneste på nett. Helgelandsprosjektet Erfaringer Laila Brosveet Lorentzen, s-teamleder Midtbygda Sentralskole, Dønna spesped.midtbygda@monet.no

Dønna post@donna.kommune.no

Midtbygda Sentralskole

Midtbygda Sentralskole Barne- og ungdomsskole 114 elever Organisert i 7 klasser , 4 på barnetrinnet og 3 klasser på ungdomstrinnet 17 lærere og 3 assistenter Vi er organiserte i 4 team: småskole-, mellomtrinn-, ungdomsskole- og S-team

Før: Ringe eller skrive til PPT-kontakten. PPT ofte opptatt eller ute på reise. Måtte huske å ringe senere på dagen eller en annen dag. Kalle inn til ulike møter der alle som var involverte måtte møte. Alltid en eller annen som var borte, som ikke fikk med seg den ”nye” informasjonen.

Vi måtte skrive nøyaktige referater fra alle møtene, likevel var vi ikke sikret at alle forstod hva vi egentlig var blitt enige om. Det gikk bort mye tid til å avtale møter og avholde/sitte i møter. Vi hadde hele dager der PPT og skolen tok for seg mappene for å bli á jour. Det kunne dukke opp ”ting” i evalueringsmøtene som PPT ikke var informert om.

Barnet PPT-styret PPT-leder Helsesøster Barnevern Lege Psykiatri PPT-kontakt S-team- leder Lærere Rektor, skolen Heimen Helpe-tjenesten S-team Barnet En oversikt over hvor mange skolen må samarbeide med for at eleven skal ha det bra. Klasseteam Familien Plangruppa

Nå tar vi som oftest kontakt via it’s learning Nå tar vi som oftest kontakt via it’s learning. Der har vi prosjekt for enkeltelever i et lukket rom.

Hjelpetjenesten PPT Heimen S-teamleder Skolen Lærere Rektor

Prosjektet har vært en suksess !

Barnet Barnet er i sentrum. Vi samarbeider om det enkelte barnet, det er lettere å holde fokus. Klassen og diskusjonen rundt den tilhører et annet forum. Presisjon i kommunikasjonen. Det er de lærerne som arbeider rundt barnet som er inviterte. Vi koder elevene, anonymiserer.

Heimen I noen tilfeller kan heimen være med på gruppa. Vi kan redigere tilgangen til informasjonen vi legger ut. Vi kan også lage et eget samarbeidsprosjekt heim/skole/PPT. Det har vi gjort i enkelte tilfeller.

Den enkelte lærer Føler at det de bidrar med er viktig. Deres mening blir hørt av alle i gruppa. Alle får sagt sitt. Det er ingen som får mer taletid enn de andre. Alle er like betydningsfulle. Får større, helhetlig oversikt over de elevene det gjelder. Ofte sitter lærere på ulik informasjon som til sammen kan gi grunn til bekymring eller glede  Skifter kurs under veis etter veiledning og diskusjon. Kompetanseheving.

De ”tvinges” til å dele erfaringer, får ikke være så private. Får tatt opp ting med en gang. Behøver ikke vente til det passer for alle sammen, får tatt opp saken mens den er ”varm”. Kan sette seg ned noen minutter om kvelden og summere opp dagen. Når de har fått litt tid på seg. Får respons fra de andre i gruppa med en gang dersom de stiller spørsmål. Umiddelbar respons. Kan selv gi respons til alle i gruppa dersom de har noe å tilføye.

S-teamleder og s-team Tar direkte kontakt med lærere som har eleven. S-teamleder får et større kontaktnett enn s-teamet. Kan invitere inn lærere i prosjektet dersom det er nødvendig for helheten. Ikke bare spu-lærere. Kan invitere lærere med spesiell kompetanse som kan se saken fra nye sider. S-teamleder og PPT kan oppmuntre de som sjelden skriver slik at de blir ”dristigere”. Har du prøvd? Er det kanskje lurt å? Jeg tenker at…… Legger ut all informasjon som gruppa har behov for på it’s learning.

Møteinnkallinger på it’s learning. Kan bruke verdifull tid sammen med PPT på nye saker og bekymringer for enkeltelever. Vi evaluerer under veis. Det er ikke behov for å ha med PPT på alle evalueringsmøter vår og høst. PPT-kontakten er oppdatert på sakene når hun kommer til skolen. Hun kan lese gjennom det som er skrevet før hun kommer på møter. Tidsbesparende .

Rektor og skolen som enhet Alle parter holdes løpende informert. Rektor og administrasjonen også. Flere tenker samtidig. Tilgjengelighet hele tiden bare en har pc. Vi fikk respons fra Puerto Rico. Helsesøster kan være med i prosjektet. Skolen kan ha direkte kontakt med Hjelpetjenesten i kommunen

Problemstilling Hvilken betydning kan nett-kommunikasjon ha for utvikling av det interne samarbeidet på skolen og for  samarbeidet med eksterne instanser, og hvilke utfordringer innebærer dette?